Nuffnang Ads

Thursday, October 20, 2011

the one that got away

baby,thanks for everything

alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar..grade tahun ni lebih bermakna..alhamdulillah.. 1 weeks to go..Tuhan, permudahkanlah urusan yang maha besar selepas  ini..permudahkanlah perjalanan hidup kami seterusnya..

g KL ari rabu minggu lepas lg padahal konvo aku ari sabtu..sebab imi kene amek jubah last date ari khamis..so jalan2 dulu di kl..chenta bertolak dari jb ari jumaat lepas kerja..terharu sgt2 sebab sebenarnya sabtu ahad chenta on call tapi sanggup cuti ari sabtu semata2 nak pergi konvo aku..terharu..pastu hari convo lak,chenta yg sampai dulu dekat PICC (walaupun tido bape jam je malam tu)
 
alhamdulillah,walaupun ni kali pertama chenta hang out bersama keluarga aku, chenta bole bawak diri..kira bole masuk geng..yg kelakar, bile aku tinggalkan dia bersama mama ayah waktu aku dok dlm dewan, chenta bole stay bersama mama ayah,siap g breakfast skali (aku xsempat nak breakfast sesama sbb aku kena naik masuk dewan kul  8pg lagi)
 
yang paling haru,time kalut2 tu, aku langsung tak  terpikir nak bawak hand phone skali..tanya chenta perlu ke bawak beg naik atas, dia cakap takyah..dia boleh tolong pegangkan beg aku (serius terasa sweet sgt2 sebab tak pernah ex boyfriends aku tolong bawakkan beg /sangkut beg aku kat bahu)..first time tgk chenta bawak beg cam comel sgt2..

dah bile tak bawak handphone,mule la gelabah ayam bile da abes majlis..macamana weh nak cari mereka dalam 4ribu org yg ada pada masa tu..gile tawakal..tapi,apa perasaan bile tengah turun escalator, kau tengok wajah org tercinta sedang menunggu dibawah dengan muke yang risau? bile aku g dekat chenta, terus dia pegang tangan aku sebab waktu tu org kat PICC tu tersangat ramai..terasa aura kasih sayang disitu..thanks bee..

dinner di alamanda (penang village) then kami separate sebab aku dan chenta nak cari jam hantaran aku yang tak jumpe2 lagi (sobs) ..tapi dah namanya lepas makan, serius lucu sgt2 bile chenta ngadu dia ngantuk sgt2 sampai kami duduk kejap di ruang legar dekat ngan air pancut tu,terus chenta lelap..akulak cube lense baru dia (serius best) 

mangsa keadaan


lepas chenta bangun,survey kejap pastu balik..chenta antakan..waktu tu da dekat maghrib,chenta naik jap home stay, poo poo then solat..buatkan air utk chenta sampai chenta terlekat kat rumah tu..janji nak balik lepas maghrib,tgk2 dekat kul 10 jugak la chenta gerak balik jb..semata2 ralit dok borak ngan abang ipar dan ayah..time dorang borak,aku dok peratikan je chenta ngan abang ipar..terasa damai je sebab sebelum ni chenta ada mengadu pasal macamana nak masuk ngan abang ipar (chenta selalu rendah diri)..tapi bile da berborak (lupe,ni first time chenta jumpe abang ipar sebab time tunang dulu,abang xde dlm majlis sebab out station),mereka terus bole ngam..sebab ye lah, abang keje baiki mesin, chenta keje guna mesin..abang suke kereta, chenta lagi lah (adoi,bawak kete cam nak drift je..tangan kene jadi ketam baru reti nak slow)..

teringat kata2 mama waktu mama borak ngan makcik2..hidup aku ngan kakak memang sama..wpn aku lambat sket amek diploma,tapi still dalam bidang yg sama dengan kakak (akaun),amek degree pn dalam bidang sama (aku major business in IT, kakak business marketing), jodoh pn sama (abang ipar dan chenta terlibat dalam mesin2) dan muke abang ngn chenta pn memang hampir sama bentuk (cume chenta kurang cerah sket he he he ).. dan yg paling penting, mama ayah restui semua (alhamdulillah)


27.10.2011 - we`ll waiting for it


surprised dengan bunga berbalut purple
thanks bee !


