Nuffnang Ads

Thursday, March 24, 2011

no name

takde masa, takde mood tapi banyak cerita yang berlaku, tapi tu lah..ade kekangan nak bagitau..satunya sifat malas dah sebati dalam diri..macam dah takde sifat rajin langsung nak meng update.. cerita banyak.. tapi tu lah.. yang aku pegi ulang ayat tu kenape?

dah hampir tiga minggu..yep..tak sampai sebulan lagi.. moga Tuhan tunjukkan jalan yang sebenar benarnya..aku ni pun mengade..setat semalam la nih..hati tak tenang..setan dok cucuk cucuk hati neh..kadang2 mesti nak pk yang bukan bukan.. adoi.. matured skettt please ! kerja kat office skang pun dah kurang, makinlah perangai aku ni nak meroyan..adoi !

upss.. rupenya datang bulan theehehe..takpe hati..just have a faith ! okeyyyy ! follow the flow, be patient, be strong, always smile, jaga perwatakan, jaga muke , jaga badan..serius tak jaga padahal tak makan mana pun !


okey bai !

Sunday, March 20, 2011

through the tree - part 2

tetiba balik keje, emo datang..tetiba air mata keluar.. terisak isak nangis..okey, aku yakin aku letih..tapi, bile makin banyak air mata keluar, makin aku tau, aku rindu yang teratas dihati..

rindukan saat saat dia beri pendapat, menenangkan hati bile sedih, dengar kata kata hikmah daripada dia, cerita tentang kegemaran dia, cerita sedih dia, melihat dia tersenyum, makan makanan kegemaran kami bersama dan aku berkongsi segala kegembiraan yang aku dapat dengan dia..

yang pasti, aku sekarang rindukan kata kata bernas daripada dia..selepas dia, aku xberkesempatan lagi berjumpe dengan seseorang yang seperti dia..serius terlalu rindu kan dia , nak2 aku dengar lagu yang dia pernah like dalam facebook.. i keep repeating that song until now !

serius aku rindu !

Monday, March 14, 2011

i love her !

da tak banyak masa di sini..selasa, akan ke airport bersama kakak, jumpe dengan her MIL sebelum MIL berangkat ke mekah..oh, lupe, aritu waktu kakak ke airport nak jumpe MIL, rupanya mereka tak jadi pegi mekah sebab visa tak dapat..how come? sedih sebab batch yang pegi ni semua warga emas..so, agak tak patut sebenarnya bende ni berlaku..tapi, ni dugaan sebenarnya..then, dapat berita terbaru yang visa mereka alhamdulillah da dapat dan final result, berangkat pada hari selasa..pastu, dalam kul 5 plak, turn aku pulak naik..sedihnya T______T ..dalam dilema, sebab aku still lagi nak stay ngan kakak aku, tolong apa yang patut tapi tanggungjawab aku untuk bekerja sebenarnya da ade dibahu aku..so, kene ade sifat rasional dan juga professional (kalau x, sia2 je aku belajar di kolej professional mara kalau xde sifat tu ! <-- okey, ini mengarut)


kalau nak ikut datang kl, memang selalu jugak la aku sampai sini..mujur jugak ade makcik2 kan..berkembang la jugak sepam dua otak aku..takdelah dalam tempurung sangat..tapi lain tau kalau MENETAP kat sini dengan datang nak BERJIMBA..lain..tu je..tapi serius, dok sini, yang paling best adalah part menghabiskan duit..uih, laju je kalau bab nih =.= ..xpe, balik je kampung, terus kene handle resort..alhamdulillah jugak kan..xde la buang masa..ekceli aku sebenarnya sepatutnya balik awal sebab pakcik aku da letak nama aku dan dibawah tanggungjawab aku untuk sign cheque2 yang ade..so, mulai sekarang, aku kene bukak kitab akaun balik..pastu kene tekan butang f5 dalam otak dan kene belajar !

bulan 4, start cari maklumat untuk paper work..ade masa lebih kurang tiga bulan untuk siapkan..harap harap aku bole catch up..cari pengalaman..bekerja dengan golongan professional..kutip mana yang berguna..mana tau, bole sambung master kan..doakan untuk itu..

