Nuffnang Ads

Sunday, February 27, 2011

24 hour equal to 1 day





















 Ya Tuhan..terima kasih sebab Kau temukan mereka mereka ini dengan kakak aku..mereka yang punya hati yang tulus dan ikhlas dalam sebuah persahabatan..dan secara tak langsung, aku juga punya  kawan.. yang ikhlas dalam erti persahabatan.. yang selalu ade tak kira susah senang..


pertama kali tengok teater..bagi aku, satu pengalaman yang menyeronokkan..walaupun pada awalnya aku ngantuk tapi enjoy je..terima kasih cinta, jalan cerita yang diambil dari filem cinta..dan sudah tentu nama ex boyfriend aku ade..da senyum senyum kakak aku dengan abang ipar aku bile nama tu disebut..ahh.. aku da tak rasa pape..


untuk encik sepet Ar..aku tak salahkan dia kalau dia da give up..sebab puncanya dari aku juga..aku tak berusaha untuk mengenali dia sepanjang setahun ni..aku masih lagi trauma..bukan..perkataan trauma tu melampau la pulak asenya..macam la teruk sangat impak putus cinta..

aku gantikan perkataan trauma itu dengan perkataan tawar ati..rasanya okey sket maksudnya kan..still..ade dalam hati..still ade perasaan tak percaya dalam diri aku..kesan tu pun ade datang dari mereka yang pernah aku rapat dulu..yang mengaku dia takde teman istimewa..padahal sebaliknya..yang mengaku hanya sekadar skandal tapi nama aku disebut dalam blog si skandal ( aku tak salahkan si skandal itu iaitu pihak wanita).. mestilah ade perkara yang berlaku disebalik kejadian kan..


aku suka perkataan yang ada dalam filem cinta dan juga teater terima kasih cinta


cintailah orang yang menyayangi diri kite

makna yang amat mendalam kan..takpe..aku percaya pada qada dan qadar..dan aku sekarang adalah aku..aku yang menghargai kehidupan aku..walaupun tak sempurna tapi aku tak merana..walaupun pelangi tu masih lagi tak muncul tapi hidup aku tak sesedih dulu..


sebab dalam diri aku , aku selalu sematkan satu perkataan yang buat hati, jiwa dan diri aku kuat, iaitu perkataan redha

Saturday, February 26, 2011

karma



one way or another, our karma will leave us to face ourselves..we can look our karma in the eye or we can wait for it to sneak up on us from behind..one way or another, our karma will always find us.. no matter how hard we try, we can`t escape our karma..it follow us home..we can`t really complain about karma..


it`s not unfair

it`s not unexpected


it just evens the score..and even when we`re about to do something we know will tempt karma to bite us in the ass, it goes without saying we do it anyway



GEORGE O`MALLEY

Thursday, February 24, 2011

[MV] Seo In Young (서인영) - 사랑하면 안되나요 (Can't I Love You) 《IRIS OST》




penyanyi nih pernah jadi jemputan dalam family outing..lagu dia best..buat air mata bole la mengalir..nak air mata jatuh, cube dengar..

okey, da mengarut..lately nih agak sedih jiwa tapi aku masih lagi kuat dari segi fizikal dan iman..alhamdulillah..banyak memikirkan kejadian yang berlaku lately ni..ingat balik apa dosa yang aku pernah buat..yang sengaja buat..yang tak sengaja buat..tapi Tuhan senantiasa mengampunkan dosa hamba hambaNya..alhamdulillah..


ingat balik kenangan kenangan yang buat aku senyum sendirian..terima kasih sekali lagi Tuhan..berikan aku peluang untuk merasai kemanisan ini <3


paspport gue tamat 2013..ayuh ! jom melancong !

