Nuffnang Ads

Thursday, December 31, 2009

welcome..welcome..welcome..

2010


last entry untuk 2009
beberapa minit lagi
berharap tahun ini merupakan tahun yg berjaya buatku
aku mau berubah
:)
insya Allah
mau ikhlas dalam segala hal
mau berubah dr negative kepada positive


maaf kepada sesiapa yg pernah disakiti oleh diri ini
tak bermaksud
kepada semua yg pernah buat diri ini gembira dan bahagia walaupun seketika
sekali lagi
terima kasih
:)


saya takkan bukak cerita2 lama
insya Allah saya akan simpan semuanya
tanpa ada sedikitpun keungkitan disini
kosong-kosong insya Allah
:)


 

last Quote on 2009



“In the end, everything will be okay, if it’s not okay, then it’s not the end”

indah sungguh ini punya ayat
ok everybody kene usaha jugak terima apa yg terjadi
ade hikmah disebalik semua ni kan
aku pun
terima semua dengan seadanya
'Insya Allah'


oh
mau titipkan kepada cinta pertama
tolong setia ok ditahun baru
dan please
saya suda xlarat mau tuka number2 ni
please delete number saya
atau
today.tomorrow.d day after tomorrow
i will receive a new number call
from your chinta
begging me to leave you
like she did before
*eh..aku kapel ngan kau ke?hoh lucu*

homaigod!
what the on earth bende ni still berlaku
xkan aku nak balas
hai wanita terpilih check balik sape yg cari sape sape yg cari nahas sape yg jilat ludah siapa
kamon da 4 tahun kau rampas dia dari aku
kau pukau dia dari aku
aku kasik dia kat kau
tade sikit pon aku mintak  pampasan  dari kau
lain la aku mintak
'bole carikan aku pakwe yang 1 juta kali ganda baik dr dia?'
apa yang paling penting kau jaga lelaki handsome sepet what so ever baik-baik
jangan nak main tuduh memanjang je orang lain mau rampas-rampas
oh..oh..kesian anda wahai wanita terpilih
aku suh dia kawen tanak ape ke attitude lelaki ini


shit
tolong
xkan kau nak aku sumpah seranah maki hamun di akhir tahun baru ni
kan..kan..
maal hijrah pon dah
mau sambut bulan di bulan omputeh pon da nak esok da haa
so?


aku gembira sekarang
aku tau
what goes around will comes around
bumi itu bulat
bla bla bla
accepted
sebab tu aku tamo buat macam tu kat orang lain
walaupun dia penah jadi cinta pertama
insan paling lama dihati aku
tak semestinya aku akan rampas dia balik
eh
xkuasa paham


dan
kau da dapat rasa macamana  orang tercinta dikacau
dan orang tercinta kau mengacau
bestkan
:))

sekali-lagi-dan
cel bill no ditutup
sile titipkan setiap pesanan di peti maxis dan cel prepaid ok
so sorry
:))


nota kaki : oh amat maaf utk bahasa kasar ini
tidak tahu macamana mau diterjemahkan lagi dengan kata-kata
yg ni pun da ditapis dr anasir2 lucah dan sebagainya
HEPPY NEW YEAR SEMUA
"

Saturday, December 26, 2009

2009( live + laugh + love)


mood : taleblah


baru lepas mengemas..sedih..sayu..sume ade..tadi mama tanya da bawak da itu..ini..itu..ini..tssk..lepas ni aku da tale dengar da bebel2 macam ni..ayah skali la..:(..then tale online camni..syiok ok..laju macam kancil ijau tu bak kate amin :)

rini da 26hb kan..kan..da talama da nak masuk ahun baru..sirius..2009 la aku rasa masa paling singkat sekali..tatau kenape..maybe 2009 adalah tahun yg paling banyak kenangan yg aku dapat..hmm..mungkin :)..amat..nyata..jelas..banyak kenangan yg tale aku lupakan utk tahun ini..*senyum lagi*..banyak bende yg bole aku jadikan panduan idop utk masa2 akan datang

mungkin ni last entry utk luahan perasaan aku..dr hati kecil aku..dulu..aku ase dengan berblogging..dengan menulis di alam siber neh..aku bole luahkan segala2nya..dr sudut hati..dr sudut jiwa..sebab aku kan seorang yg tareti nak luahkan semuanya sendiri..pendam jeh..ciss..sampai diri sendiri merana..so..utk tahun baru..mungkin aku akan ubah..tak bermaksud utk tahun baru aku akan stop berblogging..bukan..tak mungkin..maksud aku mungkin aku xkan kongsi apa2 perasaan disini melainkan hal2 yg gembira sahaja..hope kan..xsalah meletakkan harapan utk kegembiraan sahaja..tipu la kalau dalam idup seharian,kite selalu gembira..bahagia kan..akan ade jugak ujian,dugaan,cabaran dan halangan..kalau kite sentiasa gembira,tak diuji,confirm kite akan lupa kepada Yang Satu :)..cuma utk kesedihan..kesalahan..kesulitan..semua tu ade jalan penyelesaian..face that probs..dont run away..try to solve it..kalo tale nak selesaikan..mungkin ade hikmah kan disebalik kejadian tu :)..positive dalam hidup..insya Allah


akui..lepas clash awal 2007..aku lebih selesa berkawan ngan girl je..ntah..bukan xkawan..still kawan tapi xpenah nak rapat..pengalaman2?bole la dikatakan agak warna warni jugak la kan..dengan kene berhadapan dengan si dia yg tercinta..cis..terseksa..abaikan..fobia..trauma..amat..xboleh dielakkan..tapi itulah keputusan terbaik buat kami..2007-2008..tahun murung..tak enjoy dengan apa yang ade..kelam..sedih..bile tingat balik..bodohnya!..haha..wape sedih2..kene la cherish dengan apa yg ade disekeliling kan..haih..dalam mase tu..ade yg nak kawan..aku time jeh..time tu berkembang sket kawan2..ade yg blaja kat UMP,UIA,IKIP,UNITEN semua lah..tapi kan..semuanya mengarut..ciss!blaja je pandai..attitude takde!asal coll nak lucah2 je..asal mesej ajak jumpe..asal xreply terus topup..aku geli ok macam nih..reject..ade jugak senior2 yg da grade..yg da abes blaja tetiba terjumpe di frenster (time tu tak celik IT lagi..facebook ngan blog tade lagi ok..haha) nak berkenalan bagai..ciss..time aku tade rupe,jerawat penuh 1 muke tamo pandang pon :D

Ni da ujung2 tahun..bile idop stabil sket..tetiba seseorang coll aku balik..selepas lebih 1 bulan dia menyepikan diri..melarikan diri..menyembunyikan diri..akui..silap aku..salah aku..kejam ke? :( .. tak terdetik sedikit pun dalam hati aku utk buat dia terluka..utk sekian kali..maafkan aku

azam awal tahun 2009 : aku nak ubah life aku..xkan sebab afta cinta kedua tu,aku nak..idop aku xceria lg kn..bahagia kan..kalo semua perasan akan entry2 aku sebelum ni,lepas aku grade ritu..mmg perancangan nekad aku ialah utk bekerja..family aku membantah..nekad hati sebab time aku praktikal,aku rapat ngan boss aku..dia la yg kasi semangat kerja dulu.cari pengalaman..baru sambung..ntah..saat2 akhir mungkin doa mama dan aku tercabar dengan kakak aku..