oh, semalam, pegi berjumpe dengan wanita kesayangan saya !

wanie tak tau pun aku snap gamba ni hee



lepas wedding kesayangan yang satu ni, kami langsung tak jumpe..lepas je wedding kesayangan ni, kami langsung tak keep in touch..serius masing masing busy..aku kadang kadang lepas je balik kelas ritu, terus tido..bangun mesti nak kul 3 pagi sebab aku tak semayang isya` lagi then sambung tido..bangun subuh, siap2 ke kelas dan begitulah seterusnya selama 3 bulan..terasa sangat serba salah dengan kesayangan yang satu ini sebab langsung tak tanya khabar..


walaupun jumpe dua jam je tapi kami banyak berborak..terima kasih dengan nasihat itu..saya akan pertimbangkan benda tu walaupun saya da give up..Allah itu mengetahui ..saya da cuba sedaya upaya saya..

terima kasih kerana selalu mendengar setiap bait kata saya..dari dulu sehingga sekarang, kamu tak pernah gagal bersama saya

terima kasih menemani saya makan sushi ^______________^ , walaupun awak tak suka tapi awak cube juga makan disebabkan saya ..kesian awak..sorry T_T ..tapi enjoy sangat makan dengan awak sebab walaupun awak tak suke, tapi awak suke mencube..itulah sifat awak yang saya kagum selama ni..awak suke mencuba benda yang baru, walaupun bende tu awak tak suke ke, tapi awak cube jugak sehingga berjaya (maksud saya tentang kerjaya awak, hidup awak)..awaklah idola saya untuk itu..insya Allah..doakan untuk saya


nanti ade jodoh, kite jumpe lagi :)

oh, esok mau berjimba bersama kakak dan kawan kawan dia yang happening buat kali terakhir..skang, sepupu kecil kami ade di UPM..last minute punya plan..perancangan aku ngan kakak, lepas je anta makcik aku ke mekah ari sabtu terus ke seremban..so, dari seremban la kakak akan anta aku ke airport..lagi dekat..che he coll kitorang sebab che he takleh anta amal, aifa dan alia ke debate class tu sebab che he dan ayah zi ade emergency meeting kat taiping..so, rancangan berubah..pagi ini, dalam pukul 8, kami kene bawak mereka pergi mendaftar untuk debate class.. untuk seminggu cuti sekolah ni, mereka tak rehat lagi dari aktiviti..tersangat bagus mereka punya jadual hidup.. <3 

bai

Friday, March 11, 2011

BIG BANG - Secret Garden Parody









ahha.. video yang menceriakan hidup aku arini..takleh bayangkan (tapi bile aku tengok, serius pecah perut aku) TOP jadi selembut macam tu..dala suara garau.. GD ngan TOP dan TOP ngan seungri was kissed? oooo emmm giiiii ... memang gile lawak ! sanggup mereka berlakon ahaha..

yang paling comellllllll mesti la my daesung ^__^ nak nak mase dia jadi pompuan tu..da kene da ngan dia..jadi makcik kepoh..yang jadinya mate dia tu lah..da la small eyes..pastu pakai eye lashes..pastu nampak mate tu besar pastu mulut nak kepoh.. i like !

fuhh.. arini da selesai jogging..maksud aku jogging untuk organ dalamana..iaitu dengan ketawa..so, ceria ceriakan hari anda ! jangan bersedih okey..


bai !

