Nuffnang Ads

Wednesday, April 20, 2011

smile



ouh..patutlah aku penuh emosi dua tiga hari lepas..rupanya nak datang bulan ^______________^ ..maafkan saya..memang perangai akan jadi macam tu..sensitif, hati jadi berdebar ( kurang selesa maksudnya), a little bit manja (kalau kahwin, saya tau nak tunjukkan macamana), menangis ( bole dikatakan memang akan ade simpton macam ini)<---- ini memang tak bole dielakkan aduih..

dua malam lepas, tengah texted bersama dia, terkeluar pasal jarum amek darah, suntik menyuntik neh..aku agak fobia dengan jarum..apa apa jarum yang berkaitan di hospital tu lah..aku TERcerita tentang peristiwa darjah satu, dimana budak tahun 1 kan ade kene cucuk rubella ke apa ntah aku lupe..akulah sorang2nya kene gi cucuk kat klinik persendirian sebab aku lari satu sekolah dan cikgu terpaksa kejar aku keliling satu sekolah sebab aku tanak kene cucuk..kakak aku? rilex je kasi lengan dia ke misi ..

dua tiga nak abes semester diploma di kuantan, aku demam teruk (oh, dulu imunisasi badan aku tersangat teruk..dalam satu semester, ade la 2-3 bulan aku mesti demam).. dengan kentalnya aku gi klinik sorang sorang walaupun aku jalan da macam mayat hidup (waktu tu ade boyfriend tapi tak gune sesen pon huh ! <-- forgive me for my bad manner, skang kan emo sebab datang bulan kikiki ^_^)..aku tak kesah pon nak buat bende sensorang neh sebab aku agak hati kering jugak orangnya..tapi bile da consult ngan doc, cek sana sini, doctor cakap aku mungkin kene denggi



"okey, awak pegi ke bilik khas tu, mintak dengan pakcik yang bertugas amek darah, nanti datang jumpe saya balik"



"erk, apa doctor, saya tak dengar (dan2 xdengar)"


doctor tu senyum je..cis malas layan ah tu..aku terus gi bilik tu, jumpe ngan pakcik tu..dia cam tau2 je..tapi serius, aku suka pakcik tu sebab dia ade sifat kebapaan..yang amat..sebelum amek darah ade prosedure bla bla yang aku kene wat..pastu bile pakcik tu cakap dia nak amek darah, dengan tetiba, tanpa ade pape insiden, aku terus terisak..oh, lupe nak cakap, selama ni, kalau aku kene dengan situasi ini, mama memang akan ade dengan aku..kakak aku? automatik aku tanak dengan dia..aku nak dengan mama jugak..okey balik pada cerita, pakcik tu terkejut sangat2 sebab aku tetiba nangis..automatik dia pegi dekat aku, peluk bahu aku then pujuk aku..oh, masa tu aku langsung xpk pakcik tu nak amek kesempatan ke apa sebab dia pgg bahu aku tu macam ayah aku pegang bahu..dia pujuk aku? sama macam mama pujuk aku..then, bile aku da nampak stabil sket, dia pun amek darah..serius aku langsung xrasa..tapi bile pakcik cakap macamni



"tak sakitkan dik..macam kene gigit semut je kan"  <--- alolololo, terasa macam aku budak umur 6 tahun plak padahal time tu da tua bangka ahaha.. tapi serius pakcik tu memang baik.. ^_^


bile aku cite kat dia, dibantainya mesej panjang ni



ahahahahahhahahahahahhahahahhahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahhahahha (bayangkan tiga muka surat okey..bazir bil je)



kurang asam punya orang tua gelak dekat aku..tau ah dia keje kat hospital..konon gile kental la jiwa an..tapi bile dia mesej aku macam ni, perasaan aku? haih, xtau nak cakap macamana



"nanti awak pregnent, macamana ni kalau takut ngan jarum..kan memang kene ade amek darah nak check ade kencing manis ke bla bla (dah keluar term2 medical aduh)..kalau awak tak kuat, macamana?"



"kalau saya tak kuat, saya nak hubby saya ade ngan saya,macam mama saya ade dengan saya"



" hubby awak memang kene ade..tu kan baby awak dengan dia..namakan hidup bersama"