 

Friday, October 07, 2011

everyday i love you


the making of


balik awal sebab ada urusan dengan sekolah pasal bayaran perkhemahan..sebelum solat jumaat, chenta call time dia nak pegi beli makanan sblm solat..borak2 then chenta ada pesan hujung minggu ni dia busy..ade conference seluruh jb and dia salah sorg yg kene handle conference tu..jd si tukang amek gamba la pulak sbb boss dia mintak tolong..seronok lah chenta sbb bole test lense baru tu hoho

sian chenta..minggu ni minggu paling boring sebab roomate dia akan kawen 8hb ni(erk..esok da pun)..so, roomate dia busy la wat persiapan dan jantung da da dup dap dup dap (chenta ckp turn dia akan sampai hujung bulan ni hihi..nakal!)..so, da xde crime partner da kan hee..selama ni,dengan si roomate tu la chenta dok ke hulur hilir sesama..makan sesama..main badminton sesama...main bola tampar sesama..keje department yg sama..mujurlah hujung minggu terselamat sebab ada conference tu..

chenta dok pot pet pot pet pasal sedih xde org teman dia, terkeluar lah pasal benda ni, yang buat aku jd blush2 la pulak bile dengar (gedik)..chenta cakap minggu depan walaupun dia still sorang tapi hujung minggu dia turun kl sbb ada 'orang tu' konvo (dan lagi nak perli2 huh) dan minggu seterusnya dia balik kb dan minggu tu dia da x pegang status single da..dan minggu satu2 lagi tu chenta akan bawak teman balik ke jb..so,pasneh dia TAKKAN SUNYI DA..

bunyi cam gatal x?

aku ada sampaikan perasaan hati aku sbb skang chenta da kurang cakap i miss u
jawapannya
"kalau b sokmo ckp,nanti syg da tak teruja"

dan

selalu sangat tanya dia dengan soalan bodoh
"baby, betul ke baby nak kawen ngan syg?"
"asal tanya camtu syg bb ni?"
"betul ke da dekat da kite nak kawen ni b?"
"ish..syg nih..nape nih?"

...............
aku salu gantungkan jawapan aku
betul jugak kan..aku salu ngengade haha..okeybai !

Wednesday, October 05, 2011

Fly

bz dok kumpulkan maklumat pasal konvo..macam2 hal yg berlaku..sampai satu tahap cam menyampah la pulak..sampai satu tahap aku da bagitau mama aku tanak g konvo..pihak pengurusan memang suke menyusahkan kami..sejak dari masuk sem sampai nak abes sem..yg klaka semua dak2 yg nak konvo sumpah bia kolej tu terbakor je..asyik nak amek duit kami je..huh! tak mengenangkan amek transkrip ngan omputih (dean coventry sendiri yg akan turun mesia nak kasi scroll tu), mama ayah yang berharap nak tgk aku amek konvo utk degree dan chenta yang teruja nak tengok aku pakai jubah yang macam cite princess hour tu, memang aku tanak g konvo


dia yg selalu ada


alhamdulillah, chenta da makin sihat..bile dengar je ringtone jaiho tu, terus angkat sebab terlalu excited..makna panggilan itu adalah chenta bole berborak da sbb tonsil tu makin surut..waktu tengahari dan balik kerja adalah waktu yang paling aku tunggu sebab time tu chenta akan call sebelum pegi lunch dan sebelum balik..rutin tu da jadi normal balik...

cuaca membantutkan kami utk guna skype..da cuba tapi salu fail dan gamba jadi statik..so,kami gunakan medium fb chat utk berborak..kadang2 xperlu call sepanjang masa..hidup kena kreatif hee..akui, aku xmatang untuk permulaan hubungan ni..bagi aku, call tu wajib setiap hari..msg sepanjang masa..tapi, bile da bersama chenta, aku sedar, benda tu xsemestinya kena buat..cukuplah dlm sehari tu, kejap2 je call dan msg pn untuk benda yg perlu..

tadi chenta imbaskan kembali cerita kami waktu mula kenal..serius malu..bercerita kembali pasal jodoh buat aku teringat kawan aku suka sgt guna perkataan ini

kite rasa sesuatu tu elok utk kite padahal ia sebaliknya
kite rasa kisah tu kite tak suka padahal perjalanan kisah tu lah yang terbaik

tadi chenta bgtau satu rahsia.. macamana chenta terdetik hati untuk hantar rombongan meminang sedangkan aku da bagi kata putus aku xkan kahwin dalam masa terdekat? ..disebabkan mimpi aku tentang ular..malam tu seperti biasa lepas solat istikarah,aku akan terus tidur (selalunya aku akan wat lepas solat maghrib dan tidur) dan terjaga dalam pukul 11 lebih..bangun tu terus aku texted untuk someone..ceritakan pasal mimpi..sebab someone tau aku seorang yg takutkan ular..tapi tiada balasan..bangun, g solat isyak dan aku cuba lelap balik..tetiba henpon aku bunyi..tgk2 chenta call..sekadar angkat dan borak ala2 kadar, aku terlepas cakap pasal mimpi tu sbb chenta tanya aku da tidur ke (dia noticed suara aku) ..so, dari situ dia mula memberi kata2 kias..chenta ada ckp,memula memang dia da putus asa tapi malam tu xtau kenapa dia ase masih ada harapan..

