Nuffnang Ads

Tuesday, June 30, 2009

:) 10x to her (:


30hb 6 2009
selasa
0727pm




fuh..
2hari ini terlalu banyak rintangan..
ceit..
aku xsuka..
betul2 xsuka..
aku xsuka matahari yg telah menyinari aku selama 2 tahun inih..
terpadam macam tuh..
aku xkan biarkan!!
stay away from me!
i dun need it anymore..

:)


xsabar mau pulang ke kolej..
mau abiskan sem ini dengan cepat..
tahun depan
2010..
abis jek lan 11..abis jek final paper..
aku mau carik kerja..
aku mau travel..
ituh cita2 aku..
mengambil peluang anas ngan abe mi yg still ade di india and uk..
mana tau..
aku bole melawat mereka..
haha..
cita2 besar..
and aku mau kesana lagi..
ke tempat yang paling tenang sekali didunia..
aku mau lupakan masalah2 ini..
disana aku tenang..
disana aku langsung xingat benda2 alah nih..
disana aku aman..
disana aku sentiasa senyum..
disana air mata aku hanya untuk Dia..
bukan untuk manusia2 yg hanya tahu menyakiti hati manusia lain..
masalah owang yg xsudah2 mau hipokrit..
mau menipu..
mau manipulate..
aku benci mereka!
sirius!

tadi mama tanya aku..
bila mau kawen?
aku jawab
* bole kasi masa yg lebih panjang lagi x?sebab ina mau kembalikan kepercayaan ini..plz..*
mama senyum..
and aku citekan yg aku mau travel..
*nak g ngan sapa?*
sorang2..
xperlu harapkan kepada sesiapa..
aku mau duit aku sendiri..
*sigh*
puas ati ;)


10x buat kawan2 yg ada disisi..
sirius!
tanpa mereka..
aku xkan dapat tersenyum untuk hari ini..



oh ya..aku mau carik blog seseorang ini..
kakak aku cakap blog dia amatlah sempoi..
PENAMPAR TERBANG..
haha..
mesti owangnya pon kelakar gile kan..
aku mau carik!



untuk bell..
i miss u so much..
10x..
bellstrong sentiasa kasi armstrong senyum..
nenistrong pon..
dillastrong pon..
waniestrong pon..
juestrong..
haha..
semua lah..



malam ini aku mau pegi ke tempat semalam..
walaupun matahari da terbenam..
aku mau menikmati suasana malam plak..
sirius..
selama neh aku xtau pun malam hari di bandar kota bharu cantik..
aku kan anak baik..
xkeluar malam..
haha..
aku tunjukkan jom..
keindahan malam di kelantan..
walaupun aku tau ade yg xsuke akan owang kelantan..
pesanan dari penaja iaitu aku..
`dont judge book by its cover`
kawan dulu..baru judge..
okeh!



*aku mau tersenyum selama2nya..seperti matahari yang xjemu2 menyinari bumi ini..dan aku amat berharap,aku kuat untuk semua ini*

:)

Sunday, June 28, 2009

:) b a j u k a w e n? (:


28hb 6 2009
ahad
0828pm


baru sampai umah..
adoyai..
amat penat seminggu ini..
banyak tempat mau pegi..
pagi tadik teman kakak g uitm..
amek transcript..
buat apa yg patut..
g kbmall..
alas perut..mc D lagik!
haih..
beli beberapa pasang baju baru..
beli barang dapur yg da abes(bawang bla2)




*seperti biasa..jadik driver..haha..cuba spek baru sikakak..no comment*
:)



balik lebih kurang kul 2..
balik2 aku tertido..
ngantuuuuuk sangat..
tdo pon dalam kul 3 jugak sebenarnya..
tolong lil sis siapkan makanan..
aku tertido..
pastuh mama bangunkan..mau mintak teman dia g beli kain untk pakai hari persandingan imi..
yeye..
mereka akhirnya bersetuju mao wat tema
ITAM + MERAH!!

hekhek..
suke xterkire ge..
*shining eyes*
:)
so..
dalam keadaan mengantuk yg amat,aku ikut jugak..
sebab mama janji mama yg drive..
*10x mama*

pegi ramai..
hehe..
kami xle dipisahkan kalo bab2 berjalan..
che la+che dah+mama+adik+akuh..
cukup owang..

so..time mama tgh pilih kan2 ituh,
aku ade nampak sesuatu yg betul2 dapat menarik perhatian aku..
haha
kerusi ITAM PUTIH ituh!
aku jumpa..dulu aku jumpa kat kuantan..
(kan nad) :)
apa agik..aku amek kesempatan..pedulik sekeliling..



suri..gamba kurang jelas kerana diambil oleh yg bukan pakar..hik
(amni!! ampuuuuuun)
:)




last..
aku da capai taha boshan suda..
gni lah kalo mama bertemu sama che la+che dah dikala bershopping..
hangus anak2..
haha..
penah sekalik ikut g gulatis kat SOGO tuh..
ampun..skali tuh jek aku ikot..
bek berpoya2 ngan cuz2 akuh..
(kejam)

(^_*)




*saya ase cutee jek baju inih*
:)



aku mintak jugak adik aku amek gamba ini..
sebab aku suka bajuk kawen neh..
hik..
ceh..berangan!haha



Friday, June 26, 2009

:) jogging2 (:


26.06.2009
jumaat
1253pm


baru balik umah..
haih..
rini g jogging..
yeye..
:)
memula g sowang..
tapi kat taman tg anis da ade owang menunggu aku..
che la+che dah and teh..
hehe..
owang2 yg selalu menemani aku jogging..
ikut plan asal mama aku sama adik aku mau ikut..
tapi dowang masih agi demam..
aku gagahkan diri jugak la p..
haha



sampai agak lewat di taman tg anis..
sebab teh anta didi g skolah dulu..
aku pun tdo semalam agak lewat.. :)
tapi xpe..yg penting..semangat..yeah!!
so..
sampai jek makcik2 aku ngan sepupu aku amat terkejut akan perubahan aku..
cewah..make over koot..
haha
alhamdulillah..da turun sket badan aku neh,ade keyakinan sket..

