Nuffnang Ads

Monday, March 29, 2010

your guardian angel



terleka sekejap bersama si chenta nauflan
dan 
dan
terasa teramat terlega terbila tersemua terkerja terpenting tersemua tersudah tersiap
ho ho ho

okey da mengarut
sekarang amat malas mau meluahkan sebarang kata
sampai satu tahap aku mau diam
aku mau sendiri
aku mau lelap

bolehkah dunia tenang walaupun hanya sekejap?
kenapa setiap ari akan ada org yg meninggal dunia
kenapa akan ada bayi yang akan dibuang
kenapa akan ada org yg kena rogol,rompak
kenapa akan ada orang yang akan menangis?
:)


dunia dunia
selalulah mengangkat tangan kepada Yang Maha Esa
biar semua antara kite dilindungi drpd bencana ini


syukur kakak selamat sampai dr bumi ambia
terasa mau terbang kesana
bersama sama mama ayah
r i n d u
:(

malam ini
pagi ini
again
again
and 
again
i`m crying
again


- pabila kerja menjadi fokus utama, kadangkala ada benda yang akan kite terlepas pandang-


again

- r i n d u -

Tuesday, March 23, 2010

it end tonight


banyak keje
makin banyak keje
dan makin banyak yang tertangguh hikhik


kehidupan seharian yg makin sesak
serius terasa masa makin berjalan dengan pantas
dan amat banyak sejarah dicipta
banyak cerita dilakar
^______^


buat pertama kali semalam
aku menangis sampai terisak
dan aku ...
terasa amat tenang
lapang selepas itu
dan
aku..
tanak toleh ke belakang lagi sekali
paham kan apa itu maksud letih
letih mahu pertahankan semuanya
tapi aku tetap mahu tersenyum


walaupun sekarang da nak masuk pertengahan bulan 3
aku rasa belum terlambat utk mula semua ni balik
ade 9 bulan lagi
eh da 8 da
fokuskan diri


sebelum ke serdang tadi 
utk lihat si kakak yg gastrik
singgah sebentar di satu tempat
mau bertemu MR Nauflan
tekad
memilih MR N utk kesekian kali ku bermuhasabah
sebab itu memang prinsip aku
bile mana aku da buat sesuatu keputusan
bermaksud
aku mmg akan berfikir dengan amat mendalam
amat teliti
supaya aku tidak menyesal dikemudian hari
dan aku tidak akan menoleh ke belakang
 sepertimana melihat cerita cerita dulu
mengenangkan kisa kisah dongeng purbakala
sebab
aku tanak berada di alam khayalan
:)
fairy tale itu adalah mainan je kan


sekarang
mahu menyiapkan projek utk event management
suke dengan subjek ni
enjoy
dan sir memberi sepenuh kebebasan utk kami conduct mana mana event
memberi sepenuh kebebasan utk memilih mana event yg kami mau buat
dan ini yang paling menarik
:)
dia meminta kami mereka 1 blog utk subject ini
10x God
sebab aku ade sedikit kepakaran dalam hal ini
ewah ewah
da ade beberapa orang yg mau tempah aku
(oh sungguh perasan)
mintak aku ajarkan
insya Allah
ilmu kene share2kan


sharing is caring kan
:)
this is the last entry
eh tapi bukan bermaksud aku xkan tulis pape lagi disini
sebab mau tumpukan kepada blog baru
maksudnya utk project event management
markah tuuu
^_______________^


blog ini?
sayang mau delete
sebab
banyak kenangan yg tersimpan
yg tertulis dalam ni
inilah hati aku sebenar

dalam awan yg chomel inilah
aku meluahkan segala2nya tentang diri aku
suke utk share aku punya feeling
share semua yg aku xpuas hati
dan juga tentang hati
:)
semua xtipu
semua ni jujur dr hati aku
cuma mungkin kadang kadang aku terover kot
berasa mau share semua dengan tg tersayang+terpenting+terchenta


mungkin ade cara penulisan aku
maksud aku
x jelas sangat sampaikan ade yg salah anggap ke
cam rasa aku poyo?
okey..my bad
mohon maaf dipinta
saya manusia yg tidak sempurna
^_______^


okey
mau sambung keje
lagu ini saya tujukan buat kali terakhir
utk dia yg teratas dihati aku
yg pasti
u are the best
:)


salam

Saturday, March 20, 2010

Green Day - Are We The Waiting

Green Day - Are We The Waiting

the climb




anta mama ayah ke LCCT
balik golek golek jap ilang penat
sedih air mata xilang lagi
sebab pembakar semangat da pulang
:(
tape..yg ade saki baki semangat ni aku mau kurung dalam balang bia dia kekal eheh


okey okey
seronok sangat jumpe yg terchenta
walaupun aku ponteng 2 kelas opps
hape aku kesah asalkan presentation tu aku da lepas
alhamdulillah 
mama+ayah+tokwe+haziq+hakim+che jah+ayah mie+bibik tokwe+bibik che jah
and of coz la hannah cumel
eeee
geram
pipi da talabuh cam dulu
tatau nape..tamakan da kowt sob sob


