Nuffnang Ads

Thursday, October 28, 2010

In the name of LOVE


seharian bersama kesayangan
buat hidup ceria
hoho teringat kata kata one of my kesayangan
sekarang aku xrasa pape 
xrasa sunyi
xrasa keseorangan
sebab aku ada mereka

sama la time diploma
waktu zaman gelap aku
zaman suram aku
mereka2 yang pernah berada bersama aku
selalu ade
selalu disamping
selalu berikan kata kata semangat
aku amat menghargai
:(
walaupun sekarang
ade da sebahagian da xserapat dulu
malah macam ade sumthing yang berlaku
mungkin aku da terlepas pandang ke
mungkin aku ade wat mereka mereka terasa
aku minta maaf
aku bukan insan sempurna


tumpukan utk final exam
final sem
masa masa terakhir bersama kesayangan
dr awal aku masuk belajar lagi
memang aku da tetapkan hati aku
jiwa aku
otak aku 
aku xnak couple
pernah sem 4 aku hampir melanggar prinsip aku
aku terasa nak couple
itu naluri kan..
dunia ni manusia dijadikan berpasangan and rasa itu normal
dan aku da start nak jadi normal balik lepas hati mati nak couple2 ni
and ade beberapa *ewah* orang insan terpilih
tapi tu la..semua salah aku
aku xkan salahkan sesiapa
ada orang yang disukai,disenangi buat aku SEDIKIT alpa dengan pelajaran
itu yang aku takutkan
aku xsalahkan mereka
aku yang xle handle 
aku xnak degree aku sama macam diploma
terumbang ambing
result macam celaka
yang buat result tu macam celaka bukan orang lain jugak
diri sendiri jugak



coll mama
amek semangat
mama harap aku balik dan bole jaga tokwe
mama ade cakap ade keje kat UMK and Uitm Machang
insya Allah akan apply
harap jodoh ade di kelantan
atleast aku dapat jenguk mama ayah
da makin tua da mereka 
TT



bulan 1 akan apply utk sambung belajar insya Allah
doakan saya ade semangat nak sambung master
tekad nak sambung
bole amek langkah berjaga jaga kalau ade orang tanya soalan cepu mas bile dok kampung

NEH BAKPO XNIKOH2 LAGI NEH

uhh zaman tension kembali lagi
omma help me ^_^

bai bai !

Wednesday, October 27, 2010

sexy back


oh yeah !
da anta final report utk wat hard cover
selesai 1 kerje

2hb - finance

13hb - digital

*exam tahun ni xmacam exam tahun lepas..exam tahun lepas aku terpaksa jawab exam time birthday aku*
sedih tak? sedih tak??

ha ha ha


Tuhan
permudahkan aku jawab exam
permudahkan aku untuk grade
permudahkan untuk aku dapa kerja yang halal
temukan aku dengan jodoh yang boleh membimbingku
menerima ku dan keluargaku seadanya

heee
janji
lepas ni sesiapa nak berkenalan aku xkan lari da..
macam 2 tahun kebelakangan ni
bukan xde yang nak serius

asal kawan ngan dia xserasi lah
xberkenanla
jiwa xsukela
jiwa suke tapi malu
da terlepas kat orang 
huh !
mama xsuke
imi risau
lepas ni da xde da penolakan
akan terjadi penarikan pulak
hahahahaha ! gatal gile !


harap2 dia still lagi tunggu TT
salah aku jugak dingin..
uhuk..kalau ade jodoh xkemana kan ^_^

xsabar nak tunggu majlis besar dear wanie
da mintak izin ayah nak berkampung di rumah pengantin time akad nikah
^_^
love her soooooooooo much !



okey
lepas exam update plak blog neh
bai bai

maknanya hati da pulih !
alhamudulillah Tuhan ^_^
maknanya 3 tahun ni aku da lepaskan ramai lelaki yang handsome, macho, baik hati dan beriman
=.=
xpela..semua tu bukan jodoh aku kn
yang pasti insya Allah aku xkan AMEK dan KACAU orang punya

FULL STOP!!

Friday, October 01, 2010

teenage dream


presentation da habis
system alhamdulillah bole running
tinggal edit final report
sir syamsul bagi nasihat kat kitorang suh cari proof reader dr luar
sebab dia xsempat nak check satu2 untuk kami
alhamdulillah da dapat harga yg terbaik
kalau amek yang rm5 per page maunya report tu berharga rm400 =.=
kesian mama kene keluarkan duit lagi


time hantar cuz aku balik UK
terserempak ngan senior kolej dulu
bertukar2 khabar and dia tanya macamana final project
aku cite semua masalah yg aku rasa sepanjang tahun ni
aku je rasa..orang lain xrasa
dr system aku yang xle run
ikut hati aku nak amek system tahun lepas punya
cuma edit2 tapi apakan daya laptop aku diformat tanpa di back up dulu
padahal aku da bebel bebel ingatkan suh back up
salah aku jugak xbackup kat CD ke ape
sebab tu junior yang mana mintak nak sample system utk tahun 2009 aku xle kasi
bukan kedekut ke, malas nak kasi ke
memang xle nak bagi sebab ende da xde
sebab tu aku malas nak amek tau kalau kot ade yang terasa ke sebab akuxkasi.. cakap aku kedekut
lantak ah..sape yg kenal aku dengan ikhlas mesti tau aku mesti xsampai hati xbagi punya
nak merajuk, xnak kawan, xnak tegur dalam facebook ke
aku xpeduli..da penat nak mengalah..
asyik aku je rasa aku yang wat salah


senior tu sendiri cakap
sebenarnya apa saja asgmt dr sem 3 sampai sem 6 sebenarnya tale kasi kat sem bawah
bukan kedekut
sebab time coventry audit semua asgmt, kalau dapat tangkap orang plagiat asgmt org,
senior xkene buang..sem bawah kan kene
kalau kite kasi junior ubah xpe..tapi kalau xubah? amek sebijik je?
pk sendiri
nak2 kalau utk final project...
sebab tu time sem 3 and 4 xleh main2 time wat system
sebab project system sem 4 tu nak xnak akan gune jugak utk final project
tapi seingat aku aku kasi je asgmt yg penah aku wat utk sesapa yg mintak
janji diorang ubah
aku hanya nak share apa saja yg aku ade utk belajar
xde istilah kedekut ilmu ke ape ke
sebab aku tau kedekut ilmu ni rugi orangnya kan


dapat email 
terkejut jugak..
cube siapkan resume semua
tanya mama semua
haapan aku hanya nak keje kb
tapi rezeki ade dimana2 kan
search website company
macam cine je semuaanya =.=
lately neh aku xde confident nak speaking
resultnya tgklah presentation aku selasa lepas =.=
bincang ngan mama
mama cadangkan masuk british council utk improve speaking
minggu depan aku mask kelas
rupanya mama da asingkan duit pencen tu utk semua ni TT
10x mama
so skang da xde masa main2 da..


sekarang aku hanya nak pastikan aku grade on time (insya Allah kalau xde repeat pape)
nak cari keje
nak balas jasa
nak travel !
apa gune ade BJ kan kan kan

"Sesungguhnya sesudah kesulitan itu pasti ada kemudahan. Setelah titisan air mata pasti ada senyuman dan setelah malam pasti datang siang. Sesungguhnya awan kelabu kesedihan pasti berlalu, pekatnya malam kesusahan pasti tersingkap, segala masalah pasti teratasi dan segala bencana pasti akan berakhir dengan izin Allah."

Loading...