Nuffnang Ads

Thursday, September 16, 2010

Number 1

akibat terlalu lama mengabaikan
mungkin si dia merajuk
=.='


kesan gegaran yang amat nyata




bermula dari semalam
aku da give up !
berterima kasih kepada uncle aku yang sanggup teman sampai kul 3 pagi
terangkan semua nya


perasaan aku?
xdapat nak gambarkan
sambil buat sambil ade hujan kat pipi
mujur time tu da gelap
haziq walaupun terbangun x nampakpon apa berlaku
terus je buat

balik2 umah


tanak mama risau
tapi da xtahan
1st time dalam masa 3 tahun sejak kebelakangan ni , pagi td aku nangis terisak macam tu sekali
hati tu terasa sayu sangat
sangat sangat dan tersangat
mama buat pertama kali nampak tegang je muke
tahan marah
so sorry mama
ina selalu xleh pertahankan diri
kalau pape pon, mesti nak mama ayah imi amni abe ade ngan ina


ina janji
ina akan kuat lepas ni
AND
janji pada diri
kalau utk kaum keluarga
aku xkan SESEKALI berkira !


Allah itu adil

Wednesday, September 08, 2010

s o m e t h i n g m o r e

aim dalam idup

jangka pendek
 1) nak pakai balik skinny jeans tu - so, maknanya nak turunkan lagi berat badan ni - tapi syaratnya baju labuh sampai lutut okey <3

2) sebolehnya nak cube ilangkan parut jerawat neh..jerawat tak tau la bole heal x sebab time okey licin je muke, time nak datang melawat bertimbun timbun cam gunung ! kasi 7 bulan..mana tau kene kawen dat time, muke pun da licin ala ala KOREAN STAR: park shin hye tu pun okey da hehe !

3) make sure system tu work out time present..insya Allah tayah differ..kalau xdiffer confirm tahun depan bole setat keje, setat menabung, setat kawen hoh !

4) nak delete ramai orang yg xberkenaan dalam idop..ade yg menyusahkan sampai aku kene tuka lagi no tepon! bangsat betul..nanti aku forward nombor baru TAPI utk special group saje..yg xterpilih bai je 

5) nak gi genting ngan mereka =.=' da lama plan tapi xjadi2 jugak..lepas presentatio tau semua !



JANGKA PERTENGAHAN (WEY ADE KE?)



1) insya Allah da keje, nak bayar kete sendiri.. da nama kete tu nama sendiri, sendiri bayar weh !

2) bile keje, nak menabung sendiri..ade simpanan sendiri..nak gunungkan lagi simpanan yang da sedia ada..10x mama ayah sebab make sure anak2 mama ade simpanan sendiri..kalau urgent, ade la sedikit sebanyak tempat yg nak dituju..walaupun bak kata mama, mama ayah xde harta sesen pu nak ditinggalkan kepada anak2, tapi utk bekalan urgent, insya Allah ade..

3) bile da keje, akan pastikan nak wat macam kakak wat kat che roh..nak bawak mama ayah gi mekah, xpon paling jimat (ye la, berangan lebih..baru keje nak anta gi mekah..xpe2..angan2 dulu..albert einstein pon bermula dr berangan2 kan!) nak bawak mama ayah gi melawat korea hahaha !

4) nak bawak mama gi spa dr hujung rambut ke hujung kaki macam kakak jugak nak wat ke che roh..mama tanya ' kalau pasneh mama nak macam kakak wat kat che roh, ina bole bagi x? ' 
jawapan aku ? ' sebab tu ina tanak kawen lagi,mama' *mama senyum*

5) nak luangkan masa bersama mama ayah

6) nak bayar hutang yg dipinjam dr bank PAMA..yolah..kawan2 semua dapat duit mara rm700 sebulan..aku hanya mampu menagih simpati dr bank PAMA..amat bersyukur punya ayah macam ayah..dia xalpa dr jaga kebajikan anak2..ya Allah, temukan aku jodoh dengan hambaMu yg tahu tanggungjawabnya terhadap isteri dan anak2nya

7) mama da pencen..ayah tunggu aku abes belajar tahun ni, insya Allah tahun depan dia sertai mama..aku nak make sure,kebajikan  adik aku yg bongsu tu akan dijaga oleh aku dan kakak..tanak da ayah keluarkan duit gaji dia..nak ayah ngan mama berasa duit pencen sepenuhnya (Insya Allah)


8) CALON MENANTU? INSYA ALLAH, MAMA DA RESTUI..TUNGGU ADE JODOH JE..DIA DA KEJE, MANA BOLE ! AKU XKEJE LAGI..TUNGGU AKU KEJE..MOMMY PUN SALU TANYA AKU ABES BILA..GULP..JANGAN LA TAHUN DEPAN..INA NAK KUMPUL DUIT DULU
he he he ^_^


JANGKA PANJANG

1) wat rumah kat tanah yg ade kat salor tu..he he he..nampaknya kene cari org senegeri ( insya Allah)

2) kawen ^___________^
aku penah cakap kat mama, paling awal nak kawen 28 tapi makcik aku cakap, kawen lewat sebenarnya banyak risiko..yg paling BERisiko, dapat baby lewat..so, bile umur da 40 an, anak baru darjah 5 =.=

should i consider this or not? 

poyo eh wat list2 bagai ni..
atleast aku ade matlamat jangka pendek, tengah and panjang
kau?




* BLUSH BLUSH ! *

if i said it.. i MEANT it !

Monday, September 06, 2010

Take Me With You


FACT

Not everyone who`s in love with each other needs relationship
 ..................................