usai sampai 
jahat x aku
bukan g salam mama ayah dulu
tapi aku cari si pipi labuh itu
tapi dia kedek kedek g kat ayah suh dokong
eh eh bile pulak si pipi labuh neh geng ngan ayah
lama dok baru tau
patut la..ayah yg jaga dia sepanjang seminggu dok sana
ha ha ha patutla
^______________________________^



sampai dalam petang terus si pipi labuh ajak g main kat taman
pagi jumaat main lagi
main main main
:)
seronok kan hidup dia eheh


pasal semua masalah?
alhamdulillah
tadapat nak diucapkan dengan kata kata
menyatakan hasrat hati utk jual barang barang berharga itu
walaupun hasrat tu da dibincang dr hati ke hati bersama yg teratas dihati malam tu
tapi disebabkan kepala buntu uhuk uhuk
asenya itu je yg termampu dibuat aku
aku tanak da ssh kan mama ayah
da terlalu banyak mereka berkorban
bagi aku
itu semua bole cari kemudian kan kan


mama ayah xbersetuju
kami bincang dr hati-ke-hati
tetiba aku tingat simpanan aku
serius gile lupe
sebab seingat aku semua simpanan aku da abes sebab ke tempat yg paling tenang di dunia tu
plus ayah amek blake utk aku
so semua simpanan abes


tapi rupa rupanya ade lagi sebenarnya
sebab time amek blake aritu utk down payment
aku ingat da xguna duit sesapa
cukuplah yg ade dalam simpanan tu 
ayah xamek semuanya sebab ayah ade top up sikit duit dia
and imi akan bayarkan duit yg diambil sedikit utk cover down payment blackie dia dulu
dan sedikit duit dr gaji ayah yg tiap2 bulan dipotong utk anak anak


terdiam aku
dalam diam aku amat bersyukur dikurniakan keluarga ini
bukan mau berbangga ke riak
cuma dalam keadaan aku sekarang aku amat bersyukur sekali dengan apa yg aku ada
mengajar aku supaya jangan mengeluh
betullah kata my kawan
kena positif
'tengkiu ^__________^'



dengan keadaan kawan kawan aku yg terpaksa ke kelas dengan jalan kaki..naik bus
aku?
alhamdulillah dulu naik blackie sekarang da punya blake
sesetengah kawan walaupun da dapat elaun dr MARA tapi aku hanya dapat dr ehsan akaun PAMA
tapi aku muhasabah
walaupun tak sebanyak yg mereka dapat
tapi alhamdulillah dr 1hb ke 31hb,duit aku still berbaki




apabila kami dikejutkan yuran MARA ditambah lagi kepada rm4000
dan kami terpaksa membayar sendiri sebelum final bulan 11
kawan kawan terpaksa ambil semua elaun mereka utk bayar 
dan ada antara mereka tengah mencari part time job
aku?
alhamdulillah ya Allah
Dia berikan jalan  yg terbaik utk aku
^________________________^



Tuhan kasi hujan
tapi Dia akan gantikan pelangi kepada hambaNya
walaupun lately nih aku agak banyak masalah
tapi semua yg tersayang+terpenting+terchenta senantiasa bersama
terima kasih


i love u mama ayah

:)
:)

eh terdouble dua plak seyuman
tape
sekali sekala bahagia apa salahnya kan ehek ehek

Tuesday, March 16, 2010

fireflies



ayah coll dan membawa berita gumbira
haraaaaaaaaaaaaaap sangat ini menjadi
so
memang stay kat hometown and keje sana la
yeay!

^______________________________________________^



-nak letak gamba tapi tale ish ish..apa pasal la pulak-
:(

in my place




presentation da bermula
sket2 da ade tekanan
eheh chill2
buat yg terbaik


semalam hanya bole lelap sekitar 5 pg
eh kat sini pon ade bunyi ayam tau eheeheh
rindu pulak kat rumah
awal pagi kul 4-5 tu mesti bunyi punya


semalam eh awal pagi sebenarnya
10x to him
i woke up him semata2 mau borak2
so sowi
saya rasa semalam saya perlukan sgt2 teman utk berborak
ngengade je kan
selama ni bole je buat keputusan sendiri
tapi utk skang
saya betul2 buntu
tapi again
tengkiu
sket sebanyak apa yg kite borak semalam
saya nampak jalan2 yg perlu saya amek
:)
dan 1 perkara yg aku belajar 
walau sekuat mana manusia tu sekalipon
dalam hati tu mesti dia nak org2 yg terpenting berada disamping kan
itu lah yg aku rasakan sekarang


ada 9 bulan lagi utk aku
tentukan masa depan
lately aku dapat rasa
aku maukan satu perubahan dalam diri aku
aku tanak da main main
childish ke
kene ada 1 misi dalam idup kan
^_______________^