so..2009 bile da masuk blaja balik..aku blaja idop berdikari..g kolej jalan kaki..dekat 15 minit la *time tu blackie ke blake ke haram tade lagi*..lalu dicelah2 lorong..kene usik dengan si bangla tasedar diri..da la busuk..tak senonoh..aku heran macamana la orang malaysia sukekan dowang..adakah disebabkan cite hindustan?please!bukak minda masing2..kalo nak di bandingkan kat kuantan dulu..kelas depan idong je..kalo kelas kul 8..bole je bangun kul 7.30 ke..xkesah..

tahun ni jugak sebenarnya aku nak kawan ngan semua orang..tamo terikat..ngan sesape pon..ye..tahun ni aku single..da lama single.cume utk tahu ni aku agak ramai kenalan baru..seronok..bukak minda..bukan semua nya sama kan walaupun semua yg aku jumpe semenya sama je stereotype nya..heh

ter-kenal dengan si A (kebetulan dia pon mmg nama A)..dia lelaki pertama yg aku rapat sejak aku di KL..jumpe?oh tidak..tapenah jumpe pun..aku pun kurang pasti macamana aku bole ter-rapat dengan si A..yg pasti dia salah sowang kawan kepada kawan aku..aku pun tatau dia tgk kat mana..terjumpe ke..A misteri sket..tapenah jumpe tapi da tgk gamba masing2..biasa la..alam siber..canggih kan..awal perkenalan dia mintak phone no..aku xkasik..mmg perangai aku..phone no hanya utk orang2 yg rapat sahaja..dia xmendesak..akui..amat penyabar..oh..umur sama ngan aku..*nak dekat ujng tahun ni baru aku pasan ade sikit kemajuan dalam idop aku..thehe..selama neh yg mau kenal rapat ngan aku kebanyakan orang yg mude 2-3 tahun dr aku..sampaikan aku pk da tade owang yg sebaya aku da kot yg masih single and available*..da keje..nice..handsome?hmm..sedap mata memandang..ok la..not bad..orang pahang *hah..mmg tale lari*..

kami kongsi cite..hampir 3 bulan kami just msg..komen2 dalam laman sosial sahaja..YM pun kadang2 sebab aku jarang bukak dan online..ntah..kurang berminat :)..permulaan aku tamau kasi no phone sebab agak fobia dengan panggilan2 lucah yg dulu2..xkan setiap kali bende ni jadi aku terpaksa tuka number kan..aku pon lupe macamana aku bole kasik number..tapi awal2 aku da siap warning kalo borak ngarut2 jangan salahkan aku kalo aku ignore

selepas masing2 da ade number,A tapenah gagal utk meng-up-date-kan pasal diri dia sehari2..aku pelik..kami mmg tak couple..kekadang aku pun lupe nak kongsi pape cite..aktiviti aku sebab bagi aku..itu tak perlu..lagipun da hampir 2 tahun aku xmsg2 macam ni kan..so kekadang mmg aku lupe..agak kerap jugak dia terasa..sorry..bukan rutin aku sudah utk buat semua itu..A terima semuanya..10x dengan sikap sabar..dengan dia,xpenah ade rasa tekanan pun..mmg ade,lepas 3 bulan.dia ade nyatakan hasrat utk jadikan aku lebih dr seorang kawan..berterus terang..aku xbersedia..mahu bersendirian dahulu..A faham..again..10x..

seronok..aku ase cam aku diberi perhatian..selalu coll..24/7 mesej..dia amat faham bile waktu aku tak boleh diganggu..bile waktu aku rilex..bile aku keluar..bile aku tido..waktu ni..aku rasa dia la lelaki pertama yg jujur selepas aku broke up..dia lah yg kembalikan kepercayaan aku terhadap kaum lelaki :)..gado?tapenah gadoh..dan dia percaya aku di KL..tak pernah kongkong sedikit pun pergerakan aku..macamana bole terkeluar bende2 ni semua?bercakap dr hati ke hati sebenarnya..aku penah tanya kenapa dia terlalu baik dengan aku..terlalu ambil berat..terlalu jaga..jawapan dia buat aku agak terharu..berterus terang..dengan umur sekarang,dia tanak main2 lagi..bukan cinta monyet yg dicari..dia tanak push aku..kawan dulu walaupun risau mana tau tiba2 aku ade orang kesayangan lain ke..sebab antara aku ngan dia mmg xde langsung ikata..hatta couple sekalipun..tapi dia percaya kalau ade jodoh tak kemana *tersenyum*

selalu turun KL..selalu tanya bole x jumpe..tapi aku belum bersedia lagi..sabar..again..10x..langsung xde tekanan..cuti mid semester..balik kg..still keep in touch..time ni la aku cite dari hati ke hati dengan mama..mama kurang setuju..sebab jauh..mama still harap aku cari orang senegeri dengan aku..faham..dalam keadaan mama ayah..dat say jodoh ade 2tahun lagi,mama ayah aku da makin tua..aku kene pertimbangkan jugak kan..jodoh..mmg..kalau ada jodoh tak kemana bukan..dengan latar belakang..keje pon government..mama da setuju..cuma tu la..negeri je lain..selama ni pon halangan2 yg aku dapat cume lain negeri..xpe..aku amek ini sebagai dugaan..mama suh kawan dulu

naik mid semester,aku cube kurangkan berhubung..aku tanak dia taruh harapan lagi..aku yakin..dengan kedudukan dia skang,dia bole cari yg lebih baik kan..yg da keje..nak dibandingkan dengan aku..mmg jauh lagi matlamat aku..jalan aku..selalu berkias tentang ini..tentang mama..tapi dia xpeduli..dia xpenah berubah..makin concern dengan idop aku..naik mid sem,assignment makin bertambah..masalah sekeliling..masalah kawan..masalah rumah..seme datang serentak..tension..bad mood semua ade..aku tanggung sorang2..seboleh2nya aku tanak dia terlibat sama..terasa..marah..itu yg dia cakap..terasa sebab seolah2 aku tanak kongsi apa2 pun dengan dia..kadang2 aku agak rimas jugak sebenarnya..makin lama makin banyak dia taruh harapan..aku mula risau..rimas..

