Nuffnang Ads

Thursday, January 27, 2011

heart breaker

dah tak de mood nak update sebab takde gamba cantik cantik..semua dalam chelsea punya badan T T ..ku terlalu merinduimu



okey, dah..mengarut je keje..arini kakak aku dapat satu lagi berita gembira..alhamdulillah, kakak aku ditawarkan sambung PHD dengan Uitm..maknanya kalau terpilih, kakak aku akan ditaja sepenuhnya oleh Uitm..3 tahun dan sebelum dia umur 30, dia akan ade PHD.. betapa bestnya hidup


dari situ, aku macam bersemangat balik nak sambung..cume, aku kene tengok tahap kewangan aku macamana..tengoklah sekarang, ayah da tak support duit saku aku =.= .. ade jugak kasi tapi cukup cukup je buat tambang gi balik kelas and then makan..nak bermewah makan sushi bagai tu da tak boleh..ayah pun dalam bulan 10 ni akan pencen, so semua hutang such as blake aku, kereta dia, ptptn kakak dia bayar double..nanti pencen kan duit dia da tinggal separuh..contoh lah gaji dia 10k, kalau bahagi dua? (sekadar contoh aa..xkan nak bagitau kot gaji ayah bape) ..tinggal bape je kalau nak harapkan ayah agi..dia da la tua da sobs

bayangkan topup touch n go pon da bape..tiket gi balik naik ktm aku anggar dalam rm20+ SEHARI !kalau setiap hari kecuali isnin aku menapak ke KLCC, cube kire dalam sebulan da bape aku abes semata utk public transport..tu belum kire kalau aku bawak kete ke KLCC tu..parking? ( patutla aku decide last minute balik kampung, amek alih business ayah ngah tu..atleast bole belajar selok belok business kn..bile lagi nak ilmu macam bangsa cina)

so, first settle duit mara (aku pinjam 38k, apa kau nak cakap?) , bayar kereta tu sendiri, pegi KOREA ( ini wajib utuk 2011) , kenduri kawen ( ini hanya selingan, kalau ade jodoh tidak kemana ahha) , dan yang PALING PENTING, aku nak balas jasa mama ayah dan tanggung adik bongsu aku dulu..


so, sekarang list yang MACAM kene KIV adalah
       *** kawen
       *** jalan2 makan angin (sedih =.=)


wahai diri, tolong fikirkan dengan waras..please please ..bai !

Tuesday, January 25, 2011

Raise Your Glass



tayah cakap banyak..gua takde mood dari 2 malam lepas sebab gua takleh online DAN paling penting gua takleh tengok cite..gua sedih.. gua bosan..gua gua gua gua batu caves


banyak jasa chelsea (rujuk pada laptop aku) ..biarlah chelsea ni keturunannya dari ACER yang lama je, xsetaraf pun dengan sony viou ke, even ACER baru tapi beliau banyak sangat berjasa pada tuan dia ni haa..aku kan suke barang barang antik, so kalau nak bertukar pada yang baru, itu bukan aku (padahal takde duit..cakap je la) .. waktu aku nak siapkan final project aku tu, waktu tu la chelsea paling berjasa..tak meragam pun..padahal waktu tu pun ade jugak tanda tanda dia nak wat hal..mungkin dia tau kot saat saat genting aku adalah siapkan final draft DAN untuk presentation..good job my boy..thanks.. nanti tunggu aku balik kb deh..kite gi hospital..check apa yang rosaknya..aku tau kau sakit..sabar eh eh ..


aku rindu nak tgk kekasih hati, dia dan semua lah ! okey setat xde mood da sebab walaupun tengah guna laptop imi tapi laptop dia takde family outing ! okeythanksbai!

Sunday, January 23, 2011

The Highlight Of My Life



failure does not mean that you are the loser.
  dalam idop seseorang akan lalui jugak satu fasa dimana mereka akan menempuhi kegagalan..tak nak cakap pasal orang..aku da gile banyak pengalaman pasal gagal nih..lebih lebih lagi berkaitan dengan pelajaran ^________^ ..sebenarnya salah aku jugak..tak fokus, tak baca, tak minat, main main, BERCINTA je lebih huh ! <--yang ni jangan tiru..tapi bile satu masa kau da sedar, kau da menyesal, kau da lalui zaman dan saat itu, kau akan berubah jugak.. berubah menjadi lebih baik.. kadang kadang masa tu yang banyak memainkan peranan..kalau cepat sedar, cepatlah bertindak..kalau lambat? aku harap sangat jangan terlalu amek masa..kelak rugi pulak..