semalam
housemates aku bitau aku
sekarang aku agak kurang bercakap tapi banyak memerhati
:)
terasa juga sebenarnya
sekarang agak kurang bercakap sebab tanak terlepas cakap
aku pun xsesempurna manusia juga
cuma aku tanak sebab borak2 org bole tikam kite belakang
dan
dalam pemerhatian juge
aku dapat nilaikan erti sebuah persahabatan
mana yg ade ngan kite time kite sedih
time senang aku tanak cakap sebab itu typical da
mana yg ade ngan kite kongsikan kegembiraan dia ngan kite
kongsikan kesedihan dia ngan kite
dan banyak juge bila mana masa sedih sahaja dia mahu kite ada ngan dia
bila mana dia gembira
kite pon xdipandang walau sebelah mata
xpe
itu lumah dunia kan :)
berharap agar aku xteruji dengan bende ni juge
hanya mengingatkan diri



khamis ini mahu berada bersama yg terchenta di seremban sebalum mereka pulang
dan aku mau borak lebih detail dr hati-ke-hati bersama mama
tentang segala2nya
dan
mau mama meahami kenapa aku xle accept lagi hasrat rombongan tu
walaupun sudah hampir 3 bulan
tapi hati aku tetap kosong
tanampak apa2 walaupun aku suda istikarah
aku tau naluri seorang ibu
bimbang itu lumrah
dan
aku hampir lali dengan keadaan sekeliling
yg selalu keluarkan ayat tak laku la..nak jadi andalusia ke bla bla bla
tau mereka prihatin
namun
cuba selami hati aku
sedikit sebanyak aku akan rasa putus asa utk teruskan dengan apa yg aku nak skang
mereka xtau perancangan aku
tapelah
jodoh maut pertemuan tu ditangan Tuhan kan
Dia tau apa yg berlaku
apa yg aku lakukan sekarang
teruskan juge dengan apa yg ada..
kalau dengar cakap orang memang xka kemana

dan a very thank you utk kawan aku-hakimi-
sebab dia xpenah sekalipun putus asa utk cari aku walaupun kami da lllllllama lost contact
dan dia antara salah satu kawan yg tau apa yg aku mau capai dulu sebelum aku kawen
dan bila dalam 1 tahap aku terkeluar yg aku da rasa macam tawar hati dalam bab2 kawen
dia amat marah dan walaupun dia marah semarah2nya
tapi dia still kasi aku semangat
sori aku tadapat g kau kawen
tape nanti balik kite bole wat reunion kan :)


okey mau ke serdang
jumpe dengan doktor
yg bole tenangkan hati
:)



dan
diri ini ada dia
dia yg teratas dalam kamus idup aku skarang
:)
dia yg aku tetap akan pegang
kalau kami ade jodoh alhamdulillah
tapi kalau setakat ini kami mampu wat yang terbaik
aku bersyukur juga
sebab Tuhan izinkan aku mengenali dia :)
doakan yg terbaik

Monday, March 15, 2010

ketika cinta bertasbih






apabila beruk-band ini terlalu 'laju'
sob sob
game ini lah yg selalu menemani diri
sakit hati kan kan


aku memerlukan sokongan kuat dr mereka
sebab sekarang
aku baru dapat rasakan beban itu
dan
aku baru rasakan
yg aku xmampu utk pikul beban itu
kalau sorang2

terkeluar sesuatu semasa mama sedang bercanda
aku tau
niat mama hanya bercanda
tetapi
apa yg aku tuturkan itu betul2 dari hati kecil aku
dan
aku betul betul maksudkannya
dan
jangan biarkan aku kotakan janji2 aku


kadang kadang
mau je aku putus asa
sebab
aku da tak sanggup mau pikirkan
tapi kan
Tuhan itu adilkan
Dia xkan bagi sesuatu masalah
kalau Dia tahu hambaNya tak mampu utk menanggungnya
^______^
hidup ini
masalah itu rencahnya
kalau tak de rencah
hidup ini xkan ade nikmatnya
dan
hidup ini xkan selalu indah
selalu diselangi oleh gelak tawa
Tuhan
kuatkan hati


Tuhan
aku memerlukannya
baru sekarang aku pasti rasa ini
jangan pernah jauhkan dia dariku
sebab
dia
aku bertahan sampai sekarang



aku tak cukup kuat utk memenuhi semua kehendak 
berikan ku kekuatan itu Tuhan

Sunday, March 14, 2010

today was a fairytale



eheh
i miss u

okey mengaku tade ape2 yg mau tulis

sekian

^_________________^

Thursday, March 11, 2010

wake me up when MARCH ends



hei
xsangka begitu cepat kan masa berlalu
sampai xsedar langsung tarikh keramat ini
^____^


mengaku
lately sebenarnya dibebani terlalu banyak masalah
aku cuba atasi semuanya dengan gunakan akal
bukan gunakan hati
kalau guna hati org kata akan terpengaruh ngan emosi kan


manusia
kalau Tuhan xberi kite ujian
mesti kite lalaikan
begitu juge dengan penyakit ke hatta demam sekalipun
mmg time demam tu kite rasa sakit sgt
tak larat
tapi kite xpk secara mendalam
orang kata demam ini tanda badan kite berfungsi dengan baik
kenapa?
badan jadi sakit sebab cuba melawan virus yg serang badan kite
yg menyebabkan suhu badan jadi panas

