Nuffnang Ads

Wednesday, October 05, 2011

Fly

bz dok kumpulkan maklumat pasal konvo..macam2 hal yg berlaku..sampai satu tahap cam menyampah la pulak..sampai satu tahap aku da bagitau mama aku tanak g konvo..pihak pengurusan memang suke menyusahkan kami..sejak dari masuk sem sampai nak abes sem..yg klaka semua dak2 yg nak konvo sumpah bia kolej tu terbakor je..asyik nak amek duit kami je..huh! tak mengenangkan amek transkrip ngan omputih (dean coventry sendiri yg akan turun mesia nak kasi scroll tu), mama ayah yang berharap nak tgk aku amek konvo utk degree dan chenta yang teruja nak tengok aku pakai jubah yang macam cite princess hour tu, memang aku tanak g konvo


dia yg selalu ada


alhamdulillah, chenta da makin sihat..bile dengar je ringtone jaiho tu, terus angkat sebab terlalu excited..makna panggilan itu adalah chenta bole berborak da sbb tonsil tu makin surut..waktu tengahari dan balik kerja adalah waktu yang paling aku tunggu sebab time tu chenta akan call sebelum pegi lunch dan sebelum balik..rutin tu da jadi normal balik...

cuaca membantutkan kami utk guna skype..da cuba tapi salu fail dan gamba jadi statik..so,kami gunakan medium fb chat utk berborak..kadang2 xperlu call sepanjang masa..hidup kena kreatif hee..akui, aku xmatang untuk permulaan hubungan ni..bagi aku, call tu wajib setiap hari..msg sepanjang masa..tapi, bile da bersama chenta, aku sedar, benda tu xsemestinya kena buat..cukuplah dlm sehari tu, kejap2 je call dan msg pn untuk benda yg perlu..

tadi chenta imbaskan kembali cerita kami waktu mula kenal..serius malu..bercerita kembali pasal jodoh buat aku teringat kawan aku suka sgt guna perkataan ini

kite rasa sesuatu tu elok utk kite padahal ia sebaliknya
kite rasa kisah tu kite tak suka padahal perjalanan kisah tu lah yang terbaik

tadi chenta bgtau satu rahsia.. macamana chenta terdetik hati untuk hantar rombongan meminang sedangkan aku da bagi kata putus aku xkan kahwin dalam masa terdekat? ..disebabkan mimpi aku tentang ular..malam tu seperti biasa lepas solat istikarah,aku akan terus tidur (selalunya aku akan wat lepas solat maghrib dan tidur) dan terjaga dalam pukul 11 lebih..bangun tu terus aku texted untuk someone..ceritakan pasal mimpi..sebab someone tau aku seorang yg takutkan ular..tapi tiada balasan..bangun, g solat isyak dan aku cuba lelap balik..tetiba henpon aku bunyi..tgk2 chenta call..sekadar angkat dan borak ala2 kadar, aku terlepas cakap pasal mimpi tu sbb chenta tanya aku da tidur ke (dia noticed suara aku) ..so, dari situ dia mula memberi kata2 kias..chenta ada ckp,memula memang dia da putus asa tapi malam tu xtau kenapa dia ase masih ada harapan..

bile dengar dia explain mcm tu, aku tetiba rasa sebak..serius..lepas je kami jumpe bersama keluarga masing2,aku nekad aku tanak rapat ngan chenta sebab aku xyakin boleh pergi jauh..yelah,,kami baru je kenal dalam seminggu dua, tetiba dia nak hubungan kami lebih dr seorang kawan..tapi, kite merancang kan..Yang diatas mengetahui segala2nya..segala hal2 penting, aku xpernah share dengan chenta sbb aku akan share semuanya dengan someone..contohnya, bile kakak aku pregnant,aku terus call someone walaupun aku tau,waktu tu dia tengah bercuti..betapa pentingnya someone pd ketika tu..tapi kan,chenta ni macam ada satu ikatan jiwa dengan aku..setiap perkara penting untuk aku berlaku,chenta akan rasa dan dia akan message aku..dan aku turut kongsikan berita tersebut bersama chenta..tapi tak seistimewa mcm someone..aku hanya share melalui message,dan tak terdetik pun utk call (mmg waktu tu,chenta yg banyak call dan message aku..aku hanya call waktu aku nak jelaskan kedudukan hubungan kami..itu je)..dan setiap patah kata dlm msg tu aku dapat rasa betapa excitednya perasaan chenta bila tau kakak aku pregnant..excited dia tu mengalahkan aku..serius aku dapat rasa..sebenarnya banyak yg chenta da lakukan tapi aku je yang buta mata hati aku..ya..mungkin dengan cara chenta..kesungguhan chenta utk kenal aku buat aku jatuh suka dengan dia..dia selalu ada..dia yang tak pernah gagal tau perkembangan diri aku..buat kami rapat..


kite rasa kite sayang orang tu padahal ia sebaliknya
kite rasa tak suka pada org tu padahal orang tu lah yang terbaik


aku dah tutup cerita lama
buku lama
walaupun dulu pernah jadi yang teratas dihati sekalipun
sekarang, chenta segala2nya

insya Allah..hanya dia




okey bai

2 comments:

Nens Collection said...

kak am..sweettnyee.....

cik sepet said...

Allah akan kasi dengan pelbagai cara kan neni..kdg2 direct je Dia kasi cuma kite je kene mintak lebih petunjuk dariNya..hee..misteri jodoh nih..

thanks nenii.. <3

Loading...