Sunday, February 20, 2011

First Time






















serius aku gayat..nak nak yang first step kene naik atas palang, pastu kene pusing badan, kene turunkan kaki ke simen..yang tu paling lemah ( rujuk pada gamba satu dan dua) ..nak wat macamana, aku kan pendek..palang tu bapak tingginya..serius bile dia cakap OKEY, KAMU DA BOLE GERAK..serius wehhhh aku kecut perut..yang mampu aku baca adalah

bismillahitawakkaltualallah

bile sampai seberang tasik, mak aihh..macam nak buat lagi sekali, dan lagi dan lagi dan seterusnya lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. gile syok..memula nak jerit jugak la macam jae suk buat (rujuk pada family outing) ..tapi malu kat mamat mamat yang menjaga flying fox dengan cik cik yang menjaga check point..mesti dorang cakap KEPOH JE MINAH NI..BUKAN TINGGI SANGAT PON ahaha..takpe, aku nak cube dekat bukit cerakah pulak..nanti kau bukit cherakah


so, penyakit gayat aku sebenarnya still tak ilang..gile kau takkan baru skali cube flying fox da ilang ase gayat tu kan..penyakit gayat bole di ketahui apabila kamu kamu berada di tempat yang tinggi, kamu akan rasa tangan kamu sejuk dan kaki kamu akan rasa kejang..


pecah rekod untuk diri sendiri - cube flying fox..lain kali mau cube naik roller coaster dengan pegang ular..ah, wat sendiri pon bole what?

jom main kayak pulak






XOXO

Wednesday, February 16, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya



As salam semua..tadi blog walking blog sophie..ade satu contest yang amat comel..First time nih saya join untuk contest yang dianjurkan oleh blogger..terlambat sket untuk menyertai contest ni sebab my lappy kene virus, so kalau nak online terpaksa tunggu kakak da abes wat thesis dia..tapi selalunya dia akan gune sampai kul 3-4 pagi..so, masa tu saya sudah zzzz..kikikiki..tapi, belum terlambat lagi kan? contest ni tutup secara rasminya 20hb, so, saya ade masa lagi untuk sertainya..



tengok pada peserta yang menyertai contest ni, wow, ramainya..tapi bagi saya, nak join contest ni bukan semata mata nak dapatkan hadiah ganjaran semua..semua peserta diberi peluang untuk meluahkan apa sahaja berdasarkan gambar yang telah di paparkan..jadi, contest ni menarik dan mungkin boleh mengeratkan ukhuwah dan silaturrahim para blogger..tak gitu ^_______^..okey, jom check apa syarat2nya dan kalau ade yang nak usha2 entry para peserta, jom klik kat sophie punya blog .. cume, jangan copy da ehh eheheh (jangan marah)


Syarat-syarat contest:
1. Tak wajib jadi follower. Tetapi saya tidak akan bertanggungjawab jika anda ketinggalan sebarang update contest ini.

2. Mestilah seorang blogger. Kalau menetap di luar negara pun boleh.

3. Letakkan banner contest yang dilinkan terus ke entri ini di sidebar dan entri anda sepanjang contest ini berlangsung

4.Tajuk entri anda haruslah :

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

5. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu.

Cara penyertaan:

1. Letakkan satu gambar "owh, so wonderful" anda pada entry contest. Gambar bebas. Apa-apa ajelah yang berkaitan dengan number 2 di bawah.

2. Ceritakan pengalaman /moment anda yang wonderful yang haruslah berkaitan dengan gambar yang anda letakkan. Tak semestinya kena tulis panjang-panjang. Paling pendek satu perenggan. Paling panjang, bebas. Cerita lah pasal apaaaaa saja-keluarga, persahabatan, binatang peliharaan, percintaan etc.

3. Jika anda blogger anonymous, anda bebas meletakkan apa-apa gambar dari internet tetapi mestilah relate dan berkesan dengan cerita wonderful anda.

4. Jika pengalaman/moment anda yang wonderful itu tiada gambar, anda juga boleh buat seperti number 3.

5. Hanya entri berbahasa Melayu dan Inggeris sahaja diterima.


so, jeng jeng jeng ~~~~



alhamdulillah, Tuhan izinkan saya menjadi tetamu rumahNya buat kali kedua..kali pertama pada tahun 1999..waktu tu tak berapa matang,dan mungkin hati saya tak lagi terbuka dan tersentuh apabila diberi peluang ke sana dan saya tak berapa menghayati dan mengambil seluruh peluang yang saya dapat pada ketika itu..dan, apabila saya diberi peluang kedua pada tahun 2009, saya menggunakan sepenuh peluang yang Dia berikan untuk beribadah sedaya mungkin dan tidak sia siakan segala penat lelah ayah dan bonda yang mengumpul duit untuk bawa kami adik beradik ke tempat suci ini lagi..terima kasih Tuhan..


