Nuffnang Ads

Wednesday, May 26, 2010

di mana kan ku cari ganti

benci kalau memalam
eh pagi da kan ni
tale tido
esok mule la kalau bangun lewat semua rancangan tergendala
poyo je ayat weheehehe


key key..
sambil wat keje neh
betul betul !
tak tipu
berusaha siapkan project management
tajuk group kitorang
TRIP TO SOUTH AFRICA
bole bayang x?
mujur seme ahli stok stok
TIDO NGAN BOLA
MANDI NGAN BOLA
MAKAN PON MAKAN BEBOLA IKAN :D
esok mau kasi sama umar
bia dia pening susun 30 tasks yg aku wat
boss kene keje kuat
cari sponsor kekekeke

^_^

bukan bende neh aku nak kongsi
aku dapat email
agak best kot email ni
jom kongsi reramai
nak copy paste letak dalam blog korang sendiri pon xpe
ala ala
SHARING IS CARING kan

:p




Tips Temukan Cinta Sejati
(kasi merah wane skeeeet)



Menemukan cinta sejati tidak


semudah membalik telapak tangan, perlu pemikiran dan kondisi yang ideal untuk

menentukan bahwa seseorang adalah cinta sejati Anda. Namun ada tips yang dapat

membantu menemukan cinta sejati. Ini dia!



1. Jangan mencarinya. Cinta tidak

datang pada seseorang yang mencarinya. Jika memang Anda baru saja mengakhiri

suatu hubungan, fokuslah pada diri dan kehidupan pribadi terlebih dahulu. Tidak

perlu terburu-buru mencari cinta yang baru, dan nikmati kesendirian Anda.



2. Beri waktu untuk diri sendiri.

Temukan aura positif Anda. Jika perasaan puas terhadap diri muncul, maka secara

otomatis aura positif itu akan terpancar. Dan orang di sekitar pun akan

melihatnya. Itulah daya tarik bagi diri Anda.



3. Jika sudah siap untuk membuka

lembaran baru bagi hubungan, maka mulailah memilih karakter pasangan seperti

apa yang diidamkan. Tak hanya dari segi fisik namun juga mental dan

kepribadian.4. Bergaul dan hang out. Hal itu

akan membuka kesempatan bagi Anda untuk bertemu orang baru. Siapa tahu salah

satu di antara mereka adalah cinta sejati Anda.



5. Berani ambil risiko. Jika

suatu hari Anda bertemu dengan seseorang yang sesuai dengan kriteria cinta

sejati, jangan ragu untuk mengambil langkah. Mulailah perkenalan dan menjalin

hubungan. Karena kesempatan tak datang dua kali.



6. Yang paling penting, cintai

diri Anda terlebih dahulu. Hiduplah dengan bahagia dan jangan pernah melepaskan

harapan. Yakinlah, setiap orang diciptakan berpasangan. Masalahnya hanyalah

mendapatkan orang yang tepat, di waktu yang tepat.
 
 
ouch !
gajah yg comell
hehe
 
 
 
OKEY..EMAIL KEDUA PLAK
SERONOK PULAK ADE ORANG NAK SHARE BENDE BENDE GINI
WEHEHEHE
 
 
 
 
                           Tips Lupakan Si Dia
-dush dush -
^_^
 
 
Biasa la bila bercinta semuanya indah… Memang tak dapat lupakan si Dia. Makan ingatkan si Dia, tidur ingatkan si Dia, mandi ingatkan si Dia… Boleh kata dalam apa jua hal pun memang teringatkan si Dia la.




Tapi masalahnya bila dah putus cinta pun masih ingatkan si Dia. Susah nih… Jadi di sini ada sedikit tips kepada sesiapa yang ingin lupakan si Dia kamu.



Terima Hakikat

Pertama sekali and perlu menerima hakikat si-Dia anda bukan lagi milik anda. Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan bahawa pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan.



Melarikan diri

Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah ? Memang melariakan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan anda. Cuba anda pergi ke satu tempat yang agar jauh dari tempat anda dan rehatkan minda anda. Tapi jangan la buat kerja gila dengan pergi ke tempat anda date dengan si-Dia anda.



Luahkan perasaan anda

Emmm luahkan perasaan anda kepada sahabat karib anda. Mungkin dia tidak banyak membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan anda akan dapat menghilangkan tekanan anda.





Anda pula dengar luahan mereka

Apabila anda mendengar luahan rakan anda sekurang-kurangnya anda tahu bahawa anda bukan seorang sahaja menerima nasib yang teruk .



Ingat dekat orang lain

Masih tak dapat lupakan si Dia? Urghhh susah nie. Macam nie la kalau masih teringatkan si Dia kenapa anda tak cuba ingat dekat orang lain… Ahli keluarga ke, artis ke, idola ke, tapi kalau boleh jangan cuba untuk teringatkan kawan sejantina anda… Bahaya tu karang jadi lain lak.



Buang jer hadiah tu

Bunga ke… Jam ke… Penanda buku ke… Novel ke… Anda buang sahaja hadiah tu… Mungkin ia seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik. Atau anda pulangkan kembali hadiah itu kepada si Dia. Walaubagaimanapun jangan jual hadiah itu kerana anda seperti menghina pemberian si Dia. Dan satu lagi kalau si-Dia bagi anda hadiah seperti rantai emas berjumlah RM5000 saya rasa takyah laa buang hadiah tu.



Berdoa & Bertawakal

Ini adalah solution yang terbaik dan potion bagi segala-galanya. Berdoa lah kepada-Nya agar diberi kekuatkan jiwa dalam menghadapi dugaan dalam kehidupan dan diberikan pasangan yang serasi.
 
 
 
 
 
 
 
 
bosan?
okey okey
janji yang ni yang last
tapi email yang ni
bagi gua la
eh bahasa tak kene lak
bagi i
ini sangat sweet cam gule gule
^_^
ade lagi tak yg macam ni
saya nak PLEASE !
 
 
 
wowowow0..cite ni ulang 100x pon aku sanggup !
 
 
CINTA SEORANG LELAKI..!
 
 
 
tanyalah semua perempuan
kalau dia wat cani
nangis tak? nangis tak?
aku?
leleh air mata ni cam air terjun
tak caya cube wat :p


Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada


kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat

mengejutkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini,

tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila

sudah jatuh cinta dengan relanya. Bahkan lelaki yang mabuk

cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk

kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan

mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk

melihat lelaki menangis amatlah payah.



Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:







1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu utk kekasihnya

dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan

berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat

menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana

perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.



6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana

dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan

kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila

kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian

kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang

meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya

lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup

membantu kekasihnya melakukan apa saja.



11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh

kekasihnya.

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan

daripanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya

sendiri.





15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya

kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.



16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada

urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dengan kekasihnya

walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa

serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun

dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal

dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali

kekasihnya.

upsii..kunci da ilang..carikan please
^_^
ngengade heh


21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling

dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun

nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya

namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti

hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata

hanya untuk seorang perempuan.

okey mau jake sully
bukan yang biru okey !
err
yang biru pon handsome rite
takpelah
bungkus dua dua
kasi kuah lebeeeeh skeeeett !!


HARGAILAH MEREKA
 
 
 
saya hargai semua lelaki lelaki yang pernah ade dalam hidup saya
maybe lelaki lelaki ini bukan jodoh saya
bukan milik saya
bukan hak saya
^_^
bersyukur dengan apa yang ade sekarang
jangan merungut !
 
okey kawan kawan
tanak touching  key
semuaaaa sekaliiiiii
baca ayat di bawah 
 
 
LA TAHZAN !
 

No comments:

Loading...