mereka cakap begitu cepat aku kurus!
haha..
untuk pengetahuan,mereka adalah pengkritik tetap aku..
walaupun selalunya owang cakap kritik neh wat kite terasa..
tapi walaupn dowang salu kritik aku,tapi kritikan dowang xpedas..
so,bole diterima la kan..
hekhek..
10x che dah+che la kerana kritikan itu..

pengkritik tetap..xyah panggil cikgu AF..hehe.. :)




memula mau start jogging,panaskan badan dulu..aku jalan kaki jek utk round 1st


kira adik neh peneman akujugak la..10x dik..dia salu dok didepan aku..kalo dia nampak aku slow,dia slow gak..agak menyesal datang pagi jumaat..sebab pagi jumaat selalunya owg2 yg xberkenaan ramai juga..*ceit*



hekhek..gamba bukti jek..dak 4 owg neh dr 1st round agik..adeh..sebab dr parking keta agi dowg tgk aku sowang2 kot..padahal makcik2 aku ade tunggu..dok tanya inilah..itulah..tapi sebenarnya aku xdengar pon..sebab aku pakai mp4..haha..aku jalan jek.. mujur aku bawak hp cel..awal2nya aku xnak bawak hp sebab aku pakai seluar yg xde poket..tapi sebab aku g sowang..bawak keta sowang2,mama paksa aku bawak hp..baik...mujur kebetulan ayein msg.10x dik..haha..bole la aku purak2 msg ngan pakwe*haih..suda serius neh..aku mesti carik pakwe*ceh..relevankah dengan situasi inih?
nanti aku pikir*



pemandangan..aku xreti nak amek sudut2 yg cantik..nak amek kat padang tuh,owg men bola..adeh..xpe2..yang penting,tempat inih mmg nyaman..:)


*aku suka tgk pakcik kat depan neh..anak2 dia cumei* :)


*ini isteri pakcik tadi..tuh anak dia..comei sgt..eeee* :)



*burung merak neh tgh tdo..da tempat dia tdo tuh tinggi* :)




*da abes..ari neh sempat 4 round jek..letih+ngantuk+lapa+serabut..haha..letih sebab aku da lama xjogging..last ritu sebelum g mekkah..ngantuk sebab semalam tdo lebih kurang kul 4..hik..lapa sebab drkelmarin aku hanya makan biskut kering dan serabut sebab banyak pengacau lak..adei..biasa lah..jumaat kan xkeje..esok pon aku tanak jogging..aku mao jogging ahad neh lak..:D



*ade taman permainan..kalo dd xg skolah,sure aku kena teman dia men benda2 alah neh* :)


*che dah suh amek ini..dia cakap cam pokok kurma* :)



*powsing2 jek..haha..ikut cakap che la..asalnya dia mao aku powsing ala2 hindustan..eh..tanakla che la..haha..che la suh aku powsing2 nak ilangkan ngantuk tuh jek..kalo ngantuk,cane nak bawak keta..hikhik*



the end..


xagi sebenarnya..
aku g pasar kat pulau melaka..
beli ikan+udang+sotong+sayur2..
sebenarnya mao snap jugk kat tempat2 ikan tuh..
tapi xde mood lak sebab tukang jual ikan tuh banyak songeh..
kuang3..
:)
yg hanya sempat diambil time g beli buah jek..
sebab tukang jual buah tuh spesis sama cam aku..
perempuan..
ceh..
len kali la aku snap gamba ikan2 tuh..
yg paling aku mao amek tang IKAN KELI!!
(nyum3)

*survey2* :)


*khas utk nabil= saya hanya mampu tgk jek..amat terliur time awak cakap g makan durian kat kebun makcik..tapi statement awak tuh yg buat saya cuak : ha..makan lah durian tuh..nanti leh cover balik lemak yang turun 4 kilo tuh : gulp..saya tanak!!hanya mampu lihat jek*
:)
sedih kan xpat makan buah kegemaran.. :-S


.....:::::sekian:::::.....

Thursday, June 25, 2009

:) until ure mine (:





25.06.2009
khamis

1117pm

aku ade jumpa 1 lagu ini..
cam sownok lak dgr..
demi lovato..
cute
:)
tapi aku lebih suka katy perry lagi la..
hik :)

tapi..enjoy jek dis song owhkeyh




video


Until You're Mine...


My state of mind has finally got the best of me
I need you next to me
I'll try to find a way that I can get to you
Just wanna get to you

The world I see is perfect now,
you're all around
With you I can breathe

Until you're mine, I have to find
A way to fill this hole inside
I can't survive without you here by my side
Until you're mine, not gonna be
Even close to complete
I won't rest until you're mine
Mine...

Alone inside, I can only hear your voice
Ringing through the noise
Can't fight my mind, keeps on coming back to you
Always back to you

Wanted something out of reach
It's killing me, you're all I see, yeah

Until you're mine, I have to find
A way to fill this hole inside
I can't survive without you here by my side
Until you're mine, not gonna be
Even close to complete
I won't rest until you're mine
Mine...

Just stop wondering
If we were meant to be
Forget about fate and just hold me
I'm ready to begin
The waiting has to end
Right now, today
I've gotta find a way

Mine...
Until you're
Mine...

Until you're mine, I have to find
A way to fill this hole inside
I can't survive without you here by my side
Until you're mine, not gonna be
Even close to complete
I won't rest until you're mine
Mine...

