Nuffnang Ads

Saturday, October 31, 2009

:) T.E.R.I.N.D.A.H (:





kene marah ngan dak2 umah
da bape minggu takeluar
eheh
keluar bersama housemate and mereka


esok aku harap aku gembira di kuantan
TC?
kenapa mau g TC?
kenangan?
huh!mampus sama kenangan
 woops..kasarnya..
tak2..
aku maukan ketenangan sahaja
sebelum aku final sabtu depan
*senyum*


pegi TS
best..aku tabawak pon blackie..
bia blackie rehat kat umah
tompang keta dak umah
yg len2 gerak sendiri
jumpe kat sana semua


main boling?
gile best!!
betulla kate kawan aku..boling nih terapi jugak
baling je bola
tgk pin2 tu..
bayangkan sape yg kite benci(gile kejam)
bayangkan masalah2
kalo strike?
pehh!!



kami men 2 game
mujur abes men
dengan gangguan budak2 gothic yg ase cam mau kasik penampar terbang pon ade
ngan dak2 askar ke polis ntah mana 1
grr
whatever la



balik ke rutin asal
mau siapkan semua keje sebelum bertolak esok
excited?
yep..xdinafikan
bergilir2 drive sama cik dilla
:)
taman pertanian?
gile rindu!!
banyak aktiviti dulu2
time diorentasikan oleh fesi2
hah!!aku ingat lagisi zharif!!pembuli no 1
huh!!
last2 masuk team skali..hampeh :D
tapi best
gagak itam
:(
kalo bole diputarkan waktu
aku mau pilih kawan drpd cinta
kawan? selamanya
cinta?
:)




dia ada dimana2
10x nad
da nak balik da kan
:(
jumpe sem depan
:)




Thursday, October 29, 2009

:) LIFE ISN`T ALWAYS EASY (:

 gamba yg tade kene mengena langsung ngan aku skang ok..
:)
sajak kot ni..aku jumpe kat library tadi..time aku touch up system
haha..gile sejuk bertapa di library
esok dok sana lagi :)



 life can be unfair at times
when you must maintain faith
and never let go

it is especially during the difficult times
that you must live your life
to its fullest potential
those are the times to triumph
over circumstances
with hope and courage

life isn`t always easy
but if you keep going and persevere
to the very best of your ability
you will gain strength to manage
the new challanges ahead

each goal that you reach 
is another important step forward

believe that there are
bright and wonderful days
ahead for you and you will find them


best kan kata2 ni
:)

Wednesday, October 28, 2009

:) S.Y.S.T.E.M (:




tasabar mau tunggu bulan 11
:)
jawab final la pulak ok
haha
otak kosong macamana mau jawab
:D


tengkiu madam shilla
kami akan wat coding itu x error bila kami anta documentation
*tangan signal janji*
:)


esok database
abul wat ngan V.B
gile aku lupa
dulu time dip adela sepam belajar
tapi xguna kan
mmg bersarang ilmu tu
tape2
present je

isnin depan?
O.B
dan kami bebas dr presentation & assignment
pehh
bole g seremban
mau peluk hannah
mau kasi rindu2 yg xsepatutnya ade dalam ati aku


mau balik umah
tasabar mau tunggu raya haji
mau tgk lembu kene semelih kat umah granny
:)
tapi tacukup corum
che he g ireland sama anak2
teman ayah zi kursus ke sambung..aku tasure..tatanya mama ngan lebih lanjut
sambil2 tu che he keje kat hospital sana
bestnya..:)
tape..skang sarah ngan abe mi ade sana
air asia kan murah..haha


tengah tunggu imi upload gamba
lately amat malas mau upload
:)
ni pon dapat wireless curi2
tadapat guna broadband kat hostel
see yot!!
esok bole balik umah
:)




Monday, October 26, 2009

:) 2 DAYS TO GO (:

sket lagi mau lega..
:)
tgh tunggu kakak sama bro - in - law anta keta
pastu anta dowang g tasik selatan..dowang balik kb malam nih
gile cam patah kaki tade blackie :(
yg paling penting aku mau g hostel wat keje..tu jeh..


spent time weekend with ma family and friends..
best!paling tasangka mama begitu sporting kasik aku keluar ikut cuz aku g ArchiFitri tu..
bole makan sate pecuma..:D
bole tgk final project mereka yg gile gempak!

amik mama ayah imi kat KLIA
memula mama mmg takasi amik..mama salu gtu
tak percaya ngan aku *kecik ati*..heee
aku tau mama wisau sebab aku sowang2..
*Insya Allah..Allah salu ade*
bawak blackie tasampai 1 jam g KLIA..
abang ipar tanya bawak bape..aku letak jari kat mulut n bagi amaran jangan kasitau mama
*130*-sengih
kene marah..haha..asal sampai suda..

da pandai baca google map *senyum*
g seksyen 2 amek jubah
paksa ayah pakai topi imi tu *ketawa*
gile jahat buli ayah


muka pen.pengetua yg dipaksa pakai topi..haha-terkenang time ayah grade la tu..haha-


mama dok keta 1 lagi
sanggup tuu g ngan owang len sebab dia cakap aku bawak keta laju
ayah cool..sebab tu ku panggil dia daddy cool
drift kowt~haha




g pakli!!gile ketagih ngan nasi ayam lemon tu
paling dekat branch kat setapak..
ok la dr tade kan..:D
lepak sampai pagi
mama?
cool :D



time imi konvo?
superb!!
jumpe ngan kawan2 dia
glamour kejap aku sebab jadik perhatian *sengih*
ade setengah2 dowang tatau kakak aku ade kembar*see yot imi!*haha
jumpe prof.syuk-ayah zul bazli a.k.a booliey
prof pon ingat aku ini amirah
:)
same ke?
jumpa jugak booliey..haha..tingat time2 aku join kakak aku ngan kawan2 lepak kat kedai depan Uitm tu
time tu aku baru je balik keje
sownok ngan kelakar lepak2 ngan dowang..