bile dengar dia explain mcm tu, aku tetiba rasa sebak..serius..lepas je kami jumpe bersama keluarga masing2,aku nekad aku tanak rapat ngan chenta sebab aku xyakin boleh pergi jauh..yelah,,kami baru je kenal dalam seminggu dua, tetiba dia nak hubungan kami lebih dr seorang kawan..tapi, kite merancang kan..Yang diatas mengetahui segala2nya..segala hal2 penting, aku xpernah share dengan chenta sbb aku akan share semuanya dengan someone..contohnya, bile kakak aku pregnant,aku terus call someone walaupun aku tau,waktu tu dia tengah bercuti..betapa pentingnya someone pd ketika tu..tapi kan,chenta ni macam ada satu ikatan jiwa dengan aku..setiap perkara penting untuk aku berlaku,chenta akan rasa dan dia akan message aku..dan aku turut kongsikan berita tersebut bersama chenta..tapi tak seistimewa mcm someone..aku hanya share melalui message,dan tak terdetik pun utk call (mmg waktu tu,chenta yg banyak call dan message aku..aku hanya call waktu aku nak jelaskan kedudukan hubungan kami..itu je)..dan setiap patah kata dlm msg tu aku dapat rasa betapa excitednya perasaan chenta bila tau kakak aku pregnant..excited dia tu mengalahkan aku..serius aku dapat rasa..sebenarnya banyak yg chenta da lakukan tapi aku je yang buta mata hati aku..ya..mungkin dengan cara chenta..kesungguhan chenta utk kenal aku buat aku jatuh suka dengan dia..dia selalu ada..dia yang tak pernah gagal tau perkembangan diri aku..buat kami rapat..


kite rasa kite sayang orang tu padahal ia sebaliknya
kite rasa tak suka pada org tu padahal orang tu lah yang terbaik


aku dah tutup cerita lama
buku lama
walaupun dulu pernah jadi yang teratas dihati sekalipun
sekarang, chenta segala2nya

insya Allah..hanya dia




okey bai

Tuesday, October 04, 2011

dont forget about us



 
mms gamba sbb nak tunjuk baju+seluar utk letak atas hantaran..chenta mmg seorang yg teliti

babyyy..happy born dayy...harap kehidupan yang bakal kite lalui bersama selepas ini akan sentiasa ceria dan bahagia..walaupun ada rintangan, masalah, harap sangat kite boleh tempuhi bersama..insya Allah susah senang kite bersama..insya Allah
Sian..time nak sambut hari kelahiran ni la chenta kene tonsil..semalam cakap pn cover2..skype pn tgk muke monyok..sedih lak ase sebab xde dekat ngan dia..atleast kalau da dok sama,bole la tgk2kan dia..chenta ckp nak MC arini tapi dek mengenangkan cuti da tak berapa banyak, cukup2 utk cuti majlis dan honeymoon, so gagahkan diri g keje..da paksa petang ni wajib g emergency room..jumpe doc, pastu inject (kalau aku? mmg takkanlah..memang ngeri kalau bab2 jarum ni..tingat time g amek ujian HIV, tu pn aku da nak nangis sbb misi cucuk jari tengah,bukan jari manis..abes bengkak seminggu..mmg aku alahan ngn jarum) ..mujur keje kat spital..sng hati aku..

alhamdulillah..persiapan hampir 80%..door gift da siap diikat ribbon..semalam jugak aku siapkan langsir..sebenarnya aku serabut..sampai da ada krisis ngan mama..penat sebenarnya uruskan majlis ni..serius, waktu uruskan majlis sepupu2,kakak, aku xrasa sepenat ini...keadaan ni mmg amat biasa..tibe je turn majlis kite,mmg amat penat..so, tinggal nak set up bilik (pasang langsir, basuh carpet, basuh bunga) , then siap..nanti nak g konvo, balik memang semua da siap sepenuhnya..tinggal hantaran je sebab mama nak wat ngan fresh flower..so,malam sblm akad nikah, mama akan gubah semua..belah aku dan belah chenta

hari ni krem kaki..datang bulan selalu macam ni..kakak cakap aku kurang minum air susu..kebetulan tadi ribut gile dekat bachok..well, aku kan takut dengan petir dan kilat, texted chenta(geram nak call tp aku tau,waktu tu memang xleh call sbb chenta dok dalam bilik radiation utk merawat patient) mengadu apa yg patut dan chenta tenangkan aku..takut weh sebab waktu tu dah la kat resort tu aku sorang2 je dok jaga..serius takuttt..muka aku?alhamdulillah..dekat parut tu da gelupas..tunggu salin kulit baru, then semua akan okey..