bile aku gagal STPM (sedih =;=), aku macam lost dalam hidup..ape pun jadi macam tak bergune je..padahal banyak lagi cara yang boleh aku amek.. so, bile da dapat sabung diploma, 1st semester result gempak, semangat membara gile gile tapi bile diri hanyut sket, da mule lupa..lupe daratan betul =.= ..tapi berterima kasih TERUTAMA KEPADA YANG MAHA ESA, Dia mungkin sayangkan aku, dia beri aku ujian dan dugaan..waktu tu, aku rasa macam tak larat sangat nak pikul semua masalah tu tapi aku tetap yakin, Tuhan xkan uji seseorang hambaNya kalau bahu hambaNya itu xlarat untuk pikul beban dan ujian tu..sokongan sekeliling buat aku bangkit dan inilah aku sekarang..

bile kenang balik saat jatuh bangun, rasanya aku tak nak ingat balik..biarlah masa tetap berjalan..aku nak sangat tau apa yang akan berlaku di masa hadapan..sebab masa hadapan tu berlaku hasil daripada masa lampau dan hari ini..dan aku akan lakukan yang terbaik.. yang penting, jaga hubungan dengan Tuhan, ibu bapa, adik2, kawan2 (aku takut sangat aku ade sakitkan hati orang tapi aku tak sedar..aku tau ade terjadi dan aku nak mintak maaf) .. 





"Accomplishment of purpose is better than making a profit."

- Nigerien Proverb

so yesterday

dua tiga minggu lepas terjumpe dengan kawan sekolah dengan junior kolej (kolej kuantan) ..yang sekolah, memang lama gile xjumpe..lepas SPM ( 2001) , memang kami langsung tak jumpe walhal kami berasal dari negeri yang sama..mungkin sebab dr tahn 2004 sampai sekarang , aku banyak menghabiskan masa di luar negeri (belum sampai tahap menetap di luar negara lagi LOL)..so, banyak jugak la aku ketinggalan dengan perkembangan semasa kawan kawan (sorry) .. dia tegur aku lain dr zaman sekolah (ini jawapan agak negatif hehe tapi benar) ..dia cakap aku makin berisi dan muke agak lain (maksudnya tak licin macam sekolah dulu)..okey yang ni aku akan cite lepas ni.. dan lepas tu, dalam beberapa hari kemudian, aku terjumpe junior kolej and dia tegur akan perubahan aku (yang ni positif ^_^) ..


ni kisah benar ..bende ni da berlaku dekat diri sendiri .. niat  nak share dengan semua , jangan terlalu ghairah nak putih ke, nak licin kulit ke..tapi yang paling penting untuk putihkan kulit dengan cara yang tak sihat..serius..jangan jadi macam aku..menyesal dikemudian hari T T .. nak cantik tapi tak dapat, duit da abes banyak mana..duit sape yang abes? duit mama ayah aku jugak..tu bukan ke namanya menyusahkan orang T T .. so please, be careful..


aku paham,remaja terutama perempuan, nak nak sekarang da jadi trend nak cantik macam fatin liyana(sekadar amek contoh) .. semua orang kenal kan fatin..kalau kite tgk kulit fatin, cantikkan, gebu..yang penting flawless dan takde jerawat..zaman aku dulu blog ke facebook ke tak berapa popular lagi (mungkin aku tak terdedah dengan bende ni lagi) ..tapi aku terpegaruh dengan cite filipina.. serius weh zaman aku takde lagi cite2 indon nih..yang fofuler ialah filipina atau thailand..bayangkan kulit dorang macamana..flawless kau aku cakap.. kalau nak ikut zaman sekolah, alhamdulillah, aku xde la masalah jerawat macam kakak aku..tapi tu lah aku, manusia yang tak pernah nak bersyukur dengan apa yang ade..sobs.. so, maknanya lepas aku SPM and STPM, boring2 dok saje kat rumah, aku beli satu skin care (aku lupe nama brand tu tapi yang pasti bukan baby face) ..from filipina.. ni terpengaruh dengan makcik dan sepupu belah ayah..serius kulit dorang memang putih melepak..flawless tayah cakap la..sampai timbul urat2 merah kat pipi..mama tegah aku pakai sebab mama tau kesan bile pakai bende2 ni..tapi biasalah..ghairah nak dapat kulit putih macam minah filipina, aku abaikan nasihat mama..


