Nuffnang Ads

Monday, March 14, 2011

i love her !

da tak banyak masa di sini..selasa, akan ke airport bersama kakak, jumpe dengan her MIL sebelum MIL berangkat ke mekah..oh, lupe, aritu waktu kakak ke airport nak jumpe MIL, rupanya mereka tak jadi pegi mekah sebab visa tak dapat..how come? sedih sebab batch yang pegi ni semua warga emas..so, agak tak patut sebenarnya bende ni berlaku..tapi, ni dugaan sebenarnya..then, dapat berita terbaru yang visa mereka alhamdulillah da dapat dan final result, berangkat pada hari selasa..pastu, dalam kul 5 plak, turn aku pulak naik..sedihnya T______T ..dalam dilema, sebab aku still lagi nak stay ngan kakak aku, tolong apa yang patut tapi tanggungjawab aku untuk bekerja sebenarnya da ade dibahu aku..so, kene ade sifat rasional dan juga professional (kalau x, sia2 je aku belajar di kolej professional mara kalau xde sifat tu ! <-- okey, ini mengarut)


kalau nak ikut datang kl, memang selalu jugak la aku sampai sini..mujur jugak ade makcik2 kan..berkembang la jugak sepam dua otak aku..takdelah dalam tempurung sangat..tapi lain tau kalau MENETAP kat sini dengan datang nak BERJIMBA..lain..tu je..tapi serius, dok sini, yang paling best adalah part menghabiskan duit..uih, laju je kalau bab nih =.= ..xpe, balik je kampung, terus kene handle resort..alhamdulillah jugak kan..xde la buang masa..ekceli aku sebenarnya sepatutnya balik awal sebab pakcik aku da letak nama aku dan dibawah tanggungjawab aku untuk sign cheque2 yang ade..so, mulai sekarang, aku kene bukak kitab akaun balik..pastu kene tekan butang f5 dalam otak dan kene belajar !

bulan 4, start cari maklumat untuk paper work..ade masa lebih kurang tiga bulan untuk siapkan..harap harap aku bole catch up..cari pengalaman..bekerja dengan golongan professional..kutip mana yang berguna..mana tau, bole sambung master kan..doakan untuk itu..

oh, semalam, pegi berjumpe dengan wanita kesayangan saya !

wanie tak tau pun aku snap gamba ni hee



lepas wedding kesayangan yang satu ni, kami langsung tak jumpe..lepas je wedding kesayangan ni, kami langsung tak keep in touch..serius masing masing busy..aku kadang kadang lepas je balik kelas ritu, terus tido..bangun mesti nak kul 3 pagi sebab aku tak semayang isya` lagi then sambung tido..bangun subuh, siap2 ke kelas dan begitulah seterusnya selama 3 bulan..terasa sangat serba salah dengan kesayangan yang satu ini sebab langsung tak tanya khabar..


walaupun jumpe dua jam je tapi kami banyak berborak..terima kasih dengan nasihat itu..saya akan pertimbangkan benda tu walaupun saya da give up..Allah itu mengetahui ..saya da cuba sedaya upaya saya..

terima kasih kerana selalu mendengar setiap bait kata saya..dari dulu sehingga sekarang, kamu tak pernah gagal bersama saya

terima kasih menemani saya makan sushi ^______________^ , walaupun awak tak suka tapi awak cube juga makan disebabkan saya ..kesian awak..sorry T_T ..tapi enjoy sangat makan dengan awak sebab walaupun awak tak suke, tapi awak suke mencube..itulah sifat awak yang saya kagum selama ni..awak suke mencuba benda yang baru, walaupun bende tu awak tak suke ke, tapi awak cube jugak sehingga berjaya (maksud saya tentang kerjaya awak, hidup awak)..awaklah idola saya untuk itu..insya Allah..doakan untuk saya


nanti ade jodoh, kite jumpe lagi :)

oh, esok mau berjimba bersama kakak dan kawan kawan dia yang happening buat kali terakhir..skang, sepupu kecil kami ade di UPM..last minute punya plan..perancangan aku ngan kakak, lepas je anta makcik aku ke mekah ari sabtu terus ke seremban..so, dari seremban la kakak akan anta aku ke airport..lagi dekat..che he coll kitorang sebab che he takleh anta amal, aifa dan alia ke debate class tu sebab che he dan ayah zi ade emergency meeting kat taiping..so, rancangan berubah..pagi ini, dalam pukul 8, kami kene bawak mereka pergi mendaftar untuk debate class.. untuk seminggu cuti sekolah ni, mereka tak rehat lagi dari aktiviti..tersangat bagus mereka punya jadual hidup.. <3 

bai

2 comments:

skeleton.in.a.closet said...

kak am! jahat! jumpa wani sorang je. kenapa tak ajak saya sekali???!!

cik sepet said...

jahat? oh, tertusuk jantung..wanie ada bagitau saya awak ari jumaat da ke perak..saya pun xtau awak xde, ke perak..so, bile wanie tau saya da nak balik, on d spot buat plan ninak jumpe sebab saya pun xjumpe lagi wanie lepas wanie kawen..

i`m sooo sorry dear..plan ni memang je tiba2..kami jumpe pun kejap sangat..memang xsempat nak spent time betul2..saya pun ritu ade hal dan wanie pun ade wedding

again..sorry

Loading...