My state of mind has finally got the best of me
I need you next to me


:)

:) xle tdo (:


25.06.2009
khamis
0502am


nape xle tdo nehhhhh..
:(
td g klinik..
takut influenza jek..
adeih..
sebab batuk ngan selesema xilang2 agik..
seb bek x demam..kalo x komform(nauzubillah)


tadi ayein msg(sowi sgt2 dik..kak am xlarat nak balas)
hp max da xleh dgr pape da..mmg kene beli hp baru..
tunggu ade duit jek..
haih!
ayein balik kl 4hb neh(tunggu kak am tau)
nak tunggu apex @ sompex :) [xtau lak apex nama sompex kat klej kuantan..] balik jugak..
mau ronggeng2..
jangan bimbang ayein..
walaupun nanti da bertambah kawan2 kolej lama kite masuk sem baru ini..
nad,wanie,eppy,malik..semua..
kite tetap bole lepak kat esso..
cam kite wat sem lepas..
owhkeyh..
:)
nabil pun mau ikut sama kalo nak lepak
[jom :)..tapi xjauh ke nak datang tempat kitowg?)
hekhek..
gurau jek..

aku ade dengar lagu sentimental..
adik aku sebenarnya carik..
dia cakap da lama xmen piano..
sejak dia masuk blaja kat perak tuh..
so,dia mau ingat balik kot skill main..
aku sempat download kat blog ini..
tenang..amat tenang..
:)



video






tadi tunggu adik guna broadband..
aku layan cite hana kimi..
tgk jugak matsumoto jun tuh..
nad..xsama la..
chan lagi ensem :)
best jugak la..
aku sokmo ketawa..
sampai adik aku heran..
dia cakap dia pun tengok gak tapi xde la gelak sakan cam aku..
haha..
ntah..aku tgk cite my boss my hero pon gelak gile..
kakak aku rilex jek..
apedaaa aku neh..
hik..



NAKATSU,ASHIYA,SANO

*notice2 : aku minat nakatsu(xsilap aku nama dia)..yang belah kanan ashiya..walaupun ashiya sukekan suno,aku sukakan nakatsu..sebab dia nakal!haha..sano sirius..tapi..owhkeyh jugak kalo combination dua neh..ceh*

:)

k la..
aku nak cuba tdo..
esok 0630 cam aku kena anta mama g skolah..
nak guna keta..
blackie imi bawak g umah mertua..


(miss sumone so much)

:-S

Wednesday, June 24, 2009

:) amek dalam frenster (:

24.06.2009
rabu
1123pm



haih!
ym xpat agi..
petang tad bole bukak kejap jek..
cuaca cam mendung..terdisconnect lak..
pastuh mao connect da xpat..
xdapat nak buat ape daaa...
:(


aku xsempat mao bukak frenster skang..
facebook pon kekadang wat hal..
adoi..
mayb ramai owg da ade account facebook kowt..
traffic jem jap (haha..adakah ade kene mengena?den pon xtao )
:)

bukak frenster..
approved sapa yg nak add..
baca comment..
tukiman ngan bell kasi comment..
10x..
msg aku xbukak..sebab da xtao bape banyak msg da aku xbaca..
haha..
mmg sejak kebelakangan ini,aku amat malas mau bukak msg ke..emel ke..
hik..
mujur facebook dapat dikawal agi..
dah2..mengarut da..
aku dapat benda neh dr bulletin board..
teria kasih kepada kawan2 frenster..
mereka selalu postkan bulletin yg cukup bagus..
bole la hayati..
aku mau kongsikan disini..
tatapa aku jugak..
kalo xpat bukak frenster..:)



[from : en.camarul]


8 PETANDA DIA ADALAH JODOH KAMU..


Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?

Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?



Petanda 1


Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!


Petanda 2


Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!


Petanda 3


Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…


Petanda 4


Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat..


Petanda 5


Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…


Petanda 6


Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


Petanda 7


Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!


Petanda 8


Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!


~Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?~


:)

.....:::::SEKIAN:::::.....

Tuesday, June 23, 2009

:) lelaki yg pernah bertakhta dihati..ececece (:

23.06.2009
selasa
1025p.m




menghilangkan bowink!
hehe..
nak tdo awal ari neh..
esok mao jogging..
mao amek energy..
*konon*
haha..




belek2 muvie ngan lagu yg ade dalam laptop inih..
cam mao tulis lelaki yg pernah mencurik hati gue..
muahahaha..
cukup5 owg inih..
xmo ramai2..
bole jadik sebab pengaruh `kesetiaan` ygkuat dalam diri *perasan!*
aku hanya stick ngan 5 owg ini..
yg pasti, aku da tau kenapa chenta2 aku dulu dowang punya ciri2 ini nakal+simple+bundle..cewah..
pengaruh ngan dowg kowt..
hoho..
tak2..
saje jek..
kebetulan aje semua itu..







wenthworth earl miller 111


dulu xminat pon mamat neh..
xenal pon..
tapi time aku berjuang untuk mencari keceriaan aku balik..
kakak aku kenalkan cite neh kat aku..
aku tgk gtu2 jek..
apa la..botak..xmo aku!(sebab time ituh aku terpengaruh ngan mike shinoda..haha)
tapi bila balik cuti sem, aku mintak balik ngan kakak aku..
sebab time tuh cite grey`s anatomy aku da khatam berjuta kali da..
bowink cam nak muntah da..
pastuh aku tgk cite neh..
tetiba jek aku jatuh chenta..
sirius..
aku jadik minat pulak kat si botak inih..
sampaikan sason 1 aku ulang sampai 10x tme dok umah..
xkira agi aku tgk kat kolej..
haha..
betapa addictednya aku!
sebab tuh..skang aku still die hard fan dia..mike shinoda da xdak da..
kuikui..

*memang setia ah aku ke bdak botak inih*
:)



robert pattinson

dia inih..
xtao lak camne aku leh minat..
time kecoh filem neh kat pawagam,aku x excited langsung pon nak g tgk...
haih..
tapi..
mayb time aku pening ngan tension wat system ari tuh kot..
aku tgk dak2 umah aku tgh tgk..
aku mintak nak pinjam jugak..
tgk2..owhkeyh lah..

