Nuffnang Ads

Friday, December 31, 2010

good bye to you

beberapa minit lagi akan tiba hari baru, bulan baru, tahun baru
^_^ dua ribu sebelas..selamat tinggal dua ribu sepuluh DAN selamat datang dua ribu sebelas
apa yang menarik dalam 2010? yang paling aku bersyukur adalah result last sem..alhamdulillah..aku xbole nak berjimba2 sangat sebab aku xdapat lagi sebetulnya slip..so, kene tunggu dalam 5hb 1 ..


misi sekarang..nak dapat keje dan insya Allah nak sambung master..alang alang kakak aku da sambung master..da nak abes da pon..apa salahnya kan aku cuba untuk meningkatkan taraf hidup..ececece..macam da keje..mencari ilmu xde hadnya..so, kalau aku masih berkemampuan dari segi material, apa salahnya aku laburkan ke jalan yang menguntungkan..kan?

dan oh ! impian dua ribu sebelas..mau ke korea..ya Tuhan..mintak la dapat keje sobs..alhamdulillah..kalau untuk kereta ke simpanan, aku mungkin da bole tolak ketepi sebab dengan sikap jimat cermat mama ayah waktu aku kecik dulu, mungkin dapat menampung aku time awal awal keje neh..x sia sia dulu kami adik beradik berbelanja secara ala kadar.terima kasih mama ayah..cemburu dengan kakak yang da berjalan ke merata tempat da..atleast passprt dia da guna da..aku ade lagi 2tahun sebelum expired..ceh..da warning awal2 bile kakak dan abang ipar ke jepun dalam bulan 2,jangan sesekali pegi korea ahahaha..


DAN disini..aku nak luahkan isi hati aku..emo pulak sket..tapi bole la emo..aku paling tak suka kalau orang lain yang takde kene mengena dengan hidup aku, family aku malah xkawan sangat pun ngan aku asyik tanya je bile aku nak kawen...siap perli sinis..hello..kau tau tak keje kawen tu urusan Tuhan..walau macamana manusia tu nak kawen sekalipun..da ade steady boyfriend ke girlfriend ke kalau da jodoh tu xsampai lagi,rancang la macamana pun..kapel la 10 tahun pun xkan jadi..kau paham tak? bagi aku, pengalaman yang lepas da mengajar aku..jangan open sangat tunjuk sape kekasih hati,,sape cinta hati..( ni pengajaran untuk aku..kalau kau nak tunjuk awek kau pun,aku xkisah..) sebab bila da clash ke da broke up ke (eh same je kan..what ever), nanti orang2 mengata..aku pun da kene..padan muke..sape suh letak gamba ex boyfriend dulu..kemain time bahagia tunjuk ..bile berduka sorang2 juga..so, untuk tahun2 sebelum ni, siapa yang teratas dihati, aku amek keputusan untuk sembunyikan buat sementara..DAN bile aku sah AKAN jadi milik dia, dia AKAN jadi milik aku, masa tu akan tiba dan aku akan umumkan..bak kata cousin aku, sewaktu kite mengikat tali pertunangan, rahsiakan lah pertunangan antara kite dan tunang kecuali untuk saudara terdekat (sebab takut time kite tengah tunang,ade orang nak masuk merisik )..mungkin ade yang xsetuju kan? tapi alasan yang diberikan oleh mereka yang bijak pandai, bagi aku adalah munasabah..sebab nak jaga maruah sebelah perempuan..mana tau jodoh xde..so, xde la malu sangat siperempuan


dah..emo da xde da..selamat tahun baru..semoga dua ribu sebelas lebih baik dari dua ribu sepuluh..jangan emo2---> ni aku tuju untuk diri aku sendiri :)