begitu juga bisul eheh
terjadi sebab kulit mengumpulkan segala bendasing yg tak baik dan jadikannya benteng
lalu jadilah bisul
yg akan sembuh bile nanah dan kotoran tu keluar
sama juga jerawat ahahaha
kan kan
hebatnya ciptaan Allah
tupun manusia jarang nak bersyukur
so bile ade masalah?
jangan cepat melatah
cr jalan penyelesaian kan



good bye kenangan


:)

please dont leave me :)



berborak dr hati-ke-hati bersama mama and siblngs
and 10x God sebab kasi mereka2 yg marvelous disisi aku
yang begitu memahami aku
yang selalu bersama aku
yang tak pernah letih beriku semangat


okey
^_________________________________________________________^

aku tamo2 da tade mood
spoilkan je tau
mau senyum
eheh
lepas borak ngan mama
aku terus senyum
yeay!


mama
ina ingat kata2 mama
insya Allah
ina akan buktikan dan cuba sedaya upaya
10x mom
always beside me
luv u
muah


okey tumpukan kepada presentation
semangat semangat
dan punya xsabar aku mau jumpe pembakar2 semangat aku ini
xsabar mau tunggu kul 7.30 malam
sebab flight dowang time tu


Ya Allah
lindungi dan selamatkanlah perjalanan org2 kesayangan aku
Hanya Kau Yg mengetahui segala-galanya

amin

Wednesday, March 10, 2010

what should i do :(




MOOD : buat pertama kali dalam tahun baru 2010 aku langsung xde mood nak gelak !


tengah wat keje utk slide presentation esok
tetiba msg tone 'low shoulder' berbunyi
gile excited sebab aku harapkan msg dr yg teratas dihati
upps lepas balik kelas aku lupe nak tgk henpon
sebab berhempas pulas ngan housemates wat keje yg akan diantar


tapi hanya msg  iklan sahaja
okey ilang excited da
tapi tgk miscoll ya Allah gile banyak
eh sape mc neh
aku tamo pk da takut kecewa ececece
perasaan?
terus bukak mc sebab excited gile vavi nak tau sape


homaigod! kurang percaya
eh tak
langsung xpercaya
encik sepet A tu was called me tadi?
perasaan kurang senang dalam hati terus ade
patutla dr kelmarin aku berdebar
patutla petang tadi aku nak g beli makanan aku tanak bawak henpon
walaupun hati aku nak
tapi tangan gatal tanak amek
patutla petang tadi aku langsng xterpikir langsung pon nak pegang henpon
walhal aku ngan teratas dihati x abes lagi msg2
patutla petang td aku lalu makan
aku g beli nasi kukus tu
patutla minggu ni aku gelak je xingat dunia
ngan lawak2 classmates
housemates lagi
sob sob
patutla sekarang aku macam nak nangis
:(



mom
i need u now!
:(
aku perlukan mereka yg aku sayang
my jai ho sekali
:(
tanak pk


chasing cars




Dibenci dan disukai itu lumrah kehidupan
kite akan tewas dan gagal jika kite terlalu berusaha untuk membuat orang faham
terlalu berusaha utk memuaskan hati semua orang


Jatuh bangun kehidupan itu lumrah
setinggi-tinggi tempat manusia disini
manusia juga pernah berasa jatuh
pernah rasa  gembira
kecewa
sendirian
sedih
pernah rasa bermacam-macam rasa yang manusia lain pernah rasa


kehidupan kite semua sama sahaja
cuma bagaimana kite mengaturnya..itu yg berbeza
kalau kite gagal tak mengapa
kerana banyak pengajaran yg kite akan belajar disebalik kegagalan itu
orang yang tak pernah gagal itu lah
seolah-olahnya tidak belajar apa-apa
dalam kehidupan




Tuesday, March 09, 2010

no promises

 


kelmarin
dalam kul 11pagi aku gerak dr sg buloh ke cheras
selama aku ulang alik dr sana
sumpah xpernah jammed macam kelmarin
dalam hotak aku terpikir jugak
eh ade excident ke
teruk ke
eh atau ade org gado?
tumbuk tumbuk ke
atau yg lebih parah tikam menikam
ish dunia skang bukan bole harap sangat kan
kalo xcaya cube baca kat paper skang
naik ngeri seeeeh
(ceh..skang da ramai kan guna bahasa neh..cam hape) eheh sorry


gile lama siott sampai aku ase cam nak keluar kete dan
'hoi bla bla &**()&^%%$##$%^&*()__'
jadah ape yg sampai jammed 2 jam
YE DIULANGI 2 JAM
sape yg sabar pasti juga akan sekali mencarut
uppsi..yeah my bad
xreti2 nak bersabar
hei mana bole sabar aku tahan kencing tau ha ha ha
rupa2nya ade rombongan kawen derr (ceh terpengaruh cite adnan sempit loh)
buat cuak org sekeliling tau tau
cisss