akui..bulan 4..mulai rapat dengan classmates,coursemates,senior2..sebelum tu aku hanya rapat dengan kawan sekolej je..bayangkan dalam ramai2 pelajar baru,hanya kami berempat sahaja dr kolej yg sama..so,dalam kelas tu semuanya da ade geng masing..jadi kami terpinggir..nak2 kami berempat ni berpasangan(konon)..dua lelaki dua perempuan..so timbul gossip..tekanan..mujur A ade dengan akuu..menyamar sekejap :)..gossip berkurangan..berterima kasih kepada A..ok..cite balik pasal college..sejak kami semua rapat,agak kesemua aktiviti kami akan buat bersama2..main boling sama2..jalan sama2..makan sama2..ponteng sama2..:)..so..dalam pada masa tu..serius,aku langsung xperasan akan seseorang (aku namakan si dia B)..bagi yg kurang mengenali diri aku,muke aku agak sombong..dr kolej kat kuantan lagi sebenarnya aku dicop gtu..ex aku pon cakap perkara yg sama..jadi..si B agak takut utk tegur2 aku walaupun hampir setiap hari kami berjumpa..aku tgk kau kau tgk aku..cuma kami tak bercakap..senyum pun x..

si A?setakat ni masih lagi berjalan seperti biasa..cuma bile sampai 1 masa,hubungan aku ngan A agak tegang..semua ni gara2 gambar aku bersama si B..jujur dalam hati,pada masa tu hati aku langsung tade perasaan hatta sedikit pon mau ade istimewa sama B..A cakap dia tgk gamba tu pun dia da tau ade sumting yg berlaku..mengaku..mmg ade sesuatu yg berlaku tapi sumpah aku langsung xsedar pape..waktu tu aku rasa semua sama..si B pun layan semua sama macam dia layan aku..takde istimewa apa2..hingga la kawan aku cite dr A sampai Z..memula pending jugak sebab aku tapaham kenapa kawan aku beria nak cerita pasal bende ni..

nak dijadikan cerita..mmg si B mahu kenal aku dengan lebih dekat..serius aku tapenah sedikit pun perasan dengan cara dia mau kenal aku..banyak jugak hint sebenarnya dia da tunjukkan..time kami semua habiskan masa bersama2,kawan aku selalu nampak B renung aku..tgk aku..time mereka2 berkejar2an,aku berusaha elakkan diri aku..behave..aku tanak jadi mangsa..agak licik jugak la aku kot sebab aku salah sowang yg xkene dajjal ngan budak2 laki termasuk B..B bengang..sebab tak boleh kenakan aku..again..kelakuan B tertangkap
oleh kawan aku..yg paling ketara utk pertama kali kami bercakap ialah kerana seketul ayam saje..time kami ber barbeque..aku da copkan ayam utk kawan2 perempuan aku..bile je aku mau amek ayam2 tu,dia renung aku then mintak aku simpankan ayam utk dia seketul..anggap itu perkara biasa walaupun aku dan B tak pernah bercakap :)..sweet time tu..aku amekkan ayam and letak dalam pinggan lain..dengan spontan dia datang dan duduk depan aku sambil amek ayam then kongsi perencah lada bersama2 aku..makan sepinggan dengan aku..terlopong..terkesima..terkejut..semua ade..haha..sampaikan kawan2 aku pun terkejut..B?rilex..tersenyum..merenung..ye..aku rasa itu pertama kali aku sukakan B..suka..bukan CINTA..dia gentleman..selalu ketawa..suara besar..garau..:)..mencari peluang utk berborak..yg paling aku tak boleh lupe,gentle dia minta izin nak bergamba bersama..sweet..:)


balik dr aktiviti,di kolej kami act seperti sebelumnya..kembali xbercakap walau hampir setiap hari berjumpa..bertembung..naik lift sekali..pada masa tu,aku rasa mungkin aku sukakn dia pada waktu tu sahaja..abaikan..jalankan kehidupan seperti biasa..selepas itu,aku uploadkan gamba2 tersebut..jujur..xsikitpun sembunyikan apa2..lepas drpd tu la A mengamuk..da mula kongkong aku..da menunjukkan ke-cemburu-an yg bagi aku amat melampau..terus terang-dia-dengan-aku..dia rasa tergugat..mmg..akui..B lebih ade rupa dr A..sama umur dengan kami..aku xtgk semua tu..betul..aku terangkan dengan sejelas2nya buat A..walaupun B dekat dengan aku..sekolej dengan aku..aku tak pernah keluar ngan dia..hatta number phone pun xde..dia percaya..dan kami bicara dr hati-ke-hati..hold dulu perasaan..kenal dulu perangai masing2..jangan macam ni..aku xnak benda macam ni hubungan kawan kite ade masalah walaupun xde pun masalah antara kami..A faham..tapi still mendesak supaya kami up-grade-kn hubngn kami..setiap hari..sampaikan aku da makin letih nak layan semua tu..betulla orang cakap kan..bile seseorang tu sukekan kite tapi kite xde pun perasaan kat dia..macam ni la jadinya..tapi sumpah..aku xbermaksud nak mainkan perasaan A..pernah aku cube utk sukakn dia..sayangkan dia..tapi aku xmampu utk hipokrit..utk bohong..sekurang2nya aku cubakan

1 day..kami selisih faham..aku pun da lupa bende tu..cuma yg aku ingat dia salu ungkit pasal B..aku jadi fade-up..mujur lah selama aku kenal A,aku xpenah sikit pun amek pape yg dia nak kasi..xkira la topup ke..kalau aku kekurangan duit,serius kalau aku mintak tolong dr A,dan2 tu jugak dia akan masukkan duit..tak..itu bukan cara aku..aku pikir jangka panjang..mana tau satu hari nanti,kalau ade ape2 antara aku dan A,akuxnak ade sebarang ungkitan pun..walaupun sedikit..aku xrela dituduh mengambil kesempatan..A salu salah sangka..buruk sangka pasal aku ngan B..walhal aku dan B langsung xde apa2 hatta 1 message pon..laman sosial?langsung aku xamek cara pon B ade ke bende ini semua..kami renggang..A salu coll..tak pernah berubah..tapi apa gunanya kalau coll hanya utk sakitkan hati aku..stalker aku..rimas..aku jarang angkat coll dia..hanya mesej je aku balas..kebetulan aku sibuk dengan assignment..so..makin hari makin renggang aku ngan A..aku terasa..sayangnya kalau aku lepaskan A sebab dia lelaki yg baik..tapi aku takleh pentingkan diri..aku xleh puaskan semua hati orang kan..aku juga ade kekurangan diri aku..one day..again..kami bercakap dr-hati-ke-hati..satu kelebihan A..dia cepat sejuk..dan dia suke buat cara ni..so,kami akan luahkan semua yg kami xpuas ati..

lastly..kami da capai kata sepakat..kami akan jarakkan hubungan kami..A pun sendiri mengaku..dia sedar..dia banyak berubah..dalam xsedar dia pun ade sakitkan hati aku..dengan kata2..dengan sikap..sebak..dia jadi diri dia sebelum ni..memahami..beri peluang aku kenal dengan semua orang..da xkongkong..aku tititpkan pesanan..kalau jumpe seseorang yg layak utk A,ambillah..jangan kerana mau jaga hati saya semata2,A lepaskan satu permata..sebab aku rasa aku xlayak lagi dipanggil permata..hanya kaca je :(

akhir bulan 4..aku pulang awal..sedaya upaya menyiapkan semua tugasan semata2 mau ade bersama kakak tersayang sempena majlis penting dia..one of my best brother mesej..

