Nuffnang Ads

Tuesday, October 01, 2013

shape of my heart




ada lebih kurang 4 hari untuk audit dalaman..ngadu kat encik suami sabtu  ni keje..dibantainya gelak..yg lagi kecik ati dia cakap

suami : haaaaa.. b nak bangun ari sabtu kul 2 ptg ..syg g keje ek
kite : ahad ni pn keje..ade audit dalaman sobs sobs  T_T ( pura2 nangis konon nak tarik simpati)
suami : hah? ( ingat nak simpati) ..kalau mcm tu ahad b nak bangun kul 4 la


kong ajoooooooooooooo hahaha



tadi dlm kul 3, ada meeting dengan audit luar dan bagi sedikit penerangan untuk kerja2 audit terutama tentang ar rahnu..sblm ni syarikat aziyah &Co yg bertanggungjawab audit company aku..tp SKM da tetapkan 5 tahun skali kene tuka audit company..tu syaratnya..aku yg uruskan pasal hantar surat2 untuk mintak quotation dan bile je dapat nama MNZWAJAssociate ni aku jd SANGAT TERUJAAAAA..kenapa?

sbb company ni aku penah kerjasama utk audit resort tempat aku keje dulu..muehehehe..tp cawangan kelantan la..papa shame keje situ..

bila masuk je meeting, bile duduk je dengar penerangan, terasa mcm di kolej plak..sbb dengar balik term2 yg ada dlm COST ACCOUNTING, MANAGEMENT ACCOUNTING.. terasa menyesal plak xblaja sungguh2 time tu =.=

Haji Nasri tu sgt2 berkaliber...dia terangkan term2 tu mcm roket..kite nak tulis pn da xsempat nak ngejonye..da mcm tulisan cakar ayam daaaaaa...


huhu..ok bai ..nak wat LAP plak..setiap hari kene wat bende ni pastu whatsapp kt boss2..nak tgk ape yg staff2 wat hari2..bagi aku okey jugak stail camni .. sbb staff xkan ngulo (walaupun kdg2 ade jugak ciloknya hihi) ..bai de way, office kite ade CCTV tau..JANGAN MAIN2 OKEY !

mencari rezeki yg halal mihmih
okeylah nak balik rumah
lately ni cepat letih
pastu kannnnnnnnn gusi selalu berdarah
nape ntah

T_______________________T



Monday, September 30, 2013

TODAY

arini xde wat sgt keje ..boss ade naik kejap..bincang pasal cash flow..pastu bincang pasal akaun ladang (erk..bende baru ni) .. lagikan UBS pn aku kene blaja balik..ye lah..blaja time dip..aku da xingat hehe


sabtu ni keje..ahad ni (6/10) audit dalaman.. kitew takutlahhhhhhh..xpe2..wat je apa yg patut..kite kan br 5 bulan keje hihi..

budak opis tanya kenapa aku asyik bukak lagu simple plan? haruslah bukak sebab aku suke simple plan sbb.... penyanyi dia pipi cam mike shinoda


oh..releven kah ayat itu? da nak kul 5 da..nak balik..beli goreng pisanglah petang ni..bole makan petang..malam ni lelaki besiku main badminton lagi


okey bai !

sobs sobs gamba xle upload..
so kene guna gamba lama


balik ni xsbr nak call 2 wanita kesayangan kite ni

Monday, September 23, 2013

sexY Back.. yeah

oh maiiii

last entry 20/10 ..arini? 23/9 (motip apakah ini mention2 tarikh ni) ..maknanya da hampir 2 tahun x tulis pape..kihkihkih ..peh mah las betul lah haku neh

dlm masa hampir 2 tahun neh bukan x sentuh langsung pn.. ade la jugak sekali sekala dua kali dua kala bukak..kadang2 baca entry2 lepas.. nak naikkan semangat balik..manusia macam ni lah..kdg2 positif tapi negatifnya banyak huhu

oh, 27hb ni ckp 2 tahun berdua..belum lg ada rezeki nak bertiga..lagikan berempat.. bai de way kami dah pn bertiga...cuma sekor tu xnormal...biasalah..nama pn sekor kan..hihi.. kucing la peneman

ramai juga kwn2 yg follow blog aku .. kesayangan2 ecece..lama gile x tulis kesayangan.. tanya kenapa xaktif? da kawen mesti banyaaaaaaaaaaaak gile kan nak cite2..gossip2.. share resepi (erk..haku bukan masak hari2 okey sobss sobss =.=') ..tah la ek..time tunang lg sbnrnya tetiba aku da xde idea nak kongsi pape..rasa mcm hidup nak privasi je..haha..bajet artis plak..sorry2.. aku belajar dr kesilapan lalu..expose benda2 yg kdg2 xpatut jugak tulis kan (maklumlah time tu dalam keadaan gumbira bahagia kan) ..alih2 ade bende yg TAK SANGKA AKAN BERLAKU hee (pahit pulak tekak)