Thursday, March 10, 2011

my other half


seharian jugak aku dok melangut sorang sorang..kakak pegi KLIA, anta MIL ke mekah..awal perancangan nak ikut tapi dok bilang duit macam tak berapa nak cukup nak bayar ERL =.= ..nape tak pegi je ngan kete? ahh same je ..duit kene jugak hulur nak bayar parking..kene jimat ! tanak mintak da duit dengan daddy..segan T_T


tulah aku..kalau takde kakak aku, memang mati kutu dibuatnya..haih..mungkin perasaan halus yang kami ade ni kot..aku, bersyukur sebab Tuhan kasi aku nikmat ni..nikmat perasaan yang mampu kami kongsi sesama..walaupun kadang kadang kami tak cite pape pun..maknanya kami sendiri sendiri paham..sendiri sendiri tahu.. sendiri sendiri ase.. ajaib..unik..

waktu aku kecik dulu, ramai jugak tanya kalau aku demam ke, aku sakit ke, kakak aku pun ikut sama sakit? oh, tak sampai tahap tu..tapi lagi unik :) ..kalau aku sedih, dia secara automatik akan rasa aku ade masalah..walaupun aku langsung tak cite pape.. unik tak ? ^_^ ..kalau setakat sakit demam tu, bagi kami, kami da rasa sama sama dalam perut mama..mungkin sebab tu, lepas je lahir, kami xdelah menyusahkan mama ayah utk jaga kami ( terima kasih Tuhan) ..mama ade jugak cite, kalau sorang demam, sorang tu je demam..so, takdela mama ayah bertungkus lumus nak jaga kami .. tapi (ade tapinya) ..ayah pulak cite, kalau kami nak membuang ke, nak susu ke, memang serentak..ha, yang ni memang mama ayah aku kalut hee..oh, kalau keadaan gembira, tayah cakap, kami akan share everythings ^______^ <3

mengaku, zaman sekolah aku dr form 1 sampai form 5, aku memang langsung takde kawan baik..aku tak rapat dengan budak kelas..so, bile kelas aku takde cikgu ke, aku AKAN ke kelas kakak aku, intai2 kot kot ade cikgu ke ape..kalau takde, aku akan masuk dan borak borak dengan kakak aku dan kawan2 kelas dia (form 4 dan 5, aku separate kelas : AKU - kelas akaun KAKAK - kelas sains) ..waktu rehat la yang paling aku tunggu ! beli keropok, masuk kelas dia dan bole aku main pingpong dengan kawan kawan kelas dia ! serius i had fun with them ( mereka terpaksa dok kelas kimia yang meja panjannnnnnng dan ade penunu bunsen bagai tu sebab waktu tu kelas xcukup =.= ..nak tambah bangunan, maklumlah, di bandar kb mana la ade tanah da)

lepas SPM, serius masa tu adalah masa yang paling aku suffer..kakak aku dapat Uitm kuantan dan aku masuk form 6..tetiba aku jadi pasif..tak dapat terima hakikat dia takde dengan aku..hari hari, aku balik dr sekolah mesti nangis..nak gi belajar kete, mesti nangis..nak gi mana mana mesti aku nangis dulu..sebab aku tak dapat terima hakikat aku kene berdikari da..serius, nak adapt bende ni memang amek masa yang agak lama..berterima kasih utk kawan kawan baru (nik, sheera, riki, hakimi- sekadar menyebut beberapa nama), aku jadi excited nak gi sekolah lepas tu..sebelum kakak aku bole transfer Uitm kelantan, hampir setiap hari aku coll..bukan sekali sehari tapi ntah bape banyak kali..sebab setiap apa yang aku buat, aku WAJIB akan update dengan dia..

lamaa tu, aku baru bole terima hakikat..contohnya lah, kami tak pernah berpisah TAPI SATU HARI NANTI, nak tak nak, aku kene terima hakikat jugak aku ngan dia memang akan berpisah..


waktu merisik


macamana perasaan aku bile aku dapat tahu kakak aku ade yang teristimewa? SERIUS AKU TERGUGAT ! ahaha..abang ipar aku penah cakap kat kakak aku (lepas tu kakak aku bagitau aku, well kami kan takde rahsia) kenapa dia rasa aku tak suka dia =.= ..sorry..perasaan semulajadi..memang agak lama aku amek masa sampai aku bole terima semua..alhamdulillah, aku dapat seorang abang ipar yang TERAMAT BAIK.. supportive..waktu aku kapel dengan ex boyfriend aku, dia ade cakap dengan kakak aku (as usual, kakak aku mestinya bagitau aku) dia tak suke hubungan ni TAPI dia tak halang..asal aku gembira dan bahagia..sekarang, baru aku tau kenapa abang ipar aku tak suke..terima kasih..sebab ada dengan ina waktu tu..