H : *kak.am..ade sowang nak kenal kak am*...
Aku : *sape dik?*..
H : *ade la*..

ish..main teka teki lak..aa..abaikan..sibuk dengan sekeliling sampaikan aku xteringat langsung pasal seseorang itu..A jarang da coll..mesej..xpe..pujuk aku utk diri aku..kasi aku dan dia ruang dan masa kan..:)..lepas je majlis semua tu,aku sibuk siapkan diri ke tanah suci..mmg aku sekeluarga xpenah ade masa lapang pun..bile reda sket,aku bukak YM aku..dan itulah terjadinya antara aku dan seseorang..rupa2nya seseorang tu ialah B..selepas drpd aktiviti tu,rupa2nya dalam diam dia risik tentang aku..isk..nape la aku langsung xdapat notice apa2 perubahan kan..bongok..kami YM..dia panggil aku budak sombong..ssh senyum..*admit*..lepas pade tu..aku selalu YM..bersama B..aku ego..*mengaku*..aku xkan mulakan dulu perbualan selagi B xmulakan..ego kan..salu YM,aku suke gunakan emoticon..B perasan itu semua..bertanya..kenapa aku suka gunakan emoticon?..aku jawab *emoticon lebih senang expresskan apa yg kite nak cakap dr words*..cth kalo kite gelak ngan lawak yg dia wat,just tekan emoticon yg nampak gigi ke..guling2 ke..so,yg disana sudah pasti tau kite terhibur dengan lawak2 dia..kan :)


sejak pada tu..dia panggil aku smiley ..:).still berhubung dgn YM..hp?xsampai tahap tu lagi..bukan hari2 aku online sebab aku sibuk..

bulan 6..fly..hanya kawan2 rapat saje yg aku bagitau..utk B pun aku xbagitau..:)..14 hr aku offline..tatau apa yg terjadi..fokus..mintak dengan Yang Maha Esa apa yg aku mau..mengadu..meminta..saat itu yg paling aku rindu skali..disana,alhamdulillah..ketenangan sahaja yg aku cari..jodoh?aku minta agat Allah tunjukkan yg terbailk..disana jugak aku mimpikan B dan seseorang yg sampai skarang aku masih samar2 lagi dengan wajah..cuma aku tau dia asal dr mana..petunjuk..bukan utk dipercaya kan..tapi konsider jugak aku mimpi dimana..di tanah suci Mecca..

balik dr sana..bukak laman sosial..terkedu..B add aku..accept..1st words dia tulis adalah GOTCHA..dan seterusnya aku da tulis dalam entry2 sebelum ni..akui..dengan B..aku gembira..bahagia..dia selalu buat aku ketawa..oh ya..kami da selesa antara satu sama lain..walaupun dia dr selatan,aku dr pantai timur,itu xjadi masalah..eh..ade masalah..kan owang luar punya tanggapan buruk terhadap orang pantai timur lebih2 lagi kelantanese..lepas kawan,baru B cakap rupa2nya khabar angin yg dia dengar xbetul..alhamdulillah..sekurang2nya da kurang sket pandangan serong owang luar terhadap kami kan..lepas pulang dr sana B minta number aku..sepanjang cuti kami x putus dr berhubung..dia kejutkan aku sembahyang subuh..sebaliknya..kalau dia xbole tdo,kami YM..ade 1 waktu,sweet sangat..lepas subuh,dia xboleh tdo..minta aku online utk berborak2..:) ..aku ingat lagi..berborak2 sampai dia mengantuk dan aku kene fetch mama di sekolah..begitulah rutin sehingga aku dapat berita yg sebenarnya B sudah ade komitment..terkedu..terkesima..bende ni lah yang paling aku jaga sekali..aku xkan rapat dengan mana2 lelaki yg sudah ade komitment..biar pun hanya couple..perlahan2 aku jauhkan diri aku dr si B..dia tertanya2..merajuk sebab aku xmsg dia..salu dia msg aku dulu baru aku reply..aku serba salah..antara aku dengan B xde pape sebenarnya..hanya kawan kan..tapi layanan dia tu buat aku rasa macam ade ke-istimewa-an sedikit antara kami..sehingga dia ugut aku bile bukak sem aku kena keluar ngan dia hari2..tak leh `see' lelaki lain..keliru..kadang2 sentuh juga bab2 `special girlfriend`..hanya ketawa..cakap stil single..ok..abaikan..aku still jauhkan diri..

dalam pada tu..muncul si C..serius..semua ni bukan aku yg cari..kadang2 bende ni datang serentak dan niat aku hanya satu..mau berkawan..biar ramai kawan asal cinta 1 kan..eh..eh..whatever..

Dalam masa tu ramai yang nak kenal tapi aku memang takde hati nak kenal rapat dengan mana-mana orang yang nak serius dengan aku. Aku kawan dengan semua orang. Tapi bila ada yang cuba rapat aku mula berundur. Sebab aku memang tak nak mainkan perasaan orang. Yang boleh terima aku sebagai kawan, itulah yang aku rapat.

si C? mude setahun dr aku..tapi dia lahir bulan 5 kan..so,xbanyak beza umo dr aku..ok..nice..1st time aku kawan dengan owang melaka..kebanyakan owang cite pasal owang melaka semenya negative kan..bukan aku cakap..owang cakap..tapi tu la..dun judge book by its cover kan..:)..dia baik..matured..pendengar yg baik..mungkin anak sulung..pendidikan agak memberansangkan sebab dia dr asrama penuh..tapi tu la..tak penah nak berlagak pandai..so,pasal B aku abaikan sebab aku xsuke kacau idop orang..takkan aku nak sakitkan hati kaum sejenis aku kan..lantak la..walaupun B salu cakap aku kembali sombong.. C kongsi cite dengan aku..dia lucu owangnya dan aku selesa kawan dengan C :) ..
mintak number di laman sosial tapi aku minta utk berkawan dulu..mungkin dia agak terasa tapi kami still berhubung dengan laman sosial dan YM

kembali ke sem baru..B muncul balik..citekan dia da clash bla..bla..bla..banyak da aku ceritakan bende ni di entry2 sebelum ni..kiranya persahabatan kami on-off..C?sebaik saja dia tgk komen2 dr si B di laman sosial,aku dapat agak dia salah faham antara aku ngan B..dia ingat B adalah teman lelaki aku..hilang sowang kawan yg betul2 memahami diri aku..:(

