Nuffnang Ads

Wednesday, September 08, 2010

s o m e t h i n g m o r e

aim dalam idup

jangka pendek
 1) nak pakai balik skinny jeans tu - so, maknanya nak turunkan lagi berat badan ni - tapi syaratnya baju labuh sampai lutut okey <3

2) sebolehnya nak cube ilangkan parut jerawat neh..jerawat tak tau la bole heal x sebab time okey licin je muke, time nak datang melawat bertimbun timbun cam gunung ! kasi 7 bulan..mana tau kene kawen dat time, muke pun da licin ala ala KOREAN STAR: park shin hye tu pun okey da hehe !

3) make sure system tu work out time present..insya Allah tayah differ..kalau xdiffer confirm tahun depan bole setat keje, setat menabung, setat kawen hoh !

4) nak delete ramai orang yg xberkenaan dalam idop..ade yg menyusahkan sampai aku kene tuka lagi no tepon! bangsat betul..nanti aku forward nombor baru TAPI utk special group saje..yg xterpilih bai je 

5) nak gi genting ngan mereka =.=' da lama plan tapi xjadi2 jugak..lepas presentatio tau semua !



JANGKA PERTENGAHAN (WEY ADE KE?)



1) insya Allah da keje, nak bayar kete sendiri.. da nama kete tu nama sendiri, sendiri bayar weh !

2) bile keje, nak menabung sendiri..ade simpanan sendiri..nak gunungkan lagi simpanan yang da sedia ada..10x mama ayah sebab make sure anak2 mama ade simpanan sendiri..kalau urgent, ade la sedikit sebanyak tempat yg nak dituju..walaupun bak kata mama, mama ayah xde harta sesen pu nak ditinggalkan kepada anak2, tapi utk bekalan urgent, insya Allah ade..

3) bile da keje, akan pastikan nak wat macam kakak wat kat che roh..nak bawak mama ayah gi mekah, xpon paling jimat (ye la, berangan lebih..baru keje nak anta gi mekah..xpe2..angan2 dulu..albert einstein pon bermula dr berangan2 kan!) nak bawak mama ayah gi melawat korea hahaha !

4) nak bawak mama gi spa dr hujung rambut ke hujung kaki macam kakak jugak nak wat ke che roh..mama tanya ' kalau pasneh mama nak macam kakak wat kat che roh, ina bole bagi x? ' 
jawapan aku ? ' sebab tu ina tanak kawen lagi,mama' *mama senyum*

5) nak luangkan masa bersama mama ayah

6) nak bayar hutang yg dipinjam dr bank PAMA..yolah..kawan2 semua dapat duit mara rm700 sebulan..aku hanya mampu menagih simpati dr bank PAMA..amat bersyukur punya ayah macam ayah..dia xalpa dr jaga kebajikan anak2..ya Allah, temukan aku jodoh dengan hambaMu yg tahu tanggungjawabnya terhadap isteri dan anak2nya

7) mama da pencen..ayah tunggu aku abes belajar tahun ni, insya Allah tahun depan dia sertai mama..aku nak make sure,kebajikan  adik aku yg bongsu tu akan dijaga oleh aku dan kakak..tanak da ayah keluarkan duit gaji dia..nak ayah ngan mama berasa duit pencen sepenuhnya (Insya Allah)


8) CALON MENANTU? INSYA ALLAH, MAMA DA RESTUI..TUNGGU ADE JODOH JE..DIA DA KEJE, MANA BOLE ! AKU XKEJE LAGI..TUNGGU AKU KEJE..MOMMY PUN SALU TANYA AKU ABES BILA..GULP..JANGAN LA TAHUN DEPAN..INA NAK KUMPUL DUIT DULU
he he he ^_^


JANGKA PANJANG

1) wat rumah kat tanah yg ade kat salor tu..he he he..nampaknya kene cari org senegeri ( insya Allah)

2) kawen ^___________^
aku penah cakap kat mama, paling awal nak kawen 28 tapi makcik aku cakap, kawen lewat sebenarnya banyak risiko..yg paling BERisiko, dapat baby lewat..so, bile umur da 40 an, anak baru darjah 5 =.=

should i consider this or not? 

poyo eh wat list2 bagai ni..
atleast aku ade matlamat jangka pendek, tengah and panjang
kau?




* BLUSH BLUSH ! *

if i said it.. i MEANT it !

2 comments:

skeleton.in.a.closet said...

does this mean u have said yes to him? *wink*

a.r.m~ s.t.r.o.n.g said...

babe..
xde la..
insya Allah..one fine day..
harap sangat bole ucapkanwords tu lagi ^_^
skang fasa nak suke dulu..pastu sayang..baru cinta..menarikkan?

I LOVE U tu..maksud tersirat saya susah nak lafazkan..dan bile da ade feel nak lafaz, maknanya memang saya maksudkan

hehe

Loading...