sebab tu, waktu dia kawen, aku tak nangis..semua orang pelik even cuz aku ( teh ) , sebelum kakak aku sah bergelar isteri, teh termenangis..dia tanya aku kenapa aku tak nangis..dia ase sedih sebak je..tapi dia tengok aku steady je..kenape eh? sebab aku dapat rasa, aku lepaskan kakak aku kepada seorang yang bole jaga kakak aku..so, itu tandanya aku gembira..bile kite gembira, kite takkan menangis ^_^ ..teh antara sepupu yang paling rapat dengan kami, no wonder dia ade perasaan sebak dan sedih :) ..thanks teh..love you ! 

ouh..macam sepanjang hidup kami, kami hanya ade perasaan gembira dan penuh kasih sayang saje kan..no no noooo.. penah gaduh? SELALU.. jangan tak tau, waktu kami kecik kecik, kalau gadoh, bukan hanya perang mulut je tau..siap ade sesi tumbuk menumbuk, flying kick bagai..jangan main..sampaikan mama selalu jugak nangis bile tengok kami gadoh..mesti dialog sama je mama ucap `kenape la anak2 mama salu gaduh..da la mama ade 2 orang je anak sobs sobs sobs (adik aku takde agi okey` ..tapi miracle, lepas aku sepak kau, kau tumbuk aku,terajang sama sama, 5-10 minit lepas tu kami sambung borak.. gile kan ahaha


adik bongsu kami penah merajuk sebab kami tak kasi dia masuk geng..dulu waktu kecik kecik, bile dia datang bilik kami nak tido sesama, kami halau ( uh ! gile kejam) , bile dia borak borak, kami langsung tak pay attention ( uh ! sangat kesian), bile jalan jalan di mall, kami suh dia jalan dengan mama dan ayah ( seriously memang sangat kesian) ..tak patut kan kami sebagai kakak layan dia cenggitu T___T ..biane (bahasa korea = maksudnya sorry) , nak wat macamana..kami dari dalam perut lagi dah berkongsi tali pusat, makanan, segalanya bersama..so, bile adik aku lahir, kami jeles..kami lancarkan perang..tapi, sekarang, jangan mainn..kami bertiga memang kamceng..sebab aku dan kakak SANGAT SAYANGKAN ADIK KAMI !


da besar da pun adik kami yeay


kalau kakak aku sedih kan, contohnya macam skang, ade satu proff (orang amareka yang bangang), yang anti melayu (bangang kan..dah la kau cari rezeki kat sini) kasi markah yang memang tak masuk dek akal..oh, kakak aku da dapat result master dia yang last semester punya..semua dapat A dan B (alhamdulillah) kecuali subjek proff neh..to the S, to the H, to the I, to the T betul perangai..so, memang langsung tak puas hati..so, kakak aku geram sampai dia boleh menangis (geram, bukan sedih)..yang peliknya, aku pulak yang beria nangis..aku taleh tengok dia sedih..sebab dia la yang salu usik2 aku, buat aku marah..dia yang menceriakan hidup aku dengan lawak lawak dia (dia suke gune perkataan usop dalam hantu kak limah pulang ke rumah..KITE BAKO..KITE BAKO..serius lawak)..jarang aku tgk dia nangis...dia seorang yang berjiwa kental dan keras hati..bile dia sedih, aku jadi dua kali ganda sedih..


alamak panjang plak entry neh..memang aku sengaja tulis pasal kakak aku sebab aku nak buat satu entry khas untuk dia..so, conclusionnya, aku bangga sebab dipilih oleh Allah S.W.T utk punyai seorang kembar dalam hidup aku (bukan riak ye)

oh ye, berkaitan dengan connection between our soul, baru je berlaku..ritu teman kakak ke KLIA sebab abang ipar balik dr out station from kuching..dia amek tiket last flight balik kb..dalam kul 10lebih jugak la..aku jenis pembimbang orangnya so, aku risau kakak aku sorang2 bawak kete nanti balik ke serdang..dekat 2 jam jugak aku dok melangut kat mekdi sambil online..pastu tetiba aku kemas kemas laptop dan terus keluar mekdi..jalan xsampai 5 langkah nampak kakak aku ngan abang ipar aku tengah jalan nak ke tempat aku..waktu tu, kakak aku xcoll pon..aku dapat ase dia dr little taiwan gerak ke mekdi

so, ade paham?  