B?semakin lama semakin terbongkar..mmg dia betul2 ade komitment dengan wanita lain..aku terima semua tu..cuma aku terkilan..kenapa selepas kami selesa antara satu sama lain sehinggakan dia memanggil aku dengan nama yang agak 'special'..yg buat aku agak alpa..yg boleh buat hati kaum sejenisku terluka,kenapa B xberterus terang..benar..kami hanya kawan..tapi kalau kawan biasa,B xkan panggil aku dengan panggilan tu..mujur aku behave-kan diri aku..tahan jangan panggil dia dengan panggilan 'special' jugak..persahabatan kami tegang..dalam akhir bulan 8 xsilap..aku dan B off..:(

tukar status dr 'in open relationship' ke 'single' menarik perhatian seseorang..D..selama ni pon D ade jugak komen2 dalam laman sosial..tapi aku jawab acuh xacuh..sebab aku ade B :)..kire tanak curang la konon..cis!sebelum aku dan B off,aku pun ade masalah dengan cinta pertama aku..cinta pertama aku datang kacau balik idop aku..ini pun aku ade tulis utk entry2 sebelum ni..so,waktu tu mmg gile kuiz la aku..semua jawab pasal ex..kene pulak B buat sama macam ex aku buat,so sambil menyelam sambil minum air le..hehe..bermula dr komen pasal status aku dr...ke.. itulah 'patutla banyak jawab kuiz ex..' yg merapatkan aku ngan D..


sepanjang aku berkawan dengan mereka-mereka ni, niatnya hanya semata2 kawan..xsangka pulak jadi macam ala2 skandel gtu. Haihhhh, ni yang kawan-kawan aku terutama kakak aku marah ni. Sebab aku kawan dengan ramai orang. Uhhhhhhhhhh! Aku tak berniat apa-apa. Aku tak penah tefikir. Tiba-tiba je semua ni datang dengan spontan. bersama D,mmg aku anggap dia betul2 kawan..aku gembira dan selesa sebab aku dan dia punya minat sama2..bezanya dia da ade 'benda' yg mmg amat perlu utk minat kami..xpe..bagi aku,minat itu 1st..belajar dan tahu..dia?muda juga pade aku dan sama macam C..matured.xpadan dengan umur..:)

kawan dengan dia time puasa..kami sama2 jadi burung hantu..sem lepas aku ade exam paper..D pun ade paper project yg dia kene wat..waktu tu aku ase comel sangat..dia update dengan life aku..da siap ke assgmt aku..macamana project?ok?esok presentation..mengadu pade D aku xkonfiden..dia konfidenkan aku..amat comel :)

1st utk pre system presentation..serius..aku gelabah..gabra..takut..D msg aku..tenangkan aku..kasi semangat..selitkan lawak2..yg aku sendiri pon bole tergelak walhal waktu tu aku akan hadapi saat2 genting tu..yg paling aku xle lupe lwak dia

D :'kalo taku sangat sebut je nama saya tau'..

A : *betul?kite sebut tau*..

D : 'sebut je..lec kamu mana kenal saya..haha'..

kong ajoo haha..alhamdulillah..gabra aku kurang..

utk pertama kali aku jumpa..aku gelabah..minta roomate aku temankan..time tu H1N1 masih lagi dalam keadaan bahaya..aku pakai mask..pakai baju pepel..dia pakai baju
feveret dia..i guess..kami jumpe xsampai 5 minit pun sebab dia outing ngan kawan2 dia..sebelum jumpe aku da tanya 

Aku : *awak cam x kite*..

D: 'cam'..

Aku : *macamana nak cam?*..

D : 'ala..tgk mate panda kamu pn dah tau kan =)'..haha..comel..

kami jumpe..borak2 kejap..dia pun nampak kesuntukan masa..kami berpisah..dia ngn kerja  dia..aku dengan tujuan aku..sambil2 jalan..borak2 ngan roomate aku..dapat msg dr D 

D : 'xpuas ati td xdapat borak2'..

Aku : *xpe..len kali bole jumpe lagi kan..kan..*..

D : 'nanti jumpe lagi..saya tanak awak pakai mask lagi tau!'..haha..oh..so sori..keadaan xmengizinkan..

dlm sedar xsedar,kami jadi rapat..bole dikatakan msg hari2..time raya aku agak concern kat dia selepas dai terbabit dalam 1 accident..sebab tu kot rapat..nak kata aku tau semua pasal dia,dia semua tau pasal aku xla jugak tapi basic2 tu tau la kan..rapat..still kawan..xde nak upgrade2..kami selesa begini..dia ade penah tanya aku selesa dia panggil apa..aku kate aku xkesah pun kalau dia nak panggil aku kakak sekalipun sebab aku tau..kami punya jurang perbezaan umur walaupun xla ketara sangat..D still mau panggil aku cik sepet..:)..yg kelakar pun dia kenalkan aku sama kawan2 dia pun cik sepet sampaikan seme kawan dia heran..yg kelakar ade sowang kawan dia terkeluar ayat ni 'ha!sepet?mate aku nampak bolat je'..abes aku kene ketawa..:)

kali kedua kami berjumpa..inila waktu paling aku teruja sekali..maaf..xde sampai jatuh cinta..cuma aku dapat rasa layanan dia agak istimewa waktu tu..:)..berlaku selepas raya..
yg paling aku xsangka dia belikan selendang utk aku..wane pepel..:)..pepel bukan feveret color sebenarnya tapi bole la aku suke jugak..dia cakap dia tgk aku agak selalu pakai wane ni..terharu kan..kan..walhal aku ngan dia baru jeh kenal..serba salah jugak..tingat kat A dulu..tapenah pon aku amek apa2 pun kalo dia nak kasi..:(

lepas tgk wayang..lepak2 kat d curve..kami borak2..aku terkantoi sumting..haha..sori2..aku xbermaksud nak curik gamba D..tapenah sekalipun aku wat utk mana2 manusia pon..ntah..gamba dia bagi aku unik sgt..dia senyum je sepanjang masa tu sampaikan aku naik segan..malu beb..tetiba adik aku coll..dia candid gamba aku time aku sedang borak ngan adik utk dijadikan phone pic..so,kalo aku coll ke msg ke keluar gamba kot..:)

decide nak makan pon da lama..haha..:)..kami makan di sesuatu tempat..sebab dia da janji dia nak kenalkan aku dengan satu masakan siam..best!10x..:)..makan2..borak2..oh ye..sebenarnya decide nak tgk bola sama2..sebab malam tu team kami mmg main..lawan tuu..dia liverpool aku of course chelsea..:)..mungkin secara kebetulan kawan2 lelaki yg aku rapat tahun ni seme die hard fan liverpool..haha..aku mmg la selalu dikutuk ok..tapi aku xberani nak amek risiko balik lewat malam..kalo tgk ngan B dulu pun sebab dia yg bawak kete kan..

so..disini la silap aku..bile aku ngan D nak berpisah..balik,dia cakap  hari tu dia gembira sangat2..mmg nampak..aku..dia..:)..cuma aku je yg ape ke bengapnya pegi jawab 'kite jumpe bulan 11 eh'..isk..padehal bulan tu baru awal bulan 10..so sorry..mmg D ade cakap dia ingat aku ade mention kat dia aku mmg amat sibuk afta raya dan dia tanak ganggu..tapi bile da keluar,kami rasa selesa,dia mintak utk berjumpa lagi..spoil kan aku..:(

dia terima..dia faham..so..life kami macam biasa..cuma aku kurang msg ngan dia..aku sibuk..mmg amat sibuk..siapkan system agi..database..research..group project..tension..tekanan..masalah..betulla..kalo aku ade msalah..mmg aku akan tetiba jadi diam..senyap..buat hal sendiri..sampaikan D selalu msg..'awak bz sangat kan'..dia pun ade coll..bende yg sama jugak dia cakap 'awak bz kan'..sebenarnya itu hint dia..semua cakap macam tu..hint yg menunjukkan saya mmg langsung xcara pasal dia..tapi saya xperasan..teramat sorry..