okey jom terjah gamba pulak..cite saje xjadi..semua gamba tak edit..sebab nak tunjuk kesan sebenar lepas pakai brand tu and motif gamba besar besar tu sengaja..nak suh LAGI nampak apa yang nak diceritakan ahahaha


                    (2002) - aku dua dr kanan dan sedang duduk .gamba diambil terus dr facebook..

copy right dr riki ekekke

ni rumah sukan..tun perak..ade pegang jawatan sebab tu masuk majalah sekolah..eheheh



copy right dr riki..kawan rapat selepas sheera..dah termaktub sejak dari azali muke memang bulat =.= (muke sun burn sebab time ni lepas sukan..gune perkataan sun burn macam la pegi berjemur )

cube tengok gamba kakak aku dengan aku




aku - suke biru
dia - suke merah


aku - muke bulat macam epal
dia - mke bujur macam telur

aku - kerdil
da - normal

hehehehe



cube jugak cari gamba gamba sekolah tapi time ni aku tak suke bergamba dan faktor takde friendster apatah lagi facebook, so banyak gamba diambil dengan kamera kodak..maknanya cuci gambar taruk dalam album..ni satu2nya gamba yang aku jumpe dalam page alumni sekolah aku .. tu la aku..xpernah pakai bedak, foundation apatah lagi..bayangkan aku sampai sekolah menengah,aku hanya cuci muke dengan DOVE je..tu pun waktu tingkatan empat..sebab dahi aku penuh dengan bintik2 kecil (bukan jerawat pun) .. lepas tu okey balik..time tu kire cukup sempurna bagi perempuan..tinggi 146cm, berat 39kg da cukup tapi dek tak bersyukur dengan apa yang aku da dapat, aku beli jugak brand tu..


pakai brand tu tak jadi pun dekat muke aku..pakai je terus terbakar kulit muke aku.. DAN paling menakutkan muke aku terus naik jerawat batu ! bayangkan, hidup selama 20 tahun, aku tak mengalami masalah muke dan berat badan..


ketara bile aku masuk kolej di kuantan..time tu kulit kakak da makin pulih dan macam terbalik pulak..kulit dia mulus, jerawat takde..pernah senior aku (kak eim) puji kakak aku..dia cakap kulit kakak aku macam bidadari (bayangkan kalau orang cakap MACAM BIDADARI, memang cantik) so, aku lagi tertekan..time tu memang aku tak pakai pape kat muke hatta bedak sekalipun.. 

sem 1 waktu first perjumpaan peer guidance club (PGC)

(aku pakai baju putih dok dekat dengan pintu dan tong putih).nampak kan..kulit aku jadi gelap da kalau tgk dekat lebih kurang macam terbakar (sun burn pun boleh)..time ni xreti lagi gune software adobe photoshop ke, photoscape ke yang boleh bloom kan muke biar cerah bercahaya(gile xberkembang ahahaha).. serius time tu self confident langsung takde..tapi aku bersyukur..aku dikelilingi kawan2 yang tak memandang pada paras rupa..serius..fasa ni lah paling aku enjoy dan aku kenal apa itu sahabat sejati ^_____^ (rindu saat ni) ..tgk, banyak mana aku tulis perkataan serius thehehe


last sem 1 waktu lawatan di sarawak.


time ni klit still terbakar.. tapi hitam tu agak kurang.. da bole cover muke dengan bedak walaupun tak rata..muke jadi berbelak (maknanya tak serata)



jangan tetipu dengan gamba ni..padahal kat luar memang bersepah parut dengan jerawat batu yang berwarna hitam (jerawat tu dok dalam kulit je, so xdapat keluarkan nanah..jadi, xleh nak wat apa2 melainkan pegi facial kat kedai) and masa ni berat badan da setat naik heheheh





masuk sem dua, muke terbakar da okey.. tapi jerawat dan parut still tak ilang walaupun pakai  kosmetik berjenama ( buatan malaysia) ..aku pernah jumpe pakar kulit, dia cakap kesan brand luar negara tu kuat sangat so, kulit aku memang amek masa yang lama nak pulih




