Nuffnang Ads

Wednesday, July 27, 2011

jejari runcing..semoga kamu tabah

sebetulnya aku da lama jarang online..salah satu faktornya sifat gen M tu makin menebal..bangun da pandai lewat sobs (rindu mau bangun seperti dulu)..banyak kerja..alhamdulillah, collection untuk bulan July makin bertambah..dapat jugak 30k utk bulan ni...so, apa lagi, tunggu bonus lah yeay...anggap ni rezeki nak ramadhan..ah ! rindu nak sambut ramadhan di KL dan kuantan sebab sana bole buka puasa sama kawan2 DAN ! bazar ramadhan amat meriah..hoho..okey, ayat aku macam nampak kejam kan..macam lah bukak puasa dengan keluarga tak menjanjikan suasana yang meriah..bukan, cube pahamkan betul2 maksud aku..bersama keluarga adalah perkara yang paling penting..cuma, kadang2, bile bersama kawan yang hanya berjumpa, bersama dan bermesra sebarang 3-4 bulan, itu yang boleh buatkan suasana itu makin menarik..kan kan..


dan..aku da lama tinggalkan kesukaan aku...blogwalking..serius da lama xbaca blog2 yang aku suke..aritu bukak blog perempuan jomblo, aku bertambah kagum dengan lady Noe..da makin banyak perubahan yang dia da lakukan (alhamdulillah)..walaupun dia mude 2 tahun xsilap aku, tapi aku kagum dengan pengalaman yang dia ada..anak dia pun comel :)

dan bile aku blogwalking di blog jejari runcing ini, aku sedih baca entry terbaru..walaupun hanya doa yang ditulis, tetap..buat aku sedih dan sebak..harap sangat dia tabah walaupun kami semua xtau kesahihan cerita yang betul.. tapi, kalau xde angin,masakan pokok bole bergoyang kan..

benar, alam tunang ni terlalu banyak cabaran..bak kata orang tua, bile kite da bertunang, umpamanya sebelah kaki kite sudah melangkah ke alam perkahwinan..kalau dah dua2 melangkah, makin banyak cabaran..teringat pesanan sepupu tentang menyembunyikan hal pertunangan..baru aku nampak,kenapa perlu kite sembunyikan hal pertunangan daripada orang2 kecuali sanak saudara dan sahabat terdekat (dalam konteks aku,sebenarnya aku memang nak sembunyikan dari org2 kecuali sedara ngan kawan2 yg rapat tapi terpecah oleh awek sepupu aku..nasib badan)


nak pesan sket, bile diri nak berubah ke arah negatif, ingatlah siapa yang ada disisi anda bile anda susah, bile anda keseorangan, bile anda perlukan sokongan, bile anda sedih...jangan pandang luaran..dan bile satu perhubungan itu dikacau oleh pihak ketiga, jangan tunding ke arah sebelah pihak saja, tuduh sebelah pihak sahaja..ingat, bile kite tepuk tangan, takkan bunyi kalau satu tangan sahaja yg nak tepuk..kan..jejari runcing, tabah okey..kami doakan kamu sentiasa sabar dan insya Allah,doa org yg dianiayai itu Allah makbulkan..

new update : baru baca komen2 dekat beautiful nara , aku suka ayat nih !

dalam islam pn ada menyebut bila bertunang senyap2 jgn heboh2 sb syaitan kerja dia m'hasut je supaya masjid yg bakal dibina tu runtuh, bila kawin barulah blh heboh2 nk bgth satu dunia pn xpe supaya tidak timbul fitnah, takut jadi mcm ni la awal2 lagi dah satu malay tahu.... aduhhh.. nauzubillah..!
 
 
Tuhan, peliharalah segala2nya
amin
Loading...