AND
not everyone who`s in a relationship love each other


for me
i choose the 1st one
betulla..wpn xde pape ikatan yg sah
tapi dia jujur and mommy and daddy dia pun jujur
kalau x xkan mommy dia datang umah mintak izin nak bawak aku keluar jumpe ngan her son
aku xterikat
dia pun xterikat
dat say kalau kami xde jodoh
kami terima
sebab tu aku x show off siapa dia sebenarnya
hanya kakak aku pernah tgk gamba dia
^_^
yang lain2 , insya Alah kalau da datang jodoh
aku tunjuk jugak 
jangan bimbang


petang td,
time jaga nenda di wad
datang kawan mama
kami sekeluarga rapat sangat sebab dr kecik aku membesar dikalangan mereka
satu lagi berita yg aku tau
dia nak kenalkan aku dengan anak saudara dia
tu pun cakap depan2 mama nak mintak izin utk semua ni
mama cite sedikit sebanyak pasal hak previous person
tapi makcik tu cakap dia xkisah ade sesapa pun sebelum ni
yg penting aku xterikat ngan sesapa
sebab dia cakap
'saya tanak lepaskan family kamu'
*sama macam mommy dia cakap *

kadang2, aku malu sendiri
ye la..perangai aku pun xde la perfect sangat
aku pun penah ikut kata hati
penah jugak tersasar dr jalan yg betul
tapi bersyukur sgt sebab xsempat pegi jauh
tu berkat doa mama

sebab tu mama terlalu tekankan asal usul keluarga
bukan cari yg kaya raya
bukan cari yg cantik paras rupa
tapi cari susur galur keluarga yang beriman

ciri2 tu semua ade pada mereka yg datang merisik
so, apa yg aku mau lagi kan?
tepuk dada tanya iman

* da tiba masa sembahyang istikarah..
kene tetapkan hati*


so, sape cakap jodoh ditentukan oleh keluarga xbest
aku da rasa akan nikmatnya
apa nikmatnya?
tayah gi dating pon
xyah jumpe senyap2
xyah tambah dosa
family pon bole terima
pastu bole pupuk ase cinta lepas kawen

wow !

Saturday, September 04, 2010

7 things about you


3 days equal to laugh a lot
hehe
betul ke ayat tu

Ya Allah
terima kasih atas segala2nya yang Kau berikan kepada hambaMu ni
dikelilingi oleh orang2 yg bole mengembalikan tawa riang
now .... for me
friends and family is more important than anythings
means boyfriend aku letak no ke 3,4,5 ataupun last skali
xsemestinya dia boyfriend aku dia kawen ngan aku kan?


dalam 3 hr keluar makan sama kesayangan
paling aku suke moment with dilla and wanie
love them!
wpn kami da lama xjumpe
hampir setahun jugak la after pegi kak chik kawen
kan babes
wpn kadang2 kami terlepas pandang cerita masing2
perkembangan diri masing2
tapi bile da jumpe
cite yg da lama dikumpul akan dikongsi


DAN
bile bersama mereka berdua
keluarlah diri aku sebenar
DAN baru aku perasan
aku da lama xketawa
xgelak
xgigit wanie
lain time gelak ketawa dengan adik2 sekelas banding ngan mereka
maybe mereka lebih matang

wanie langsung xberubah walaupun da nak bergelar pengantin baru
senantiasa memahami aku
senantiasa bersama aku xkira susah senang
maybe antara kami ade perasaan halus dalam hati
bilemana aku murung
bilemana aku sedih
dia secara automatik akan call tanya khabar
DAN
xpernah berubah cara dia nasihat sama je macam 3 tahun lepas
I LOV U


borak2 sama wanie and dilla
sama adik2
yang rapat .. yang tahu cerita sebenar
semua nak tau pasal dat special person
nak tgk gamba
erk aku pon xtau nak cite macamana
sebab aku pun xrasa aku ade dia
jahat ke?
tak
dia pun sama macam aku
dia akan message and mommy dia sekali sekala akan coll after office hours tanya perkembangan diri
tanya macamana keadaan aku wpn xsekerap mana pon
okey la kan
nak bandingkan aku yg xpenah pun mule nak message atau coll
=.=' ouch begitu kejam
tapi xpe..
kalau ade jodoh ade la antara kami
yang penting mama ayah aku
mommy and daddy dia da jumpe antara satu sama lain
time aku dgr berita ni mau seminggu xleh tido
padan muka kau
dulu cakap kat mama kalau ade orang masuk merisik terima dengan tangan terbuka
hoho !

cara mommy dia layan aku adalah salah satu ciri2 yg aku harap ade kat mother in law
susah wei nak cari mak yg bole terima strangers
nak2 dia anak mak juga
=.=' aku punya rezeki kot semua yg aku rapat and suke adalah anak mak
oh my boy boy

mama da risau sebab aku xde tunjuk ase nak kawen
oh ! time aku kecik, mama selalu risau sebab aku nampak macam xberminat utk belajar
okey fne wpn aku teruk dulu tapi alhamdulillah skang aku jadi diri aku skang
pastu lepas besar risau pasal kawen

kawen tu memang ade dalam list
cume sebelum kawen
aku ade banyaaaaaaaaaaak lagi list yg aku xcapai lagi
banyak okey
tapi kalau ade jodoh, esok pon aku terima kalau aku kawen
hahahhahhaha gedik!


nak tengok perancangan mama and makcik2 bulan 10
jadik ke tak

memori tentang kisah kisah lama da didelete macam gamba yg diatas
walaupun bapak gile nak delete tapi dengan izin Allah,aku kuat
DAN
prinsip aku insya Allah aku akan pegang
aku xkan kacau hak orang !


thank you Allah
^_^
Loading...