ptg tu..aku ingat lagi..time tu bersama kawan kolej lama..aku belajar wat website..on d way balik umah,ikhlas dalam hati aku,mmg terdetik aku mau coll dia..aku nak dengar suara dia..aku tension..aku tatau asal saat tu aku perlu sanagt dia..tetiba hp aku bunyik..nama dia!tau x..aku nangis on d spot jugak..tatau kenapa..angkat borak2..dia cakap tadi dia ade disekitar umah aku..aku terkilan..kenapa xcakap..bole jumpe..jawapan dia la buat aku terkilan sangat2..'saya takut saya ganggu awak..kalau kite keluar mesti lama kan'..betapa ingat dia dengan kate2 aku..terkilan kan..aku jawab pendek je..*tadi dapat jumpe 5 minit pun jadi da*..air mata bergenang..rindu ke tandanya tu?ntah..aku xpasti..dan aku takut nak pk sejauh tu..sebab aku ngan dia just kawan..

last coll..aku ingat lagi..terlalu letih petang tu lepas balik dr jumpe kawan aku utk belajar wat website tu,aku tertdo..10x..4 wake up call tu..D coll..dia rasa bersalah sebab bangunkan aku..tapi bg pihak aku,aku xkisah..kami borak2 dan tu la panggilan terakhir

kami jadi renggang..aku pun xtau apa masalah aku..cemburu ke?xpatut aku ade perasaan tu sebab aku ngan dia hanya kawan..kan..:)..serius..lepas pade tu,1 msg pon kami xberhubung..laman sosial pun..diam..kaku..sedih..betul..kali ni aku betul2 sedih..dgn apa yg aku tetapkan..

fokus pada system..database..hingga selesai semua..time birthday aku..disini segala2nya bermula kembali..:)..xsangka D adalah orang yg terawal selain mama ayah..dia coll..tapi serius..no dia xde dalam hp sebab hp aku baru je baiki..tapi dia cool..xmarah walaupun aku xcam suara dia..kebetulan malam birthday aku,esoknya aku final..dia suh aku fokuskan final exam dulu..lepas final dia coll..ajak keluar..kami borak agak lama..dia pun ade terkeluar amat lama xborak ngan aku..sampaikan aku ngan dia agak segan utk borak sama2..dia tanya aku nak hadiah apa bla..bla..bla..perasaan aku?gembira..:)..tapi jauh dalam hati aku..ntah..aku xharap apa2..:)..cukup dia hargai persahabatan kami..ingat birthday aku..tapi last2 dia terpaksa batalkan ajakan tu sebab dia ade keje..xpe..aku faham :)
then sejak pade tu..kami langsung xde keep in touch..aku doakan dia bahagia..mana tau dia da ade komitment lain..dalam hati xterdetik sedikit pon rasa kecewa sebab..aku yakin ade hikmah semua ni

pade malam tu la A kembali..kali ni dia betul2 ingin sambung balik hubungan tu..bukan setakat kawan..tapi lebih drpd tu..sebab tu aku cakap..mujur dia ade rasional..approach aku lepas database..kalo x aku tatau la macamana aku jawab exam tu..jawapan aku?aku da letih sebenarnya..letih utk semua ni..dan aku xnak serius lagi..aku minta A bagi aku masa setahun lagi..utk aku habiskn study aku..dia cakap dia terima semua ni..tapi x..dia hilangkan diri lagi..siap number pun aku xbole nak coll pon..maybe tuka no ke ape..terkilan..aku takut apa yg aku terus terang ari tu A xleh terima..aku redha..sekali lagi..maafkan aku..

2 malam aku berpikir..sebab 2 malam lepas A kembali berhubung dengan aku..2 malam lepas..kami berbicara lagi..dr hati ke hati..tapi kali ni A amat serius..dia mahukan kepastian..mahukan jawapan..dan berkali aku katakan..jangan paksa..tolong..aku xnak dia jadi terbeban..tertunggu..bila hati aku akan terbuka..aku bukan xmencuba..cuba..utk pertama kali dan seterusnya..seterusnya..tapi aku xboleh..selagi aku cuba,aku takut A yg merana..sebab dalam kami berkawn pun,dia mmg takut aku akan berubah..takut aku tinggalkan dia..aku tak suka macam ni..bagi aku..dalam satu2 hubungan tu..kene ade percaya mempercayai..kan..kalau da peringakat awal lagi dia da ade rasa ragu2,baik kami jangan ade apa2 pun..hanya kawan

selalu jugak aku jelaskan..aku sayangkan lagi hubungan persahabatan..sebab kalau putus cinta,hubungan yg bermula dengan persahabatan tu susah utk pulih balik..sama ngan cinta pertama dan cinta kedua aku..:)..aku xboleh pulhkan hub kami menjadi kawan balik..sayangkan..

semalam A tujukan lagu utk aku..xberapa kenal sangat dengan band ni tapi lirik dia agak tersentuh jugak..sebab A mintak aku letakkan diri aku dalam situasi lirik tu..so sori..tapi A yakin..kalau sudah mmg jodoh dia ngan aku,aku akan ngan dia jugak..:)..10x..aku pun harap jodoh aku pun macam tu.boleh membimbing aku..anak2 kami..boleh terima aku seadanya..jangan bandingkan aku ngan orang lain..:)..itu harapan aku..


titipkan sedikit kata2 utk A..berharap benda ni dapat memberikan semangat kepada dia..dan Alhamdulillah..dia tenang menerimanya..kata2 itu :

cinta adalah urusan hati
dan hati adalah urusan Illahi..

teringat kata2 kawan baru aku :

tapi kita xboleh menunggu cinta tu datang je
ia perlukan usaha

:)

hee...betul kata2 tu..insya Allah..akan aku usahakan juga bende ni..bak kata cousin aku..dia percaya akan sesuatu perkahwinan itu akan berjaya dan bahagia walaupun perkahwinan itu tidak berlandaskan cinta.kenapa?sebab fitrah manusia..perempuan akan melengkapi kehidupan lelaki dan sebaliknya berlaku dipihak lelaki..so,kalau pandang paras rupa ke,harta ke,pangkat ke  atau semata2 cinta kepada manusia sahaja,bukan kerana Allah..mmg xkan berkekalan..10x anas :)..dan Allah S.W.T juga da bitau,dia akan campak cinta itu apabila seseorang hambaNya berkahwin..walaupun perkahwinan tu xde sikitpun perasaan agung itu..itu la KekuasaanNya..yakin pd diri..Dia..insya Allah..