terlalu banyak pengalaman yang saya tempuhi sepanjang berada disana..alhamdulillah, ujian takde lah seteruk yang diceritakan di dalam majalah mastika..sewaktu menjejaki ke tanah suci Makkah, ade jugak terselit rasa takut sebab saya pun bukan seorang hambaNya yang taat dan baik..tapi saya redha, berserah segala galanya kepada Yang Maha Esa..dan alhamdulillah, Dia permudahkan segala urusan dan ibadah sepanjang disana..


saya rasa amat bersyukur sebab diberi peluang yang mungkin jarang orang dapat..dan, jika diizinkan lagi oleh Allah S.W.T, saya ingin jejaki kota suci Makkah dan Madinah lagi..sebab, perasaan bile mana kite melihat kaabah didepan mata kita sendiri dan solat di makan Nabi Muhammad S.A.W, kita takkan dapat  gambarkan macamana rasa perasaan itu..rasa perasaan yang sayu..perasaan kagum..dan yang paling kita boleh rasa adalah..perasaan rendah diri kite sebagai hambaNya..semoga dihari hari yang mendatang, saya boleh ubah diri menjadi yang lebih baik dari hari semalam


 Jadi dengan perasaan penuh kasih sayang, saya tag mereka di bawah yang saya suke baca blog mereka. Terima kasih. ^____________^ <3




                                                                              Fieza

Tuesday, February 15, 2011

obsession

aku ade satu perangai..tak reti nak describe perangai aku yang satu nih buruk ke baik..tapi bagi pendapat aku, ade baik buruknya..kalau buruk, perangai aku ni dikategorikan tak sabar kot..so, mesti nak buat keje tergopoh gapah (nak cepat konon)..so, at the end, keje tu mesti tak sempurna..so, terpaksa lah kene wat dua kali..cis sungguh.. satu lagi, perangai buruk ni muncul bile nak membeli..tak kira aaa membeli belah ke, sekadar membeli, kalau aku nak bende tu, mesti ah kene beli..kalau takde duit? aimmmm barang tu, tenung puas puas barang tu, pastu mulai esok, aku TAKKAN beli apa apa barang kecuali kalau betul betul penting, contoh buku (ewah), tu aku memang spent jugak aaa duit kan..lepas je duit cukup, zapp terus sambar bende tu..lepas tu? hehe, mule la minum air sejuk sama roti kosong..takde duit..nak punya pasal kan ( buruk perangai)


side baik? ehem ehem.. tak banyak hehe..TAPI yang pasti, aku pun terkejut perangai ni tetiba ade dalam diri aku..bagi aku ni positif kot..berkaitan dengan pelajaran..hmm, sebelum ni pun aku ade cerita, waktu diploma, aku banyak sangat main..so, bile da abes, sebelum konvo, mama da cakap dari hati ke hati dengan aku..harapan dia, dia nak sangat aku sambung degree..dia tak nak gap antara aku dengan kakak aku jauh..gap dari segi pelajaran lah maksudnya..waktu tu, kakak aku pun da sambung degree..so, kalau aku sambung dalam tahun 2008, aku akan grade lambat sket dr kakak aku..tapi aku taknak sambung..tekad aku, aku nak kerja..mama sedih..OK..yang buat aku nak sambung adalah... jeng jeng jeng.. bile aku borak2 dengan kawan2 rapat dulu, mereka terkeluar topik pasal  perampas yang ada dalam hubungan aku dengan ex aku da sambung degree..aku cakap WHAT?? ..terus pegi dekat mama aku dan aku cakap aku nak sambung..tekad ! ..mama ayah terkesima tapi gembira..aku isi je mana2 borang yang aku bole isi kecuali U yang perampas dapat.. gile kau nak hadap muke dia lagi..tak sanggup ! ..so, bile dapat result, aku dapat Uitm dengan KPTM..


Uitm aku dapat degree in finance and KPTM degree BIT with accounting..aku nak gi Uitm tapi disebabkan aku bukan dari Uitm, aku takdapat transfer credit..sah2 tiga tahun setengah..KPTM? --> 2 tahun .. Uitm? --> kelantan..KPTM? --> KL , okey set..aku masuk KPTM walaupun sesetengah orang cakap, weh, ape barang masuk KPTM..aku balas peduli apa aku kau cakap macam tu..yang penting aku sambung..yang penting, aku dapat scholarship MARA..huh !