Tuesday, March 08, 2011

the beginning




alhamdulillah..rezeki da menjelma ..walaupun bayang bayang rezeki tu xde lah muncul lagi, tapi aku da pasti jalan mana yang aku perlu ambil.. first step, serius aku memang ade perasaan konfius..tapi, aku pk, mungkin berkat doa mama aku siang malam, ayah aku yang gile sokong dengan apa yang aku rancang, dan akhirnya sudah nampak apa yang aku nak :) .. ouh ! da bole kumpul duit ke korea bermula dari sekarang ! erk..bulan 4 baru bole setat menabung ekeke

bulan empat nih, insya Allah mungkin aku sibuk dengan paper work.. mama cakap aku akan masuk meeting dengan ayah zu bersama professor bagai.. so, aku sendiri kene dengar, kena tahu perjalanan sesuatu projek..kental jugak sebenarnya..tapi aku cube.. pengalaman itu amat berharga..walaupun perasaan cuak tu ade, tapi aku boleh atasinya !

business insya Allah akan berjalan serentak..doakan aku tabah..sebab awal awal mesti adenya dugaan kan..takkan masuk terus untung beratus ratus (amek amount kecik dulu..kalau amount besar macam terlalu confident pulak)

tapi aku sangat harapkan rezeki yang satu ni..sebab, dalam diri aku, memang dari dulu lagi inilah cita cita aku..kalau aku tau dulu ade course ni , da lama aku blah dari KPM.. tapi takpe..itu lah orang cakap rezeki kan..dulu, aku ingat aku memang minat course account (sebab amek account mase SPM kan) ..so, da rasa aku memang amek jalan yang lurus lagi benar..rupenya tidak.. waktu pilih course utk sambung degree pun aku ingatkan aku memang dah sah sah  pilih jalan yang sebenar2nya..abes je degree, rupanya tidak sama sekali jugak..so, walaupun kakak aku ade jugak kasi pendapat yang kalau aku dapat rezeki yang satu ini, aku macam mensia siakan ilmu yang aku dapat utk diploma dan degree.. takpe, itu hanya satu pandangan ikhlas kan..bagi aku, aku masih lagi boleh mempraktikkan semua ilmu yang aku da ade..tapi dengan cara yang tersendiri wink wink ..Tuhan, ku mohon, jika rezeki yang satu ini adalah yang terbaik utk hidup aku, maka permudahkanlah ia..

semalam, tengah lepak dekat KLIA, mama tetiba coll..borak borak biasa..lepas tu mama titipkan satu khabar yang boleh mengubah hidup aku..

Tuhan, jika khabar itu memang yang terbaik untuk diriku, permudahkanlah ia



XOXO

Saturday, March 05, 2011

Korea Precious: [PICS] SBS Big Bang Show

Korea Precious: [PICS] SBS Big Bang Show






curi gambar..suke tengok dae sung rambut hitam seriously !