okey cite kat atas tu hanya mengarut
aku pon tatau asal skang aku da pandai tulis ngarut2
aku menerima panggilan drpd wanie jai ho (okey,ayat itu skema,aku mengaku) sewaktu kejadian jammed itu
and aku cakap '10x God sebab awak coll kalo x saya mati kebosanan da la panas pot pet pot pet
serius aku cakap langsung tade noktah paham sampai wanie cakap
'hhahaha..letih saya dengar awak cakap sebab awak cakap laju sangat..mana tempat benti pon tak tau ade x'
kami gelak


dia tengah menunggu si buah hati utk keluar bersama2 (okey,lagi sekali,mohon ampun)
kami borak2 biasa
aku kongsi cite pasalbla bla bla(terpaksa disensored)
dia amat xsetuju kalo aku berbaik2 balik dengan chenta dulu
ye..aku tau
dialah bersama aku dimasa susah aku
dan diala tau segala2nya derita aku ewah
xla derita pon..cuma maklumlah hubungan berantakan kan sape xsedih weh


dia bercerita tentang dia dan buah hati
bagi pihak aku
aku amat gembira
akhirnya dia menemui kebahagiaan 
dulu dia hanya melihat kebahagiaan org2 sekeliling dia
dan aku percaya
dia mmg patut dapat yg terbaik seperti sekarang


waktu dia cerita yg buah hati dia sentiasan bersama dia 
xkira ssh atau senang
sentiasa bersama
ye la..wanie sendiri mengaku yg kadang2 dia rendah diri
sebab fizikal dia xseperti model
dan si buah hati rupanya mmg ade sweet cute lagi
tapi sibuah hati xpernah kisah pasal fizikal
yang penting hati wanie
^________________________________^


kan
kan saya da salu cakap kat awak
dia terima awak mmg sepenuh hati dia
dan dimata saya
mmg amat jelas yg dia sayang kan awak
berdoalah agar jodoh itu bersama awak


mmg
antara kami selalu bercakap pasal takdir kan
hubungan..cinta..perasaan..pengorbanan..masalah
pasti ada
dan kite lah yg kene pandai handle semua
walaupun aku mengakui aku still lagi trauma dengan apa yg aku lalui dulu
tapi wanielah antara manusia penting yg selalu bagi aku semangat
semangat ini yg betul2 aku perlukan
dulu aku selalu mengeluh kepada wanie
kenapa chenta dulu xdisampingku bila aku ade masalah
macam wanie wat kat aku
selalu ade ngan aku..selalu pujuk aku..selalu tenangkan aku..selalu menegur aku jika aku wat salah
okey sekarang ni aku da nampak sibuah hati wanie layan wanie macam wanie layan aku
sweet kan
^_________^
sape cakap lelaki xboleh wat macam tu
cuma kene turunkan ego skit
ungkap wanie
dan dia tenangkan aku dengan satu ayat ini

xpe..walaupun skang awak still sorang..atleast saya xpayah tgk awak macam dulu..awak sakit saya lagi sakit..sebab saa xdapat membantu utk dalaman..hanya luaran saje..saya rasa xcukup dengan luaran je..saya mau tolong  semuanya..dan bila awak cakap awak da clash ngan dia dulu,saya amat bersyukur sebab saya rasa dia xlayak utk awak..watpe handsome tapi xleh jaga awak ngan baik..dan saya yakin awak akan dapat yg terbaik juga'

u know
air mata saya bergenang
dan seperti biasa
air mata nih hanya bergenang
dia degil utk jatuh
bak kata kakak saya saya ego
okey jangan salahkan air mata tu
kalau dia tanak jatuh its okey
as long as saya okey ^^



dan wanie
awak da tgk kan saya gembira skang
so saya da xde rasa bersalah da ngan awak
sebab dulu saya selalu wat awak menangis bersama saya
wat awak sama2 geram dulu
wat awak risau pasal saya

i love u
doakan saya dapat cinta baru macam zamil bole :P
ngeh ngeh


Monday, March 08, 2010

atas nama cinta


gamba comel
tanda mood okey
hati happy
jiwa tenang
diwajah penuh dengan senyuman


bermuhasabah td
tenteramkan hati sendiri
kalau bukan diri sendiri memberi semangat
siapa lagi kan
:)
cuma mau positifkan diri
jangan terburu2

oh tentang enchek N
tadi aku sama dia berdating
eheh dia handsome
tapi aku tatau nak pilih kan baju yg mana satu td
mujurlah diberi peluang utk cuba satu2
errr
ade 3 pilihan

a) harga yg kene dengan budget aku

b) eh aku tasuke..besar sgt

and then

c) homaigod!kalo nak beli yg neh alamat kene pajak blake kejap

excuse me ade sesapa nak pinjam kereta handsome saya x?
1hari sewa rm400

kepalehotakkaubapakmahalnya

okey cube baca sekaligus dengan lajunya okey
kalo da tersekat sila ulang balik

tunggu jawapan ayah di
sifu kami sob sob
sweety heart enchen N sabar okey
nanti i kasitau jawapan
ewah


hmm..chenta dulu datang kembali
aku tatau ape motifnya
yg pasti aku xbersedia lagi utk tukar no baru yg ntah keberapa kali