betul..kdg2 kite kene privatekan kisah hidup..kan..kdg2 bila aku baca balik entry2 yg geli2 tu, nak je delete sbb aku xnak ingat tarikh2 yg buat aku down.. betul.. ade..nak2 time dah nak dekat kawen..dlm hati memang NAK JE DELETE.. biasalah alam pertunangan..banyak benda yg akan pengaruhi kite..banyak..time tu la menyesal..time tu la tingat balik kat dia dia dan dia (mak aih..buruk betul perangai..alhamdulillah wat masa sekarang time2 kawen bila gaduh manja xde penah terpk pn nak pk mcm ni..sadis) ..setan kan da ckp xnak bagi kite halalkan hubungan.. mujur lah mama ade..time amek keputusan nak tunang mama da warning awal2

mama : lepas ni da xde H, da xde A, da xde S k..delete no2 tu..jgn msg..jgn jumpe (mama risau sbb dulu setiap kali nak g jumpe H mesti aku minta izin ngn mama..haha..namanya dok ngan mama kan..kalau nak keluar mestilah kene bagitau..kalau kat KL aku bedal je keluar)

aku : kalau nombor tu kite ingat?nk wat cane?

mama cubit pehe aku..sakit tau


time tunang? kwn rapat je tau.... dan H .. bila aku amek je keputusan nak tunang, dia pn tunang jugak ..dan kawen sudah..alhamdulillah.. semoga awak pn bahagia.. (motip tulis ni kenapa eh..aku pn xpaham.. haha..saje nak luahkan perasaan.. lepas je tunang kami dah terputus hubungan..unfriend fb..da xde langggsung connection (mama pn ckp H seorang yg baik sbb xkacau tunang org..time tu aku rasa mcm ade pasir je kat tekak aku huhu..biarlah..cerita tu aku simpan rapi sampai mati)


so, amek keputusan xnak delete entry2 lepas sbb bila aku wat silap, aku akan baca balik bende2 atau TARIKH2 YG AKU XSUKA tu dan insya Allah aku xkan ulangi kesilapan lama.. :)


dah2..lepas ni nak wat entry2 kolorpul gitu..walaupun hidup ni xde la hari2 kite nampak rainbow kan..kdg2 trn jugak hujan..xpe..time hujan tu kite pakailah payung yg ade rainbow kan..mesti kite akan jd ceria jugak muehehehe..lagipn br aku tingat, dulu kalau aku sedih ke,nak maki org ke tp xsampai hati nak maki marah org, gembira ke (NI OF COURSE BENDA YG AMAT PENTING YG AKU AKAN TULIS haha gile keji) mesti aku tulis dalam ni..kalau merajuk? haaa..NI PERKARA WAJIB sbb aku xtau mcmana nak bgtau org aku merajuk hihi..pemalu kan


oh..aku pn sekarang nak berjinak dlm business balik..bermula dengan dropship lah dulu..skrg pn aku ade cb 1 produk..nk cerahkan kaki ku yg sedia cerah bersinar ni =.=' ..sblm jual kt org haruslah cb kt diri sendiri kan..ritu da wat business..jual beg ngn jam..mantop lah jgk sbb jual murah dr yg lain kan..tp tu lah.. disebabkan aku rembat untung ngn modal2 skali,so terkuburlah bussiness tu =.=' ..melayu mudah lupa betullah (eh,betul ke ayat tu..hentam sajelah labu) nak wat acane, awal2 kawen ritu kan xkeje..kdg2 aku nak beli brg2 keperluan diri sendiri haruslah beli dengan duit haku kan..xkan lah nak beli beg coach (amboiiii nafsu ! ) mintak ngan suami plak...nak kene cubit?


okey bai

Thursday, October 20, 2011

the one that got away

baby,thanks for everything

alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar..grade tahun ni lebih bermakna..alhamdulillah.. 1 weeks to go..Tuhan, permudahkanlah urusan yang maha besar selepas  ini..permudahkanlah perjalanan hidup kami seterusnya..