DAN, alhamdulillah, aku berjaya menggenggam ijazah dalam masa dua tahun..alhamdulillah..Tuhan banyak tolong aku dalam masa dua tahun lepas..alhamdulillah, aku tak repeat apa2 paper..disini, aku berterima kasih kepada si perampas itu..sebab dia, aku bercita cita sambung ijazah dan aku adalah aku sekarang..alhamdulillah ^_______________^ <3 <3


Oohooo..DAN perangai buruk aku kembali lagi..tadi, ntah tetiba aku naaaaaaaaaak sangat tengok GI JOE..dulu, kakak aku ade simpan dalam hard disk dia, aku sombong, suh dia delete sebab lagi sanggup letak cite2 korea..dahh lepas tu, meroyan nak tengok cite tu balik, abes orang aku tanya..sobss..so, bile hati otak jiwa da merasuk suh cariii jugak, aku mesti kene cari..kalau tak, luluh jiwa aku (ni syaitoooooooon punya keje la nih..damn kauuuu ! bakar diri kau dengan api nerakkkkkkaaaaaaaaa!)..

rasa2nya aku dapat tak cari? ^_______^ ^_______^ ^_________^  <3 <3 <3




2009- GI Joe punya released date
7 August
serius first tayangan, terus aku pegi sebab aku minat channing tattum
sebab tu bajet amek gamba dengan poster dia
sampaikan tgk kat wayang dua kali youuuuuuuuu
ulang dua kali
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sebenarnya untuk jangka masa panjang, aku bukan minat duke nihh




tapi storm shadowwww



cis kau perempuan, nyah kau dari sisi Lee Byung Hoon
nyesal tak amek dengan poster dia =.=




sebabkan pengaruh cite IRIS ni, aku nak tengok balik cite GI JOE..bagus kau punya perangai..bagusss... clap clap..menyusahkan betul eh kau...perangai..bagus..bagus *monoloque dalaman*




macho man with sweet girl


tapi serius, macam sama je jalan cite GI JOE dengan IRIS..cume GI JOE movie, IRIS drama..okey da mengarut..

okey bai !





Sunday, February 13, 2011

last farewell

arini pegi kelas..pastu cepat cepat keluar kelas sebab ade date dengan seseorang..dia jugak salah seorang kesayangan dalam hidup aku..yang TAK PERNAH GAGAL ade dengan aku waktu aku sedih..waktu aku gembira..waktu aku keseorangan DAN penenang aku diwaktu aku sedih sebab kene tipu dengan ex..


dia? selain kakak, dia lah salah seorang yang aku dapat terima kritikan..walaupun kritikan dia kadang2 buat mood aku down..mood aku jadi takde mood hehe..tapi, serius, aku jarang nak kecik hati..walaupun ade la kadang2 waktu mood aku kurang baik, sensitif, tapi aku tak pernah gaduh dengan dia..dia roomate aku


aku ingat lagi, pada malam kejadian, waktu ex aku berterus terang yang dia nak kembali kepada ex dia, aku dok nun di hujung blok, nangis sorang sorang.. tak lama aku nangis sorang sorang sebab tetiba ade sepasang tangan tepuk tepuk bahu aku, usap usap ubun ubun aku tanpa berkata walau sepatah pun ayat.. dan telah buat aku lagi terisak menangis..


dia, yang tak pernah sekalipun jadi batu api dalam hubungan antara aku dengan ex aku walaupun dia benci dengan segala perbuatan lelaki tersebut, tapi dia tetap bersama aku walaupun waktu tu aku dalam keadaan sedih..muliakan :)


satu peristiwa yang bagi aku, teramat lucu..time tu, aku baru balik dari kelas..masuk je dalam bilik tengok dia baring dalam bilik..tak pernah sepanjang sebilik dengan dia, dia tidur petang..bile dia dengar aku balik dari kelas, terus dia tarik bantal, sembunyikan wajah dia..lamaa lepas tu, dia bangun dan aku tengok hidung dia merah..rupe2nya dia menangis sebab time dia kemas bilik kami, dia tolong simpankan wallet aku dalam closet sebab aku tertinggal.. pastu dia tak sengaja bukak wallet dan tengok takde satu sen pun dalam wallet aku..tetiba dia jadi sedih..walhal, memang aku kehabisan duit waktu tu dan petang tu, aku akan keluar bandar utk withdraw duit..bile dia cite dekat aku, terus kami gelak sampai sakit perut.. ^_^ .. sweet sangat time tu..