miss u baby

Sunday, October 02, 2011

SUN-day





rindu :(


chenta da bertolak balik ke jb..balik kb semata2 mau kasi barang utk hantaran dan mau jumpe sama aku..tak berapa excited nak jumpe sebab keadaan muke yg sgt lah teruk ! bile je naik kereta, chenta ingat aku demam campak  T_T ..bile dia nak borak sambil bawak kereta (dia suke sgt bile bawak kereta, tengah borak mesti kepala dok teleng2 nak tgk aku..bahaya okey cara tu), aku mesti toleh ke sisi kiri sbb tanak dia tgk muka..last2 bile dia kasi ayat " pd b, muke jatuh no 2..yg penting dalaman tu molek" baru aku ada keyakinan untuk berborak sambil tenung muke dia..maaf, sifat rendah diri aku masih tebal..sobs..

teman dia ambil gambar passport utk kad nikah, tukar family plan ke government plan (serius murah !) ,dan chenta dapat iPhone secara percuma ! jeles gileeee..patutlah sebelum ni beria nak belikan aku samsung galaxy tab sebab dia tanak dia sorang je tuka phone baru..tapi, tak terima pelawaan dia sbb bagi aku, banyak lagi duit yang kami akan pakai selepas kahwin..so, kene jimat dr sekarang sbb chenta jugak harap aku pregnant cepat (insya Allah)..chenta pn mmg patut tuka phone sbb bateri hp lama memang cilakak abes..da tunjuk bukti da (yg buat aku syak yg bukan2 adoih), selama ni bukan dia sengaja tanak cas phone ke, tutup phone ke tapi hp tu yg wat hal..kang bateri full, xdan lama tetiba empty..saje je kann..tapi, dia syg sgt hp tu sbb dia ckp ada sentimental value..dia ckp, ngan hp tu lah, dia dpt no aku (cakap sambil sengih cam kerang busuk)..aih,kalau da kawen,lama dah aku cium org tua neh haha..comel je..DAN, kelmarinlah hari yg aku rasa jiwa aku amat tenang sekali..sebab chenta da ceritakan semua benda yang dia sembunyikan drpd aku..tarik nafas lega sbb selama kami ada krisis, dia memang xde sesiapa (alhamdulillah)..itu je pantang aku..dan chenta mengaku,ada jugak salah dia sbb dia kdg2 diamkan diri tanpa sebab, sebab tu timbul syak wasangka dr sebelah pihak aku..dia bgtau aku,waktu dia diamkan diri tu,sbnrnya dia tgh fikirkan mcmana nak selesaikan masalah..lastnya, nak x nak, memang dia ngaku, lepas ni,walau apa pn yg jadi, dia akan bgtau aku jugak dan mana tau, kami boleh selesaikan masalah tu bersama .. kan..satu je ayat aku jawab "kalau pk mcm ni dr awal kan senang, xdelah nak gaduh2 pasal benda yg xsepatutnya gaduh"..dia? yg retinya sengih je la..haha..risau sgt tgk cara dia merokok..harap2 boleh kurangkan sket demi sket..tanak paksa..bia dia dengan sendirinya terbukak hati nak benti..


15hb konvo..harapppppp sangat2 muke aku okey balik :( ..sedihhh..

muke time raya

muke skang?


lgsg xleh pakai pape sbb muke bengkak
sobss
ngan muke ginilah jumpe ngan si chenta

okey bai




rindu saat2 bile jalan2 ke,makan2 ke mesti chenta suh letak tangan aku sebelah tangan dia..sebab dia nak tengok "tangan baby" aku..dah tangan dia gabak besar haha..ke tangan aku xnormal?

terima seadanya apa yang Tuhan da kasi
aku akan setia bersama dia xkira susah senang
insya Allah
amin
 
 
 
doakan semua berjalan ngan lancar
hujung bulan ni
Tuhan..sempurnakanlah semuanya

amin...
Loading...