g KL ari rabu minggu lepas lg padahal konvo aku ari sabtu..sebab imi kene amek jubah last date ari khamis..so jalan2 dulu di kl..chenta bertolak dari jb ari jumaat lepas kerja..terharu sgt2 sebab sebenarnya sabtu ahad chenta on call tapi sanggup cuti ari sabtu semata2 nak pergi konvo aku..terharu..pastu hari convo lak,chenta yg sampai dulu dekat PICC (walaupun tido bape jam je malam tu)
 
alhamdulillah,walaupun ni kali pertama chenta hang out bersama keluarga aku, chenta bole bawak diri..kira bole masuk geng..yg kelakar, bile aku tinggalkan dia bersama mama ayah waktu aku dok dlm dewan, chenta bole stay bersama mama ayah,siap g breakfast skali (aku xsempat nak breakfast sesama sbb aku kena naik masuk dewan kul  8pg lagi)
 
yang paling haru,time kalut2 tu, aku langsung tak  terpikir nak bawak hand phone skali..tanya chenta perlu ke bawak beg naik atas, dia cakap takyah..dia boleh tolong pegangkan beg aku (serius terasa sweet sgt2 sebab tak pernah ex boyfriends aku tolong bawakkan beg /sangkut beg aku kat bahu)..first time tgk chenta bawak beg cam comel sgt2..

dah bile tak bawak handphone,mule la gelabah ayam bile da abes majlis..macamana weh nak cari mereka dalam 4ribu org yg ada pada masa tu..gile tawakal..tapi,apa perasaan bile tengah turun escalator, kau tengok wajah org tercinta sedang menunggu dibawah dengan muke yang risau? bile aku g dekat chenta, terus dia pegang tangan aku sebab waktu tu org kat PICC tu tersangat ramai..terasa aura kasih sayang disitu..thanks bee..

dinner di alamanda (penang village) then kami separate sebab aku dan chenta nak cari jam hantaran aku yang tak jumpe2 lagi (sobs) ..tapi dah namanya lepas makan, serius lucu sgt2 bile chenta ngadu dia ngantuk sgt2 sampai kami duduk kejap di ruang legar dekat ngan air pancut tu,terus chenta lelap..akulak cube lense baru dia (serius best) 

mangsa keadaan


lepas chenta bangun,survey kejap pastu balik..chenta antakan..waktu tu da dekat maghrib,chenta naik jap home stay, poo poo then solat..buatkan air utk chenta sampai chenta terlekat kat rumah tu..janji nak balik lepas maghrib,tgk2 dekat kul 10 jugak la chenta gerak balik jb..semata2 ralit dok borak ngan abang ipar dan ayah..time dorang borak,aku dok peratikan je chenta ngan abang ipar..terasa damai je sebab sebelum ni chenta ada mengadu pasal macamana nak masuk ngan abang ipar (chenta selalu rendah diri)..tapi bile da berborak (lupe,ni first time chenta jumpe abang ipar sebab time tunang dulu,abang xde dlm majlis sebab out station),mereka terus bole ngam..sebab ye lah, abang keje baiki mesin, chenta keje guna mesin..abang suke kereta, chenta lagi lah (adoi,bawak kete cam nak drift je..tangan kene jadi ketam baru reti nak slow)..

teringat kata2 mama waktu mama borak ngan makcik2..hidup aku ngan kakak memang sama..wpn aku lambat sket amek diploma,tapi still dalam bidang yg sama dengan kakak (akaun),amek degree pn dalam bidang sama (aku major business in IT, kakak business marketing), jodoh pn sama (abang ipar dan chenta terlibat dalam mesin2) dan muke abang ngn chenta pn memang hampir sama bentuk (cume chenta kurang cerah sket he he he ).. dan yg paling penting, mama ayah restui semua (alhamdulillah)


27.10.2011 - we`ll waiting for it


surprised dengan bunga berbalut purple
thanks bee !


 

Friday, October 07, 2011

everyday i love you


the making of


balik awal sebab ada urusan dengan sekolah pasal bayaran perkhemahan..sebelum solat jumaat, chenta call time dia nak pegi beli makanan sblm solat..borak2 then chenta ada pesan hujung minggu ni dia busy..ade conference seluruh jb and dia salah sorg yg kene handle conference tu..jd si tukang amek gamba la pulak sbb boss dia mintak tolong..seronok lah chenta sbb bole test lense baru tu hoho

sian chenta..minggu ni minggu paling boring sebab roomate dia akan kawen 8hb ni(erk..esok da pun)..so, roomate dia busy la wat persiapan dan jantung da da dup dap dup dap (chenta ckp turn dia akan sampai hujung bulan ni hihi..nakal!)..so, da xde crime partner da kan hee..selama ni,dengan si roomate tu la chenta dok ke hulur hilir sesama..makan sesama..main badminton sesama...main bola tampar sesama..keje department yg sama..mujurlah hujung minggu terselamat sebab ada conference tu..