[110228] Big Bang - Tonight @ SBS BigBang Show

serious GD main gitar
hempap gitar?
seriously??
aww..






kelmarin aku gembira..kenapa? dua kesayangan coll..heaven..dekat sejam aku borak dengan wanie..seriously..skang jarang yang amat aku keep in touch dengan wanie..dulu..bole je kan sesuka hati nak coll walaupun kul 2-3 pagi..tapi skang kene behave laa..da milik orang..hee..semalam terlalu banyak share bende2 dengan wanie..dan aku gembira sangat dengar berita2 terbaru pasal wanie..mungkin sebab kami da lama tak borak, banyak cite yang hold..so, semua nak cite on the spot..memang takkan abes la kan kalau nak cite skali harung..kene marah dengan wanie semalam sebab aku bagitau dia aku teragak2 nak coll waktu weekend..aku bukan ape..takut mengganggu..weekend je masa yang ade untuk wanie spent time dengan husband dan family..takpe takpe..sebelum balik kb, aku nak jumpe jugak dak wanie nih..lepas nih, xtau la bile pulak dapat jumpe  T_____T

semalam apex coll..terharu..sebab tengok status dia kat facebook buat aku teruja..tunggu jugak dia balas tapi sepi jee..rupenya dia keluar..balik2 tengok aku komen facebook terus dia coll aku..share berita gembira itu..thanks dik..apex seorang adik yang baik..pendengar yang baik dan seorang kawan yang baik..satu kelas waktu diploma kat kuantan..tapi tak serapat waktu di kl..serius dia banyak tolong aku

terima kasih kesayangan sekalian..kamu semua tak pernah lupakan aku..selalu share berita gembira..takpe takpe..nanti bile tiba giliran aku, aku akan share dengan kesayangan kesayangan aku

yang tale belah, apex cakap, dengar je suara aku, macam aku ni da bertunang..pelik jugak aku kenapa apex bole cakap sampai ke situ..alasan yang apex bagi adalah dia dengar suara aku ceria semalam..come on dik..suara nuna kan macam ni..hehehhe..alhamdulillah..hidup nuna skang xde masalah pape..dulu pening dok mikir nak grade je kan..skang pk nak cari duit je nih..kite kan kene mata duitan..ahha..soalan apex itu aku tinggalkan satu tanda tanya besar buat apex..tunggu dan lihat... (ayat nak suprise je kan)

tahun niiiiii aku nak travel..da ade list sape2 yang nak ikut trip ke korea..harap2 semua yang dirancang akan jadi..insya Allah..permudahkan semua urusan ini .. ^________________________^
okey bai !

Wednesday, March 02, 2011

s a d S T O R Y

jangan salah faham ...tajuk entry nih takde kaitan pun dengan hidup aku..chill chill.. hidup aku sekarang.. dunia aku sekarang .. alhamdulillah.. berjalan dengan selancar yang mungkin .. kadang kadang tu ade je masalah yang melanda.. itu biasa kan sebagai manusia.. takkan nak idop dalam keadaan gembira bahagia .. masalah tu menunjukkan hidup kite ada cabaran.. ada dugaan .. Tuhan tu tak kejam.. setiap dugaan yang Dia berikan kepada hamba hambaNya , Dia da tau kite larat tak nak galas masalah itu.. masalah besar aku skang? aku masih lagi tak start keje.. betapa tak caknanya aku dengan keadaan sekeliling T____T .. ade beberapa hari lagi aku di KL..then, insya Allah, aku akan mule keje lepas aku balik kampung..dan aku da mule kene siapkan diri kalau orang kampung / kawan kawan / sedara mara dok bangkit pasal kawen .. waduh !


jom.. aku nak share movie movie dan drama yang aku da tengok.. saat saat akhir sebelum aku bizi dengan kerja dan kehidupan baru.. tapi serius, semua drama dengan movie yang aku nak share ni memang sad ending...kite selalu nak tengok cite asyik happy ending je..awal2 gembira..sampai part konflik2 mesti nak jadi dekat bahagian tengah tengah cite.. kat sini, kite akan abeskan air mata dengan hati jadi sakit..uh..memang sakit hati.. then abes dengan happy ending, dengan kite kite dok sengih sorang sorang..best kalau idup macam tu.. hee.. tapi kene ingat jugak, real life, ade kisah kite TAKKAN akhir dengan cite gembira je kan..hee..contoh cite gembira mestilah full house, my girl, boys over flower, pasta (serius kene tengok cite ni), personal taste..sekadar sebut beberapa cite..DAN OF COURSE LA SEMUA CITE KOREA DENGAN JEPUN ahaha..sorry2.. sekarang takde mood nak tengok cite omputih..semangat asea skeett..



cekidout !