dan, aku janji, dia, dilla, wanie, neni, subella dan beberapa kesayangan aku yang pernah ade dengan aku, aku takkan sesekali lepaskan mereka dari hidup aku..sebab aku betul2 sayangkan MEREKA !


with love



aku arm dan dia eim
pernah waktu orentasi, kami sama2 jadi fesi
freshie mati2 ingat kami ni kembar

love u kak eim <3

let me hear your voice

bangun pagi ade motif..kene bersiap ke kelas..mari sama sama kite memeriahkan hari ini dengan bende bende yang berfaedah *padehal mata masih lagi mengantuk sobs sobs..*



semalam dating bersama si comel..thanks dilla..sorry sangat sangat bole lepak dengan kamu sekejap sangat..selalu bende yang saya plan mesti tak berapa menjadi..maksudnya mesti ade perubahan..nanti sebelum balik, kite lepak dekat putrajaya tau..dengan wanie sekali okey


semalam laptop kakak gune dengan sepenuhnya buat thesis dia..so, takdapat aku nak tgk tgk facebook dan juge cerita..ade jugak mengeluh mengadu dia macam nak extend..paham..kalau da sampai tahap ni, semuanya kene struggle kan..aku cube yang terbaik bagi nasihat dan pandangan untuk dia..moga kakak aku dipermudahkan jalan dari Yang Maha Esa


tadi bukak blog Lady Noe..berharap sangat dia update blog..hampa..hee..paham dia memang bizi..padan jugak muke aku..aku baca entry entry dia ade la jugak 3 hari tanpa henti..stalker kah aku? tak..bagi aku, itu adalah salah satu daripada  cara menghayati karya orang ekekkeke..DAN AKU ADE JUMPE BLOG LADY NOE LAGI SATU..see see ! eksited aku sebenarnya..aku memang suke baca blog dia..sincere je rasaa (bukan bodek okey..hakikat tuu hakikatt ..baby sabrina sooo cute..


dah..jangan banyak cakap eh..jangan buang masa..jom layan Misi 5 April


XOXO

Friday, February 11, 2011

Thursday, February 10, 2011

Butterfly

ohhh .. baru baca blog baru.. ini dia blog comel .. tuan punya blog belajar dekat Egypt at Al-Azhar univ youuu..nanti jadi dentist youuuu..and pakai spek macam aku youuuu..heee..hai, dulu saya pon pakai lense..konon pakai spek , tudung atau shawl jadi mengembang..mate pun nanti tak nampak kalau pakai celak..hihihih..

then jumpe entry ni..ade sekali dengan gamba..dan aku pun upload gamba yang sama sebab dalam facebook mereka ade satu je profile pic =.= ..kenapa tertarik dengan entry ini dan juga mereka ini? sebab mereka pun kembar..dan aku pun ade kembar ehehe..walaupun takde segojes mereka tapi aku bangga aku terpilih utk punya pasangan kembar..bagi aku itu satu keunikan yang orang lain takde kan kan..


okeh..ini dia pasangan kembar itu

mereka dari korea yawwww..
da la cantik ^_^
meet Sonia and Janice

dan ini aku tehehehe (nak jugak upload gamba)



okey bai 


ohhh..soorrrryyy..selalu macam ni..da post entry baru terhegeh2 nak cari info..my baddddd T T.. baru jumpe satu blog yang cite pasal janice and sonia..klik kat sini yeee ..enjoyyyy ^__________^

so wonderful

link pic disini


lepas maghrib da tak tau nak wat ape..nak tengok cite tade mood..kakak, td petang da ke kelas..malam ni dia ade presentation..da nak dekat final ni, makin bertambah presentation dengan asgmt dia..xpe..sket lagi nak abes..kuatkan hati..kuatkan semangat