aku minta maaf
tak sampai masa lagi kite berbaik seperti dulu
aku xbersedia
cukup baik aku kasi kau tau kisah hidup aku sekarang
dan dan
aku sebenarnya mau ucapkan zilion terima kasih
disebabkan kau juga
aku macam ni sekarang
today is better than yesterday
tengkiu :)
percayalah aku selalu doakan yg terbaik buat kau
because i was totally in love with u before this
nak tak nak mmg kau pernah wujud dan menjadi insan yg penting dan teratas dalam hidup aku 
dan dan
aku tanak kisah silam membantutkan perjalanan hidup aku sekarang
^____^
doakan aku berjaya okey
keje elok2
cari gadis idaman yg pernah kau kasitau denganku
jangan pernah putus asa
aku tau kau kuat
sebab aku selalu berada bersama bila kau susah
aku tau kau boleh
dan
aku mau mulakan hidup aku dengan buku baru
buku lama ade dalam peti besi tu
xkan aku usiknya
jangan bimbang eh

bila dulu kau pernah bagitau aku kau izinkan aku berkawan ngan ex aku
jawapan aku sebaliknya
dan kau tau kan apa akibatnya
jangan ulangi benda ni tau
kesian kat kau punya jantung hati selepas ini
:)
ikhlas dr aku


a big thank you to wanie
utk petang tadi 
i love u 
awak adalah salah seorang jai ho perempuan saya
^_____________________________________^

Sunday, March 07, 2010

stay


kalau saya boleh undurkan masa
saya takkan tinggalkan awak
tapi kite tak miliki masa semalam
kite cuma ade hari ini..
untuk perbaiki hari esok


do i have any chance?

kau
pegi mampos
eh eh eh kasarkan
tape aku translate ke b.i sket eh biar nampak manja

go to hell!!

dont forget

ala!
jiwa tertinggal kat rumah la pulak
patutla cari xjumpe
ciss asal lupe nak amek pagi tadi ha!
kan elok je tersidai kat ampaian
hish da nyanyuk eh
sob sob
nak tunggu mama ayah 5 hr lagi
alangkah panjangnya masa

MASA
PLEASE CEPATKAN SKET MASA EH EH

Saturday, March 06, 2010

1,2,3,4 i love you


lately suke letak tajuk entry dengan tajuk lagu
okey tade kene mengena eheh

skang da kul 4.26 jam laptop
still tale tdo
selama seminggu cuti
seminggu ni lah aku jadi burung hantu
paling lewat kul 5 pg la tdo
tp lepas subuh celik jugak
adei penat penat
aku penat mate kau tau!
maybe pagi neh jeh bole online secara aman
maklumlah tenet gile laju kan
eheh

semangat!
mmg soul aku neh tarasa pape
tamo pulang
tapi bunda sudah pesan
blaja rajin2 nanti abes cepat2 bole dok rumah eheh
maksudnya
'bole dok kb'
ahahaha pandai mama pancing eh
maksud tersirat lagi awww

okey
semangat kene seru balik
tamo dia dok kat umah
nanti aku kat sna jadi cam hilang arah pulak kan haa
sape nak tolong?
^_______________________________________________^
okey arini bape aribulan adik2?
6hb kan

so ade 5 hari lagi mau sampai 11hb kan kan
itu tarikh keramat saya
:)
11/03/2007 hingga 11/03/2010
genap 3 tahun sendirian
tarikh yg mengajar aku bagaimana mau berdiri dengan kaki sendiri
bagaimana mau hargai hidup ini
bagaimana mau menghargai keluarga
 kawan-kawan
hargai muke semua lah walaupn xperfect
bagaimana mengawa situasi bile diri sedih
alone
marah
semuanya dibuat secara sendirian
hei jangan bergantung je okey
nanti badan jadi lemah
letih je sebab otak tapakai
ewah ewah bahasa
:D

 
kenpa xdapat2 lagi special?
tape
saya percaya dengan qada dan qadar yg diatas
hanya Dia sahaja yg tau tentang semua yg berlaku kan
saya redha ececece


DAN
okey da mule huruf besar
itu tandanya saya TEGAS
homaigod keluar lagi
okey okey
straight to the point
alhamdulillah skang
hati saya sebersih2nya dr memori masa lalu
saya suda simpan ia dalam peti besi
yg ade mangga bapak besar gile
walaupun satu masa dulu
my kawan cakap kisah dia dia mau bukukan agar
bile sesekali dia akan belek2 buku tu
hanya sebagai panduan
kan awak :)

tapi bagi saya
yg lalu biarlah saya simpan kemas kemas dalam lipatan hidup 
eh bukan dalam peti besi itu
saya tanak masa silam kacau idop baru saya
orang putih cakap new life gitu
:)


okey
skang masa utk diri saya
bersama2 jai ho saya
oh saya tahu semua xmengerti
tape
skang bia saya dan yang diatas sahaja tahu apa maksudnya
1 masa nanti saya akan terangkan
dan berdoa sangat agar dia x-ter-lepas ke tangan org lain
kalau dia jodoh saya
kalau x
...............................................