ni lupe sem berapa..muke setat terbakar balik..sebenarnya muke hampir jadi nipis..so, bile kene panas sket mesti hangus (sun burn)..so, bedak xleh pakai..kalau x, naik jerawat on the spot (seksakan) T T ..memang seriusly, sepanjang diploma, memang xpenah merasa kulit flawless..time tu ade boy friend tapi less self confident sebab fizikal tak okey.. :)

tapi, bile waktu 2 semester sebelum abes dip, tawakal dalam hati nak pakai satu produk (keluaran bumiputra)..serius memang hati kering je cube..tapi ajaibnya..memang serasi kot dengan muke..mungkin sebab hampir 3tahun saya xpakai pape produk, cume bergantung pada ubat, pencuci muke dan krim pakar kulit..tu je..so, saya rasa memang serasi gile..semua pakat tegur..gile bangga :) :) ..memang time tu saya jaga sangat2..pantang pun ade sebab tanak jerawat naik (eh tetiba bahasakan diri saya pulak..nak jadi lemah lembut kejap, konon nya lah)

 hati girang bile jumpe pantai (nak nak teluk chempedak hehehe)

opss..time nih gigi tak polish agi..so sangat buruk hehehehe



 ade satu tahap aku nak pakai tudung ni je..nama pun ladyinblackwhite kan..ye dok ^_^
time ni, langsung tayah pakai bedak..macam balik ke zaman sekolah..happy je ase..parut yang ade kat muke dah 3 tahun ilang macam tu je..memang kalau abes je product tak kire toner ke, foundation ke, aku sanggup ikat perut asal aku dapat beli ( produk memang kene dirahsiakan..kalau bagitau, naya aku kene saman..tapi tula hakikat..aku yang alami sendiri..memang serik gile) ..bile balik je rumah, kakak terkejut tengok perubahan dan dia pun beli jugak product tu..kami gune produk tu tanpawas was sebab label produt tu memang sah sah made in malaysia dan paling penting HALAL..


tapi bile da hampir setahun aku pakai product ni, aku perasan produk ni da macam tak serasi dah dengan aku..contohnya, selain toner, prodk ni ade dua lagi toner khas untuk hilangkan parut dan mematikan kuman jerawat..sebelum ni, kalau aku ase jerawat mcam nak naik je, aku terus pakai toner khas dan krim then okey..tapi bile da lama pakai, macam da tak immune dah utk kulit aku..last skali terus naik jerawat balik..mendadak pulak tu..time tu aku da abes dan tengah praktikal..hati ni tak tau da ape rasa..rupanya, agak lama lepas tu, keluar berita produk keluaran mereka ade campuran Hydroquinone.. sabar je lah..kite ingat kalau dah produk keluaran negara kite sendiri pastu pengasasnya pulak bumiputera, mestilah percaya..tapi pengalaman yang da ade, kesimpulannya, memang kene siasat betul2, selidik, dan jangan mudah percaya 



 putih tu still ade tapi da setat naik jerawat dipipi dan dagu



kalau pakai bedak, mesti berbelak..muke da xflawless daa..bekas parut pon jelas




kesimpulannya, ini pun aku ingatkan diri aku sendiri jugak..bersyukur dengan apa yang kite miliki sekarang..kalau Tuhan tarik apa yang da Dia pinjamkan untuk kite, memang kejap je boleh hilang..jangan riak, jangan takbur dengan apa yang kite miliki.. so, sekarang aku da tak percaya pada produk tu semua..skang pakai sabun farmasi (lupe nama apa tapi produk ni dibuat dr kapur..bagus utk jerawat..nanti aku update balik nama sabun tu)..krim memula pakai olay tapi time exam ritu aku tension, naik jerawat and xsesuai dengan kulit aku..berminyak :) , so aku pakai safi tudung biru..nanti nak tuka safi rania sebab aku pun bukan umur remaja dah he he he..dan yang paling penting, jagalah kuantiti air tu..sama macam sophie dan fatin liyana jugak :) .. baca entry mereka dan memang berhasil utk mereka..lepas aku amalkan, alhamdulillah, kulit jadi lembap then jerawat memang da kurang..parut still ade..skang pakai mederma..da dua tiub da pakai..mederma sebenarnya lambat tindak balas tapi memang jadi..aku da nak dekat setahun jugak da pakai mederma  