chenta dok pot pet pot pet pasal sedih xde org teman dia, terkeluar lah pasal benda ni, yang buat aku jd blush2 la pulak bile dengar (gedik)..chenta cakap minggu depan walaupun dia still sorang tapi hujung minggu dia turun kl sbb ada 'orang tu' konvo (dan lagi nak perli2 huh) dan minggu seterusnya dia balik kb dan minggu tu dia da x pegang status single da..dan minggu satu2 lagi tu chenta akan bawak teman balik ke jb..so,pasneh dia TAKKAN SUNYI DA..

bunyi cam gatal x?

aku ada sampaikan perasaan hati aku sbb skang chenta da kurang cakap i miss u
jawapannya
"kalau b sokmo ckp,nanti syg da tak teruja"

dan

selalu sangat tanya dia dengan soalan bodoh
"baby, betul ke baby nak kawen ngan syg?"
"asal tanya camtu syg bb ni?"
"betul ke da dekat da kite nak kawen ni b?"
"ish..syg nih..nape nih?"

...............
aku salu gantungkan jawapan aku
betul jugak kan..aku salu ngengade haha..okeybai !

Wednesday, October 05, 2011

Fly

bz dok kumpulkan maklumat pasal konvo..macam2 hal yg berlaku..sampai satu tahap cam menyampah la pulak..sampai satu tahap aku da bagitau mama aku tanak g konvo..pihak pengurusan memang suke menyusahkan kami..sejak dari masuk sem sampai nak abes sem..yg klaka semua dak2 yg nak konvo sumpah bia kolej tu terbakor je..asyik nak amek duit kami je..huh! tak mengenangkan amek transkrip ngan omputih (dean coventry sendiri yg akan turun mesia nak kasi scroll tu), mama ayah yang berharap nak tgk aku amek konvo utk degree dan chenta yang teruja nak tengok aku pakai jubah yang macam cite princess hour tu, memang aku tanak g konvo


dia yg selalu ada


alhamdulillah, chenta da makin sihat..bile dengar je ringtone jaiho tu, terus angkat sebab terlalu excited..makna panggilan itu adalah chenta bole berborak da sbb tonsil tu makin surut..waktu tengahari dan balik kerja adalah waktu yang paling aku tunggu sebab time tu chenta akan call sebelum pegi lunch dan sebelum balik..rutin tu da jadi normal balik...

cuaca membantutkan kami utk guna skype..da cuba tapi salu fail dan gamba jadi statik..so,kami gunakan medium fb chat utk berborak..kadang2 xperlu call sepanjang masa..hidup kena kreatif hee..akui, aku xmatang untuk permulaan hubungan ni..bagi aku, call tu wajib setiap hari..msg sepanjang masa..tapi, bile da bersama chenta, aku sedar, benda tu xsemestinya kena buat..cukuplah dlm sehari tu, kejap2 je call dan msg pn untuk benda yg perlu..

tadi chenta imbaskan kembali cerita kami waktu mula kenal..serius malu..bercerita kembali pasal jodoh buat aku teringat kawan aku suka sgt guna perkataan ini

kite rasa sesuatu tu elok utk kite padahal ia sebaliknya
kite rasa kisah tu kite tak suka padahal perjalanan kisah tu lah yang terbaik

tadi chenta bgtau satu rahsia.. macamana chenta terdetik hati untuk hantar rombongan meminang sedangkan aku da bagi kata putus aku xkan kahwin dalam masa terdekat? ..disebabkan mimpi aku tentang ular..malam tu seperti biasa lepas solat istikarah,aku akan terus tidur (selalunya aku akan wat lepas solat maghrib dan tidur) dan terjaga dalam pukul 11 lebih..bangun tu terus aku texted untuk someone..ceritakan pasal mimpi..sebab someone tau aku seorang yg takutkan ular..tapi tiada balasan..bangun, g solat isyak dan aku cuba lelap balik..tetiba henpon aku bunyi..tgk2 chenta call..sekadar angkat dan borak ala2 kadar, aku terlepas cakap pasal mimpi tu sbb chenta tanya aku da tidur ke (dia noticed suara aku) ..so, dari situ dia mula memberi kata2 kias..chenta ada ckp,memula memang dia da putus asa tapi malam tu xtau kenapa dia ase masih ada harapan..