A memahami..dan terima kasih..kerana memahami akhirnya..terima kasih Tuhan..:)
utk tahun depan,insya Allah..aku mau cari kegembiraan dan kebahagiaan utk diri aku sendiri :)

Pernah saya mendengar orang berkata :

jangan terlalu mengenang zaman silam
banyak pahit manis yang akan buat kite
sedih dan menangis..
hargai dan gagahi langkah dalam hidup pada masa sekarang
kerana kite akan rasai kegembiraan 


tapi pada pendapat saya :

masa silam banyak mengajar saya untuk hidup
dengan lebih baik pada masa kini..
begitulah hidup hendaknya!

Tahun 2009 akan berakhir... untuk 2010 aku berusaha untuk lebih berjaya! Kisah cinta? Aku tak nak fikir. Dan jangan lah kau tanya lagi...


Wednesday, December 23, 2009

:) dont forget (:

mood : singing
venue : room like heaven..tinggal bape hari lagi mau menikmatinya..demm!


besh gak lagu nih
demi lovato
comei
:)

yg penting dia punya lirik
ooo
:)


aku suh ayah terminate broadband
xgune jugak pakainya
lembap nak mampos kalo pakai di sin city
kalo nak gune sangat ke
nak online sangat ke
g kedai mamak sebelah umah tu jeh
laju pon laju kan..kan

xpon g je mc d andan mewah
*haha..aku tau itu cara yg terbaeek sekali*
sambil online sambil makan2
eh..
xleh
competition da bermula
online sudee


nah..
nasi abe mie 
simpan elok2
confirm sampai kiamat pon xbasi
hehe
:D


Tuesday, December 22, 2009

:) one litre of tears (:


10x to mawardah
antakan hp yg tertinggal di majlis kawen
mujo ade 1 lagi hp
adeih
ingat miss placed kat mana ntah
:(

oh!
sekarang tgk cite ini
termau tgk bile cuz still simpan ini punya
bia pon da tgk utk kali ke ntah bape
tapi still bole nangis
:)


hate dis!
mau pulang ke sin city suda
:S


(SONG)

Sunday, December 20, 2009

:) dear God (:


dunno why ma heart feel not comfortable suddenly

xxxxxxxxxxxxxx


am i guilty in their situation?
even i dont know what exactly happen between them
what story behind them
whatever i don know
pls
God
guide me
 lead me

aku xnak dia rasa kesakitan aku
sama seperti aku rasa
3 tahun lepas
walaupun aku xtau apa yg berlaku
walaupun aku tau sumting tapi xsepenuhnya tau

pls
dun be sad
walaupun aku xmengenali dia
dan
dia xpenah mengenali aku

again
i`m sorry
:(
xsedikit pon terdetik utk mengambil
atau pun berada diantara anda berdua
so sori
again




dia hanya kawan dihatku
xterdetik sedikit pun di hati akan ada sesuatu yg istimewa antara kami
kerana kami sudah berjanji
utk beberapa tahun akan datang
hanya kegembiraan utk diri sendiri sahaja yang akan kami cari

so sory..
bende ni la yg aku mau elakkan selama ni
Tuhan itu Maha Adil
Bumi ini bulat
dats why aku tanak pentingkan diri sendiri
sebab hukum karma mmg dah nyata
what goes around will comes around

kadang2 sesuatu benda yang kite nak elakkan
tapi ia terjadi juga
percayalah
itu bukan atas kehendakku

again
i`m sorry

:) hobi baru dikala cuti oh..oh (:

rini bizi dengan hujannya
dengan owang kawennya
hadoih..
g nolong jeh tapi makan x
ngeh3
gulai kawah mmg besh tapi..
ye
to my kawan
saya da tau nape gulai kawah sedap pade gulai biasa
tau..tau
:D

semalam mama sakit mate
xle ngendap(bukan ngintai ok) hantaran yg kawan dia minta watkan
aku dengan hati ikhlas ngaku
aku mmg xde bakat nak gubah2 bagai ni
siyes
sian adik aku
sambil tgk cite cine sambil gubah2
aku?
dok dalam bilik semayang pinjam PC ayah..
:)
dia pujuk2 aku sampai last2 aku cuba jugak kasi idea
siyes
kasi idea jeh yg paling aku mampu kasi

2 hantaran
hanya 1 jeh aku pegang2 sket
adik aku otter2 sket
hantam sajalah kan..kan..
:)

so
inilah hasil keje sket aku dan banyak adik aku
wahaha!

ini jeh aku bole kasi idea sebab perfume tu nampak menawan jeh :)


ini adik aku wat
cantikkan :)


 


so
dalam lepas maghrib
mama bebel2
sebab aku xnak langsung mencuba sesuatu yg aku xminat
errrr...aku tale celah pon bende yg mama bebel
erk..

so
dengan tegas mama amek kain tudung
mama kasi
mama suh aku wat

gua : pls mama..jangan paksa
mama : ina mmg kene paksa..kalo x,mmg tanak cube
gua : ok2..ina cube

gile banyak contoh bunga2
wat kepala aku pening
wahaha
betulla mama kate
aku ni boyish sket
aku nak berubah
siyes
bahaya kalo camni jeh
*erk..lelaki suke ke boyish2 neh?*
:D

Ist..mama kasi tudung pink
*pls mama..i hate pink..u know datkan*
mama..itam ade?
*tarik telinga*
adeih mama..sakit..sob3..
*nah..pilih nak warne apa except itam ok*

ok2..i pilih pepel
puas hati!
isk..
kekadang ase sangat perangai aku xmatured2..
*checked* - bende yg perlu aku ubah mulai skang :)

so..
aku tgk dulu contoh tudung yg da ade
cane dowang buat

erk..pink?whatever :D

---> ini tudung di sebelah luar<---


--->ini disebelah dalam <---

cantikkan
jangan dibandingkan dengan org2 yg expert buat

hah!
jangan down
aku kan br nak belajar
xkan bole cantik teruskan

mama nasihatkan suh aku wat bunga2 kecik dulu
nanti tangan da lembut
bole kao nak cube bunga2 yg ssh

so..tgh wat adik aku amek gamba
thehe



ini 1st batang yg siap




sebelum tu kene lukis dulu
baru jahit
nampak senang kan
tapi nak wat bende ni pon amek masa hampir 30 minit juga
bagi orang yg x pandai dan baru nak belajar seperti aku




---> dr depan <--


serius
ketagih gile wat bende ni
aku wat semua ni hampr 4 jam jugak
gile lembap!
haha
betulla kate mama
buat bende ni melatihkan diri utk bersabar
gune benang cross tich (eh..eh..betul ke ejaan ni?whatever)
kalo x hati2, benang tu akan berpintal
so..kene lah buang balik benang
start dr awal
masya Allah
mmg menguji

---> dr belakang <---

esok nak sambung balik wat keje nih
serius
kalo ade masalah pape
insya Allah bole heal
sebab bende ni kite kene concentrate kan
so bende2 lain kite bole ketepikan sementara waktu

dan dengan aku xpercaya
mama cakap hasil keje tangan aku halus
halus lagi drpd dia wat
alahai
mama salu macam tu
nak amek ati kan..kan..
10x mama
salu tegur
saya anak yg banyak kelemahan
yg selalu kene bimbing
10x :)

sian mama
tunggu aku siapkan web tu
insya Allah
dengan bende yg aku da blaja sem lepas
time ni aku mau aplikasikan
:)
so sowi
akan ina siapkan
mama siapkan dulu tudung2 mama
nanti kite publishkan k

betulla
bende ni bole wat duit kot
so
ade harapan lah aku nak keje kelantan kan lepas degree ni
:D

tolong mama aku pon besh what?