pakai safi then terus keluar..simple je idup



so, lagi sekali nak pesan, jangan terlalu mudah terpengaruh dengan iklan.sama lah dengan ubat kurus lah..set pemutih la..nak tau benda2 macam ni, cube rajin2kan diri BW ke blog nih..mesti semua da tau sape empunya blog neh..key lah..esok nak kene kejar train..tau la kan weekend macamana..tapi kalau ari sabtu, memang ampunlah aku nak naik public transport..sebab tu aku selalu ponteng kelas ari sabtu ^______^
gud nite :) :)


ha..lagi satu..kan kat atas aku ade mention pasal aku suke tgk pelakon siam dengan filipina punya kulit kan..skang aku gile admire dekat si cantik korea..lelaki kat sana pon muke da macam  perempuan..perempuan apatah lagi..macam doll..adeh..tapi jangan terpedaya wahai tuan blog.. tu semua palsu..cosmetic surgery je semua..kecuali dae sung ahahahha


bai :)

Saturday, January 22, 2011

Tear Drops



Rasulullah S.A.W bersabda , maksudnya " Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa" ( Riwayat Ibnu Hibban)

Jadilah wanita yang membanggakan semua orang bukan yang membebankan..tak mustahil kite bole berubah ke arah kebaikan..

dipetik dari tulisan dr.H.M Tuah

One In A Million


pagi tadi pegi beli breakfast uncle donald khas buat kakak untuk dia alas perut sehingga jam 5 petang plus tolong photostat slide yang akan di gunakan sewaktu dia present.. agak depress keadaan kakak..yang mampu bagi aku utk tenangkan jiwa kakak adalah dengan kata kata yang membina..lagi 1 bulan and then dia akan grade.. dapat lagi scroll master..jeles aku


aku ade jumpe blog ini .. lately blog yang banyak aku terjah kebanyakan blog fesyen..tapi fesyen yang bole digayakan oleh wanita yang berhijab.. dan yang paling penting untuk aku, dalam mencari fesyen yang bersesuaian dengan pemakaian hijab, aku akan cari tutorial yang tunjuk macamana nak pakai shawal/pashmina/selendang yang tutp dada (aku masih lagi gagal untuk berubah kearah ini =.=) aku sampai skang masih lagi tak reti nak pakai pashmina..hehehe..beli je pandai..pastu ade kawan kasi satu pashmina, bole kira aku pakai bape kali je..bukan tak sudi pakai, tapi bile aku sarung pashmina tu, macam pelik pun ade.. sejak bile aku nak cube pakai pashmina? sejak aku jumpe kawan cousin aku sophie (heee) sekitar 2008 kot..lupe..time tu aku seludup masuk dalam kelas architecture..kelakar time tu..time tu ingat lagi sophie pakai pashmina wane hitam..cantik..so, aku cube utk pakai..tapi xkemas..so, aku beralih ke selendang dan sekarang pakai cotton shawl..tak yahpin pin dah..sebab terus lekat atas kepala..hehe senang cite

then, bile tgk entry ni , cube terus untuk pashmina dan selendang yang da lama tak gune..serius ade style..so, lepas ni da tak pakai shawl shawl selekeh daa..ekekekke..jom tgk gamba dari owner blog ni kalau kamu tak berapa rajin nak klik link yang saya da kasi hehehe (^_^)

step 1 : kene ade anak tudung, pin, jarum peniti dan tudung bawal 
( aku gune inner and shawl )

step 2


step 3


step 4


step 5



step 6

step 7

step 8

kalau nak biarkn bole, nak pin pon bole..tapi lebih baik pinkan kan..nampak agak kemas :)
ihsan gambar disini


kat sini pulak kalau nak pakai shawl / pashmina sama macam yuna/ hana tajima tu .. cube tgk entry ini ..siap ade video lagi :) .dan aku pun da cube ..xyah gune walau satu pun pin ..hanya gune jarum peniti.. thanks bella  sebab kongsi tutorial tu

okey bai :)

firework







kaki da mule sengal sengal ubi..nilah akibatnya turun lambat gi kelas tadi..lambat tu xpun sebenarnya..tapi nak jadi cite, sampai je KTM, train xsampai agi..kene tunggu dalam 20 minit..dah train sampai takleh gerak pulak sebab tunggu train dr singapore..hati dah gelabah ayam da..bimbang beb.. yelah..masuk kelas da la teacher seorang yang menepati masa..maklumlah.. bangsa mereka kan terkenal dengan bangsa yang menepati masa..kesimpulan, aku memang masuk lambat kelas..lebih kurang 15 minit jugak ah =.=.. banyangkan, kelas mule kul 4, aku sampai kat KLCC da kul 4.. so, jalan pnya jalan sampai kat lorong akuaria dalam 4.05..lalu terowong tu dalam 5 minit, and then masuk bangunan BBC tu 5 minit...bayangkan macamana aku jalan..memang patut kakiku sengal sengal sekarang hohoho