*YA ALLAH..JIKA DIA MMG UTK AKU
TAUTKANLAH HATIKU DENGAN HATINYA
AGAR DIA DAPAT MEMBIMBINGKU KE JALANMU

TETAPI JIKA DIA BUKAN MILIKKU
TABAHKAN LAH HATI 
KERANA HANYA ENGKAU SAJA YG TAHU AKAN HIKMAH SEMUA YG BERLAKU
BERIKAN LAH YG TERBAIK UTKKU
YG BOLEH MEMBIMBINGKU KE JALANMU*



-amin-

Friday, March 05, 2010

bengang




okey mengaku
sedih teramat tadi
rasa cam nak melolong aje dekat kbmall
sebab enchek N tade
sob sob

kepada jai ho a.k.a teratas dihati : 

please
tenangkan hati saya please
eh eh eh
asal kau gedik sangat ni ha!

*mate gedik2 tahan air mata*
:(

Andai Ku Tahu





dolu dolu kala kan
aku salu rendah diri dengan adik beradik aku
asal?
sebab dowang pandai lukis
seme ikut bakat yg mama aku ade



imi pandai lukis
amni lagi lah
semua dia pandai
lukis,gubah hantaran
oh owww
malu den
sob sob

salu cakap ngan mama
nape ina sowang je tak ikut mama punya kebolehan dalam seni
ina je tale sob sob

mama pun jawab
'ina je suke wat diri tu lain dr yg lain'
'da ina tanak blaja'

toink!!
kene sejibik beb atas dahi gue
sob sob
aku hanya pandai reti tiru tulisan org jeh
pandai lukis bontot gajah je
pandai wat block block huruf je
tu pun sebab masuk ARTEC


bile membesar
minat aku kepada seni makin berkembang tau
tapi aku tatau bidang seni mana yg aku suke
serious
tanampak pape
aku abaikan



lama-lama
aku suke bergambar
ntah bile masa suke bende2 cenggini
posing sane posing sini
tale tgk camera tu hala ke sesape lah
nak jugak muke aku ade
takira lah buruk macaana ghupe tu eheh
macam2 gaye aku akan wat
xmacam dlu
tiap kali amek gamba
posing sssssssssssama je
kaku lak tuh
ahahahahaha



so aku makin yakin
apa sebenarnya bakat aku yg tak pernah aku keluarkan
^_______________________________________________________________^

insya Allah
jike misi itu tercapai
aku akan gunakan bakat ini dengan sebaik-baiknya
amin
okey kawan-kawan
tadah tangan semua
doakan semua antara kite berjaya hendaknya


bismillahirrahmanirrahim

Thursday, March 04, 2010

the show







kekadang mau je cakap
saya nak coll awak tapi saya takut


kenape takut?


takut ganggu


*pang!!!*

bodo la kau neh
sampai bila la dia tatau kau suke dia
tgk ke kau punya cara nampak cam xsuke
padehal hati suke
mau dia diambil org lagi ka?
jangan salahkan dia sebab dia tatau pape okey 
dia dia dia dia dia dia dia dia 
bla bla bla bla pot pet pot pet cong ceng cong ceng
hah tunggu je lah jai ho punya lagu tu bunyik



okey
kene marah sama kakak
sob sob sob

Tuesday, March 02, 2010

sampai syurga

okey
da berada dirumah tak hengat aribulan la daa..
=_=
1 / 3 
aku ade misi yg aku mau buat
insya Allah
aku akan usahakan sampai aku dapat capai misi aku
insya Allah
xkan aku lepaskan begitu sahaja

 

life skarang?
2010?
setakat 2 bulan pertama ini
demi Allah aku bahagia
aku gembira
aku tenang
aku hanya tersenyum sahaja
bersama2 rakan yg memahami
harap sangat 2010 ni aku xjumpe da kawan tikam belakang kawan
depan senyum senyum sengih sengih
belakang cam haram
hei aku xsehipokrit sama macam kau okey
aku xkan sengih sengih gelak gelak ngan kau kalau kau da kutuk kutuk
oooh
aku amat alergik dengan sikap itu
harap maklum

biarpun tidak ditemani oleh seorang lelaki yg bernama sang kekasih
well..
hidup diteruskan tanpa ade masalah insya Allah
aku yakin dengan ketentuanNya..
^______^
kalo ade jodoh aku akan kenalkan jue jejaka itu
skang aku mau menikmati keindahan seorang single dlu okey
betulla kate kawan aku
naik bernanah da ni ha telinga bile org tanya
eh tade pakwe lagi?memilih ehh kamu?
wah wah aku sekali dua tiga empat lima kali xpe lagi
da jatuh ke 6 7 8 dan seterusnya aku naj jugak jadi biru seluruh badan
come on
hina sangat ke org yg tade pakwe ni
hello
wait for it okey
belajar bersabar sket
mama aku pun xbising2
^________^
chill okey