MOVIE

1) heavently forest ( bahasa jepunnya - tada, kimi wo aishiteru)






ekceli aku da buat entry cite ni dekat entry lama..nak cite balik sebab cite ni satu satunya cite Jepun yang aku suke tengok dan baru je kejap tadi aku tengok balik..pasal photography.. cite dia tak berat tapi nak dekat dekat abes, aku boleh nangis (memang selalu menangis lah keje aku) ..serius best..tanak cite banyak banyak nanti tak suprise (hehe)


2) 71 into the fire







ye ye..tau..baru je bagitau kat entry sebelum ni kan..hee..eksited..serius best..cite ni amat sedih..aku..kalau sentuh bab bab keluarga, especially pasal mak, confirm air mata aku jadi murah T___T ..dah..jangan banyak cakap..tengok sendiri
oh..satu lagi..waktu penggambaran filem neh, TOP tercedera..tapi, betapa komitmennya si TOP, dia tanak pon berehat..teruja nak habiskan penggambaran..peh..kental mamat nih

dan oh..ini special edition punya..jom cari dimana TOP berada dalam pic nih..ahahaha

jagan cepat putus asa ! hehe




3) virgin snow



lee jun ki? enough said !



4) wind struck





nilah first cite korea aku tengok dalam hidup aku..sape yang kenalkan? abang ipar ..setat tengok tak silap aku time aku awal diploma..tapi tak eksited pun masa tu sebab aku layan cite omputih ( kalau tak silap aku tengah layan grey`s anatomy, monk) ..so, tengok macam tu je cite neh.. TAPI BILE DA TERJEBAK DENGAN KOREA NEH , aku tengok balik ..serius sedih T__T DAN waktu layan family outing, mamat neh ade..serius aku gelakkk je memanjang..lucu jugak mamat neh.

.
movie dah..jom layan drama ^_^


1) il ji mae


lee jun ki lagi?? enough said lagi sekali !




2) IRIS




ekceli ni pun aku da wat entry KHAS untuk cite nih..dalam awal bulan 2 aku tgk cite neh..then semalam aku beli DVD 71 into the fire, terus aku suke, gembira sebab pelakon dalam cite IRIS ade jugak dalam movie 71 into the fire tu...tak percaya? hokey ! skang jugak aku tunjuk bukti (poyo..padehal org bole tengok je pon..ahaha..tak kira, nak tunjuk jugak !)




     ini Kim seung woo                                   ini TOP       
IRIS

                     ini TOP                                                                    dan ini Kim seung woo



hehe..jom tgk muke menyampah TOP dalam IRIS


gile JAHAT ! gile GANGSTA !
i hate you !




 lainkan muke dalam 71 into the fire

innocent, lovely, sweet, anak emak, comel, handsome, kacak (ehh)
macam da fall in love da haa


okey bai !


tertunggu2 bile la my daesung nak berlakon
asyik tengok family outing je =.=

Tuesday, March 01, 2011

day - by - day



cite TOP yang terbaru..kali ni aku suke dia..innocent..muke kebudak budakan..barulah kene dengan umur dia (tahun ni 24 tahun)..awal cite lagi aku da nangis..kite sebagai rakyat mesia ni kene bersyukur sangat sangat..negara kite takde masalah yang berat lagi..tak sampai tahap nak perang sesama kite..tengok cite ni (perang antara korea utara dengan korea selatan) buat aku terbayang time zaman komunis dan jepun jajah tanah melayu..macam ni kot nenek moyang kite rasa.. serius sedih !

sob sob.. nak sambung tengok cite..biar ade rasa patriotik sket dalam diri.. T____________T ..oh bai de way..ade menerima hadiah dari dia..jeng jeng jeng









berusaha anta pos laju padehal bole je bagi sendiri..konon nak suprisekan kan kan kan..thanks ^_^..sile panggil saya budak nerd..

suke dengan spek baru..ade gaya macam dia kan kan kannnn..




okeybai !
Loading...