actually, selalu pergi kelas belah pagi..hari ni gatal nak bangun lambat, jadi aku amek la kelas petang..ingat gi skali ngan kakak tapi last minute dia cancel sebab tetiba pulak dia dapat message esk dia ade kelas..da la kelas tu dia kene present..so, nak siapkan ape yang patut, dia kene pilih samada nak gi kelas speaking ke siapkan kerja..so, dia tak pegi


da banyak resume anta..online application? da tak bole kire..beribu ribu honey dew dah..tapi xpe..aku memang tetap nak balik rumah..cari keje di kampung halaman la dulu..kalau ade rezeki disini, aku akan kembali lagi


bai bai :)

Tuesday, January 18, 2011

no limit







tengah baca blog ini --->  si amethyst :) ..best..so,sesape yang sukekan fesyen, especially those who is wearing hijab or tudung, better blogwalking ..xrugi.. so, dalam blog cik manis ni, aku jumpe entry Arni ..best baca blog ni juga hehe..cube baca entry dan  entry ni.. xrugi..


pagi tadi dapat panggilan drpd kawan.. dapat job tu alhamdulillah..rezeki da ade tapi ade sebab yang menghalang aku pergi.. salah satu sebab di melaka..da cite kat mama ayah and then final answer  ayah suh balik keje kb..itu salah satu sebab utama aku tolak.. and tempat pun satu kot..dalam interview dikelantan tempoh hari, aku bagitau aku harap aku dapat kat cawangan kelantan..tapi rezeki aku dimelaka, so, aku memang agak xberminat nak pergi..terima kasih kepada kawan sebab dia sudi tolong hantarkan resume bagai siap coll aku pagi td nak bagitau aku sendiri benda ni..nampak gaya xde jodoh kite nak bekerjasama..best mu dapat kat kat klate..rezeki muu :)


persetankan orang tu..aku cerita dekat kakak aku..sebab da xtahan jiwa tanggung..kakak cakap abaikan je..so aku abaikan..sakitkan diri jiwa je kalau pk pasal tu..


nanti ade entry2 best aku kongsikan lagi.. :)

Saturday, January 15, 2011

andai kata




baru dapat tgk maaduu dengan tenang dan lancar.. biasalah..da sem baru, budak baru, budak lama da masuk belajar..so, lambat sket wifi bertindak..so, rutin harian aku time belajar sama macam sekarang..jadi burung hantu.. kadang kadang dulu waktu bertungkus lumus wat asgmt, paper project ( kalau asgmt, aku ngaku aku memang wat last minute..so, memang kene jadi burung hantu la kan), aku akan stay sampai azan subuh..bersihkan diri pastu kalau kelas kul 8, aku bukak mata luas2..buatlah apa cara sekalipun asalkan aku tak terlelap..pergi kelas pastu kalau ade gap walaupun sejam, aku tetap balik rumah..sebab aku nak cover tido..skang? ehehehe..still bangun awal(ececece)..terima kasih kepada kelas speaking yang mula kul 10.30 pagi..so, alasan tu boleh gune pakai sebab aku kene sampai dekat stesen serdang sebelum 8.45 pagi sebab 8.45, train akan gerak..so, nak tak nak walaupun aku tak tido sampai subuh, aku still tak bole sambung tido lepas subuh kan sebab takut xterjaga..so, aku amek masa aku dalam train utk tido..tido2 kambing orang kate


ohhh..rindunya waktu belajar.. aku rindu waktu gelak ketawa bersama kesayangan.. sekarang xsalahkan mereka..masing2 da busy..masing masing da jauh..walaupun sekali sekala kami berhubung, kami still tanya khabar..xputus


aku letih da nak diet..taun lepas,bulan satu 2010, aku ade buat perjanjian bersama seorang teman..dalam bulan lima 2010, kami akan berjumpa dan timbang berat masing masing DAN kalau aku kalah, aku kene amek gamba bersama bintanang yang aku paling geli bile aku tengok gamba hatta sekalipun hanya dengar nama saja..hebat kan fobia aku..tapi, mungkin jodoh kami sebagai kawan tak lama, kami tetiba senyap..mungkin aku yang mulakan dulu..dan aku ade sebab kenapa buat macam tu..sorry awak..


