Nuffnang Ads

Sunday, October 02, 2011

SUN-day





rindu :(


chenta da bertolak balik ke jb..balik kb semata2 mau kasi barang utk hantaran dan mau jumpe sama aku..tak berapa excited nak jumpe sebab keadaan muke yg sgt lah teruk ! bile je naik kereta, chenta ingat aku demam campak  T_T ..bile dia nak borak sambil bawak kereta (dia suke sgt bile bawak kereta, tengah borak mesti kepala dok teleng2 nak tgk aku..bahaya okey cara tu), aku mesti toleh ke sisi kiri sbb tanak dia tgk muka..last2 bile dia kasi ayat " pd b, muke jatuh no 2..yg penting dalaman tu molek" baru aku ada keyakinan untuk berborak sambil tenung muke dia..maaf, sifat rendah diri aku masih tebal..sobs..

teman dia ambil gambar passport utk kad nikah, tukar family plan ke government plan (serius murah !) ,dan chenta dapat iPhone secara percuma ! jeles gileeee..patutlah sebelum ni beria nak belikan aku samsung galaxy tab sebab dia tanak dia sorang je tuka phone baru..tapi, tak terima pelawaan dia sbb bagi aku, banyak lagi duit yang kami akan pakai selepas kahwin..so, kene jimat dr sekarang sbb chenta jugak harap aku pregnant cepat (insya Allah)..chenta pn mmg patut tuka phone sbb bateri hp lama memang cilakak abes..da tunjuk bukti da (yg buat aku syak yg bukan2 adoih), selama ni bukan dia sengaja tanak cas phone ke, tutup phone ke tapi hp tu yg wat hal..kang bateri full, xdan lama tetiba empty..saje je kann..tapi, dia syg sgt hp tu sbb dia ckp ada sentimental value..dia ckp, ngan hp tu lah, dia dpt no aku (cakap sambil sengih cam kerang busuk)..aih,kalau da kawen,lama dah aku cium org tua neh haha..comel je..DAN, kelmarinlah hari yg aku rasa jiwa aku amat tenang sekali..sebab chenta da ceritakan semua benda yang dia sembunyikan drpd aku..tarik nafas lega sbb selama kami ada krisis, dia memang xde sesiapa (alhamdulillah)..itu je pantang aku..dan chenta mengaku,ada jugak salah dia sbb dia kdg2 diamkan diri tanpa sebab, sebab tu timbul syak wasangka dr sebelah pihak aku..dia bgtau aku,waktu dia diamkan diri tu,sbnrnya dia tgh fikirkan mcmana nak selesaikan masalah..lastnya, nak x nak, memang dia ngaku, lepas ni,walau apa pn yg jadi, dia akan bgtau aku jugak dan mana tau, kami boleh selesaikan masalah tu bersama .. kan..satu je ayat aku jawab "kalau pk mcm ni dr awal kan senang, xdelah nak gaduh2 pasal benda yg xsepatutnya gaduh"..dia? yg retinya sengih je la..haha..risau sgt tgk cara dia merokok..harap2 boleh kurangkan sket demi sket..tanak paksa..bia dia dengan sendirinya terbukak hati nak benti..


15hb konvo..harapppppp sangat2 muke aku okey balik :( ..sedihhh..

muke time raya

muke skang?


lgsg xleh pakai pape sbb muke bengkak
sobss
ngan muke ginilah jumpe ngan si chenta

okey bai




rindu saat2 bile jalan2 ke,makan2 ke mesti chenta suh letak tangan aku sebelah tangan dia..sebab dia nak tengok "tangan baby" aku..dah tangan dia gabak besar haha..ke tangan aku xnormal?

terima seadanya apa yang Tuhan da kasi
aku akan setia bersama dia xkira susah senang
insya Allah
amin
 
 
 
doakan semua berjalan ngan lancar
hujung bulan ni
Tuhan..sempurnakanlah semuanya

amin...

2 comments:

Nens Collection said...

k.am sooo sweeetttt..neni doakan k.am selamat segalanya okeh..

cik sepet said...

nenii thank youu..
sket lagi neni..
sket lagi..
doakan semua nya okey
hoho..xsanggup dok jauh2 da :(
rindu
ecececec..gedik..xpenah nak express kan feeling camni sbnrnya..tp da xle tahan :)

Loading...