 
again mama 10x 4 d sweet conversation last night
aku da luahkan segala2nya
serius aku xsalahkan mama dalam hal ini
10x mama sebab mama xamalkan paksa memaksa ini
ina memang tale terima cik sepet A itu
mungkin dia bukan jodoh ina
waktu memula mama coll ritu pun sebenarnya aku da tasedap hati
sampailah mama cite perkara sebenar
aunty da tanya ina tahun lepas lagi
mama serba salah sebenarnya
ye lah sem lepas kan aku exam
dan tahun lepas juge aku berterus terang ngan mama aku pada masa tu agak rapat sana enchek sudu,enchek S bukan nama sebenar,yg teratas dihati( dan paling aku suke time dia pakai cekak sambil bawak kamera dia..eheh)
tahun lepas mama xberani nak cite kat aku pasal niat aunty dan perancangan aunty
sebab aku da cakap kat mama 2010 ni utk diri aku
aku nak wat apa yg aku tale wat pada masa lepas
nak abeskan masa belajar 
gile banyak agenda
kemuncak cerita aunty datang rumah nak tengok aku
dan amat bernasib baik aku di Kuala Lumpur
tapi
semua da berharap kan
lebih2 lagi granny encik sepet A tu
mau sangat berbesankan mama
dan lebih2 lagi pada masa tu semua ahli keluarga datang umah aku
patutlah dengar suara gile bising
nak2 ayah tanya nombor yg aku gune skang permanent ke ape
ish merisik ke ape?
tsskk..
baru kurasa macamana kan orang tua berharap harap nih
aku pun jadi serba salah
mau komplot sama kawan2
mau tanya
'hai..ade sesape nak jadi byfriend samaran i x?'
tapi kan tapi kan sampai bile nak belakon kan
sob sob sob

aku mau coll mama
mau slow talk
tapi aku tetap aku
yg tatau nak luahkan macamana
pendam saja dulu
and amat berterima kasih kepada kakak aku
neni
bell
wanie
sesape yg saya xsebut nama
anda-tau-siapa-diri-anda
sebab mereka mmg xpernah lupakan aku
dan aku selesa berkongsi pendapat,luahan,tangisan bersama mereka
sebab mereka pun lakukan sedemikian terhadap aku
so semua rahsia mereka aku tau dan aku pun mmg tade rahsia yg aku sembunyikan dr mereka
itulah sahabat sejati kan
^_____^
hug them!
merekalah tunjang belakang aku bile aku jauh dr mama ayah
yg memberi moral support

so
awal2 bulan 1
aunty kerap coll
bertanya khabar
luahkan hajat mau bertemu 6 mata
aku+encik sepet A+aunty
tapi pada masa tu aku langsung tade waktu terluang pun utk benda2 ni
mama serahkan semua pada aku
langsung xberi tekanan
10x mom
tapi betulla kan
kalau da rasa dia bukan utk kite
dia bukan jodoh kite
buatlah macamana pun kan
hati tetap rasa lain
kami berjumpa satu malam
mujur aunty ade
dia?
jujur aku cakap
ade sedikit muke aiman ngan afiq cuz gue

  
aiman




  
afiq

bayangkan bayangkan adoih
combination muke 2 owang nih
yg paling penting SEPET
semua ciri2 yg aku mau ade
tapi ntah kenapa
aku xselesa
selama ni pon aku kawan dengan owang2 ade rupe juge (eheh)
tapi xla seperfect yg neh
serius
akupon adoih ape la yg ade kat aku neh
ghupe pon ala kadar jeh bukan nya perfect
kami borak borak
okey..bole tahanla sebab ini 1st time jumpe kan
bersama2 aunty lagi
mereka cte pasal kehidupan
macamana dowang kenal mama bla bla bla
aku?
layan je 


lepas met with them
tetiba mama coll
oh sebelum keluar aku coll mama dulu mau minta izin keluar
mama tanya macamana
aku diam
diam dan
diam

mama pass handphone kat ayah
ayah slow talk ngan aku
aku dengar je apa yg ayah cakap
yg pasti jawapan aku
'ina mintak ayah mama bagi sket lg masa utk ina habiskan blaja ngan keje dulu..br ina mau pk pasal kawen'
ayah diam
tapi memahami
cuma ayah pesan kalau jodoh ade xkemana..
mama ayah xpaksa pon
jangan push diri okey
tumpu pada pelajaran ngan minat tu
a big thank you 
walaupun dlu mereka garang
tapi skang mereka salu disisi
:(
please jangan cakap pasal kawen okey
aku mau jaga mama ayah dulu
guess what!!
mama cakap semalam mama da xkesah aku kawen ngan sape
hatta org tu sabah sarawak pon
eheh aku usik mama
'dulu mase ina cakap ina tgh kawan ngan dak johor mama kurang je'
mama senyum
'itu dulu..kalau jodoh bukan ngan org kelantan mama terma je'
alhamdulillah
doakan yg terbaik okeh mama


okey^_________________^
skang mau memastikan misi itu tercapai
bole x sebelum bulan 5?
toink toink
dan baru saya ase saya windu jai ho a.k.a yg teratas dihati saya
sebab dia pembakar semangat saya untuk 4 bulan lepas
sob sob
Loading...