10x to prof..kasi kata2 semangat
adore kat mak booliey
suri rumah tapi ade master..pehh..aku bole wat gtu jugak kan :D



mama :)


tengkiu mama..
mmg ina tale jumpe mama
mesti jadi cememeng :(




sama bro - in - law time tunggu imi keluar
aku jadik bodguard sepanjang dok luar
takut owang ngorat dia..haha..*imi la takut..aku da jaga ok :) *
sampai owang pon ingat dia boy aku kot
*melepas mau ngorat2..haha..gatai*



 *mood : boring *
kena tuka kasut neh..tapi problemnya ssh oh mau carik saiz
:(

oh ye..
ni aku dok kat scene papadom berlakon
gile sengih2 aku time tu
tingat cite tu
tapi setem lagi best
serius
:)

Thursday, October 22, 2009

:) TERSENYUM BAHAGIA..EH..EH..? (:


burden da makin ringan..
:)
kelmarin da selesai presentation akaun..
soalan apa yg kami dapat?
ABC and JIT system..
mau sujud syukur rasanya..sebab time diploma aku paling suke bab JIT nih..
dan alhamdulillah masih ingat apa cth yg madam pazila (TQ madam!!) kasi sebagai cth
& kami applykan apa yg kami bole applykan



sem depan nak group ngan dowang agi..superb!!




 


akaun checked..
database group?
kami da wat yg terbaik utk minggu depan..
system..nak nangis :(
kami da jumpa solution yg agak senang
ingat mau guna software JOMLA je..nak wat web..
sebab aku xmahir lagi nak apply codding tu..
tapi last2 minute madam kasitau tale guna JOMLA
kene guna PHP ngan dreamweaver gak..
dreamy la aku..



web yg dalam dilema lagi..nak wat backgroun wane apa..sebab dalam otak nih bayang itam je..ahaha














 
 aha..inilah bende yg paling menyampah aku mau wat..asyik error jeh..:(..mama...help me



rindu nak bermalas2an..
mau men bowling
aha!!
tasabar ok nak men sama2 mereka 1 kelas
and karaoke!!
:)




becoming next sem?
da mula pk mau wat final project..
so..semua2 project akan dipantau oleh Conventry Univercity..
gelabah..
cuti ini aku juga mau keje..
mau pujuk mama :)
luas pemandangan..cari pengalaman..cari kawan2 baru..oyeh



sabtu ni imi konvo
ingat mau anta mama ayah imi g shah alam
aku mau balik terus
tapi mama da set aku kene masuk dewan tgk imi sama bro - in - law
tape la..
demi mereka yg tersayang..
hp satu lagi still off..rosak..
hanya mampu tgk saje..tasempat mau pegi baiki..
dua2 tade kredit
10x mama..memahami..
terlalu banyak gune utk coll mereka2 atas nama keje group :)
bab2 ni saya jujur ok..tapenah mau guna bill utk gayut2
tape..bill tu..nanti ina keje ina bayar sendiri eh..


mau cepat2 abis..:)


sama kawan2..:)..bestnya sebab konvo utk ni aku pakai jubah HITAM!!oyeh





apa khabar aku punya facebook eh?
haha..gile babi punya lama tabukak..
:D

Saturday, October 17, 2009

:) ^_^ (:





She will constantly show you that she loves freedom.If she has freedom, she will not leave you, but will even love you more.If she wants something, she will do everything to get it. She has her own sixth sense of people and you can feel that energy feed back when you around her.
She likes a man who can earn her respect, and she will also respect and feel proud of that man. A man with power over her should not threat or challenge her confident.







Love has no "may be", or "perhaps".

:) EXPERIENCE IS THE BEST TEACHER (:

tengkiu kepada story ini..
buat aku ketawa
buat aku menitiskan air mata (akhirnya..aku boleh lepaskan air mata itu)
yg aku bole simpulkan
kekeluargaan itu yg paling penting
DAN
hargai orang itu time dia ade..
rite


penat..
aku penat sebenarnya
penat nak pk
penat nak nangis..walaupun luaran tanampaak air mata tu..tapi ati aku sakit..
letih otak sebab nak pastikan aku buat yg terbaik utk paper2 aku..kegagalan itu biasa sebenarnya..asam garam..tapi kite bole pastikan kite tak gagal kan..dan aku amek iktibar dr kegagalan aku dulu
letih jiwa sebab aku mau handle semua2 ni
:)
lately nih entry2 tu sebenarnya tak bermakna pape pn
sumpah
biasala..ini blog aku kan..aku just mau share pengalaman + rasa hati + sedih + gembira
kadang2..bende tu da jadi da lama..tapi nak wat cane,baru tingat dan macam mau tulis jeh
ta berniat pon nak suh owang tau masalah aku..
aku cma ade kekuatan utk luahkan semuanya..hanya dalam blog
sebab sikap aku..aku xkan luahkan apa perasaan aku secara terang2an..
bukan cara aku luahkan..cara aku adalah pendam je
inila satu sikap aku yg aku tadapat nak ubah
manusia..ade sikap negatif ngan positif kan
bila aku nak luahkan apa2,aku kena pk apa yg akan jadi bila aku da luahkan bende tu
baik ke..buruk ke..
aku kena pertimbangkan semua tu..
bukan mdah untuk aku nak wat sesuatu keputusan..