skang pon tengah baca blog kahuna..serius memang best blog nih..ade entry serius, lawak, santai..semua ade..perangai tak senonoh aku ni, bile da dapat blog2 yang best, aku akan hadap bacaaaaaaaaaaaaaaaaa je entry mereka sampai abes..memang tak kasi can langsung berenti ke, sambung esok ke..yang penting, aku AKAN BACA SAMPAI ABES..so, bile da abes baca, aku pun akan kembali melanggut tak tau nak wat ape..bukak cite korea, tak dan 15minit aku tutup, bukak blog2 mereka..takutnya update entry baru ke..so, bile mereka mereka tak update, aku jugak yang ase sedih..kenapa mereka tak update..ahahahaha..tak matured langsung.. padan muke kau..sape suh baca sekali harunggggg..sepppp la sket tuk esok esok dan esok..nilah keje penganggur sehari hari =.=

aku suke bukak blog diana rikasari ni.. ni salah satu blog fesyen..walaupun ade la setengah2 fesyen yang dia tunjuk macam tak bole je aku aplikasikan untuk diri aku sebab aku berhijab, tapi aku enjoy tgk gamba2 beliau..serius best..nama blog pon buat aku selalu lapar..ehehehe

blog shahira ni pun best..aku suke baca blog yang penuh dengan gamba gamba..nak2 dia ni pun sukekan photoghraphy..aku takdela amek gamba secantik dia =.= ..banyak lagi yang aku kene belajar..DAN jeles tgk dia pegi jepun..jeles dalam positif  bole kan? tak salah kan ? ^_^ ..hehe..oh, tak lupe juga dalam blog beliau, banyak quote2 yang buat kite kembali ade semangat..


last skali, tuan punya blog yang bernama ielamorry Om ..da jadi silent reader iela ni da dekat 2 tahun..memang aku suke baca blog2 yang kalau entry mereka ke, kisah hidup mereka ke yang pernah aku rasa..aku da alami..aku da lalui..so, ade la feeling nak baca kan..rasa dia macam apa yang kite da rasa..cube baca blog2 yang takde kaitan dengan hidup kite, macamana rasa? aku? mungkin aku akan gerak cursor aku ke atas, belah kanan yang ade simbol pangkah kot..


tapi, kalau blog2 tu pasal politik ke, dunia ke, isu2 semasa ke, photoghraphy ke, lagi aku suke ..atleast otak aku takde la ditakuk yang sama kan..berkembang jugak..kalau dok lepak dengan kawan2 yang bercerita pasal hal ehwal semasa, atleast bole ah aku mencelah sepam dua..takdela ketinggalan bebenor.. takkan nak tau isu dunia hiburan je kan? anda rasa?

XOXO 

Forever with You

okeyy..rini pegi beli sabun muke (eceh) dekat MINES..ekceli dulu pakai yang sabun buku..serius(alhamdulillah) jerawat aku terus kecut..tak pernah la pulak selama ni cuci muke dengan brand2 yang aku pernah pakai terus okey jerawat (walaupun konon brand tu mahal DAN menjadi) .. jadi, skang aku nak share dengan semua pasal cleanser ni..yang baik kite share2 kan lah kan ^_______^ <3




tapi tersalah beli yang normal skin type =.=
terlampau nak cepat sebab lapo kot adeh
xpe..pakai sampai abes pastu beli yang lain
jangan membazir !



ritu, balik kampung, mentang mentang balik rumah, tak payah keluarkan duit sendiri, aku pau krim ni gune duit mama..ritu kan aku ade baca satu blog ni, dia cakap kalau kite tuu (kite tu rujuk pada diri masing2 tau) da berumur 25 tahun ke atas, toksah dok koya diri tu mude, pakai krim safi hak tudung hijau dengan biru (kan da terkantoi aku da tua kuang kuang kuang), so dengan rendah diri aku beli krim ni




tapi serius pakai krim ni
rata je bile pakai, takdela berbelak macam pakai krim tudung hijau ngan biru tu
(eleh,padehal muke tu yang bermasalah =.=)
memula naik jugak laa sebijik due jerawat tapi lepas tu bile da serasi
jerawat tu da okey..tadaaa

balik ritu pun aku dapat lip care stick ni
thanks adikku..sebab belanja nih
serius best..walaupun aku tak bape suke cocoa butter
tapi bile pakai bende alah ni, bibir aku tak kering daa
daa tade sel2 mati yang wane putih tu
begitu annoying aku ase..
bibir aku memang sensitip..tu belum masuk bab pakai lipstick
memang lepas tu akan berdarah jugak aa
macamana nak melaram nih =.=


balik ritu serius aku tak minum air masak dengan secukupnya
tak tau kenapa adeh
balik sini amek kau terus beli botol besar
tak sampai dua hari, botol spritzer tu abes
kene cukup tau air masak dalam badan ye kawan kawan
kalau nak kulit maintain cantik dan berseri
hehe
  last golden ball hee
rini makan kodomo bento dengan golden ball
bestttt ! aku dekat kampung agi kempunan sangat nak makan sushi
balik kelmarin terusss pegi alamanda
tapi serius, layanan dekat alamanda memang first class..five star
MINES? setengah bintang pon aku ase susaaaah nak kasi huh !


