Nuffnang Ads

Thursday, December 16, 2010

berhenti berharap

enough said

tiga tahun lepas aku mintak putus ngan ex aku sebab..
mungkin aku memang da tadak jodoh
time tu serius gile sayang aku kat dia sumpah
tapi bile hati da kembali ke pangkal jalan
bile Tuhan da ketuk pintu hati
aku cube istikharah
awal awal sebelum kapel pon aku wat
amazing sebab keluar je muke dia
( sebab time tu memang da angau da kot..sebab tu hati tu lurus je nampak dia )

jadi bile da wat istikharah untuk kali kedua
aku cube sedaya upaya istikharah 5 malam
dan lima lima malam muke dia memang keluar dalam mimpi
serius aku tak tipu
dengan tak bercakap tengok aku pun senyum je
serius gile ikhlas senyuman dia
bertambah kacak bagi aku *memang dia kacak..time tu je..sekarang? erk..matang kot..sebab tu aku ase da tak sekacak dulu..minta maaf mr t..aku tau kau baca blog aku sice ain mintak url blog aku*
putih bersih je muke * da memang muke dia ala ala cina, memang bercahaya putih bersih tade noda dosa pon wajah dia*

tapi..
tapi dan tapi
magicnya bile aku bangun je dr tido
aku nangis * memang selalu nangis pon*
aku keliru sebenarnya
aku hold dulu
tengok ape jadi
last last baru aku tau DAN agak
nilah rasanya bile hati tu da ase TAWAR
dan berhenti berharap
sosetakat tu jodoh aku ngan dia

entry nih bukan nak cite
bukan nak flash back balik cite lama
xde masa yang terluang la pulak aku nak ulang tayang balik
jangan pandang belakanng kan
cume aku nak cite pasal encik sepet AR
aku nak relate dengan cite dulu dengan sekarang
sama je rasa bile ade rasa TAWAR hati dalam hati nih


2 tahun aku amek masa yang betul betul aku dapat lupakan mr T
lepas tu serius aku letak status scandel je ngan mana mana lelaki
gile riak aku..bukan nak riak ke ape ke..cuma disini aku nak tekankan
aku xbersedia lagi nak terikat ngan mana mana manusia yang berlainan jantina
tapi dalam 2008 aku da tersuke kat mamat cine
 chan namanya
dia yang kasi nama cik sepet neh agagaga
alang alang suke kat si sepet kan , cube kawan dengan bukan serumpun
tapi kan..
ssh jugak sebab naluri hati jasad dia masih belum dapat menerima islam
aku sayang agama aku
so last last kami kawan je
dan sekarang da lost contact..bai bai

okey bile da masuk 2009
ade 5 orang lelaki teristimewa yang aku letak dalam hati
tapi da Tuhan cakap kun faya kun
mereka mereka itu bukan jodoh aku
so, aku menerima seadanya
terima kasih kepada kamu, kamu, KAMU, KAMU dan KaMu
yang pernah menggembirakan hati saya
kosong sama kosong key
^__________^

2010 ~ aku da janji sama encik photoghrapher nih nak single
sebab kami nak berikan masa untuk diri sendiri capai apa yang da kami target
biasa la awal awal tahun
tapi bile da nak tgh tahun kami renggang
sedih jugak sebab dia la yang selalu kasi kata kata semangat kat aku
aku pun tak pasti sekarang dia masih ikut ke tak blog aku
TAK PE
untuk awak : saya selalu sokong apa yang awak buat sekarang DAN kalau awak rasa WNA itu seorang wanita yang dah dicipta dr tulang rusuk awak untuk menemani awak sepanjang hidup, stick with her..saya suke kalau awak dengan dia sebab saya nampak WNA mempunyai jiwa yang kental dan independent..

bulan dua tahun dua ribu sepuluh
aku mungkin ade cite pasal ade orang merisik dalam bulan 1 macam tu
maaf kawan..saya xbercerita sama awak sebab saya tak rasa saya akan terima risikan tu
tapi bilemana si dia dan mak ayah makcik segala bagai datang jumpe mama ayah kat kb
macam aish terusik jugak naluri perempuan
okey sambung
pastu lepas jumpe mama aku
mama a.k.a auntie setiap harila bole dikatakan coll aku
eheh nampak kan bakal mak mertua menerima bakal menantu 
xde la nanti time aku ngan mak mertua memasak di dapur
senyap je tak bercakap..aih gile jiwa jugak
dulu penah jugak orang datang merisik
waktu diploma
mama memang tolak dengan baik sebab aku diploma pon xabes
DAN time tu of course la pilih mr T
cinta kan
kalau takde cinta mana bole idop sama sama
heh

