Nuffnang Ads

Monday, May 30, 2011

jaiho - 10 june-


You are the reason that I breathe

You are the reason that I still believe

You are my destiny, Jai ho

kalau selama ni aku tau satu hubungan dimulai dengan tanpa perasaan sayang, cinta dan rindu itu begitu indah, serius aku xnak ade couple pun di waktu lepas..sebab kite bole kenal pasangan kite dengan seikhlas hati kite..

kalau selama ni aku tau betapa manisnya hubungan yang direstui oleh kedua belah pihak, serius aku xnak ade couple pun diwaktu lepas..sebab kite xperlu sembunyikan apa2 dr mereka dan tanpa rasa bersalah kepada ibu bapa sebab mereka tahu perjalanan hidup itu

dan kalau selama ni aku tau betapa rasa dihargai jika diri disayangi , bukan menyayangi, serius aku xnak ade couple pun diwaktu lepas..sebab aku xperlu susah payah jaga dia..dia yang akan jaga aku (insya Allah)

jangan mengeluh wahai manusia..Allah S.W.T da tetapkan satu jalan yang terindah untuk kehidupan setiap insan..yang mana Dia ingin lihat, adakah hambaNya tabah dengan semua dugaan dan masalah tu..


benda yang paling berharga yang aku sedang belajar sekarang adalah "don`t judge book by its cover"

Tuhan, terima kasih atas segalanya..panjangkan jodoh ku bersama jaiho ini :)

Thursday, May 26, 2011

Colbie Caillat - I Do

                                                       


Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you
 
 
comelkan lirik tu
okey dah, time mengarut da abes
tumpukan perhatian utk hari penting 30hb nih
semoga Allah permudahkan dan murahkan rezeki


rindu honey b :(

Sunday, May 08, 2011

the show goes on

semalam seperti biasa, lepas bertemu Dia, terus aku tido..kebiasaan setiap malam aku akan pgg henpon utk membalas msg, tu pun aku abaikan wpn maghrib td si dia ade anta msg *merajuk kejap sbb seharian dia dok bizi dengan kete dia hoho..sekali sekala wat perangai* mama cakap, bile da siap , mesti kene tido terus, jangan lepas tu pegi borak ke, bukak facebook ke..terus kene tido..


tapi, bile aku bangun dalam kul 2, tetiba otak aku jadi buntu..beku..terawang awangan, pusing pusing..xmacam hari2 biasa, aku akan bangun dengan hati yang, ah susah nak gambarkan dengan kata2..berbunga mungkin..hati? cam terasa kosong..


apakah itu dinamakan petunjuk? atau message..apakah maksudnya..

oh..okey, xde mood sangat sekarang..da la lately ni aku xberapa ade mood nak g keje..maybe sebab bulan 4 ritu aku langsung xcuti, so aku ase aku depressed..bile aku depressed, aku akan jadi moody..aku xsuke moody..buat muke aku berkerut..kalau dah berkerut, mesti otot2 muke aku akan tertarik..kalau hari2 macam ni, abes awet mude..


first time macam aku merungut kat sini..soo sorry
oh okey bai

Friday, May 06, 2011

fox rain

hidup ni kadang kadang dah adil sebenarnya
cume kite je yang rasa hidup ni tak adil
contoh aku nak sangat nak gi travel ke tempat yang aku nak pergi
tapi ade je penghalang yang buat aku takleh pegi
terus ada rasa nak memberontak
tapi sape yang rugi?
diri aku jugak kan..sakitkan hati sendiri..sakitkan jiwa sendiri


aku tak pikir jauh
kenapa bende tu jadi
tapi bile hati, jiwa, pemikiran dah kembali normal
baru rasa menyesal sebab kadang2, perlakuan kite sewaktu dalam fasa pemberontakan
mesti ade orang yang akan terasa kan

okey, tu contoh je
begitu jugak dengan jodoh
jangan pk dunia ni tak adil untuk kite
temukan dengan orang yang salah ke contohnya
pastu kecewa, sakit hati, dendam *oh,amat terasa disini hahha*
sape yang rugi sebenarnya..aku jugak..
apa salahnya kalau aku pk ni adalah salah satu pengalaman yang aku dapat
so, kalau bende ni jadi lagi skali, aku da pandai handle emosi aku
malam tadi kawan aku coll semata mata nak share masalah rumahtangga
oh, terasa diri begitu dihargai
diberi kepercayaan untuk memberi pandangan pasal rumahtangga
walaupun aku sendiri masih lagi tak berumah buat aku rasa
kawan aku betul2 percayakan aku DAN selesa utk berkongsi rahsia
dan buat aku berfikir
alam rumahtangga memang amat mencabar
kisah laluan dan cerita bukan macam cerita dongeng atau korea
selalu happy ending, gembira, bahagia
oh, ngeri sebenarnya tapi tulah hakikat hidup..kan


oh, lately nih selalu keluar pasal isu mengandung
orang da matang, memang la benda ni yang selalu akan menjadi topik yang wajib
buat aku terfikir
mungkin diperingkat umur dia, hidup dia bukan untuk berfoya foya
untuk bercinta, berkenalan, bermadah
tapi hidup penuh dengan tanggung jawab *harap sangat*