esok ulang balik..
ulang..
ulang..
sampai xsedar bila minat..
hahaha..
suke tgk cara dia..
selamba+x gelabah+misteri..
sikap lelaki yg aku adore..
hik
:)



channing tattum



time tgk cite kat pawagam kuantan..
3 tahun yg lalu xsilap..
taku tgk cite she`s d man..
dia yg aku suka dlu sebelum si botak..
tapi sama jek muka dowang ini..
botak pon sama..
haha..
pastuh time aku mao tgk cite v for vendetta..
aku tgk preview step up time tuh..
aku berazam mao tgk..
tapi xpat,..
sebab time tuh da cuti sem
*haha..kb mana ade wayang* :)
aku tgk kat cd jek..
janji tgk..
walaupun agak terkilan kan..
sebab sound effect dia best..
nak2 time dia nari last2 tuh..
adoi
:)




michael kenji shinoda


heit..
jejaka paling hot aku rasa time skolah..
sirius..
pengaruh dia mmg luas woh..
sampai semua dak2 sekolah aku simpan gak kot janggut sejemput cam dia..
last2 kene cukur gak..
haha..
pengaruh sekarang ade pada dia yg masih ade kat aku
*aku suke tg lelaki yg ade janggut camneh..xsuka misai*
macho siott!
:)
lagi2 dowg yg pandai men gitar..
drum?
belasah ajek..
hik




billie joe armstrong


ye..ye..
aku pinjam nama dia..
haha..
alhamdulillah..
arm da strong skang..
so singkatannya armstrong lah kan..
:)
dia nakal!
selamba!
yg penting salu pakai tie merah..
cam sponge bob..
haha..
cute+comel..
xyah hensem2..
cute2 suda..
aku suka cara dia..
umor makin tua..tapi muka dia nampak makin muda..
:D
*siott jek ayat* haha

~lagu terbaru dia xsilap aku gun?(betul ke..nanti aku check kat fly fm..haha)..dgr pon dekat flyfm gak..~



avenged sevenfold


ini selingan sahaja..
hik..
aku suke penyanyi dia..
nampak cam scofield..
tapi dia neh mmg punya tatu yg betol..
bukan buat2 cam scofield..
haha..
layaaaaaaaaaaan

:D

:) BERITA BAHAGIA (:



23.06.2009
Selasa
0830 p.m



mau online YM..
tapi probs la plak..
xle nak connect..
(sabar2)..
cam da xle sabar da ngan celcom neh..
max lagi xle arap..
aritu pinjam ngan abang ipar..xle blah jugak..
bio lah..layan blog ngan facebook ah gni..
sambil dgr fly f.m ( aku suka rancangan night flight..hafiz & basil..cam dok dalam flight pon ade..lagubest!..dowang lucu,cool..ensem..haha)
(ngajuk ngan broadband konon..haha)


kenapa berita bahagia??
YES!!
dr 15hb hingga sekarang ( lebih kurang 9hr)..9hr beb!
aku berjaya turunkan lemak aku sebanyak 4kilo..
4KILO!! pecah rekod weh..aku xmakan nasik pon..
*isk..kantoi lak aku makan mc d..haha*
tak2..aku makan jugak mc d..
tapi alhamdulillah..aku xde lah naik sgt walaupon makan mc d..
baru aku percaya..kata2 kakak aku..
mc D mmg xmenggemukkan..sebab diprogramkan utk diet2 neh(kakak aku cakap lah)..
haha..
puas ati aku..
berat da turun..
so aku kena shapekan balik badan..
esok aku mau ajak cuz aku g jogging..
yg paling aku maaaaalas sekalik..
mau SIT UP..
wadoih..sakit belakang wooo...
:(
tapi aku kene jugak wat..
wat!!!!usaha ina!!


*aku mau kurus macam 3 tahun lepas..berat 42kg*
tapi cam tanak la jugak..
sebab time tuh cuz aku keluarkan statement yg agak terbakar gak usus aku..
*hei..awok neh sakit ko..nok aneroxia!*
ampunnnnnn.........



*neh time 45 kg..aku mau gni!!*
45kg sudah ideal rite..hehe..nak macam gamba diatas..pipi xtembam..maintai jek..leh pakai baju itam itu lagi.. i am really2 hope dat..adoi..baju tuh ngan jeans aku la yg jadik pengukur gemok ke kurus akuh!susah kalo naik badan ini..semua baju xle pakai sebab nampak perut yg cam bukit tuh..haha..kene pakai jeans kakak aku yg besar kedabak tuh(sebab dia penah ade masalah ini jugak:] )..

dan yg paling penting : aku nda mao dengar mama aku bebel sbab baju aku ketat n seksi*padahal baju tuh besar..cuma badan aku da mengembang..nak wat camna..*
<<<<>>>>

tapi..
cane nanti balik cheras?
*gulp*
sure naik balik!!
sebab aku ade geng nak g makan2 neh..
adoiii..

*blur2*


:) sesungguhnya (:

23.06.2009
selasa
0201p.m..


suke lagu ini..
dr dulu lagi suke..
pasha pun aku suka..
haha
BELL!!
pakwe kak am neh..
jangan curik..
hoho
:P
ala..kelantan ade sowg..kawan kakak kak am..
;P..
*kidding*
...enjoy...


video



saat dunia..
berhenti berputar..
saat manusia xsanggup lagi berharap..
ketika mentari..
xsanggup lagi berjanji..
menyinari dunia yang x kau singgahi...

mampukah kau..
untuk berbagi..
tanpa hasrat..
ingin diberi..
dihadapanNya...
dihadapan Mu ya Allah..


sesunguhnya manusia xkan bisa..
menikmati syurga..
tanpa ikhlas dihatinya..
sesungguhnya manusia xkan bisa..
menyentuh nikmatnya..
tanpa tulus dihatinya..


mampukah kau untuk berbagi..
tanpa hasrat ingin diberi..
dihadapanNya...
dihadapanMu ya Allah..

sesunguhnya manusia xkan bisa..
menikmati syurga..
tanpa ikhlas dihatinya..
sesungguhnya manusia xkan bisa..
menyentuh nikmatnya..
tanpa tulus dihatinya..