have a loong conversation dalam train tadi
10x..atas semuanya..atas nasihat..atas pandangan..kena marah :)
ye..salah saya kan..tale salahkan dia kalau dia rasa saya sangat bz sampai saya langsung taboleh luangkan masa saya..curi walau sket pon masa saya untuk msg dia atleast 1 msg kan..
nak cakap saya ok..awak makan da?sehat?da g klinik da selesema tu?doktor cakap apa?
bodo kn saya..cam dia tapenah ade asgmt yg berlambak..
ase dia lagi struggle kot dr saya
tah..saya tatau nape saya amek langkah gtu..
dan jangan salahkan dia kalo dia nak luangkan masa bersama kawan2 dia..takira kawan2 mana pon..dia ade life dia..cara hidup dia..pemikiran dia..keje dia..
dan betul jugak cakap awak..dalam2 bz,bole plak saya update blog..bukak fb..cane tu?
terkedu..betul..baru saya pasan..da habit kan..bukak bende2 nih..suke update blog..
alasan?mesti owang akap semua nih alasan kan..tapi ni bukan alasan bagi saya..apa yg saya buat semua ni,semua ade sebab2..lain dr alasan..
niat saya..mmg..saya salu update blog tu..niat saya hanya mau share apa yg saya buat hari tu..
saya mau cite secara detail..sedetail2nya..sebab saya ase cam saya tak mampu utk cite semua dalam 1 msg..salah ke saya pk camtu? :(..dan mmg cara saya kalau saya bz,saya tale tumpukan 2 keje dalam 1 masa..cthnya kalo owang tgh cakap ngan saya tapi time tu saya tgh wat keje,akan ade 1 keje yg terbengkalai..kalo saya leka,of coz saya akan boraak je..sampai keje tajalan..sebaliknya akan berlaku..
lain owang len cara kan..i`m not a smart person..saya kena struggle betul2 baru saya bole score bende tu..saya tale main2..

saya manusia biasa..salu wat salah..salu tersalah cakap..salu show act yg salah tanpa sedar..
tapi saya terima semua itu sebagai pelajaran dan pengajaran..
pls..teach me..guide me..show me..apa yg patut saya buat..
for d 1st time..i show my feeling..sirius..terlalu malu aku mau tunjuk..
tapi sebab dalam long conversation tu..terselit jugak ayat2 yg buat aku terpikir..
kalo kite xshow apa yg kite suke..apa yg kite rasa..apa yg kite sedih..apa yg kite xsuke..orang xkan tau apa yg kite pk kan..tak salah kalau kite memberi kan..cth kalo kite mulakan dulu msg tu..xkan nak pihak sana je yg mulekan dulu..
aku cakap aku tanak ganggu dengan msg2(alasan lagi)
:(
tah la..asal aku pk len dr yg len ni..tapaham aku..sob..sob..betul ke aku ni unpredictable?kayu?cam ase betul je..
ke aku je yg perasan?padahal dia biasa2 je..semua aku pk..
sebab aku tau kelemahan aku..aku tale ekspresikan rasa aku nih..aku luahkan dalam blog..tasalah kan?:)
aku x mention nama sesapa..kalo owang tau,mayb dia salah sowang yg aku cite..tapi jangan salah faham..cite2 tu utk owang len mmg bertapis..aku takkan cakap semua..dan kalo dia watak tu..aku arap jangan ade pape pn judgement atas apa yg aku tulis..aku hanya luahkan apa yg aku rasa je..kalo salah,a big apologize from me..


received lots of comment bout kisah si kerang tu..:)..tengkiu..ramai yg tanya sape je..aku tale bitau sapa sudu..tapi aku tau sudu baca blog ni..utk sudu..tade terdetik sedikit niat pon utk malukan awak..utk buka cite tu balik..cuma apa yg saya mampu bagitau awak..inilah sebabnya..yg awak tanya saya kenapa saya jauhkan diri dari awak..bukan jauhkan diri..saya cuma tak mau rapat cam dlu..sebab saya tau ade hati yg perlu dijaga..pernah kantoi kan..saya tanak awak ade masalah..saya lagi la tamo ade masalah bagi pihak saya..bole avoid kan..still bole kawan..awk bole tegur saya cam saya tegur kawan2 awak..10x sebab dulu awak penah wat saya ceria :)..salu gelakkan..suggest cite yg klaka utk saya..sumpah klaka..

just mau share apa yg aku dapat..:)..ase cam tak yah share..takut owang cakap poyo je..tapi..xpe..masing2 punya persepsi..dalam umur aku kan..tak lari kan kalo aku minta utk temukan jodoh yg terbaik..yg bole jaga aku..yg boleterima aku seadanya..dan aku minta bende2 ni semua waktu aku di tanah suci..setiap tempat yg makbul doa..semua aku mintak..