Saturday, December 18, 2010

hobi baru


baru je berjanji dengan diri 2010 xnak sedih2 kan
bukan sedih sangat pon sebenarnya
cume sedikit kecewa  =)
sebab bagi aku sekarang
sekarang kalau aku nak gi mana mana je
aku lebih prefer pegi sorang sorang
senang
tapayah heret sesiapa teman aku 
sebab kadang kadang bende yang kite carik atau mungkin time tu kite je ade keje dan dia hanya menemani
macam kesian pulak kan
cuma yang menjadi masalah ialah mama yang selalu risau sebab aku still macam ni
=) kekadang mama tanya jugak hati aku ni still x terbukak agi ke
mama takut aku xnormal aish ! ekekeke
biasa seorang ibu
dia mau yang terbaik untuk kite kan
kamsamita mama
^______^

tu tandanya hidup kite xselalu indah
tapi lepas diuji mesti ada balasan yang setimpal dari Tuhan =)
aku xkan pernah merungut atau mempersoalkannya lagi
setakat ini sahaja


facebook sekarang macam tak menarik perhatian da
nothing je
macam malas je nak bukak sebab tade pape
ritu ade jugak decide nak deactived tapi macam tak matang pulak kan
so, mungkin akan biarkan je tayah bukak
aku cakap MUNGKIN
so, beralih kepada membaca blog blog yang berilmiah
dua blog ni paling aku suke sampaikan aku sanggup baca dari awal entry sampai skang
bayangkan dia da mule tahun 2006 lagi
aku 2009 baru nak mule =.=
aku bole baca blog dowang selama 3 jam !
serius best =)
enrty mereka pasal kehidupan mereka
apa yang mereka da lalui
isu politik
pasal kerja - tekanan kerja
rutin harian bersama anak *sweet*
pasal kawan backstabeer- macamana nak kenal


sebelum jumpe blog2 ni
aku silent reader untuk blog2 yang terhangat MUNGKIN
blog blog orang cantik
orang lawa
serius mereka lawa
aku jeles
tapi
ADE TAPI OKEY

lepas aku baca PLUS lepas kakak aku komen
aku ase macam xbest je jadi silent reader dorang
kenapa?
sebab asyik cite pasal boy friend * ni aku notis utk diri sendiri..bapak bosan ahahaha..diulangi NI UNTUK AKU*
pasal shopping
pasal diri sendiri *BORING*
oh kalau aku tulis aku meluat
mesti cakap aku jeles kan
whatever
yang penting
dalam book mark aku da delete semua blog2 neh

so
sekarang aku nak ikut blog2 yang agak matang
walaupun ade jugak kata2 keji
ayat caci maki
tapi dia susun ayat tu kite bole rasa dia ikhlas


okey nak sambung baca blog diorang
selamat pagi !

Thursday, December 16, 2010

berhenti berharap

enough said

tiga tahun lepas aku mintak putus ngan ex aku sebab..
mungkin aku memang da tadak jodoh
time tu serius gile sayang aku kat dia sumpah
tapi bile hati da kembali ke pangkal jalan
bile Tuhan da ketuk pintu hati
aku cube istikharah
awal awal sebelum kapel pon aku wat
amazing sebab keluar je muke dia
( sebab time tu memang da angau da kot..sebab tu hati tu lurus je nampak dia )

jadi bile da wat istikharah untuk kali kedua
aku cube sedaya upaya istikharah 5 malam
dan lima lima malam muke dia memang keluar dalam mimpi
serius aku tak tipu
dengan tak bercakap tengok aku pun senyum je
serius gile ikhlas senyuman dia
bertambah kacak bagi aku *memang dia kacak..time tu je..sekarang? erk..matang kot..sebab tu aku ase da tak sekacak dulu..minta maaf mr t..aku tau kau baca blog aku sice ain mintak url blog aku*
putih bersih je muke * da memang muke dia ala ala cina, memang bercahaya putih bersih tade noda dosa pon wajah dia*

tapi..
tapi dan tapi
magicnya bile aku bangun je dr tido
aku nangis * memang selalu nangis pon*
aku keliru sebenarnya
aku hold dulu
tengok ape jadi
last last baru aku tau DAN agak
nilah rasanya bile hati tu da ase TAWAR
dan berhenti berharap
sosetakat tu jodoh aku ngan dia

entry nih bukan nak cite
bukan nak flash back balik cite lama
xde masa yang terluang la pulak aku nak ulang tayang balik
jangan pandang belakanng kan
cume aku nak cite pasal encik sepet AR
aku nak relate dengan cite dulu dengan sekarang
sama je rasa bile ade rasa TAWAR hati dalam hati nih