:) borak-borak (:

23.06.2009
tuesday
1208p.m


semalam saya bz..
pagi bz..tenga hari bz..petang bz..
dan semalam saya berjaya letakkan sign `BUSY` kat ym saya..
hehe..
so..
xde la rasa guilty kepada kawan2..


semalam..
adik aku ade reunion kat umah kawan dia..
so,da taulah sapa yg kena jadik driver dia..
ingatkan anta dan ameknya kejap jek..
sebab time aku nak amek dia nak bawak g kbmall(dia nak beli barang)..
aku xsangka lak mak kawan dia ajak aku naik makan..
da la pakai ala kadar jek..
tapi aku belasah jek..
xmakan pon..
aku tgh on diet..nak turunkan jugak lemak 3kilo neh(nabil!anda pun kena turunkan lemak awak yg awak ternak sampai 3kilo cam saya tuh jugak..macam saya..baru leh compete..haha)
tapi sidia ketawa jek semalam..*women so typically*
*ala..lelaki jugak kan suke tengok perempuan kurus2..*aku balas untuk jawapan dia
dia jawab*with your smile cukup bagi saya*
~MELAYANG2 KEJAP AKU~
:p
haha..


dan semalam..hari semalam dalam sejarah!
aku lupa weh bawak henpon..haha..tu lah..sebab kami xberhubung ngan henpon..
hanya dengan hati jek(eleh..selalu bermadah skang..ceh!)..
sampai lupa gile mao sambar henpon..
hei..len x aku mao tuka henpon cikai jek..
haha..
balik2 sampai ade 18miscoll..
KAWAN2! SOWIIIIII [:S]
untuk zharif..*nanti aku topup,aku msg owhkeyh..kedit celcom aku semalam utk xpax bole la..sowi2..*
:P
10x kawan2 sekali agi..
yg xpenah pun failed nak coll,msg sya..
walaupun tengah cuti ini..
walaupun tgh sengkek ini..
walaupun saya xbalas sebab xdek kedit..
saya janji..
naik sem ini..
saya mesti tpup,harus tpoup..wajib topup..
haha~ :)



semalam dilla hamid coll..
setelah sekian lama saya xbercakap ngan dia..
laaaaaaaama...
saya mmg berhajat mau p lia kawen..
sirius..
tapi semalam kami ade sedikit gangguan time tengah syok borak2..
kat cni hujan..kilat lak tuh..dengan bunyi batuk ngan selesema aku lak tuh
*sowi dilla*
SERONOK
:)
semalam kami seronok berborak..
xberkisar tentang kenangan lama suda
*kami satu kolej*
buat pertama kali....
aku tumpang gembira..
ngan apa yg dia ase skang
*alhamdulillah*
aku harap sangat keberkatan raudhah tuh yg buat doa2 aku dimakbulkan
aku harap sangat..


semalam..
dia tanya soklan membunuh
*kenapa heppy? sebab owg yg kak am cite tu ke?*
aku gelak..
ntah la..
nak ke cite..
sebab benda neh aku cite kat mama ngan imi jeh..
*dilla..kat mekkah saya mimpikan dia..adakah ituh tanda?*
dia menjerit..
tapi xsempat dia cakap aku sambung(hehe)
*tapi saya takut*
10x..sebab dia tenangkan aku..
sirius..aku still xde lagi keyakinan..untuk ini..
walaupun sidia selalu cakap dia suke tgk senyuman aku..
aku takut aku xpa nak pertahankan senyuman neh..
adoi..
nape negative sangat neh aku!haih..kalo confortkan owg..laju jek aku!
dilla tanya *suke x kat dia?*
*.........*
kami dalam peringkat nak kenal baru kan..
so aku tanak nampak cam nampak sangat..
dilla marah..
*nape lak*
aku cakap : *kami xde no masing2 pon..haha*
dilla lagi marah..
*asal xkasi jek no*
*dia xpaksa saya nak kasi ke x..saya pun tanak mintak..ase cam xperlukan agi..kami neh misteri sket..sebab tuh saya suke cara dia..xpaksa kan..sama cam si T****** ngan z***..haha..sanggup berhubung ngan emel ngan ym agi sampai lah saya mau kasi no*
*:P*
*xpe..*
*kami okeh ngan cara gni..len owg len cara..jangan wisau*
dilla gelak *pelik da neh*
haha..sesama ketawa kami berdua..
:)

*lagipun mama saya suh kawan dulu :)*
aku cakap ke dilla..
*mama tau mimpi nih?*
*tau*-aku..
*mama cakap apa?*
*mama cakap-mama nak tanya,xde owg kelantan ke suke ina?*
*kak am jawap apa?*dilla
*saya jawab la si z**** tu je lah sowg owg kelantan yg suke saya..saya suke dia..haha..tuh pun mix pahang..pahang tuh mmg xle tinggal..haha*
*mama tanya- si z***** yg kawan dulu tu kan?mama ske dia..* *ye lah..mama suke dia sebab dia owg kelantan..cuba t****** tuh..hehe..time dia jumpa mama 2 tahun lepas,ina mmg da nampak mama len..mama..kalo jodoh ina ngan owg sarawak pon,nk x nak mama kena terima..*
*mama senyum*
*saya jawab lagi..da mmg sekeliling ina tuh owg luar je mama..dan dowg pun sporting..kekadang cam mmg kite jadi diri kite sendiri bila dok ngan dowg..xkire lelaki perempuan*
dilla jawab
*jodoh kan kak am..xpe..saya doaka terbaik untuk kak am*
[maceh dilla :) ]

ye..jodoh..skang aku tanak da main2 ke..skandel ke..haha..skandel best..bole kawan ngan sume..tapi sampai bila kan..
saya kasi 1 tahun agi masa utk saya..
xpe..saya amat percaya kuasa diatas..


lepas dilla coll..
bukak ym jap...
tuka sign *busy* ke *available*
ym ngan apex..
sownok bole ym ngan dia..
masuk semalam..
kami da ym 3 malam berturut2 da..
borak banyak benda..
pasal kolej..assignment (alamak!)..borak pasal group nak stadi..sem depan kan kami final..pasal nak ronggeng ke mana next sem..
haha..bole sampai ke indonesia!
wow..
tengok ym dia still offline..aku da agak dia mesti ade keje ke..ke main manager?haha..
kelakar la dia tuh..



semalam jugak saya punya kawan baru..
:)
10x 4 called..
sowi kalo ade kelemahan dr saya..
anggap jek itu kekurangan saya owhkeyh..
:)
kami end for called sebab saya da ngantuk..
dia pon esok keje..


baru jek saya mao offline ym,dia masuk..
terus buzz dia..
hehe..sebab semalam dia ade paksa saya jawab sumting..
tapi bila saya mau reply,disconnect!
plz!
nampak sangat dengkikan kami..
haha..
semalam borak2 gtu jek..
xlama..
sebab dia pun bru balik jumpa kawan..lepak ngan kawan..
aku pon da lalok makan ubat selesema tuh..
cam xde semangat sgt mao ym..
tapi..*10x semalam* :)

*women so typically*
:)
10x..
awak membuatkan kite senyum jugak sebenarnya :)


~semalam baru jugak aku perasan.............sekarang aku suda baaaaaaaaaaaanyak borak2..yes!!!suda maju ke hadapan! :) ..10x buat kawan2 sekalian..~



*for the amount of pain you`ve suffered, you will get the equal amount of happiness in return*
i`m on my way..insya Allah..ya Allah..permudahkan perjalanan hambaMu ini

.....:::::SEKIAN:::::.....