"^_____________^ insya Allah, i hope he has a responsibility to me and my baby"



hei, dia keluarkan bende bende pasal baby nih serius aku nak baby..naluri tu dah kuat sebenarnya..he actually has a good attitude..caring tu ade..cume aku tak bape kenal dia, dia takpe xkenal aku sebab dia lelaki kan..lepas kawen pun dia bole nak bercinta..tapi aku tak..aku nak kenal dulu sebelum kawen dan aku tanak aku menyesal dengan apa keputusan yang aku amek lepas tu..sebab tu waktu aku borak panjang ngan dia, aku ade cakap, once aku amek keputusan nak kawen ngan dia, itu bermakna aku akan amek semua risiko yang ade, aku akan terima segala keburukan dia tanpa ada rasa menyesal sedikit pun..dan..aku nak dalam diri aku,sifat terima diri dia seadanya ade dalam jiwa aku sebab aku nak taat setia dan sayang dia sampai mati ! walaupun, ya, aku dengar suara dia agak kecewa sebab aku kasi jawapan yang bukan yang dia nak, tapi dia tetap terima..



lepas broke up dengan boyfriend, aku da janji aku nak cari someone yang aku bole pikat mak dia dulu sebab senang bile balik umah mak mertua, aku bole masak dengan mak mertua dengan rasa tenang..bole gelak2 dengan mak mertua, bole geletek2 mak mertua (aku ade pengalaman yang kurang manis bersama mak boyfriend)..so, itu matlamat aku..matlamat kedua? of course la adik beradik ipar aku bole masuk geng..kalau x, macamana nak wat kuih raya bersama an an ann



hah, serius hati rasa lega skang..sebab aku da tau kenapa aku emosi..heee..okey, da tau aku takut apa an? sampai skang aku xle handle pasal snake (ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww) dan jarum..so, korang mesti ade jugak kan bende yang korang takut? <--- dan dan tanya soalan macam ah ramai sangat baca blog aku ..pastu poyo tanya soalan bile yang kat atas tu dok bebel bende yang ntah pape agagagagga



okeythanksbai !

Monday, April 18, 2011

thinking of you

hari ni tewas jugak aku..tetiba hati sebak..ni padahnya kalau aku tak bizi..keje separuh hari, balik rumah, keluar balik teman mama gi bank then balik rumah.. sensorang..pikiran melayang..bile mama dan ayah dijemput ke rumah mak ayah dia, aku tinggal sorang2.. g kat ruang tamu, duduk bertingkuh depan balang ikan emas mama, tetiba aku terisak..okey, 10 saat sahaja menangis..tapi aku rasa lega yang amat..nak tau, tetiba dua ekor ikan emas yang comel berenang betul2 depan aku..seolah2 mereka mendengar tangisan aku..dengan penuh sabar..thanks comel comel sayang kerana telatah kamu berdua..

penuh semangat aku berjanji dengan kawan aku, aku TAKKAN nangis untuk benda benda yang remeh temeh.. aku cuba bayangkan anak anak kecil yang kehilangan ibu bapa...mereka lebih sakit untuk tempuhi hidup mereka kalau nak bandingkan masalah kecil yang sebesar kuman je..tapi hari ni aku tak mampu..tak mampu untuk tahan air mata..maafkan saya

bole saya nak buat satu pengakuan? sebenarnya dulu, awak adalah insan yang teratas dihati saya..cume saya tak  nak mengaku benda itu sebab sy kan pemalu :) , okey, tutup cerita



Tuhan
jika dia diciptakan untuk ku dan aku dari tulang rusuk nya,
panjangkan jodoh antara kami
berikan dia kesempatan untuk membimbingku dan anak anak

tapi
jika dia bukan untukku, boleh memudaratkanku
jauhkan lah dia dari ku
agar kami sama2 tak terluka
dan aku pasti semua yang berlaku ni semua ada hikmahnya
Kau Yang Maha Mengetahui segala galanya


with love

Thursday, April 07, 2011

selangkah demi selangkah

gamba lepas balik kerje
lalaala..kerja kerja


rindu blog busuk neh..nak update tapi tak tahu nak mule kat mana..kalau pasal kerja, alhamdulillah, big boss da mule percaya dekat aku untuk handle customer..so, aku la yang kene amek booking..skang tgh blaja marketing yaww..subject yang tak pernah aku amek tapi menarik..customer? well, biasalah, kalau hidup ni ade link dengan manusia lain, akan timbul pelbagai ragam..ragam yang baik dialu alukan tapi kalau ragam yang meloyakan? muke nak tak nak memang kena senyum..ni lah yang kena terima kalau bekerja dalam bidang service.. oh, hari ni pengalaman amek booking, berdepan dengan pakcik yang gatal panggil aku sayang (tak sedar da tua bangka) dengan budak budak hingusan yang nak sewa bilik sebab nak beromen..ni cabaran yang aku dapat dalam business ni..tapi serius aku suke sebab banyak benda yang aku belajar dan banyakkkkkkkkkk sangat benda yang mencabar minda aku..akhirnya otak aku da berjaya bangkit semula.. kreatif !


oh, da makin maju setapak sebab dia panggil aku comey ari ni..suke suke ! *blushing*
Loading...