2 tahun aku amek masa yang betul betul aku dapat lupakan mr T
lepas tu serius aku letak status scandel je ngan mana mana lelaki
gile riak aku..bukan nak riak ke ape ke..cuma disini aku nak tekankan
aku xbersedia lagi nak terikat ngan mana mana manusia yang berlainan jantina
tapi dalam 2008 aku da tersuke kat mamat cine
 chan namanya
dia yang kasi nama cik sepet neh agagaga
alang alang suke kat si sepet kan , cube kawan dengan bukan serumpun
tapi kan..
ssh jugak sebab naluri hati jasad dia masih belum dapat menerima islam
aku sayang agama aku
so last last kami kawan je
dan sekarang da lost contact..bai bai

okey bile da masuk 2009
ade 5 orang lelaki teristimewa yang aku letak dalam hati
tapi da Tuhan cakap kun faya kun
mereka mereka itu bukan jodoh aku
so, aku menerima seadanya
terima kasih kepada kamu, kamu, KAMU, KAMU dan KaMu
yang pernah menggembirakan hati saya
kosong sama kosong key
^__________^

2010 ~ aku da janji sama encik photoghrapher nih nak single
sebab kami nak berikan masa untuk diri sendiri capai apa yang da kami target
biasa la awal awal tahun
tapi bile da nak tgh tahun kami renggang
sedih jugak sebab dia la yang selalu kasi kata kata semangat kat aku
aku pun tak pasti sekarang dia masih ikut ke tak blog aku
TAK PE
untuk awak : saya selalu sokong apa yang awak buat sekarang DAN kalau awak rasa WNA itu seorang wanita yang dah dicipta dr tulang rusuk awak untuk menemani awak sepanjang hidup, stick with her..saya suke kalau awak dengan dia sebab saya nampak WNA mempunyai jiwa yang kental dan independent..

bulan dua tahun dua ribu sepuluh
aku mungkin ade cite pasal ade orang merisik dalam bulan 1 macam tu
maaf kawan..saya xbercerita sama awak sebab saya tak rasa saya akan terima risikan tu
tapi bilemana si dia dan mak ayah makcik segala bagai datang jumpe mama ayah kat kb
macam aish terusik jugak naluri perempuan
okey sambung
pastu lepas jumpe mama aku
mama a.k.a auntie setiap harila bole dikatakan coll aku
eheh nampak kan bakal mak mertua menerima bakal menantu 
xde la nanti time aku ngan mak mertua memasak di dapur
senyap je tak bercakap..aih gile jiwa jugak
dulu penah jugak orang datang merisik
waktu diploma
mama memang tolak dengan baik sebab aku diploma pon xabes
DAN time tu of course la pilih mr T
cinta kan
kalau takde cinta mana bole idop sama sama
heh

DAN dalam bulan dua encik sepet Ar datang umah sewa aku dekat ampang
tapi dengan ditemani mama a.k.a auntie
sweet je ase sebab dia bawak mama
so, antara kami xkan ade sekor lagi makhluk an an
dia jujur

bile jumpe mak aih bapak ensem T T
kulit mulus, mata sepet, idog mancung, kurus DAN yang palig penting pakai baju MU *cis cis*
kami makan makan borak borak pastu dah
amek amek gambar...
yang paling bersungguh mama la yang nak amek gamba
ekekeke comel
aku sebenarnya pernah letak gambar encik sepet nih tapi dah diganti kan dengan gambar daesung
fobia beb fobia nak letak gambar cinta hati neh ehh encik sepet xsampai tahap cinta sorry sorry
takut jadi macam perkara yang  da lepas..

dah bile masing masing da jumpe, kami seperti biasa je
message message dua tiga kerat
THE POINT IS yang aku nak tekankan
setiap kali pintu jodoh tu nak terbukak,aku je yang buat spoil
yelah bile diajak kerumah mama kat bangsar aku cakap bizi
sampaikan encik sepet coll pon aku xangkat
jangan salah paham
aku xangkat sebab henpon aku dalam bilik
da terbiasa jiwa mental takdela bawak henpon ke hulu ke hilir
dia ase aku xsuke dia T T
PLUS aku ase rendah diriii sangat
time tu badan aku baru je nak kecut
jerawat2 da xde pon cme parut je tinggal
xkeje agi
dia? engineer.. adik pompuan dia sime darby
adik dia sunway college
handsome bla bla bla
aku memang self confident memang kureng
maybe kesan dulu kot
dibanding2kan dengan orang kulit putih
mulus, kurus
aku xde la pulak ciri2 macam tu time tu
hahhaa gile sarkastik aku sekarang