Sunday, June 21, 2009

:) happy father`s day (:




sunday
21.06.2009
0752p.m


baru balik dr kbmall..
hehe..
agak lambat turun..
ye lah..
ingatkan sebelum mama g skolah pagi tadi..mau sewa keta..
sebab blackie imi bawak g k.l..
bertuah punya kakak..
dia xbagitao pon nak g honeymoon..
ingatkan g teman abang ipar out station je..
haha..
kalo dia cakap pon,aku leh ikut ke?muahahahahahaha...



g kbmall..
ehem2..
sebenarnya mao belikan sesuatu untuk ayahku..
salu jek aku wish melalui telefon
AYAH : HEPI FATHER`S DAY..
we all love u..
bia pun ayah aku neh dalam kategori suka pot pet pot pet..
mmg berbezalah ngan mama aku..
senyap jek..
tapi serius..
kalo xde ayah..
ikut lah time dia g kursus ke..
time aku kat kuantan ke..
k.l ke..
cam xlengkap kalo xdengar pot pet dia..
haha..
tu lah aku..time dia pot pet aku serabut,,
time dia xde windu lak..haih..



punya la pusing2 aku ngan lil sis nak cari apa yang nak kasi kat ayah aku neh..
coll banyak kali ka my sis..tanya pendapat..
tanya jugak pendapat cuz aku,teha...
:)
10x teh..



teh cadangkan belikan kemeja..
ak tao da ayah aku tuh..
mana nak pakai baju baru..
mesti amek baru yg agak2 da lama je nak pakai..
dia caap asal selesa..
*mama..ina da tau dah ikut sapa pakai sempoi2 neh*
haha...
cari punya cari..
kami adik beradik spakat mao belikan ini untuk ayah..
:)
aku tingat yg ayah pun salu kena sign paper2 yg penting..
tender2 kantin lah..
apa2 lah..
aku harap ia berguna ntuk ayah..


AYAH... HAPPY FATHER`S DAY... :)








:) the climb - miley cyrus (:



sunday
21.06.2009
3.25p.m



I can almost see it,
That dream I'm dreamin'
But theres a voice inside my head sayin'
You'll never reach it

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high
Theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes i'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But, No, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember Most, yeah
Just gotta keep goin'

And, I, I got to be Strong
Just Keep pushing, on
'Cause theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes i'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its The Climb

Yeah

Theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
somebody's gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its the climb

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep the faith baby
Its all about
Its all about
The climb
Keep the faith, keep the faith woah

:) heppy?yes i do (:


sunday
21.06.2009
1225a.m


baru lepas wat keje umah..
sampai ym, facebook, frenster terbukak gtu jek..
cam tuh la..
2 malam lepas ym ngan apex..dia ade cakap salu nampak aku online tapi xtegur dia..
haha..sian dia..tertipu jugak..tapi salah aku jugak kan..sepatutnya aku letak la sign busy ke..
atleast owg tau jugak aku xdekat depan laptop..
ym jugak ngn dia[:)]..dia pon ingat aku bz ym ngan owg len. xla.. trust me..hehe..


ari neh xde g memana pon..
dok umah..owg datang..minum air zam2..borak2..
aku pun bz didapur..siapkan apa yg perlu..
walaupun sakit perut..
ayein msg pon aku xsempat balas..
(sorry dik..i missed u 2..)

10x semua kawan2..
yg xpernah lupa untuk msg saya..
untuk coll saya..
walaupon tgh cuti ini..
:)
windunya..
hik..


ari neh..time aku tengah cabut rumput and sapu rumput lepas ayah mencantas rumput itu..haha..hp blackie aku bunti msg..

troot..troot..
(teruja aku sekejap..haha)



FROM : JULAILA SAYANG
20 june 2009
12.15 p.m
kak am..td saya p hospital sabak bernam tau?pas2 kt sna 3org positif H1N1..slh sorg drp mereka,br balik dr mekah..kak am p hospital neh? p check dulu.. wisau saya..



terharu gile aku..
sebab tuh aku sayang sangat kat budak nih..
dr dulu agi salu wisau pasal aku..
salu berada disisi aku..
salu buat aku ketawa..
selalu uji aku..
salu ngajuk ngan aku..
tapi aku pasrah..
aku pujuk..
aku minta maaf..
dia akan terus terima minta maaf aku..
10x jue..
:)
kak am owhkeyh..walaupun still agi demam..batuk..kak am owhkeyh..
dowg yang disyaki H1N1 tuh sebab dowg transit kat dubai..kat mana2 negara yg telah ade virus tuh..kak am dr mekkah terus balik ke malaysia..
10x jue..

NOOR JULAILA BT JASA
mmg patut dia dapat anugerah time ini..
she deserve it bcoz of her good attitude..
dia terlalu baik..
lurus..
xpandai nak marah2..
ajarkan ilmu dengan ikhlas..
dan yg pasti..
dia mmg ikhlas dalam persahabatan..
sebab tuh aku sayang dia..


da tau kan kenapa saya heppy?
kehidupan saya yg membuatkan saya heppy..
[alhamdulillah]
kakak saya ngan abang ipar saya pon tumpang heppy..tgk saya heppy compare ngan 2 tahun lepas..
haha..PAST IS PAST.. I HAVE A VERY GOOD LIFE TODAY.. BETTER THAN YESTERDAY!
sebab tuh aku salu guna nama `ARMSTRONG`..


ade juga dialog klaka antara aku ngan kakak aku..