DAN dalam bulan dua encik sepet Ar datang umah sewa aku dekat ampang
tapi dengan ditemani mama a.k.a auntie
sweet je ase sebab dia bawak mama
so, antara kami xkan ade sekor lagi makhluk an an
dia jujur

bile jumpe mak aih bapak ensem T T
kulit mulus, mata sepet, idog mancung, kurus DAN yang palig penting pakai baju MU *cis cis*
kami makan makan borak borak pastu dah
amek amek gambar...
yang paling bersungguh mama la yang nak amek gamba
ekekeke comel
aku sebenarnya pernah letak gambar encik sepet nih tapi dah diganti kan dengan gambar daesung
fobia beb fobia nak letak gambar cinta hati neh ehh encik sepet xsampai tahap cinta sorry sorry
takut jadi macam perkara yang  da lepas..

dah bile masing masing da jumpe, kami seperti biasa je
message message dua tiga kerat
THE POINT IS yang aku nak tekankan
setiap kali pintu jodoh tu nak terbukak,aku je yang buat spoil
yelah bile diajak kerumah mama kat bangsar aku cakap bizi
sampaikan encik sepet coll pon aku xangkat
jangan salah paham
aku xangkat sebab henpon aku dalam bilik
da terbiasa jiwa mental takdela bawak henpon ke hulu ke hilir
dia ase aku xsuke dia T T
PLUS aku ase rendah diriii sangat
time tu badan aku baru je nak kecut
jerawat2 da xde pon cme parut je tinggal
xkeje agi
dia? engineer.. adik pompuan dia sime darby
adik dia sunway college
handsome bla bla bla
aku memang self confident memang kureng
maybe kesan dulu kot
dibanding2kan dengan orang kulit putih
mulus, kurus
aku xde la pulak ciri2 macam tu time tu
hahhaa gile sarkastik aku sekarang

sobs..
aku sukee..aku kan konservatif
diam aku maknanya aku setuju tapi malu nak cakap
ala..macam diam diam ubi berisi
tapi lain okey bile orang message aku dalam facebook ke ape tapi aku tak balas
tu tandanya aku perlukan ruang, jangan kacau aku
situasi  lain lain
so, last sekali encik sepet ade tanya aku abes belajar bila

pakcik aku da cakap dengan aku
18hb macam mana cara pon aku kene bawak jugak encik sepet pegi sungai buloh
ai ai ai
arini da 16hb
sempat ke idak aku bawak dia sebab family pakcik aku nak gi UK
xpela..
kite tgk abes tahun dua ribu sepuluh ni macamana
aku xkan berhenti berdoa mintak petunjuk


jika aku memang dijadikan dari tulang rusuk dia
akan aku pertahankan
tapi jika bukan
aku redha
:)
mungkin untuk encik sepet bukan melalui mimpi tapi melalui hati, tak pun mana tau aku setuju je
MUNGKIN

so, single but not available bertukar ke single and in an open relationship itu betul2 aku maksudkan
aku xkan mengharap apa apa lagi
terima kasih Tuhan berikan kekuatan kepada aku selama ni
sebenarnya susah senang kite memang kite akan sorang2 jugak tanggung
TAPI aku xralat kalau xdapat share dengan seseorang dipanggil sahabat
sebab aku ade Dia


bai bai


3 comments:

SkeletonInACloset said...

kak am jgn cepat putus asa. insyaAllah love will coming to your way. cumanya jangan berhenti dari mintak pada Allah supaya beri pada kta jodoh yang baik =D

a.r.m~ s.t.r.o.n.g said...

thanks

saya ade baca satu blog, kadang2 blog nih satu medan untuk kite luahkan perasaan..sebab kalau nak luahkan depan2 memang bukan ciri ciri saya..tapi, serius..saya lebh rasa tenang

Allah temukan dengan orang yang salah dulu then baru jumpe orang yan sebetulnya..nanti kite akan appreciate apa yang kite dapat

=) selamat tahun baru *tetiba* ahaha

s b 1 8 9 1 1 9 said...

just miss my frenz.... : )

Loading...