sobs..
aku sukee..aku kan konservatif
diam aku maknanya aku setuju tapi malu nak cakap
ala..macam diam diam ubi berisi
tapi lain okey bile orang message aku dalam facebook ke ape tapi aku tak balas
tu tandanya aku perlukan ruang, jangan kacau aku
situasi  lain lain
so, last sekali encik sepet ade tanya aku abes belajar bila

pakcik aku da cakap dengan aku
18hb macam mana cara pon aku kene bawak jugak encik sepet pegi sungai buloh
ai ai ai
arini da 16hb
sempat ke idak aku bawak dia sebab family pakcik aku nak gi UK
xpela..
kite tgk abes tahun dua ribu sepuluh ni macamana
aku xkan berhenti berdoa mintak petunjuk


jika aku memang dijadikan dari tulang rusuk dia
akan aku pertahankan
tapi jika bukan
aku redha
:)
mungkin untuk encik sepet bukan melalui mimpi tapi melalui hati, tak pun mana tau aku setuju je
MUNGKIN

so, single but not available bertukar ke single and in an open relationship itu betul2 aku maksudkan
aku xkan mengharap apa apa lagi
terima kasih Tuhan berikan kekuatan kepada aku selama ni
sebenarnya susah senang kite memang kite akan sorang2 jugak tanggung
TAPI aku xralat kalau xdapat share dengan seseorang dipanggil sahabat
sebab aku ade Dia


bai bai


Monday, December 06, 2010

speechless


da makin parah sebenarnya
maybe akan tuka number
ritu sesaje je gertak2
tapi ni memang melampau !
aku xkesah kalau nak message sebab aku dan kamu lama berkawan
so, sebelum kamu2 kahwen
aku kenal kamu dulu sebelum isteri2 kamu kenal kamu
TAPI
lepas kamu da punya tanggungjawab
kamu punya batasan untuk semua nih
message je
kite kan ada 24 jam
tapi bile da message tengah2 malam walaupun hanya tanya khabar
tanya macamana kehidupan aku yang terbaru
PLEASE, message la esoknya
waktu yang orang kate releven sket
bukan tgh2 malam
cube kalau si isteri baca
xkan ke aku dicop yang xelok?
tu belum dikira ka coll aku tgh2 malam
nak angkat coll kau?
sorry..itu bukan cara aku

pehh
pakwe dulu kene kacau pon aku mengamuk
apatah lagi curang
eh..apa kene mengene nih
agagaga
pakwe orang nauzubillah, aku akan jauhi
inikan pulak suami
masya Allah
kene baca blog cursingmalauy.blogspot.com neh

move on la kawan !
cite lama jangan dikenang
kau kan da ade buku baru
walaupun perjalanan kite xseperti yang kau harapkan
bersyukurlah sebab Tuhan da temukan dengan seorang isteri yang bole menerima kau seadanya
so, anggaplah aku bukan jodoh kau

jom bukak buku baru
macam aku

salam maal hijrah semua

Thursday, December 02, 2010

MY BEST FRIEND WEDDING




mama ayah amni baru je sampai rumah
gile kental ayah bawak laju blake aku
so, skang aku single tanpa blake
nak ke mana mana WAJIB pinjam blackie imi
sedih T T
tapi xpe..cube tgk orang len..pegi mana2 pon naik train, lrt, bas..
steady je :)

wanie punya wedding
alhamdulillah..semuanya selamat
suke sangat tolong keluarga mereka
yang terkejut, untuk hidangan makanan utk para tetamu semuanya home made
bukan catering
kalau la time imi punya wedding wat macam tu
alamat pengsan mama ayah aku sekali
xlarat doe
tapi serius puas hati sangat2 sebab dapat jugak spent time sama wanie
sebelum dia jadi isteri zammil
^_^