2010, xjadi pun diet aku..awal awal je aku ghairah pergi jogging..xsentuh nasi bagai sebab tu lah..satu2 nya sebab aku xnak kalah..kalau aku kalah, mesti aku kene amek gamba kan..2010 memang aku agaaaaaak tembam..eh tak lah ..memang gemok..kalau x, xkan semua tegur aku gemokk especially depan depan orang DAN dalam lif ( betapa malunya aku) ..









gamba2 tu amek time birthday aku ( thanks sangat2 kat mereka yang wat suprise birthday party) mastermidnya yang pakai spek ngan topi tu..hamboi2 pandai berlakon ye..message aku tanya tanak sambut birthday ke pastu tetiba diam..ahaahaha..10x abang ^_^ ..selingan kejap.. so, dalam bulan 11 aku still gemuk..pastu tension nya dengan final projek, final exam lagilah aku nak melantak je

so, bile da abes belajar, aku jaga makan aku..minum air masak je..aku memang xsuke minum air masak..sebab ase xbest..tapi paksa jugak mulut aku minum..so, skang alhamdulillah aku capai berat 45kg ( last aku berat macam ni tahun 2007.. lepas putus cinta lah konon) ..so, janji dengan kawan nak turunkan berat badan hingga 43kg ..tu janji bulan lima  2010 tapi terlaksana bulan satu 2011..kire okey la kan..


time aku gemuk, xde la pulak kan orang nak ngorat ke ape.. bile da okey sket (maknanya xde lemak kat dagu,peha,perut) adelah pulak insan2 nak berkenalan bagai..nampak sangat kan time hodoh, sape nak pandang aku..sorry, aku xpandang orang yang xpandang aku bile aku hodoh/gemuk/jerawat dan pandang aku bile aku kurus.. zaman gemuk tu sebenarnya zaman eksperiment aku..nak tengok sape yang bole terima aku seadanya dan tinggg.. aku da tau jawapannya :)


entry ni aku tulis sebab tension tengok cite pasta..buat aku lapar..salah kan aku..salahkan aku..sape suh kau tengok cite makan makan..  T T .. tapi xboleh jugak salahkan aku sebab aku memang PENCINTA MAKANAN.. okey, esok beli sushi.. titik

Thursday, January 13, 2011

hot issue



hari ni agak penat..selalunya parking kete kat ktm serdang-naik ktm-sampai kl sentral-tuka train ke KLCC-patu balik sama macam pegi..tpi arini sebab nak gi amek slip result ngan kalau bole nak amek transkrip, bawak kete ke shamelin perkasa tercinta..parking di pandan jaya lrt station


so,bile da biasa naik gerabak yang semuanya sama jantina, okey, aku terima aku kurang selesa da naik lrt..arini banyak gile mamat mamat bulu dada lebat naik..mata nak buntang..aku korek mata tu kang naya..mamat makan anjing ngan kucing pun banyak..biasalah bau badan seharum semerbak kasturi buat aku pening di pagi hari =.= ..tapi disebabkan slip result ngan transkrip, aku gagahkan jua (eceh) --> tapi BENGANGNYA aku bukannya dapat pun semua tu..kene isi GRDD semua tu..hello..da abes kot, xkan kene isi borang2 leceh tu..suh dak2 sem yang ade tu isi..nampak sangat sayang nak lepaskan kami..

okey da melalut..sebenarnya nak cakap je better naik ktm ke lrt tapi ade sebab yang buat aku letih dan penat kan da melalut ntah pape..so, aku prefer naik ktm..walaupun lrt setiap 5-10 minit skali(tadi,macam jakun pulak sebab da lama xnaik lrt, lepas je train sri petaling gerak, dalam 3-4 minit, train ampang sampai..fuh, okey jugak macam tu, xletih nunggu..xpasan plak dulu2 aku train cepat ke lambat) tapi aku lebih selesa naik ktm..senang cite.. KTM parking je kete(parking pun agak luas, so xyah risau ade ke tak parking) jalaannnnn pastu naik train pastu keluar train pastu amek train ke klcc..abes cite..balik pun sama...kalau lrt pulak, kene gi sungai besi,parking situ(aku da usha parking dia..kecik dan penuh)kene turun masjid jamek pastu kene amke train ke KLCC..sama je kan nampaknya tapi penat tuu tak sama..lrt stesennya agak panjang dan banyak kali benti..ktm plak xbanyak benti tapi dr stesen ke sesen tu amek masa dalam 5-10 minit xsilap(xsilap aku la..xpernah pulak tgk jam)  aku cerewet? pedulikan kata orang..yang penting aku selesa hehe


