Nuffnang Ads

Monday, April 18, 2011

thinking of you

hari ni tewas jugak aku..tetiba hati sebak..ni padahnya kalau aku tak bizi..keje separuh hari, balik rumah, keluar balik teman mama gi bank then balik rumah.. sensorang..pikiran melayang..bile mama dan ayah dijemput ke rumah mak ayah dia, aku tinggal sorang2.. g kat ruang tamu, duduk bertingkuh depan balang ikan emas mama, tetiba aku terisak..okey, 10 saat sahaja menangis..tapi aku rasa lega yang amat..nak tau, tetiba dua ekor ikan emas yang comel berenang betul2 depan aku..seolah2 mereka mendengar tangisan aku..dengan penuh sabar..thanks comel comel sayang kerana telatah kamu berdua..

penuh semangat aku berjanji dengan kawan aku, aku TAKKAN nangis untuk benda benda yang remeh temeh.. aku cuba bayangkan anak anak kecil yang kehilangan ibu bapa...mereka lebih sakit untuk tempuhi hidup mereka kalau nak bandingkan masalah kecil yang sebesar kuman je..tapi hari ni aku tak mampu..tak mampu untuk tahan air mata..maafkan saya

bole saya nak buat satu pengakuan? sebenarnya dulu, awak adalah insan yang teratas dihati saya..cume saya tak  nak mengaku benda itu sebab sy kan pemalu :) , okey, tutup cerita



Tuhan
jika dia diciptakan untuk ku dan aku dari tulang rusuk nya,
panjangkan jodoh antara kami
berikan dia kesempatan untuk membimbingku dan anak anak

tapi
jika dia bukan untukku, boleh memudaratkanku
jauhkan lah dia dari ku
agar kami sama2 tak terluka
dan aku pasti semua yang berlaku ni semua ada hikmahnya
Kau Yang Maha Mengetahui segala galanya


with love

1 comment:

Ilham Qaisara said...

kak am sayang..fiza faham apa perasaan kak am sebab i feel the same way too..menyayangi seseorang yang menyayangi orang lain w/pun tahu dye sukakan kita pada masa yg sama..tett..!!tutup citer..haha..cheer up sis!!:)

Loading...