IMI : weh..mu bila nak ade boyfriend baru?

AKU : nanti2 lah..

IMI :abe aku tertanya2..mu xnak ke kat owg2 hak nak ke mu tuh?

AKU : weh..ingat senang ke nak pilih?sesenang nak pilih ikan kat pasar?tgk mata xmerah,amek..aku kawan2 la dulu..nati napok desprate lak..haha

IMI : aku takut mu neh x normal..paham dok? xsuka ke oghe lelaki!abe aku pon runsing..


GULP..
haha..
neh antara dialog paling klaka aku penah borak ngan kakak akuu.
apeda..
tanak kapel pon cakap xnormal..
rilex2..aku tgh tapis neh..
tapi sebenarnya hal neh aku salu jugak borak ngan WAN DILLA..
kami kan sesama single..ececece..
tapi takut gak ngan andaian dia..


WAN DILLA : awk xrasa pelik ko kito neh?

AKU : pelik bakpo pulok dilla?


WAN DILLA : oghe nak kite, kito xse..awok xaso pelik ko?


AKU : xpun..saya anggap dia xserasi ngan saya..sebab tuh saya xleh g ngan diowang..bakpo?awok ase gane?


WAN DILLA : saya takut kena minyak guna2 jah..sebab tuh kito berdua xterbukak agi ati nak kapel..


AKU : bakpo pulak guna2?

WAN DILLA : ye la..kito sokmo tolak bila diowang ajak kapel...



hik..
klaka jugak..
tapi dalam pada tuh aku takut gak..
ye lah..lelaki neh unpredictable sket..adoi..
layan salah..xlayan pon salah..
yg mana se pu xtau..
tapi..bagi aku..xsalah kalau kite tolak secara elokkan..
terus terang..
sebab tuh sekarang aku xkasi sebarang haapan pun..
kalo aku nampak dia tuh cam xpaham bahasa sket,aku terus terang secara jujur..
kalo xpaham bahasa jugak,
aku blah la..
da aku cakap aku mau kawan jek..
(sowi..lebih baik camtuh kan drpd saya mainkan perasaan)
lagi 1..aku paling xsuke kalo pakwe owg kacau..eh..tolonglah..
mula la owg tuduh kite gedik la..nak rampas la..
adei..
wahai kaum wanita..
sebelum tuduh, check dulu..sapa dulu yg gatal..dan yg kena kacau tuh layan ke x..


sebab tu skag idop saya heppy..
saya bole wat apa yg saya mao buat..
saya mao ke mana2 pn..ikut suka saya..
yg paling penting..
saya jadi diri saya sendiri..
sebut pasal diri saya..
saya mao ubah penampilan diri saya..
suda di tahap paling kritikal!
kat mekkah ari tuh pun..
bole dowg cakap aku neh umor 16 tahun..
patut la adik depan bilik aku tuh nak ngorat jek..
dia tuh lepas spm..
kelmarin pun..
time aku keluar g beli barang2 dapur..
makcik kedai tuh puji la(haha..perlu ke puji)


MAKCIK KEDAI : bagusnya dia..mak da ajar beli barang dapur da kecik2..
AKU : kecik?maksud makcik?[blur]
MAKCIK KEDAI ye la..da la datang sowang2 beli barang neh..makmsti caya kat adik neh..


dengan membetulkan tudung aku jawab :

AKU : makcik..saya da nak masuk 25 tahun da..beli membeli neh mmg da wajib da..nanti xla rasa kekok pasneh kan..
MAKCIK KEDAI : la..ye ke..makcik ingat awak neh umor 16-17

kuang2..
balik tuh aku cite terus kat mama aku..
mama aku pun jawab

MAMA : tu lah..mama da cakap jangan pakai simple2 jek..tgk imi tuh..pakai cam matured sket..

kuang2..
mano la eden tau mama..
eden pakai jo apo yg eden seleso..
rombat ajo..
haha


cerita tentang kenapa saya heppy.. sekian..terima kasih (terima kasih ya Tuhan kerana beri aku peluang untuk melihat matahari lagi..walaupun dulu engkau turunkan hujan..aku tercari2 matahari itu..dan lebih membuatkan aku bersyukur..Engkau hadiahkan SANG PELANGI untuk aku terus ceria dan gembira..10x)


:)



Friday, June 19, 2009

:) i found dis article about scorpio gurl.. (:

ENJOY..

NTAH BETOL KE X..

:)

...JUS WANNA SHARE IT...




A simple woman who always show what kind of a moods
she is in. You can tell right way if she up set, or if she is flirting
with you. She displays herself with her act much more than trying to say
it for it's in her character.



A Scorpio woman has her own mysterious personality.She is confident and
deep down inside she is quite proud of herself.She hates to think she is
borne a woman and so limiting her with a certain social acceptable rules.
She is a real woman and despite her innocent and childish looks, she has a
spirit of free soul. Many men will make mistake if they think she is a good follower, they are wrong.



She thinks being a plain simple housewife is boring. She likes to have power and control over other people, but this will be only her secret, so you will only see a cute woman. Every things she does will look good, and she has all the woman's trick you can think of. She can manipulate men without they knowing it.



If you think she going to do everything you say because she loves you, then you will be disappointed. She could be a little tomboyish and she can understand you by just looking in your eyes. You may say sweet words which could sweep any woman, but not with the Scorpio woman. She will use her X-ray eyes reading your thought of what you just said or what you are going to say. She always smiles and she can really hide her feeling.



She will constantly show you that she loves freedom.If she has freedom, she will not leave you, but will even love you more.If she wants something, she will do everything to get it. She has her own sixth sense of people and you can feel that energy feed back when you around her.
She likes a man who can earn her respect, and she will also respect and feel proud of that man. A man with power over her should not threat or challenge her confident. She likes to have a good looking , strong and healthy man especially if she start to compare with her friends' boyfriends. It
is a plus if he hold a degree or a good career.