OKEY BAI (mood marah)



eh..kupe nak bagitau satu bende agi..sekarang, untuk malam hari punya, sebelum tido, aku sapu muke aku dengan madu..tak kire madu ape, sapu je..serius bangun pagi, kulit ase lembut sangat..kalau amalkan setiap malam, insya Allah kulit muke akan jadi kemerah merahan..tayah pakai blusher daaaa u all..betul..aku tak tipu..adik aku da amalkan..balik ritu comel je muke dia..jeles aku..dulu, kulit dia agak gelap dr aku dan kakak aku..memang dia agak lain dari kami..tapi, skang muke dia memang da nampak cerah...da nak sama cerah dengan kulit kami..makcik2 pun da tegur..so, bile agi gadis2 semua..cube amalkan okeyy.. tak payah risau dengan bahan2 chemical semua tu..yang ni semulajadi punyaa..selamat mencuba..


XOXO

review

sampai kl dalam kul 1..rini pilot yang bawak kapal terbang torbaik sangat sangat dan sangat..landing smooth je..sape dok sebelah aku? ahha..encik sepet okey..mungkin sebab raya cina kot, mereka ramai sangat tadi dekat airport kb..balik beraya di kampung..nak balik kl..sedih pulak nak tinggal mama tadi..teringat kata2 dia..dulu, time anak2 jauh ngan dia, makcik aku ade teman mama ngan ayah kat rumah..atleast umah tu xsunyikan..bile makcik aku da pencen bulan satu ritu, makcik aku balik kl, so tinggal mama ayah berdua di rumah..mama ade cakap selalu jugak dia pegi bilik aku( makcik aku tumpang bilik aku time dok umah tu) , rasa sayuu je sebab sunyi..bak kata pakcik aku. mungkin aura makcik aku masih ade dalam bilik tu sebab makcik aku rajin baca quran dengan tahajud (thanks sebab kasi bilik tu hidup che dah..xdela ade makhluk lain yang tumpang, kan).. cube bayangkan aku ade dekat rumah dekat dua minggu, bile da balik kl, mama pegi jenguk bilik aku then dia rasa sayu.. aduh, sesak napas aku tahan sebak T T


selama ni, aku jarang, mungkin sampai tahap tak pernah tgk mama aku nangis..mama aku seorang wanita yang kuat..tu buat aku kagum..tapi bile mama da makin berumur, aku makin sensitif kalau lihat mama..ayah pun sama..da nampak sangat mereka da makin dimamah usia..balik ritu tak sempat nak bermanja dengan ayah sebab ayah sekolah..masa banyak dihabiskan bersama mama..keputusan aku tanak gi singapore , bagi aku , aku sangat berpuas hati.. sepanjang ade di kampung, aku banyak teman mama lalui saat2 yang mungkin buat emosi dia sedikit sebanyak terusik.. mungkin takdir kot, kawan2 baik mama semua diuji oleh Maha Kuasa..contoh pemergian arwah che dah dan che ma yg kene operate sebab breast cancer.. sebagai kawan rapat, mama mungkin dapat rasa penderitaan yang dialami oleh kawan2 dia..nampak mama emosi sket..so, kalau dia sorang2 kat rumah, ape yang dia rasa? mesti sunyi, sedih, dia tanggung sorang2 kan..atleast kalau ade anak2 yang boleh borak ngan dia, mama xdelah teringat sangat ke , pikir sangat ke.. bilemana arwah che dah da dibawak balik ke rumah utk dimandikan, mama kesat air mata (bende yang aku jarang tengok mama buat) dan bilemana arwah che dah sudah siap dikapan utk disembahyangkan, mama cium dahi arwah che dah buat kali terakhir dan kesat balik air mata buat aku kembali terisak.. dan aku bersyukur aku ade bersama mama bile mama sedih.. dan aku suke bile aku balik kg utk kali ini..aku luangkan masa semahunya dengan nenek aku..best :)