Friday, December 18, 2009

:) i`m in love! again! oh no! (:

thehe
cuak kan
tapi dia nih amat comel!
tatahan bile tgk dia pegang baby tu..
fuhh!


no wonder i like a person who have a pair of sepet eyes
:D


I've watched two movie last night
err..
actually i watched it for a thousand times!
those story is very funny
oyeh!

DOREMIFASOLASIDO



It's quite interesting. But i heard others saying the fiction is better. I'm not sure because i didn't read the fiction. So, it's quite good to me. Anyway, i like the actor, Jang Geun Seok. he's cute...thehe..



BABY AND ME

 
(the baby is cute..very) :)


 



so..
kenalkan kawan2..
boyfriend baru saya
salam2 cepat!

: r.a.n.d.o.m.n.e.s.s :

1. Bekas kekasih saya adalah :
    : mereka yg pernah menjadi kekasih saya :

2. Saya sedang mendengar :
    : two is better than 1 = boys like girls feat taylor swift ( to Dan : lagu ini sesuai utk u je ok!ngeh3..but 10x           sebab suh i dengar..i da jemu da dgr sama cuz2..wekk!) :

3. Mungkin saya patut :
    : amek makanan berkhasiat mulai saat ini (no Mc D, KFC,bla2) :( :

4. Saya suka :
    : mereka yg sukekan saya :

5. Sahabat-sahabat baik saya :
    : you-know-who-you-are :

6. Saya tak faham :
    : kenapa dalam dunia ni ade perasaan jealous..tolong lah! :

7. Saya kehilangan :
    : berat badan saya..pls..kepade lemak2,jangan degil2 ok! :) :

8. Ramai yang berkata :
    : awak beruntung : 'oh..thank you' :)

9. Makna nama saya :
    : amanah (Insya Allah)

10. Cinta itu adalah :
      : saling percaya mempercayai : so dun be curang ok

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
      : makan beger oblong di bukit ampang..haha..:p :

12. Saya akan cuba :
      : menjadi hambaNya yg taat,menjadi anak yg baik,mjadi kawan yg bukan makan kawan,menjadi isteri               solehah dan menjadi ibu contoh yg baik utk anak2 (amin) ---->CEWAH!

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
      : f.o.r.e.v.e.r

14. Telefon bimbit saya :
      : suda bertuka bunyi dr supermassive kepada 'oppa_please_reply_me (oh..xde maksud ape2 sebab suara         baby itu amatlah kiut sekali walaupun aku xpaham pape pon bahasa kora itu..wahaha!) :

15. Bila saya terjaga dari tidur :
      : minum air masak sebelum gosok gg..geli?hei!petua awet muka ok! :

16. Saya paling meluat apabila :
      : mereka jealous..so what?ku kesah? :

17. Pesta/Parti adalah :
      : utk orang2 yg jiwanya kacau sahaja..sekian :

18. Haiwan paling comel yang pernah saya temui ialah :
      : mike si meow :

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
      : 21 - saya dapat balik kawan2 saya yg tercinta! :

20. Hari ini :
      : hujan..oyeh! :

21. Malam ini saya akan :
      : saya dinner di d`classic sambil makan french toast sama 3 layer tea (bapak dietnya aku!)

22. Esok pula saya akan :
      : wat keje umah cam biasa :

23. Saya betul-betul inginkan :
      : blake :) :

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
      : gemuksnya muke..tssk :

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
      : pantai please :) :

26. Makanan Barat atau Jepun :
      : sushi! :

27. Bilik yang terang atau gelap :
      : terang selepas kejadian sweet2 di hostel 2007 :( :

28. Makanan segera adalah :
      : pabila perut kesayangam lapar ditengah2 malam..see yott :

29. Ayat terakhir yang anda katakan kepada seseorang :
      : bye! :

30. Siapa yang anda nak tag :
      : anda2 :) :

:) MA`AL HIJRAH (:


br bangun..
:)
tetibe ade mood jeh nak berblogging..
lepas maghrib afta baca yassin utk tahun baru,aku xle tahan mate..
ngantuk sangat..
hujan kot..maybe
:)

tahun baru dalam bulan Islam
salunya orang sebok2 nak wat azam baru mesti kena tunggu bulan 1 kan
*ala..kate orang..aku pon sama..demm!*
utk sekalian kali
aku mau start azam baru di bulan Islam yg baru ini

salam Ma`al Hijrah
utk tahun baru
aku xnak ingat da cite2 dulu
gado+masam muke+ngumpat2+dendam+dengki
please
elakkan

ok
like i said to my kawan
story2 cite pasal gelang kaki
ye..aku da tua utk bende2 camni
:)
ritu time di Sg Buloh
mama just arrived from Ipoh then kami borak2
dia mintak aku carikan uban
sambil borak2,sambil dia raba2 and  selak kaki seluarku
nak check aku still ke lagi pakai gelang kaki tu
kecewanya nampak dia
dan2 time tu aku ase bersalah sgt sebab kata2 mama tu :

'tanak buang lagi ke gelang ni?'
'da lama kan mama suh buang'
'ina cakap ritu nak buang'

yes..i admit dat i promised to her i nak potong gelamn tu
tssk
anak durhaka nya aku
:(

on d sport aku mintak adik aku cr gunting
dapat gunting
aku kasi mama
then cakap

'mama tolong gunting skang..ina tau kalo ina cakap ina nak gunting sendiri,mesti ina xgunting'
she smile and terus amek gunting then gunting



nak tau ape perasaan saya time itu
pedih tgk gelang tu digunting
macam mama gunting skali2 ngan hati sekali
sebab gelang tu from my favourite person!
kind agak special jugak kat hati
da hampir setahun saya pakai
gelang tu mmg nampak keunikan dia
ssh nak dapat oh

tapi..
itu xpenting lagi
yg paling penting
hati mama puas
nampak sangat mama gembira sebab
lepas jeh dia gunting
terus dia ucap 'alhamdulillah'
terus..pada masa tu
aku da rasa azam baru bermula
takyah tunggu tahun baru pon kan
:)

lagi?
aku mau berubah
some of people aku akan avoid
bukan bermaksud aku mau bermusuhan
cuma da tau mereka itu tikam belakang
tak jujur
lebih baik aku hindarkan diri
dr aku mengungkit
sakit hati
aku maafkan apa yg mereka buat
nobody`s perfect kan
ntah2 sebab aku jugak mereka jadi gtu
:)


Loading...