She is a hot lady. She likes heavy music. She either loves or hates, there are no "fond of", or "like" for her. Love has no "may be", or "perhaps". If she is real mad, she will trash and throw things.Her wind storm can sweep all her dishes and you could get accidentally hit on your head for this matter. Be calm, it is just your grand mother favorite china for she has good quality as much as her bad tempered.Sometimes she shows her weakness, but it won't be long. She will put herself together and back to be that hot chili again. If she loves you, it will be no matter what other people may say. Herrelationship will be more important than what is right or wrong.



If you play a cold war with her, she will treat you likewise and double it.If you stood her up once, she will stood you up 2-3 times. She is quite fair in justice, so she can accept your apologies as much as she can pretend to accept things for now and wait for a pay back
revenge in the future. If you are nice to hear, she will double that to you as
well. A real fair woman.



She likes to make and spent money. She likes to have fame and reputations, and never let herself broke and have no name at the same time. She is too proud and will not accept status of being "Poor". She loves to have face, so if you are a manager with small salary, she will
be proud more than more money being a truck driver. She hates to think and she can not stand a
feeling of being a "Nobody".




If you like her, play a little hard to get. This will excite her a bit. When you go out on a date, set your schedule, but do not let she knows that youhave planned this for weeks. Always go to pick her up on time or better to go 5-10 minutes early.

:) from sumone (:

19.6.2009
0721p.m



aku baru balik dr umah nenek..
sampai umah jek ade tetamu datang..
hidangkan pape yang patut,aku masuk bilik..
ari neh cam aku mao clearkan emel lama ku..
amethyst punya emel mmg aku jarang bukak..
bukak2 da lebih 1000 emel aku xbukak..
haha..bukan emel pape pon..
emel dr facebook, hi5,twitter,flixter..
bende yg aku jarang bukak..


tapi tadi aku tertengok emel dr seseorang yg pernah mengajar aku apa itu chenta pertama..
1st love..hek
:)
10x..
dr dulu lagi dia xpernah pon lupa mao anta emel..
walaupon hanya emel comel2..
tapi aku terima ngan ati terbuka..
xsalah kan..
walaupun aku xpernah balas walau 1 emel pon lepas kami clash 4 tahun lepas..
tapi dia still xlupa utk anta emel xkira utk birthday aku ke..
kasi emel tenangkan aku bila aku clash ngan chenta kedua..
aku pon xtau mana dia korek rahsia2 aku selama neh..
aku syak ade dikalangan kawan2 aku yg update kan kehidupan aku kat dia..cewah..
macam paparazzi lak dia!
*pesanan buat dia..jangan sampai `buah hati tau`..mengamuk nanti aku xtao*
:P



tarikh emel tuh time aku berada di mekkah..xbalik agi..tapi sangatlah menyentuh hati..10x sebab ingatkan aku tentang benda2 macam neh..
sepanjang kami kenal,dia xpernah sket pon nak amek kesempatan..
pegang tangan ke..
nak dating ke..
haha..
mayb dia pon time tuh da blaja kat shah alam..
aku kat kuantan..
so kami jauh..
yang paling dia jaga tentang aku..
TUDUNG..
insya Allah..
benda yang baik,aku berusaha untuk pertahankannya..
:)
nantilah..aku pon mao buang balik gamba2 dalam frenster..
ade jugak gamba2 yg perlu ditapis..
dalam facebook clean..
hik..


10x! sebab kasi emel tuh..aku tersangat menghargainya..so sowi aku mmg xkan balas emel tuh,balas msg,angkat coll..n untuk cadangan agar kite jadi kawan,aku mmg xpat terima..sebab..bagi aku,susah untuk aku mulakan dengan kawan balik..n aku tanak wanita yg bersama anda selalu coll and merayu kat aku jangan contact lagi ngan anda..padahal dia xtau yg anda yg selalu cuba untuk contact saya..no anda pon xde dalam hp saya and saya pon xsudi nak ingat..so,PLZ..STOP..belajar terima dia seadanya..kite putus pun sebab wanita tuh kan..so,walau apa pun perangai dia,layanan dia..jangan compare dengan masa silam anda bersama saya dengan masa sekarang anda bersama dia..aku ngan dia adalah manusia yang berlainan..nobody`s perfect.dan semua manusia xsama..dan benda nih teramatlah sensitif..paham? (xpaham..kalo paham mesti anda xuang lagi kan)


saya bahagia sekarang walaupun single..sekian..terima kasih.berkat doa anda jugak..kan..:)
so..10x sekali lagi emel inih..
:)


KENAPA PEREMPUAN ITU NAMPAK CANTIK APABILA MEMAKAI TUDUNG

1.kenape pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA NAK TUTUP AURAT


2.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA JAGA MARUAH DIRI DIA


3.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA TAK NAK TUNJUK KECANTIKAN DIRI DIA


4.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA ANAK SOLEHAH


5.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA DENGAR CAKAP IBU BAPA DIA


6.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA HORMATI ORANG LAIN


7.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA TAKUT APABILA DIA TAK PAKAI TUDUNG.. ORG TENGOK DIACANTIK. DAN DIA NIAT YANG TAK BAIK TERHADAP DIRI DIA


8.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA TAK NAK DIMINATI RAMAI LELAKI SANGAT


9.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DIA NAK DAPAT PAHALA


10.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DAPAT MENGHINDARI MAKSIAT


11.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

SUPAYA DAPAT MENJADI CONTOH PADA POMPUAN LAIN


12.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

SUPAYA LELAKI YANG BERIMAN JE YANG SUKE DIA


13.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab

DENGAR SURUHAN NABI


14.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab DAPAT MENGURANGKAN NAFSU LELAKI.


15.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab RAMBUT POMPUAN ADALAH MAHKOTA BAGINYA..JADI JANGANLAH MENUNJUKKN SEWENANGNYA KEPADA LELAKI..KERANA JIKA ANDA MENUNJUKKAN BERMAKN ANDA TAK BERNILAi KERANA MAHKOTA ANDA TELAH DILIHAT OLEH SEMUA LELAKI(kecuali keluarga)


16.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebab DIA TAK NAK RAMBUT DIA DITARIK..DIGANTUNG DENGAN BARA API DAN DIBAKAR DENGAN DASYAT DEKAT AKHIRAT KELAK. =)



.....:::: sekian ::::.....
Loading...