okey, nak tido da..ngantuk..sebab tu ayat macam lalok je asenya..ngantuk tapi ade hati nak update blog kan..tapi sebelum tu, aku bukak blog lady Noe.. thanks update.. aku suke baca blog ni sebab blog ni juga banyak bagi semangat dekat aku...dan blog kahuna ni..kakak aku kenalkan..serius penulis blog ni, bagi pandangan aku, sebelum dia tulis entry2 yang serius, dia akan kaji dulu sebelum tulis..so, takdela kalau kite baca sekadar baca kan..dan penulis pon blaja kat france..bestnya


key bai..

Saturday, February 05, 2011

IRIS



amek masa dalam 3-4 hari habeskan cite ni.. bagi pendapat aku, serius cite ni aku tgk sekali DAN TAKKAN tengok lagi..buat emosi aku tak stabil, sedih, geram..tu je...ala..cite je pun kan..tapi serius..sambil tengok sambil aku berpikir..kalau malaysia ade rusuhan macam ni..konspirasi sana sini..tembak sana sini..bunuh sana sini.. yang SANGAT sedih bile yang tercinta mati.. terus teringat mesir










serius TOP jahat..gile menjadi lakonan dia
tapi last2 aku puas hati bile hyun jun bunuh dia ahaha



hero dia, bagi aku tak handsome ..tapi bile da banyak episode aku dok hadap dengan air mata, sakit hati, senyum sorang2 (ni bile part gembira aaa kan) , serius Lee Byung-Hun memang punya karisma..serius nampak macho..xpe lah..tak handsome tak jadi masalah kan..awek dia pon comel (Kim Tae Hee) rupanya ade berlakon dalam cite love in harvard (lupe nama tajuk drama tu) ..tapi aku xtengok pon cite tu hehe..

ending dia..serius serius serius serius serius seriussssssssssssssssssssssssssssssssssssss buat aku sedih..tak dapat tahan jugak air mata tu..nak wat macamana (so, memang hati aku masih lagi berfungsi rupanya..ingatkan da takde tacing2 nih) ...dalam hidup, kite takkan selalunya ade happy ending..TAPI walaupun hidup kite berakhir dengan sad ending sekalipun, aku tetap percaya ade hikmah disebalik semua tu..


tapi kan kan kaaaaaaaaaaaan, memang aku xpuas hati dengan ending cite ni jugak ! okey bai



eh..salah upload gamba tgh sengih2 time bawak kete pulak !
okey..nak jiwang2 kesat air mata ni..

bai
<3 :)


Tuesday, February 01, 2011

pretend to be unconcerned

lately nih macam xde bende nak tulis..nak nak bile dok rumah..nanti aku nak update beberapa blog..pakcik aku yang suggest suh baca..passtu sengalnya aki x mintak link dia..ahha !


semalam teh coll, lagi sekali ajak dan mungkin boleh jugak dia pujuk pegi sesama ke kota singa tu..ade 1 hari lagi nak pk..bile lagi kan peluang nak pegi..mama pon da xjadi ikut tour trip bersama adik beradik mama ke bosnia dan england kerana komitment bersama ayah (pehh, macam best ayat..ayah xde dah cuti nak ikut mama pegi tour tu..3 minggu kot amek masa nak pegi bosnia+paris+england..mama xpe da pencen =.= xpe mama ayah, nanti ade rezeki kite pegi 1 family eh..tapi ina nak gi korea dulu ahahaha), macam sayang je nak lepaskan peluang yang ade depan mata ni..aku tak tergamak nak mintak duit ngan ayah lagi..da janji, kalau bab2 nak bersukaria, aku xnak dah habiskan duit ayah..dah banyak aku gune duit dia..walaupun teh cakap jangan bimbang pasal tu, tapi aku still pk, setiap langkah yang kite pegi tu memerlukan duit..tak sampai hati kalau che la keluarkan semua belanja utk aku =.=


aim aku bukan ke kota singa tapi ke sana ^_^ ..xpelah..pejam sket je mata..kuatkan semangat ! ahha
Loading...