waktu aku mau balik..ade dalam 2-3 hari lagi balik malaysia..ingat lagi waktu tu..lepas subuh aku xterus balik hotel..aku ikut makcik g tawaf sunat..dan stay  sampai zohor..salunya mama akan suh stay lagi sampai asar..balik makan pastu g masjid balik maghrib tu..tapi time tu aku ase ngantuk sangat ngan cuaca yg masya Allah amatlah terik..minta izin nak balik..aku mau tdo..
sampai bilik ngan adik..terus tdo..bajet asar aku mau smayang kat bilik..tapi aku ase xsampai sejam aku tdo..tetiba aku terjaga..aku keliru..aku sebak..macam2 lah..aku diam je..ta cite kat sesapa..sumpah aku terkejut..sebab dalam mimpi tu..mmg sudu wataknya..dia datang perlahan2 dekat aku..perlahan sangat..sampai aku ase cam penat nak tunggu..tapi bila dia ade didepan mata aku..aku nampak dia pimpin seorang budak kecil yg comel sangat..:)..aku sempat gurau2 ngan sikecil..dengan tiba2 sudu bawak sikecil itu jauh dr aku..aku tergamam..sumpah..aku cam keliru..dalam keliru..datang seseorang yg langsung aku xkenal..aku xpenah nampak muka..muka dia blur..tapi yg takjubnya..aku tau dia asal mana..sebab tu aku tejaga..aku jadi keliru..sebak..:(


balik malaysia..aku mmg xcite sesapa pon hatta ngan kakak aku sendiri..yg tau semuanya pasal aku..yg tak penah pon aku rahsiakan walau sikit pon benda dr dia..ak ase aku xbersedia..time tu..sudu add facebook aku..kami rapat..share apa yg kami mau share..gelak2..gembira..sumpah..mmg aku ingat mimpi tu..sampaila aban ipar aku baca blog aku..mayb dia cite kat kakak aku..start tu kakak aku korek rahsia..tu pun aku tacite semua..:)..sebab aku ngan sudu tade pape lagi..takat kawan kan..baru nak kenal hati budi..sedih juga aku dengar kakak aku cakap..dia x bantah,,xjugak terima..yg dia harap,aku xsalah pilih dan xsakit cam dulu..10x..dia salu bagi nasihat yg terbaik..tah macamana mama tau aku kawan ngan sudu..mama risik sudu owang mana.'orang jauh mama'..mama mengeluh..kenapa salu dapat owang jauh..tapi berterima kasih juga kepada makcik2 aku yg support aku..'sampai bila awak nak macamni..biala dia nak kawan ngan sape pn..owang mana..asal dia baik..bole bimbing'..bergenang air mata..sebak..kitowang still go on..kawan..sampai 1 tahap bila sudu balik umah..dia kasi aku borak ngan adik bongsu dia..suke sangat..aku suke budak2..:)..dan sikecil tu amat comel..hingga 1 tahap aku ingat balik mimpi tu..aku jadi keliru balik..dan aku punya rasa cuak dan takut..dia da kenalkan adik dia?tale kan taksub sangat..mimpi je..tapi..aku consider dengan banyak faktor..time aku tertdo,air semayag tu still ade dan...di MEKKAH.. :)..still minta petunjuk..nak2 da nak dekat ramadhan kan..tapi sebenarnya..sebelum ramadhan da aku da rasa lain..sudu makin jauh ngan aku..dan ade sumting yg dia sembunyi dr aku..aku xluahkan..dia tau pun dr blog aku..itulah apa yg saya rasa..semua xtipu..dan..sebab tu saya tanya awak balik..sapa yg jauhkan diri dari sapa? :)..sama kan..lepas dia buat saya jatuh hati kat sikecil..tetiba kitowang cam ade probs..padahal tade pn..


kisah seseorang tu?terlalu awal aku mau judge..still keep minta petunjuk..kalo dia mmg utk aku,itulah soulmate aku..sebab dalam mimpi tu..dia tawat pape..just datang time sudu bawak sikecil jauh dr aku..so..itu atas perjalanan idop aku la plak kan..:)

tadi roomate aku cite pasal jodoh..jangan sedih kalau jodoh tu xdatang lagi..mmg dr dalam perut lagi..lepas roh tu ade dalam tubuh kite..da tertulis dekat loh mahfuz jodoh kite..tugas kite..cari..kalo jumpa yg salah xpe..jangan sedih..ade la tu Tuhan tak kasi kite ngan dia..mungkin ade yg lebih baik..tak cakap orang yg kite  clash tu jahat ke apa..ade la kan..xsemestinya kite miliki dia,kite akan dapat dia..xsemestinya skang kite xcouple ngan dia kite xkawen ngan dia..haha..berbelit suda..whatever la..dan jangan salahkan diri kalau satu hari nanti kite jadi andartu ke..lelaki yg tak kawen ke..sebenarnya semua yg xkawen tu ade jodoh..tapi mana tau kan..jodoh dia mati waktu mude..accident ke..mati barah ke..ketentuan Tuhan semuanya..ade hikmah semuanya..
idop xselalu gembira..


sebab tu...life inih penuh misteri tapi warna warni..:)..cuma aku lebih suke gna itam putih itu idop aku..sebab kisah2 aku sebelum nih cam sama je..hehe..pasnih nak tuka jadi warna warni pelangi la pulak..mana tau gembira ke pasni..heee....


so skang? aku teruskan je idop..mau gembira..sedih tetap ade..talari..cuma aku arap..semua kisah2 ni buat aku matang..buat aku kuat utk hadapi..buat aku lebih tawakal..aku pun bukan hamba yg baik..cuma aku mau pastikan aku akan bah diri aku yg kurang baik menjadi lebih baik..sama la quote yg aku suke guna 'today is better than yesterday'

dan dapatla aku nama ARMSTRONG
:D

Friday, October 16, 2009

:) UNPREDICTABLE? (:

lepak2 with them
sambil tgk bola yg tak famous..
haha
da lama xde masa gni
biopon baru seminggu
makan2..seperti biasa order tomyam sama telur dadar
gebang2..gossip2..