petang sebelum naik bas pagi2 aku gi mines nak cari bende atas kepala tu
sebab pikir2, baju da la black plain
selendang grey plain..
macam xberseri je
hehe
tapi beli saje je,,xpakai pon sebab xsempat nak make up lebih
bizi :)

yang ni untuk akad nikaj
pakai sebab baju tu pon plain je hahahah

sampai umah wanie dalam kul 9 malam ari khamis
kire aku dok umah wanie 3 malam 2 hari
sampai je wanie amek ngan ayah
borak2 dalam kete
singgah jap umah wanie kat IM 2 pastu gerak ke kampung padang
sampai je kampung padang
aku tolong adik2 wanie tumbuk inai
nak kasi bakal pengantin pakai
hee..gile haru time tu
tapi seronok xleh cakap
aku suke suasana kampung
^___^ ..dalam kul 1 ke 2 aku ngan adik2 wanie dan wanie skali makan nasi
gile best sebab time tu hujan gile lebat
malam tu aku ngan wanie wat bed time story
teringat sangat time di kolej dulu
aku suke tido sebelah wanie 
sebab dia salu akan ulit aku sampai aku ngan dia sama2 tertido
ulit tu maksudnya cite2 la..^_^
rindu suasana macam tu

keadaan tangan gua lepas tolong inaikan kuku jari dan kaki bakap pengantin
hehehe


keesokannya kami banyaaak sangat keje
pinjam kete makcik wanie pegi ke bandar kuantan kejap
beli barang yang xcukup
yeay ! dr dulu lagi aku teringin sangat nak bawak kete kat kuantan
so, wanie merialisasikan impian aku 
sayang kamu wanie
sebelum pegi bandar, aku amek kete ayah wanie 
teman wanie pegi amek bunga telur kat umah makcik dia katbukit goh
serius dalam masa hampir 10 tahun aku xguna kete manual
time tu aku kene jugak guna sebab xde kete automatik
ketar beb..gile cuak
tapi alhamdulilillah..semua okey
walaupun time tu ujan gile lebat

malam akad nikah 
comellll sangat time tu
dengan gelagat adik2 wanie
mak ayah wanie
buat aku terasa macam keluarga sendiri :)
time lepas abes make up, wanie langsung xkasi aku keluar bilik pon
sebab wanie ase berdebar

muke temba heheheh

yang paling comel aku ase
time sebelum akad nikah
kene bawak keluar bakal pengantin perempuan sebab lepas akad nikah kan baca taklik tu semua
yang lucu, time nak bawak wanie keluar
adik2 dia semua tanak sebab malu
wanie mintak sangat aku yang bawak keluar
aku ade cakap
'bole ke wanie? sebab kite kan bukan keluarga wanie'
gelak2 je wanie
wanie cakap xpayah adat2, yang penting dia nak aku jugak bawak keluar
ehehe..okey la..glamour jugak sebab dok sebelah pengantin
xsabar nak tunggu encik photoghrapher kasik gamba
mana tau gamba cik sepet terselit sama =)

utk sanding esoknya
aku sehari suntuk xtido
exciteddd sangat
tolong gubah2 sket hantaran yang xsiap lagi
tolong wat papan tanda
tolong potong itu ini
kesian tgk adik2 wanie
da 2 hari xcukup tido

time ni dan seterusnya baru bole pegang BJ
after this mau pegang DS pulak
sebab BJ da nak kasi kat orang
T T
sayang BJ sangat2..
dia kekasih terangku yang first

da mengarut
okey
mula balik ayat yang sepatutnya ditulis
time ni dan seterusnya baru bole pegang BJ
malam akad nikah naaaaaak sangat petik BJ tapi memandangkan *gile ayat*
aku kene duduk sebelah pengantin dan jadi glamour kejap
so, amek gamba diserahkan kepada potoghrapher yang pakar *emran please upload cepat2* :)
speedlight flash xsempat nak sambar satu
lightning kurang
tapi suke jugak gamba ni


hehe
bia misteri skeeett



ni gamba last sebelum tuka baju
sebab da lambat nak ke terminal
takut terlepas bas
pucat kan?
sebab ai lupe bawak hatta lip gloss pon
uhuk uhuk T T

walau pape pon
i lebiu that girl
love her so much !
Loading...