mama selalu pesan, kalau nak tgk seseorang tu layan isteri dia macamana
cube tgk macamana dia layan ibu dia
skang banyak benda yang aku bole kongsi dengan mama *syukur*
yang bole mama bagi pandangan, pendapat
dan banyak benda sebenarnya aku dah buat kebelakangan ni
yang xsepatutnya aku buat..
takut sangat2 kalau disalah tafsir


banyak lagi masa..
taknak terlalu terburu buru
tapi taknak amek masa yang sangat lama bagi dia untuk tunggu jawapan
sebab aku tanak terlepas peluang
yang sama aku lepaskan peluang2 yang aku dapat waktu dulu


okey bai

Wednesday, May 04, 2011

You And I

mama dah suh buat keputusan.. (tanpa sebarang kiasan)

dan jawapan aku?

.............................................................


(hati aku da mula berikan jawapan)
tapi aku masih tak berani nak berikan keputusan aku
tak berani meluahkan rasa aku
mungkin ini jawapan yang aku tunggu selama ni

ATAU

 mungkin aku belum bersedia lagi
( saat ini serius aku cam rasa nak bersendirian barang sesaat dua..tanpa org2 penting dalam hidup aku..tanpa kata2 semangat dr mereka..tanpa layanan baik mereka)

mungkin tanpa mereka seketika, aku bole buat keputusan yang terbaik untuk diri aku

mungkin?

tanpa dipengaruhi dari mana mana pihak


breath



malam ni macam malam sebelumnya..hahha..tak tido malam..aduih.. bak kata kawan aku time makan chicken chop sesama tadi, nampak macam susah je nak betulkan balik time tido aku nih..memang betul pun..susah..2 tahun jadual macam nih..cam ssh nak betulkan balik biological clock aku nih..skang pun, kalau aku cube nak lelap mate sebarang sesaat dua lepas smayang zohor, mesti fail punya..mata tanak pejam..
rini macam xbenti cakap lak aku ase..tapi serius da seharian sebenarnya aku dok migrain buat akaun..macam da terjebak dengan forensik akaun lak arini..kene check satu2..kene analisis mana masalah ..punca masalah.. pertama kali aku terasa serabut sket kepala sepanjang keje tapi berterima kasih kepada kawan2 yang ade utk hari ni..yang buat aku cakap xhenti , gelak xingat sampai lupe kejap beban yang ade..thanks !


lepas isyak sampai kul 1 tadi, serius aku still xbenti cakap..macam minah kepoh pun ade..sakit pipi dok gelak...rindu si wanie sayang..dia coll semata2 nak tanya khabar aku..lepas jumpe akhir bulan 2 ritu, kami macam lost contact lak..dia bizi, kewangan aku xstabil (maksudnya aku xtopup, sbb tu xmsg wanie hehe) ..ritu kejap je msg2 ngan dia sebab nak tanya pasal trip ke perlis nanti..lepas tu senyap sampai malam ni..update sedikit sebanyak pasal hidup..gelak2, usik2..rindu wanie.. alhamdulillah, dia da naik pangkat..she deserve it..


letak je tepon, si hakimi coll..siap uji aku dengan nombor lain..konon nak kenal la..cis kek punya kawan..oh, hakimi ni kawan sekolah dulu..waktu form 6..kalau nak cite sejarah kawan kami serius kelakar..dulu waktu dalam kelas, kitorang musuh no 1..xle pandang sket mesti nak gaduh..tapi lepas je sekolah, dia masuk UMT, aku masuk kolej kuantan, serius xsangka dia cari aku..then terus jadi rapat..sampai skang..alhamdulillah..wpn dia da selamat kawen, tapi dia xpenah gagal utk ade dengan aku waktu aku buntu, perlukan kata2 semangat, yg bole merasionalkan pikiran aku..dia banyak beri nasihat (bab agama insya Allah, kalau aku tanya dia, dia akan jawab dengan detail) ..skang dia jd kaunselor ak pasal bab2 alam perkahwinan..serius aku banyak tau hal-hal dalam alam perkahwinan dr dia ( bukan bab2 lucah okey) .. 2 jam borak tadi semua pasal kawen..dia ada jugak nasihat jangan tunggu lama2..sebab umur aku ni bukan makin sikit (thanks kawan share !) .. dan malam ni aku dapat ilmu baru pasal business..


takde idea da..ayat pun da macam ape da..gile banyak cite yg berlaku (ceh, ayat selalu nak macam nih) tapi tu la..terasa cam da xpandai nak susun ayat je..bile baca balik, ayat cam dak sekolah rendah pun ade hohohoho..



okey bai

Sunday, May 01, 2011

when you believe



sepanjang masa cuti bersama mama, banyak benda yang kami bincangkan..terutama berkaitan umur aku..hidup aku..masa depan aku..

        
pilih yang terbaik untuk diri ina
yang bole bimbing ina
yang bole terima ina seadanya
yang jujur
mama terima dia seadanya dia



aku perlukan jawapan daripada Yang Maha Esa..sebab..aku suda mula confuse dengan apa yang ada dalam hati aku..serius aku confuse..

esok keje, lepas keje pegi tenangkan diri dengan beriadah...


okey bai
Loading...