terkeluar cite unpredictable
kecoh meja
dia ni pendapat gni,dia tu pendapat gtu
aku pon tamo ngalah..nak jugak kasik ayat2 gempak
last2 terkena
haha..
bongok
kawan aku la..dia cakap
'ala..yg bagi pendapat tu yg unpredictable..ko taperasan ke?'
bodo kau..mana la ade manusia yg perasan perangai sendiri..
dowang gelak..benci aku ngan dowang..haha
salu nak kenakan aku..
dowang cakap bile aku terkena,mmg terserlah gile muka blur tu (eh..ye ke..tapenah perasan doo..haha)

asal dowang cakap gtu?
penah jugak kot kakak aku cakap..
ish..tapaham aku...asal sedih kena tunjuk muke sedih ke
kalo marah?tunjuk?
kekadang aku ni ase cam hannah plak..ssh nak nangis walaupun tgh sakit..haha..hannah plak jadi mangsa
tapi betul..kekadang sampai 1 tahap aku ase cam nak nangis,tapi air mata tanak keluar..nak wat cane..
haha..aku pon tapaham
upe2nya dowang ade ternampak skali tu aku termenung
tah bile tah aku pon tatau
'oh..kowang stalker aku eh' *berbunga2 plak*
ala..idop kan..nama pon idop..takkan nak gembira memanjang
*aku pon lupe da bile aku camni*

terkeluar pasal stalker tu
dowang usik2 pasal kerang
arghh!!aku nak delete cite kerang tu!!
tapi tape..dowang kawan dunia akhirat..
*TENGKIUU!!!*
sampai ade sowang kawan aku tercakap
'sebenarnya...da lama aku nak bitau..da lama aku perati sudu tu..dia salu tgk kerang..'
'kerang perasan x?'
'xla wei..tengok dalam diam ah..kalo kerang dok depan sudu,sudu perhati jeh'

haha..da2..kerang cakap dia tanak tau pape
xpe la..nak tgk pon tasalah
tamo panjang2 cite..
kalo tanya pasal hati kerang?
serius..kerang da tade pape masalah pon..kawan bole..takkan nak gado2 kan..
sebab dalam ati kerang..hanya ade 'seseorang' sahaja
walaupun tatau lagi perjalaan idop macamana
tapi harap2 itulah 'soulmate' kerang
hanya doa jeh..:)


:)
pasal unpredictable?
aku hanya mampu cakap kat kawan2 aku
'aku bukan unpredictable'
cuma misteri..

apa yg aku dapat?
dowang gelak sampai semput
'haha..bongok..asal semput je dowang ni skang..lucu sangat ke aku cakap?'
:D

Thursday, October 15, 2009

:) PABILA DA BANYAK MASA NAK BERSANTAI (:

ni aku malas ade masa lapang nih..
tade wat nak wat ape..
haha
pastu mula gatal tangan nak updatttttttte blog jeh
time bz mau rehat
time rehat dok diam2..
xyah banyak cakap
tapi aku learnt 1 thing
kena wat keje ngan sempoi tapi gempak
baru la ta bad mood
:)
ok2..aku tamo bad mood2 da..aku mau hepi
tensen?bole je lepaskan
jalan2 ke
:)
hope bole la jalan2


group leader +marketing manager and financial manager..ahaha


ta ingat ah asal kami gelak sampai camni skali kat depan :D




mr.nawi..eheh


presentation?
lega yg amat!
semua objective tercapai
apa yg madam tanya semua group member bole jawab
cayalah korang!!
ala..macam lah critical path y kite wat kan..ade ketika kite akan gado sebab tasependapat!!
nawi!! i beg ure forgiveness..ala..xrock ah bile aku cakap ngan ko tadi ko wat muke sedih camtu..
time ritu bukan aku tamo jumpe ke ape..just not in a good mood..takut aku salah cakap plak..lagi takut kalo aku maki2..tasyok ah..aku tamo marah2..
*aku tau ade kawan nawi baca blog aku..tolong sampaikan*
:D

haha..
kawan2 aku nih..cam tau2 jeh aku ta bz..
10x!! korang coll..asal korang ta coll time aku bz..time tu tensen doo...
haha!!kena maki ngan si adi tadi
one of my best boyfriend..
dia marah asal aku ta angkat coll dia 3hari lepas..
la..ko punya no ke bai?naik takut aku nak angkat sebab hampir setiap ari no tu coll
gile..len kali text dulu sebelum coll..cam ko tatau aku talayan no yg aku takenal
haha..kan da kena maki sepam ngan si adi..
aku maki balik..ade ke dia cakap ingatkan da mati..mujur tgk blog update
bodo punya budak..haha!
nak keluar tu..nanti aku roger balik ok
ko ajak wrong time la bai..chill2..kite keluar ramai2 baru best


hei..utk boboi
10x kasi blog yg ko suh aku baca
mat bunga jugak ko kan (mesti ko maki aku kan..haha..lek aa..salu ko nak emo..kehkeh)
upe2nya blog yg ko salu baca tu blog cuz roomate aku doo..
haha
tapi aku suke quote dia tu..
yg tajuk : 'im no easy girl' :)


another interesting sentence that i quote from my friend:-

"he said sorry & I accepted...is it always that simple"


from outside maybe nmpk cm simple and people nmpk cm "OMG...sngnye that girl accepted that guy back"....from the inside of the girl's heart...it was a struggle between trust,the happy 3years,the lies,her friends' opinion and love that she always hold on....


