Nuffnang Ads

Thursday, January 13, 2011

hot issue



hari ni agak penat..selalunya parking kete kat ktm serdang-naik ktm-sampai kl sentral-tuka train ke KLCC-patu balik sama macam pegi..tpi arini sebab nak gi amek slip result ngan kalau bole nak amek transkrip, bawak kete ke shamelin perkasa tercinta..parking di pandan jaya lrt station


so,bile da biasa naik gerabak yang semuanya sama jantina, okey, aku terima aku kurang selesa da naik lrt..arini banyak gile mamat mamat bulu dada lebat naik..mata nak buntang..aku korek mata tu kang naya..mamat makan anjing ngan kucing pun banyak..biasalah bau badan seharum semerbak kasturi buat aku pening di pagi hari =.= ..tapi disebabkan slip result ngan transkrip, aku gagahkan jua (eceh) --> tapi BENGANGNYA aku bukannya dapat pun semua tu..kene isi GRDD semua tu..hello..da abes kot, xkan kene isi borang2 leceh tu..suh dak2 sem yang ade tu isi..nampak sangat sayang nak lepaskan kami..

okey da melalut..sebenarnya nak cakap je better naik ktm ke lrt tapi ade sebab yang buat aku letih dan penat kan da melalut ntah pape..so, aku prefer naik ktm..walaupun lrt setiap 5-10 minit skali(tadi,macam jakun pulak sebab da lama xnaik lrt, lepas je train sri petaling gerak, dalam 3-4 minit, train ampang sampai..fuh, okey jugak macam tu, xletih nunggu..xpasan plak dulu2 aku train cepat ke lambat) tapi aku lebih selesa naik ktm..senang cite.. KTM parking je kete(parking pun agak luas, so xyah risau ade ke tak parking) jalaannnnn pastu naik train pastu keluar train pastu amek train ke klcc..abes cite..balik pun sama...kalau lrt pulak, kene gi sungai besi,parking situ(aku da usha parking dia..kecik dan penuh)kene turun masjid jamek pastu kene amke train ke KLCC..sama je kan nampaknya tapi penat tuu tak sama..lrt stesennya agak panjang dan banyak kali benti..ktm plak xbanyak benti tapi dr stesen ke sesen tu amek masa dalam 5-10 minit xsilap(xsilap aku la..xpernah pulak tgk jam)  aku cerewet? pedulikan kata orang..yang penting aku selesa hehe


baca affa post satu blog kat facebook..thanks affa :) klik kat sini untuk bacaan penuh..yang menarik perhatian aku adalah ayat ini ~>

Namun, pada pendapat saya, sifat rajin adalah satu piawaian yang mampu membantu para wanita mencari pasangan seperti pesanan Rasullah s.a.w:
  • Harta - rajin bekerja (tidak kira latar belakang pendidikan) 
  • Keturunan - rajin berusaha memperbaiki diri (menambah ilmu dan tidak terlibat dengan anasir negatif)
  • Cantik - rajin menjaga kesihatan diri seperti bersenam dan tidak mengambil toksid (termasuk tidak merokok)
  • Beragama - rajin ke masjid, majlis ilmu dan menjalankan kerja-kerja kebajikan
(ihsan dari penulis)

thanks share benda ni :) saya suke :):)

2 comments:

adrif_aufa said...

salam kak am...

patutlah tiba2 rasa mcm ada satu seruan memanggil2 utk bukak blog kak am yg dh sekian lama x buka..(alamak, kantoi plaks.. maafkan saye).. rupa-rupanye nama sy disebut-sebut disini..hehhehe!~

neway, ilmu yg baik mcm nie mmg elok utk dikongsi ramai-ramai... jadi, mari kita jadikan ilmu nie sebagai syarat-syarat WAJIB utk mencari pasangan hidup..

chaiyok2..!!
Tehehehe!~

a.r.m~ s.t.r.o.n.g said...

hee..xpe affa..yang penting affa baca hehehe..aah..ramai antara kite xpaham dan salah paham dengan ape maksud sifat yang ade pada diri pasangan masing masing kan..semoga dengan adenya entry2 macam ni bole membantu kite dalam memilih dan mencari pasangan kite ^______^


kalau ade lagi entry2 yang menarik, bole share agi hihi

Loading...