baca affa post satu blog kat facebook..thanks affa :) klik kat sini untuk bacaan penuh..yang menarik perhatian aku adalah ayat ini ~>

Namun, pada pendapat saya, sifat rajin adalah satu piawaian yang mampu membantu para wanita mencari pasangan seperti pesanan Rasullah s.a.w:
  • Harta - rajin bekerja (tidak kira latar belakang pendidikan) 
  • Keturunan - rajin berusaha memperbaiki diri (menambah ilmu dan tidak terlibat dengan anasir negatif)
  • Cantik - rajin menjaga kesihatan diri seperti bersenam dan tidak mengambil toksid (termasuk tidak merokok)
  • Beragama - rajin ke masjid, majlis ilmu dan menjalankan kerja-kerja kebajikan
(ihsan dari penulis)

thanks share benda ni :) saya suke :):)

trying to smile - daesung

kul 4lebih tadi kakak aku kejutkan aku..mintak teman dia gi tandas..risau jugak aku sebab malam tadi badan dia panas..tekanan kot..bukan senang nak capai tahapdia skang.. i mean untuk master la..da last sem..kene struggle..sian pulak dia..kadang kadang bile dia terasa penat nak gi kelas, aku selalu jgak paksa dia pergi..padahal aku lagi malas nak gi kelas compare dia wahahaha..sayang kalau tak gi kelas..tengok aku..kalau la aku rajin sket gi kelas time last sem ritu maybe aku dapat first class degree..tu contoh la ..dalam dunia ni mana ade KALAU..


so, sejak azali, kalau aku da bangun tido,susah nak lelapkan mate..tu masalahnya..pagi ni ade kelas speaking..mesti kepala hotak aku jadi merewang lepas nih..standard aku tu..kalau tak cukup tido..aku baca blog sophie, so, terjumpe link yang gile kental buat aku gelak @ mengilai sorang sorang di pagi bute nih..takut tak? takut tak? mengilai tu... jom layan picca ahahahahaha (aku nak setat gelak pulak)


gamba first kene letak romantik romantik sket..aku harap aku peluk si jacob tapi dapat edward pun cun..belasah ajee..nampak kan muke bahagia disini cehh

hai..nama gua cik serep..bukan shrek


aku xsuke cite nih tapi belasah ajee


finally dapat amek gamba ngan MIKE SHINODA yes ! yes ! big bang is back ! tapi spoilnya kenape badan chester? kenapa? bile masa pulak aku ade tattoo =.=

avril ahaks (tetiba ade hijau2 didahi..inat shrek ke?)


oh terasa lesbo la pulak..apasal jack? apasal??? kalau la aku jadi si permpuan ntah nama ape..malas nak google..


oh kenapa tidak kiera knightly (belasah je ejaan macamana..malas nak google)


no coment

warghhh ! makang lembu !


aku amek gamba ni je utk wat semua bende bende mengarut diatas..try and error gamba lain tapi malas la pulak nak pilih bebanyak..sifat malas tu memang ade..tu yang jadi masalahnya

gamba ni paling masuk sebab kepala tak teleng teleng time amek gamba..


soooooo..nak cube? klik la disini.. :) :) :) :) :) :) :) :) TT TT TT TT TT

ketawa tak henggat

actually banyak lagi gamba yang boleh buat kamu kamu terasa bagai  nak berjimba aje..tapi aku skang da tade mood pulak nak edit2 gamba..mood aku skang macam nak ulang tayang tgk cite iljimae ahah..angau lee junki la pulak aku 


okey lah..nak rehat..tapi alang alang da kul 5.40, tunggu subuh aa dulu (jangan cakap aku bajet baik plak..alang alang da bangun kan..kang terlajak subuh, umpama bnuh 60orang islam pulak..aku da la banyak lagi dosa tak cover =.=)

good morning semuaaa !!
Loading...