Beza 'suka' dan 'cinta'..bila kite suke pd seseorg..senang sgt kite nak melupakan dia..betul tak?cinta, entah lah..cinta sukar utk diucap dgn kata2..sampai kita xtau nape kite boleh suke kat org tue..sbb tue lah love is undefined


yg kuang hajaunya
boboi dedicate bende nih kat aku
*hotak kau..kau ungkit bende lepas aku potong ko 18*
dia gelak sampai semput
padan muka
kalo ko semput bukan salah aku..haha
sori la wei..aku baru bukak blog nih ari nih..kalo ko tak tepon tanya da baca belum,smpah aku tabukak lagi..mau layan masa rilex ku ngan sempoi2..
so tapat nak baca semua
haha..parah da aku neh..sebab tu aku tamo ade masa lapang
*hah!!alasan semua tu!!!*


pasal kerang?
hadoih
kebetulan..mau share..sebab si boboi jgak la..
asyik dok perli jeh aku ni kayu
*pandai kau eh kate orang*
terus tingat cite pasal kerang sama sudu..walaupun kesah nih da hampir 3 bulan
kerang pon da tacakap ngan sudu hampir dua bulan da..
hahahahahahahaha
dia baca pasal kerang sebab tu terus coll
*ko pon satu..da baca blog aku,jangan ah mention kat aku..malu doo..baca senyap2..adoi*
dilla pon ske *10x babe!!*
kayu ke?
ade jeh ekspresi muke aku nih..haha
selama nih aku ta amek port pon pasal perangai buruk aku nih
sampaikan timbul cite kerang sama sudu
baru terbukak ati nak tertanya2 *konon*
patut la selama neh owang cakap aku dingin
owang takut nak tegur
hahahaha
pastu salahkan diri bila da lama single
*pehhh*

aku yakin ngan ketetapan Tuhan
:)
aku tetap amek kata2 nad moo moo
*saya tau awak wisau kat saya..sayang jugak eh awak kat saya..hee*
jodoh kena cari
ye..
skang saya kawan2 la..
saya da ubah kan sikap 'kayu' saya tu
chill
:)

:) KISAH KERANG (:

3 month ago
terkedu sekejap
apabila seseorang yg kerang penah rapat keluarkan statement ini

- sudu pun kadang2 letih nak carik kerang-
-kalo kerang salu sembunyi dalam mee-

terasa?
terkena?
tersindir?
whatever ter?

-x rasa pape-
hanya mampu tersenyum time tuh
agak `kecomelan' plak statement tu
walaupun agak sinis
haha :)


kenapa kerang xpenah nak ekspresikan perasaan dia?
padahal dalam ati dia Tuhan saja yg tau
:D
sebab kerang mau pastikan betul2 apa yg kerang tu rase
setakat suke?
akan ilangkan..:)
dan kerang mau tgk apa effort sudu akan wat
nampak..
serius nampak
teringat dalam bulan 5 time kerang mau pulang ke desa
sampai jeh umah,bukak YM
ade  seseorang yg mau add kerang
dan tadapat bayangkan itu adalah  nama SUDU?
gile tapercaya!!!
tapenah bercakap walau sepatah haram pon tetiba add?
YM?
sirius
kerang jual mahal
tunggu dia buzz
gile kejam
pehh..terbongkar la pulak..
bulan 5 tarapat..sebab time tu mmg pk nak kawan biasa sebab kerang da tgk dengan kepala  sendiri yg dia tgh jalan ngan `org kesayangan'
kerang takaco hak orang beb


bulan 6..kerang g sumwhere..
tabitau sesapa pon..hanya orang yg rapat2 jeh
balik..bukak facebook
sudu add kerang
'tak percaya'
sebab time itu facebook kerang baru jeh nak accept orang2 yg tak rapat ngan kerang
nampak juga effort dia nak kenal ngan lebih rapat afta dia add flixter dan jadah2 len
kerang?
still sembunyi dalam mee..:)
sebab still dalam adat2 melayu
perempuan takkan mulakan dulu
bulan 6 rapat :)
mereka still drmah masing2
 salu YM
no fon?tade..haha
kerang ssh nak kasi no fon kalo dia betl2 tarapat ngan kerang
still kias2 tentang couple2
cuma mau pastikan kerang takacau hak sesapa
beringat sebelum kena
dia cakap dia single
'ragu2'
tapi xpe..kerang tetapkan dalam ati..kawan
dia 1st kawan lelaki yg kerang betul2 selesa berkawan lepas kerang clash..
yg salu wat kerang ketawa..


bulan 7..kerang pulang ke KL
jumpe?
sirius malu gile
sebab sebelum nih mereka langsung xbercakap
kerang ngan sudu tunduk je
haha..geli jiwe bile ingat balik..wat biasa2 sudah kan
haha
dan time nih kerang nampak dia makin mau tau tentang kerang
still biasa
tamo terburu2
dan juga dalam masa yg sama
kerang da  dgr sumting yg kerang rasa kerang patut beware

dalam2 beware..perempuan kan
kalo da seseorang tu terlalu amek berat
tiap ari coll
makan belum?
sehat?
time demam dia amek berat
dan paling kerang tale lupe time kerang terperangkap kat SOGO sebab ade rusuhan kat masjid jamek
kerap coll tanya katne..
nak suh kawan amek ke sebab dia tadapat amek..time tu kat cyberjaya..dia pon demam ime tu
balik kg ingat kerang..bawak buah tangan
gile cair
salu gurau2
suke panggil kerang budak sombong
'mmg sombong'haha


dan
`boom'
apa yg kerang dengar itu semua betul
apa yg kerang beware selama nih betul
apa yg hati kerang rase semua betul


kerang kecewa
serius
tak tipu
cam sayang je sebab sepanjang rapat
mereka tade langsung masalah
gembira+ketawa+senyum2
pada masatu..kerang nak sangat luahkan semua nya kat sudu
tapi tamampu
kenapa tamampu?
ade sbab2 kenapa kerang tamampu..;)
 kerang hanya mau ade kejujuran je dalam hub kawan..
talebih

sekarang?
kerang ngan sudu macam orang asing da
:)
ade dalam 2 minggu lepas sudu YM kerang
sirius time tu kerang bz
bukan nak elak dr sudu
tanya apa salah sudu kat kerang

kerang jawab :
tade salah pape pun
sudu minta maaf
kerang tatau nak cakap pape..
sudu terus offline
..........


