Nuffnang Ads

Saturday, April 17, 2010

s o l o

hari kedua menemani nenda
( nak letak pics tapi still tak dapat..mesti boringkan xde gamba gamba haha ! )
keadaan nenda okey okey aje
cume still menangis teringatkan rumah
sampaikan aku turut sama nangis
ingat mama :(
mama tunggu anakanda pulang ye :(

laptop - di - takeover - oleh - kakak - haziq - hakim
tapi takpe..bizi tgk big mama di tv 3
sambil2 tuka tgk the convenant kat AXN ( betul idak eja ha ha ha)
lepas semua semua selesai men-konkur ini laptop
tgk tgk da 2 org cuz - akram and amal - ym aku
uhuk 
 yummiey pon da terabai sebab kejap kejap org ni nak gune
kejap kejap orang tu nak gune =.=


berbalas balas ym ngan akram and amal
akram xjadi dtg seremban sebab tetiba dia dpt message
dia kena train cikgu2 IT esok and luse
okey aku da sampaikan pesan kepada che jah and tokwe

amal ( dia anak adik mama yg kedua bongsu..kakak kepada che jah-mama hannah)
okey panjang lebar explaination 
actually tak berapa rapat and dia terlalu jauh beza umur dengan aku ho ho
9 tahun beza  :)
and fam dia satu2 nya di utara - kedah -
and dia pon dibesarkan di australia ikut mama ayah dia sambung master utk doc specialist
( oh bab2 bidang doc aku kurang arif sket  ha ha ha )
cuma kadang kadang kalau kami berkumpul
diorang yang kecil2 lagi still mintak pandangan drpd kami2 yang agak dewasa nih ( cewah )
ikutkan perancangan dia dan faris ( one of our cuz )
yang sama baya ngan dia datang seremban
lepas abes talk mengenai perancangan belajar di UK
okey, pendekkan cite lepas SPM tahun dua2 nak apply pegi UK
( makin sket la dok mesia ni uhuk uhuk :( )

dia terkejut sebab berita tu tersebar ngan luasnya dikalangan kami
eheh cam xtau lagi mama kite kite cane :D
cuma yg aku terkejut pabila amal tulis dis words

- kak ina..i`m scared..dunno wat to do -
- kenapa ni? what do u mean? -
- dunno dis is the right choice or not -

rupe2nya pasal nak fly ke UK
tertanya tanya aku kenapa?
rupa rupanya jawapan ini yg amal kasi
dan 
buat aku agak - oh bukan - amat - terpegun
dan malu - yes - punya perasaan malu pada diri sendiri

- amal takut kak ina nak g UK-
-takut iman tergadai-
- takut ter- influence dengan org yg xsepatutnya -

bile mana balik kg di kb
amal dan adik2 xpernah sedikit pon bukak tudung
malah sentiasa ber-stoking wpn bersama2 kami dalam bilik
sampaikan aku pn da xnampak rambut
aku?
still di rumah nenda aku bukak tudung
walaupun diluar aku seboleh2nya menjaga tudung ini
walhal
sepupu pun dikira bukan mahram kan..bole kawen lagi

mama selalu ingatkan aku
selalu bagi cth
walaupun che he ngan ayah zi belajar UK ntah mana lagi
tapi anak anak still bole amalkan ajaran Islam
wpn mereka dibesarkan di australia
see ! see !

dan jawapan aku kepada sang adik

- yes..amal patut ada rasa takut macam tu..xsalah - 
cuma amal bole amek cth kan -
- tgk mummy ngan daddy..che jah..che la..kak sarah (amek sebahagian sebagai cth)-
-yg baik kite ikut-
-yg xelok kite jadikan pengajaran-
-bagi kak ina kalo nak banding UK ngan KL-
-jauh lebih teruk KL kot-
-even kat mesia pun lagi teruk dr UK wpn kite islam kan-

gelak seketika sebab jwpn amal tu

- kalo gitu amal xnak la dok KL-
-nak dok kedah..xpon kb-

* emoticon tersenyum*

-mana2 sama amal-
asal hati kite ingat Tuhan..mama ayah kite..-
-macamana sshnya mereka didik kite..asuh kite-

sebenarnya daddy amal - ayah zi- yang kasi semangat sambung UK
di Ireland maybe - tempat che he and ayah zi dulu dulu  -
okey kami semua tahu kesemua anak che he cite cite mmg nak jadi doctor sama cam daddy and mummuy

cume jawapan amal still buat aku terkejut - dan  - xsangka
-sebenarnya amal xnak jadi doctor-
-amal suke journalist punya bidang-
-amal nak jadi ambassador-

oh my
xsangka ini cite cite terpendam cuz aku
cume parents xkasi sebab pikirkan ke hadapan
amal kan perempuan
so satu masa nanti..bile da jodoh sampai
mesti ikot suami
sabar key amal
memang family kite family yg protective

seboleh2 nya nak semua ikut apa yang family nak
tgk rezeki mcamana
:)
syukur punya family yg pentingkan pelajaran
wpn aku
ohoho
aku banyak main
serius dulu aku lgsg x amek pot pon dengan benda ni semua
asal sambung dip+degree di local college/ universiti pon alhamdulillah

bilemana diri sudah mula sedar
da macam terlambat da nak kejar most of my cuz ni
tapi mama selalu kasi semangat
rezeki aku lambat
(sebab aku main2 ..x serius )
tapi xpe..ini pon bole jadikan pengajaran kan kan
aku cuba sedaya upaya 
aku xnak apa yg aku ada skang aku sia siakna

imi da nak abes master tahun depan
dan dan
perancangan dia dia nak pastikan dia digelar DR. amirah di usi 34 tahun insya Allah
xkan aku nak berhenti sampai sini je kan
^___________________________________^


No comments:

Loading...