bile dengar dia explain mcm tu, aku tetiba rasa sebak..serius..lepas je kami jumpe bersama keluarga masing2,aku nekad aku tanak rapat ngan chenta sebab aku xyakin boleh pergi jauh..yelah,,kami baru je kenal dalam seminggu dua, tetiba dia nak hubungan kami lebih dr seorang kawan..tapi, kite merancang kan..Yang diatas mengetahui segala2nya..segala hal2 penting, aku xpernah share dengan chenta sbb aku akan share semuanya dengan someone..contohnya, bile kakak aku pregnant,aku terus call someone walaupun aku tau,waktu tu dia tengah bercuti..betapa pentingnya someone pd ketika tu..tapi kan,chenta ni macam ada satu ikatan jiwa dengan aku..setiap perkara penting untuk aku berlaku,chenta akan rasa dan dia akan message aku..dan aku turut kongsikan berita tersebut bersama chenta..tapi tak seistimewa mcm someone..aku hanya share melalui message,dan tak terdetik pun utk call (mmg waktu tu,chenta yg banyak call dan message aku..aku hanya call waktu aku nak jelaskan kedudukan hubungan kami..itu je)..dan setiap patah kata dlm msg tu aku dapat rasa betapa excitednya perasaan chenta bila tau kakak aku pregnant..excited dia tu mengalahkan aku..serius aku dapat rasa..sebenarnya banyak yg chenta da lakukan tapi aku je yang buta mata hati aku..ya..mungkin dengan cara chenta..kesungguhan chenta utk kenal aku buat aku jatuh suka dengan dia..dia selalu ada..dia yang tak pernah gagal tau perkembangan diri aku..buat kami rapat..


kite rasa kite sayang orang tu padahal ia sebaliknya
kite rasa tak suka pada org tu padahal orang tu lah yang terbaik


aku dah tutup cerita lama
buku lama
walaupun dulu pernah jadi yang teratas dihati sekalipun
sekarang, chenta segala2nya

insya Allah..hanya dia




okey bai

Tuesday, October 04, 2011

dont forget about us



 
mms gamba sbb nak tunjuk baju+seluar utk letak atas hantaran..chenta mmg seorang yg teliti

babyyy..happy born dayy...harap kehidupan yang bakal kite lalui bersama selepas ini akan sentiasa ceria dan bahagia..walaupun ada rintangan, masalah, harap sangat kite boleh tempuhi bersama..insya Allah susah senang kite bersama..insya Allah
Sian..time nak sambut hari kelahiran ni la chenta kene tonsil..semalam cakap pn cover2..skype pn tgk muke monyok..sedih lak ase sebab xde dekat ngan dia..atleast kalau da dok sama,bole la tgk2kan dia..chenta ckp nak MC arini tapi dek mengenangkan cuti da tak berapa banyak, cukup2 utk cuti majlis dan honeymoon, so gagahkan diri g keje..da paksa petang ni wajib g emergency room..jumpe doc, pastu inject (kalau aku? mmg takkanlah..memang ngeri kalau bab2 jarum ni..tingat time g amek ujian HIV, tu pn aku da nak nangis sbb misi cucuk jari tengah,bukan jari manis..abes bengkak seminggu..mmg aku alahan ngn jarum) ..mujur keje kat spital..sng hati aku..

alhamdulillah..persiapan hampir 80%..door gift da siap diikat ribbon..semalam jugak aku siapkan langsir..sebenarnya aku serabut..sampai da ada krisis ngan mama..penat sebenarnya uruskan majlis ni..serius, waktu uruskan majlis sepupu2,kakak, aku xrasa sepenat ini...keadaan ni mmg amat biasa..tibe je turn majlis kite,mmg amat penat..so, tinggal nak set up bilik (pasang langsir, basuh carpet, basuh bunga) , then siap..nanti nak g konvo, balik memang semua da siap sepenuhnya..tinggal hantaran je sebab mama nak wat ngan fresh flower..so,malam sblm akad nikah, mama akan gubah semua..belah aku dan belah chenta

hari ni krem kaki..datang bulan selalu macam ni..kakak cakap aku kurang minum air susu..kebetulan tadi ribut gile dekat bachok..well, aku kan takut dengan petir dan kilat, texted chenta(geram nak call tp aku tau,waktu tu memang xleh call sbb chenta dok dalam bilik radiation utk merawat patient) mengadu apa yg patut dan chenta tenangkan aku..takut weh sebab waktu tu dah la kat resort tu aku sorang2 je dok jaga..serius takuttt..muka aku?alhamdulillah..dekat parut tu da gelupas..tunggu salin kulit baru, then semua akan okey..

miss u baby
Loading...