sekarang sudu tau kan kenapa kerang sembunyi dalam mee?
:)

Wednesday, October 14, 2009

:) TOTALLY RINDU!! (:



tadapat nak digambarkan ngan kate2..
:(
saya windu hannah..
windu mama
ayah
imi
amni
.......
kite windu awak..
:(

sob..sob..




 





 


kadang2 kanak2 beri kite kegembiraan..
.kedamaian.
.........

totally speechless..
lately not in da good mood
wpon try tunjuk muke hepi
:S

Sunday, October 11, 2009

:) S.O.U.L (:



have a long conversation with love sis tadi
tengkiu
aku cube sedaya upaya
nangis sepam
bile kakak cite brother in law terlanggar anak kucing dia
hu..hu..
nangis sesama
sedih weyy
aku takenal yg mana satu TJ tu
LJ aku kenal la
sekoko pon cute giiile
tapi dapat bayangkan betapa comelnya kitty tu
:(
sob..sob..


suke hapdate blog sebab aku bole luahkan semmmmmua bende yg aku nak luahkan
utk brother in law
haha
bace2
ina tau abang suke baca blog ina
:D
pastu g bagitau imi
ina lagi suke
*ina sayang imi tau..take care her for me*
:)
dia mintak ina g tgk luggage guess plak
abang marah dia tau :D


nanti dia da blaja sini
lagi la aku bole dok celah ketiak dia
minta duit dia
hahahahaha
mesti dia fak gile aku kalo dia baca nih
hei
sharing is caring kan
:)

okey2
aku sambung wat keje
16 days to go for system
pastu aku kembali ade masa joli
wait tau!

:) J.E.A.L.O.U.S (:



situasi : dalam bilik yg sme owang tdo (jeles!) :(
current song : jai ho (ho..ho..ho..)
mood : sepet mata


seme da tdo
itu yg jeles
ah
sape suh ko tdo lepas maghrib?
time tuh semua orang th gile fresh
.tensen doo.

bayangkan dr kul 1 lbh time keluar umah nak g jj jumpe ngan si zharif
keluar awal..jem wey
bukan salah aku
ahaha
sampai umah pon dlam 6lbh
aku letih otak ngan jiwa..siyes!
10x to zharif
ajar system
aku tau alasan ko turun kl nak release tension tu betul
haha
tu la
dr kolej dulu lagi aku ajar ko jadi jahat kan
katakan TIDAK
ko tamo amek
harap sesi luahan hati tu buat ko rilex sket
esok balik UTEM jangan tensen2 lagi
DAN
jangan buli dak akem tu lagi..ahaha..jangan dia ngadu lagi kat aku ko garang da la
aku ketuk pale ko!
:)


report utk OB on d way
ingat malam nih nak continue system tapi tak dapat
tadi tuka tajuk plak
dr Air Asia ke Pizza Hut
cam best je nak kaji pasal macamana nak tau pizza tu control dia punya system
tgk la dulu yg mana..
mau siap2 report kasi kat group member len
edit utk slide plak


report utk group project checked
akaun?tunggu presentation(alhadulillah)
system tu yg problem
mujur zharif terangkan
pecah jugak kepala
:(
dia yg belajar 4 tahun time dip pon cam ssh
aku blaja 1 tahun?
bole2
*senyum*
haha
sampaikan dilla tanya
`awak tension x?`
...tension.kenapa?...
`asal awak senyum je..tapenah pon nampak masam ke .kerut2 ke?`
..ahaha..hati ini hanya saya yg tau..xkan nak nangis koot...
:)

chill2..tension nih..
kalo nak tunjuk,tade kesudahan
skang
aku betul2 tadapat nak handle bende2 len
tale wat keje 2 dalam 1
tapenah jadi cam gni
stress?
amat stress
lagi2 bila aku dapat tau my sis sambung master
SAMBUNG?
da la kawen..sambung plak tu
tak kan aku nak berenti sampai degree je kan
takkan aku nak repeat!
oh my God! (nauzubillah)


okey
jangan stress
chill2
nak pk pasal enjoy
lepas present system 27hb ye
bulan 11 nak enjoy pon bole
tapi jangan lupe final 16hb start
adoih
bosan kan cakap pasal inih
:(


hei..
tunggu abes sem ini
nanti ceria2 balik
tasuke pon situasi ini
huahuahua


*10x 4 wake up call tadi*
kalo x,tatau bangun kul bape
n sambung wat keje kul bape
tenggggkiu

(gamba tu cantik..walaupun model neh talawa..ahaha..tetapp nak kate shoot tu lawa)
sebab tu wat gamba tu teratas
*senyum*
tenngkiu sekali lagi

:)

Saturday, October 10, 2009

:) DILLA..KITE CURI ENTRY AWAK TAU! HEKHEK (:

Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yang menunggu bas. Bila bas itu datang, awak tengok bas itu dan awak kata pada diri awak,"Eee…penuhnya… tak ada tempat duduk." Jadi, awak katakan pada diri awak, "Saya akan tunggu bas yang lain." Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pula bas yang lain. Kemudian, datang pula bas yang kedua. Awak tengok bas itu dan awak akan cakap, "Eee… bas ni buruk sangat… mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan." Jadi, awak pun biarkan bas buruk itu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya. Setelah beberapa ketika, datang lagi sebuah bas. Bas yang datang itu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yang tadi tapi kali ini awak kata, "Emmm… .tak ada air-cond… cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yang lain." Dan sekali lagi awak biarkan bas itu berlalu dan awak bercadang untuk menanti bas yang seterusnya. Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan baru awak perasan yang awak sudah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yang datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna. Dan kemudian barulah awak sedar bahawa… awak dah naik bas yang salah. Jadi, selama ini awak dah membazir banyak masa dan wang untuk menunggu apa yang awak hendak. Walaupun yang datang itu adalah bas yang berhawa dingin, adakah awak dapat pastikan bahawa bas itu tak akan rosak di tengah jalan atau mungkin bas itu tak terlalu sejuk untuk awak? Jadi, (terutamanya golongan perempuan) lelaki pun samalah mengingini apa yang awak idamkan itu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan? Sekiranya awak dapati "bas" itu tidak sesuai dengan awak, apa yang perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas itu. Tapi saya pasti awak semua tentu ada pengalaman yang macam ini. Awak nampak sebuah bas datang (tentulah bas yang awak nanti-nantikan), awak tahan bas itu tapi pemandu bas tu pula buat tak faham dan pura-pura buat tak nampak awak dan terus berlalu tinggalkan awak! Hahahaha! Bila ada bas yang lalu melintasi saya macam itu, apa yang saya lakukan ialah BERJALAN! Bodoh sebenarnya untuk mengejar bas itu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan menyakiti diri awak sendiri. Jadi, bercinta itu adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik dan beri peluang pada bas tu, semuanya terpulang pada diri awak. Dan bila awak berjalan, awak sebenarnya cuba melarikan diri daripada cinta!

:) MONOLOQUE (:

aku benci rasa ini
.jujur?.
buat ati aku sakit
.serius?.
sebab hanya aku yg tanggung
.kenapa?.
sebab aku tak bersedia lagi mau kongsi dengan sesapa
.tabah?.
yes..mengaku sebenarnya buat ak lebih kuat
.betul?.
:(
oh..tak sebenarnya
aku mau luahkan
tapi ada sesuatu yg menghalangnya
.luahkan.

........

one fine day.. :)
semoga Tuhan bagi aku masa itu
kuatkan semangat pls...

Friday, October 09, 2009

:) DETIK2 27/10/2009 (:

hei hati
bole tolong sabar sket
jangan dok gatal nak rest ajeh..
wat keje!
toksah mimpi nak tdo lagi..
asyik2 tdo..


belum sampai 27hb 10 2009
jangan arap ko bole dok diam
sengih2
ketawa2
tido2
jalan2
dating2 (ehh)

..............

hati bermonolog doo
sebab gile risau system weh
da la rekod anta g conventry tuu
orang2 sana paham ke aku cakap omputih tu
lama kang dowang cakap aku cakap bahasa urdhu
sapa ssh?


aku jue..
ngeh3..

*CHAYOK2!*

ko tasedar lagi keh

:) C.I.N.T.A (:

apa makna cinta di hati manusia?
cinta bukan penaklukan..
bukan juga penderitaan tetapi kebahagiaan..

-dan-

seluruh hidup adalah penyerahan yang tulus
tanpa ada persaingan dan perebutan

...............

Monday, October 05, 2009

:) EXHIBITION ITU (:




1st..
terima kasih tak terhingga utk awak
heee
sebab kite bole g exhibition yg gile sempoi
kite suke..siyes
:D
nanti nak g lagi
mmg xmalu muka
haha




siyes
seme gamba2 yg dipamerkan tu mmg lawa giiiile
bak kata awak pn
kite kalo ade duit kite nak beli gamba yg awak cakap kodak expired tu
ngan gamba vespa tu
:D
lawa



band yang men semalam pon cool gile
kite sukeee
suke lah..
ahaha




eh
terselit jugak gamba awak tgh amek gamba..
heee
xsengaja ok
:D

kite nak gamba semalam tau
pls upload
tasabar mau tgk
:)

Saturday, October 03, 2009

:) FISH SPA..OYEH!! (:




teman roomate g survey baju konvo dowang
dowang ajak aku g melaka 25hb neh
tanak ah
jumpe ngan duda..
ahaha
belum tiba masa lagi aku jumpa2 neh
takuasa ok


ok
jangan mengarut
kami g pilih baju
ta jumpe
aku plak terjumpa baju yg aku suke
cis
tanak beli
melayang duit
haha

dr tesco ampang kami cuba nasib ke tesco cheras
haram tade
thehehe
tape la
atleast kami cuba g kan
:)

kami terjumpa (terjumpe keh?) fish spa tuh
aku ngan nad da cuba
wanie yg ta cube lagi
kami pon cuba lagi skali
bagus tau
utk kulit2..buang2 toksin
walaupun geli ya Tuhan..
tatahan ok



geli ok



acara merendam kaki..tade cekam kuku ok..haha


nad moo moo..eheh



kami rendam lebih kurang 20 minit
rm 10
tapi abang tu kasi lagi extra 5 minit
murah kan
MURAH?
g tesco extra jom ramai2
ahah


lepas kami menghabiskan masa bende2 alah
kami g makan big apple
yum2
dr ritu lagi nak makan
tapi ta kesempatan
heee






 

haha..aku seme yg coklat ok :P


sile2 jamu..meh2


ok
last ini utk awak
heeee~
:D
Loading...